Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bi Studyo için...

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Eternalcry haklysyn..

arkada?lar bi?ey sorucam studyolarda ki o süngerlerin girintili çykyntyly olmasynyn nedenyny bilen var my ayryca yumurta kutluary o sungerlerin yerini tutabilirmi_?
    evet var duvara çarpan sesi kyryp da?ytyyor o girinti çykyntylar..

yumurta kutusu da ayny i?levi görür fakat izolasyon için yeterli olmaz altyna düz sünger vs. kaplansa iyi olur..

Yorum

Bence o girinti ve çykyntylar stüdyodaki akusti?ide sa?lyyo olabilir.. Yane daha verimli ses dedi?iniz gibi.. Ama para varsa bençe süngere çaly?... Hem görüntü güsel olur hemde yumurta kokmaz... Ehühehü... ben ara?tyrdym yalytymy da tüm duvarlaryn toplamyny alyrsa kutu gibi bi yer 140 m2 flan oluyor toplamda buda yak?alyk e?erki yalytymcyya yaptyryrsan 3,5 - 4 milyar arasy de?i?iyor onun yerine kendin yap bence hem amfi flan alyrsyn hemde klima alyrsyn ortam so?uk güsel olur... Ayryca kolonu var mixeri var... ****?y pahaly i? sakyn ucuza kapatyrym die dü?ünme biz 10 milyar ile kuraryz die dü?ünüyoduk ama olmuyo ööle... Benden söölemesi... Ve de BA?ARILAR.. Bu arada bilgisayarla harikalar yaratabilirsin ama bence profesyonelce olmaz derim...

Yorum

Arkadaşlar evin bi bölümüne ses yalıtımı yapmak istiyorum. ama öyle yumurta kolisi fln çakamam sonra annem beni çakar. Ben bu gün eski kolyukların süngerlerini buldum. bi işe yaramıyo onları duvara dasam nasıl olur? tavanı napmalıyım???

Yorum

ses izolasyonu frekansa ve ses basınç düzeyine dolayısıylada ses yüksekliğine bağlıdır. davul kullanmayacaksan vokaller dışında dışarıya ses gitmesi senin için fazla önemli olmaz. ancak mikrofonlu kayıtlarda dışarıdan gelecek seslere karşı izolasyon gerekli. gelelim frekas olayına müzik enstrümanları ve vokal sesleri genellikle 800-3000 Hz arasındaki orta frekaslardır. düşük frekanslar için gözenekli malzemeler, yüksek frekanslar için ise panelli metal ya da ahşap, fiber malzemeler iyi emicidirler. burada bahsettiğim frekanslar (düşük frekans<250 Hz, yüksek frekans>3000 Hz). müzik için en iyi ses yutumunu bunların kombinasyonları ile sağlarsın. ancak sünger,perde gözenekli lifli olduğu için iyidirler. yumurta kutuları geometrik yapısı dolayısıyla sesi dağıtarak gücünü kaybetmesini hava tarafından yutulmasını ve duvarlarda emilmesini sağlarlar. birde kalınlığı artırmak daha iyi izolasyon sağlayacak diye br kural yoktur. malzeme ve frekansa ve hatta ortama göre gereksiz yatırım da olabilir. evdeki koltuk süngerleri ise faydalı da olabilir ya da yetersiz de kalabilir. bunu deneyerek öğrenebilirsin. ama ben çok fayda getireceğini sanmıyorum açıkçası. sunta ya da kontroplak, üzerine strafor, üzerine de bu iş için üretilen şekli yumurta kutusu gibi olan süngerler en iyi yalıtımı sağlar. en dıştaki ahşap bölümde direk duvara bağlanmamalı yapı ya da duvar herneyse arada hava boşluğu bırakılmalıdır.

Yorum

peki trampetin hışırdamasını nasıl engelliyoruz???

Yorum

benimde böyle stüdyo hayallerim var ama ses sistemi yalıtım malzeme falan çok pahalıya denk geliyor yani o yüzden bu işte en az bir 4-5 kişi, bir arkadaş grubu toplanıp ancak parayı denkleştirebiliriz.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X