Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jak kablosu sesi çok etkiler mi?

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arıza Jak kablosu sesi çok etkiler mi?

Müzik markette cort x2 ve 20 watt stagg amfi denedim seste hiç bir problem yoktu. Clean ve overdrive tonları güzel geliyordu ama eve geldiğimde aynı amfi ve aynı gitar olmasına rağmen ses çok fazla boğuldu. Müzik marketteki jak kablosuyla evdeki jak kablosu farklıydı seste bu yüzden büyük değişiklik olabilir mi?

Evet jack olabilir. Ondan sonra evinizdeki topraklamayla alakası olabilir. Pc gibi eşyalara çok yakın tuttuysan olabilir. Ama büyük ihtimal jack gibi duruyor senin problemin. Birde şu boğulma hadisesini biraz daha açarmısın.

Yorum

Amfiyle pc arasında 3 metre var.4,5,6.tellerde ses netlik kaybına uğruyor.

Yorum

Yeni bir jack alıp ta bir dene bence.

Yorum

Önerebileceğin bir jak kablosu varmı?

Yorum

Gitarı dükkanda denediğin jackla çalabilirsin.

Yorum

Dükkanda çalarken sesi daha çok açmışsındır. Ses daha güzel gelmiştir. Evde çok açmadıysan kulağına boğuk gelebilir belki ses. Ben çok açmadığım için ses boğuk geliyor mesela.

Ayrıca jakın boğuklukla alakası olduğunu sanmıyorum. Kötü jak dip gürültüsüne sebep olabilir ama sesi boğacağını sanmıyorum.

Yorum

karalanet isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Müzik markette cort x2 ve 20 watt stagg amfi denedim seste hiç bir problem yoktu. Clean ve overdrive tonları güzel geliyordu ama eve geldiğimde aynı amfi ve aynı gitar olmasına rağmen ses çok fazla boğuldu. Müzik marketteki jak kablosuyla evdeki jak kablosu farklıydı seste bu yüzden büyük değişiklik olabilir mi?

Aha işte benimde ilk gitar aldığımda ettiğim şikayet. Hoca evin ortamına bağlı ses. Bilgisayar var mı televizyon var mı ya da elektronik manyetizma taşıyan bir alet var mı ok amfi cızırdamaya başlar. Bir de kullanıldığı odaya bağlı ben yerleri mermer olan bir odada kalıyordum sonra halı kaplı bir odada çalmaya başladım. Halı kaplı odadaki ses o kadar tatlı temiz geliyorduki o zamanlar çaldığım şeyin gibson olduğunu zannediyordum.

Jack işine gelince kablodan olabilir cızırtı. Bir yeri çıkıktır ( ki elektro gitar ve amfi adlığınızda boktan bir ara kablo verirler. ) o yüzden yapar.

Yorum

ilk defa duyuyorum jack ın etki ettiğini bende bir tane de ibanezimi aldığımda içinden çıkan jack vardı deneyeyim bir bakalım değişiklik olacakmı

Yorum

İllagereklimi isimli üyeden alıntı Mesajı göster

( ki elektro gitar ve amfi adlığınızda boktan bir ara kablo verirler. ) o yüzden yapar.
                    ara kablo cidden berbat amfi girişine tam oturmuyor gibi bir de yer halıyla kaplı tamamen oda akustiğinden etkilenceğini pek sanmıyorum.

Yorum

Tone ayarı vardır, yuvarlaktır genelde. Onu en inceye veya en kalına getirip tekrar dene.

Yorum

Amfide eq var onun ayarları tam bilimiyorum ordan bir problem olabilir mi?

Yorum

Gitarın üstündeki tone ayarından olduğunu düşünüyorum ben.

Yorum

Yok onla lakalı değil.

Yorum

bende bu aralar aldım senin amfiden işin açığı aynı şekilde eve gelince sesin o kadar güzel olmadığını farkettim.. bu ya topraklamadan oluyor ya da sesi fazla açamıyoruz ondan. Çünkü dükkanda çok açmıştım sesini ve güzeldi...
                              Son güncelleyen Zulu; 23-07-2009, 05:56.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X