Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tube Sound Fuzz

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Tutorial Tube Sound Fuzz

Herkese selamlar

Yaklaşık 8 aydır bu sitede tutorial bölümünde dolaşıyorum. Daha önce yapılmış tutorial lerden kendime yaptıklarım oldu. Ama bulunduğum yer nedeniyle
    ne film kondansatör ne de metal film direnç bulabiliyordum. Mersinde oturuyorum, kocaelide üniversiteye gidiyorum. Her iki yerde de yok. Neyse geçenlerde
    futurlec.com diye bi siteden bahsedildiğini duydum çeşitli forumlardan. oradan bulamadığım 2N5088 2N5089 J201 MPF102 gibi transistörler le sitede
    bulunan MYLAR kondansatör diye geçen kondansatörlerden aldım. Şekil olarak bizim film dediğim kondansatörlerle aynı. Ama durum nedir bilmiyorum.
    Neyse konuya girelim. Bu siteden sipariş vereceğim zaman gözüme CD4049 entegresi çarptı. Bu entegre aşağıda resimlerini koymuş olduğum pedalda
    kullanılıyor. Bende değişik bir şeyler olsun diye bu pedalı yapayım dedim. Aslında birkaç Tutorial daha asacaktım ama öğrencilik işte para bitti :d ama yakında onlarıda yapıcam.
    Arkadaşlar şimdiden söyleyeyim. bu entegre Türkiyede varmı ?
    Kolay bulunur mu hiç bilmiyorum, daha doğrusu nasılsa sipariş verdim diye hiç sorup araştırmadım

Başlamadan önce tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak.
    1) Bu kullandığım kondansatör o yeşil kondansatörler gibi faydalımıdır? Çünkü bu pedalda blendajlı kablo kullanmama rağmen
    diğer pedallara göre daha çok dip gürültüsü çıktı. Tabi anfiyi topraklayınca onların hepsi fısıldama dönüştü, ama fısıltı bile bayağı fazla fsssssss
    2) Potları direk devrenin üstüne montajlamamın dip gürültüsünü azaltıcı yönce bir etkisi olurmu ?
    3) Devreyi bu haliyle metal kutuya koyarsam dip gürültüsünü azaltır mı?
    4) Baziil arkadaş bir ara blendajlı kablonun kullanımıyla ilgili elimde döküman var yazmıştı başlıklardan birine. Hatırlatayım dedim, hala beklemedeyim )

Bu arada konuyla alakası yok ama pic programlayıcı yapacağım ve 1 tane BF959 transistörünü ve 5 tane BAT43 diyotlarını bulamadım mersinde (muadili bile yok),
    bu iki parçayı bulabilecek arkadaşlar varsa lütfen bana özel mesaj atsın. çok ihtiyacım var.

Kendi yaptığım ses kaydını buradan indirebilirsiniz (biraz aceleye geldi, bir de 1 aydır gitar çalmıyordum, kaçırma ve hataları mazur görün)

Proje dosyasını burdan indirebilirsiniz

Malzemeler

Dirençler
    100 ohm - 1 adet
    100 k - 2 adet
    1 M - 2 adet

Kondansatörler
    10 pf - 2 adet
    100 nf - 1 adet
    50 nf - 1 adet ( ara değer olduğu için 47 nf kullandım, ama multimetrem kondansatör ölçüyor ve şansıma tam 50 çıktı )
    10 µf - 1 adet
    100 µf - 1 adet

Potansiyometreler
    10k - 1 adet ( log bulunamadığı için lineer her zamanki gibi. ama futurlec te log var fiyatıda uygun 75 kuruşa falan geliyor)
    1M - 1 adet zati lineer olması istenmiş

Entegreler
    CD4049 - 1 adet mutlaka 1 tane de soket alın. soketsiz çalışmayın.

Bu arada resimler beklentileri karşılamayabilir. Makinanın ekranı kırık olduğu için ayar yapamıyorum çok yakından çekince bulanık çıkıyor,
    ancak bunları çekebildim

Bu arada LK102 kalmamış direk bağladım. in ve out u

Elemanların genel görünüşü

Dirençler takıldıktan sonra

Kondansatörler takıldıktan sonra

kartın üstündeki tüm elemanlar monte edildikten sonra

Jacklar ve pil başlığı takıldıktan sonra

Düzenleyen - slammer on 25/08/2008 14:56:48

Düzenleyen - slammer on 25/08/2008 14:58:29

Düzenleyen - slammer on 25/08/2008 15:11:41

Düzenleyen - slammer on 07/09/2008 21:06:02

1. Senin MYLAR diye sipariş ettiğin şey zaten film kondansatör rengine fazla takılma. Yeşil, turuncu, kırmızı, mavi, sarı her renkte hatta saydam bile olabiliyorlar.
    2. Tabii ki olumlu yönde etkisi olur. Kablo uzunluğunu minimuma indirmiş olursun. Ne kadar az kablo o kadar az dip gürültüsü.
    3. Kesinlikle azalır. Zaten yapman gereken birşey bu. Kutu üzerine toprak hattı da vermen lazım. Önceki yazılarda nasıl yapılacağını açıklamıştık.
    4. İşte Beklediğin döküman: http://rapidshare.com/files/13998903...dwire.rar.html
    Yalnız ingilizcedir baştan söyleyeyim. Biraz seni aydınlatayaım. Blendajlı kablo kullanırken lablonun blendaj kısmı (-) uca yani GND ye gelicek. diğer içindeki ucu ya da uçları istediğin gibi kullanabilirsin. Kablonun blendaj kısmına toprak bağlamadığın sürece blendaj hiçbir işe yaramaz. Bunu tüm blendajlı kablolar için yapman gerekiyor.

Bu arada konuyu da sabitliyorum.

Düzenleyen - Baziiil on 25/08/2008 16:28:36

Yorum

Teşekkürler. Bende zaten blendaj kısmını toprağa bağlamıştım. Ama dökümandan mutlaka bir şeyler öğreneceğim (ingilizcem fena değildir)

Yukarıya kendi yaptığım ses kaydını koydum. Pedalı direk bilgisyaara bağlayarak yaptım. Hem aceleye geldi, gelde uzun süre gitar çalmadığım için biraz hatalar var çalarken, fazla vurulmuş notalar vs... yapacak arkadaşlar dinleyip karar verebilir. Bu arada bütün potları sona verip kaydettim.

Düzenleyen - slammer on 07/09/2008 21:08:20

Yorum

Ellerine sağlık harika olmuş...

Yorum

teşekkürler
          sayenizde oldu. siz olmasanız evde pedal yapılabileceğini bile bilmiyordum. teşekkürler

Düzenleyen - slammer on 07/09/2008 22:33:29

Yorum

bu aleti kutulmadın mı? bence kutula hem topraklama yaparsın hem de hoş bi görselliği olur
            bu arada çözünürlükler gayet güzel. benimkilerin yanında süper

Düzenleyen - meren on 12/09/2008 15:15:02

Yorum

kutu bulsam kutulayacaktım ama, mersinde pek kutu bulunmuyor. haftaya okullar açılıyor, kocaeliye gidiyorum. oradan temin ederim eksiklerimi, olmassa istanbul yaparız

Yorum

ses örneği gönderirsen çok seviniriz

Yorum

dostum konuyu okumadan cevap yazmışsın.. ses örneği yukarda var zati..

Yorum

çok özür diliyorum linki gözden kaçırmışım

Yorum

Slammer arkadaşım bende kou deyim ben entegre elektronikten kutu buldum ama üzerinde delikler filan var sen kutu bulabildin mi acaba.?

Yorum

dostum özelden msn attım konuşuruz, ama entegre elektrniktekiler güç kaynağı için kutular. acısu da elta elektronikte olması lazım o beyaz kutulardan..

Yorum

Bende bu pedaldan yapmayı düşünüyorum.yarın başlıycam inşallah.malatya yunus emre anadolu meslek lisesi lise 2 endüstriyel otomasyon tekn. bölümü öğrencisiyim.temel elektronik bilgileri aldım.kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda.devre hakkında hassas tiyolarınız,tavsiyeleriniz neler ?..şimdiden teşekkürler.(ELEKTRO GİTARIM: IBANEZ RG350DX-WH)

Yorum

dostum bu pedal hakkında şunu diyebilirim, topraklamama rağmen dip gürültüsü biraz yüksek bi pedal, anfin güzelse, diyebileceğim forumun her yerinde yazıyor, film kondansatör felan.. şimdiden kolay gelsin. bu arada bu pedalı yaptım 1 gün çaldım daha ellemedim, kutulamadımi daha doğrusu unuttum ama bugünlerde tekrar denerim, aklıma getirdin

Yorum

devreyi tamamladım parçalar falan herşey tmm.BASKI DEVREDE D1 YAZAN YERDE NASIL BİR İŞLEM yapılacak bu işlerde biraz yeniyimde..atlatma felanmı var__??

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X