Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PCB yapımı

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

PCB yaparken mümkünse arkadaşlar açık havada(balkonda falan) yapın. sonuçta kimyasal maddelerle çalışıyoruz ve çıkan gazlar sağlığımız için çok yararlı gazlar değil . baş ağrısı ve mide bulantısı yapabilir. yok ben balkonda yapamam evimde odamda rahat rahat yaparım diyosanız pencereleri sonuna kadar açın bi de maske takın son olarak her zaman eldiven kullanın. yoksa perhidrol elinizi kar gibi bembeyaz yapar kazısanız bile birkaç saatten önce çıkmaz, zaten kendiliğinden geçiyor bi keresinde okula bembeyaz bir elle gitmiştim tuzruhu için uyarı yapmaya bile gerek yok

Yorum

Philosopher ın dediklerine kulak verin yapacaklar! Kesinlikle çok dikkatli olmak gerekiyor, anlattık vs ancak her türlü önlemi alın başlamadan önce... Mümkünse yanınızda bir büyük bulundurun ( küçük arkadaşlar için )

Yorum

phantom ö.m ne baksan

Yorum

elimdeki bu dökümanı paylaşmak istedim. baskı devre hiç yapmamış olanlar veya yaparken sorun yaşayanlar için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. içinde baskı devre yapımı teknikleri de anlatılmaktadır

Yorum

Birşey soracağım arkadaşlar..Ben normal delikli pertinaks aldım.Montajlayan bi abim elektronikle bayadır uğraşıyor.Ve ona printer dan çıktı alıp pcb basma olayını anlattım.Abim normal simetrik delikli pertinaks da olur,kaldıramama gibi bir problem olabilir istersen öyle de yapabilirim dedi sizce normal simetrik delikli pertinaksla olurmu?

Yorum

Arkadaşların bunun en güzeli mavi kagıtla ütü yontemi.Mavi kağıda lazer çıktınızı alın.Bakır levhaya tutturup üzarine 3-4 kat A-4 kağıt koyun.Ütüyü orta dereceye ayarlayın ve 7-10 dk üzerinde bekletin.Sonra üzerinden ütüyü kağıtları alın soğumasını bekleyin.Tutup çıkarttığınızda sonuç neredeyse kusursuz oluyor.Ben bütün yöntemleri denedim (fotoğraf kağıdı hariç) en güzeli bu

Yorum

bende dün ilk çalışmamı yaptım,fotokopi çektirdim ince kuşeye,daha sonra ütüledim,yanlız bazı kısımlar çıkmadı,onları cd kalemiyle tamamlayıp asit işini yaptım (asitten çok korkmayın,ortalık saç boyası ya da kadın kuaförü gibi kokuyor en fazla o kadar ) ve gayette güzel oldu,bakırda 1-2 olmamış yer var,onlarıda ince lehimle tamamlayacağım..bu arada fax kağıdı iyi bir yöntemmiş bir dahakine onu denerim

Yorum

!nfern0 kullanılan hidrojen peroksit ve hidroklarik asit in bakır ile tepkimeye girmesiyle çok zararlı bi gaz çıkartıyor bu kadar basitbi olay değil kesinlikle açık ya da havalandırmalı bir ortamda yapılmalı

Yorum

dostum merak etme öyle yaptım zaten eldiven ve maske ile

Yorum

arkadaşlar bende yapmayı düşünüyorum ama elektronikten pek anlamam.bu mürekkepli olan yerler erimiyomu asitte .erimiyosa neden?

Yorum

hakan_nirvana isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        arkadaşlar bende yapmayı düşünüyorum ama elektronikten pek anlamam.bu mürekkepli olan yerler erimiyomu asitte .erimiyosa neden?

tam mürekkep değilde çıkmayacak bi tip boya oje ya da lazer kartuş tonerinden yapışacak tozlar bakır yüzeyle asit in temasını önlüyor e bu durumda asit ile bakır tepkimeye giremiyor açık kalan yerler eriyor ve senin boyadığın yerdler istediğin şekilde iletken yol olarak kalıyor.

Yorum

benim elektronikte okuyan arkadaş karbon kağıdıyla bas üstünden asetat kalemiyle geç dedi .böylede olurmu

Yorum

pek sağlıklı olmaz ben kendi printerımdan çıktı alıp lazer fotokopi makinası olan bir kırtasiyede fotokopi çektirip ütülüyorum işimi görüyor bikaç yerden rutuş atmak gerekiyor bazen ama eding ile çizmekten kolay

Yorum

Bir süredir fotoğraf kağıdı kullanıyordum fakat yeni yaşadığım yerde bunlar bulmak biraz zor olduğundan yeni bir malzeme keşfettim paylaşayım dedim.

Şimdi öncelikle tanıdığınız bir tabelacı varsa ona gidip bir çayını içiyorsunuz. Sonra ondan tabela hazırlarken kullandığı yapıştırmadan arta kalan kağıttan (Reflektif diye geçiyordu sanırım) istiyorsunuz. Vermiyorsa yüzsüzlük yapıyorsunuz ve alıyorsunuz. Sonra boş bi A4 kağıda yapacağınız baskı devrenin bir çıktısını alıyorsunuz. Sonra reflektif kağıdı onun boyutlarından bşraz dışarı taşacak şekilde kesiyorsunuz ve çıktı alınan yere bantla yapıştırıyorsunuz. Ardından kağıdı tekrar koyup aynı yere çıktı almasını sağlıyorsunu ve işlem tamam. Yalnız çıktı aldığını tone çok hassas oluyor ve üzerinden hemen ayrılabiliyor bu yüzden çıktı aldıktan sonra kağıtla fazla oynamayın derim. Geri kalan işlemler aynı (ütüle, ılık suya at, erit)

Son baskı devrelerimi bu kağıtla yaptım ve oldukça memnun kaldım. Hemen hemen her yerde bi tabelacı olduğundan malzemeyi bulma konsunda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Yorum

Baziiil isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                Bir süredir fotoğraf kağıdı kullanıyordum fakat yeni yaşadığım yerde bunlar bulmak biraz zor olduğundan yeni bir malzeme keşfettim paylaşayım dedim.

Şimdi öncelikle tanıdığınız bir tabelacı varsa ona gidip bir çayını içiyorsunuz. Sonra ondan tabela hazırlarken kullandığı yapıştırmadan arta kalan kağıttan (Reflektif diye geçiyordu sanırım) istiyorsunuz. Vermiyorsa yüzsüzlük yapıyorsunuz ve alıyorsunuz. Sonra boş bi A4 kağıda yapacağınız baskı devrenin bir çıktısını alıyorsunuz. Sonra reflektif kağıdı onun boyutlarından bşraz dışarı taşacak şekilde kesiyorsunuz ve çıktı alınan yere bantla yapıştırıyorsunuz. Ardından kağıdı tekrar koyup aynı yere çıktı almasını sağlıyorsunu ve işlem tamam. Yalnız çıktı aldığını tone çok hassas oluyor ve üzerinden hemen ayrılabiliyor bu yüzden çıktı aldıktan sonra kağıtla fazla oynamayın derim. Geri kalan işlemler aynı (ütüle, ılık suya at, erit)

Son baskı devrelerimi bu kağıtla yaptım ve oldukça memnun kaldım. Hemen hemen her yerde bi tabelacı olduğundan malzemeyi bulma konsunda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
                                Yöntem güzelmiş. Ben de bir süre faks kağıdı kullandıktan sonra elişi kağıdına geçmiştim. Ama elimde tam da bahsettiğin kağıttan olduğu için onu da deneyeceğim tabi ki.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X