Duyuru

Collapse
No announcement yet.

La minor key

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

La minor key

la minor key'i yani modlarını klavye üzerinde ezberliyordum
    peki bu ezberlenen şekilde ki sadece alttaki mi ve si telindeki notaları istediğimiz yerden başlayarak çalsak
    o zaman da la minor mu olur??
    ve modlar içerisinde istediğimiz notadan başlasak ve çalsak yine la minor mü olur?
    ve la minor için notaların sırası önemlimi yoksa la minor deki notaların karmaşık çalınması olur mu,tüm notalarını çalmak mecburi mi?

modlar içerisinde istediğin notadan başlarsan ve çalsan hiç bir şey olmaz hatta güzel olur,sıra önemli ****,karşık çalsan da olur tüm notaları çalman mecburi değil bir de bu saatte armoni çalışıosan kolay gelsin birader

Yorum

Yani bu soruları sormama sebep olan aklıma takılan şeyler aslında takılmamalı ve düşündüğüm şeyler doğru,bunu anladım,bu arada Armoni çalışmanın saati mi olur,cevap için teşekkürler,
      sanada kolay gelsin

Yorum

tonun 1. 3. ve 5. dereceleri durağan diğerleri yürüyücü seslerdir. bundan mutevellit müziğe yeni başladığını gördüğüme göre gitar çalarken değilde özellikle nota yazarken tondan çıkmamak adına ölçü sonlarındaki notalara durağan sesleri kullanmanı öneririm. Ben çok yaptım bu hatayı...

Yorum

tonun 1. 3. ve 5. dereceleri durağan diğerleri yürüyücü seslerdir. bundan mutevellit müziğe yeni başladığını gördüğüme göre gitar çalarken değilde özellikle nota yazarken tondan çıkmamak adına ölçü sonlarındaki notalara durağan sesleri kullanmanı öneririm. Ben çok yaptım bu hatayı...

+1

Yorum

Bu ne demek oluyor???Tariz mi var burda anlayamadım.

Yorum

Bu ne demek oluyor???Tariz mi var burda anlayamadım.
              Bu şu demek oluyor,yanı senin yazdıklarına katılıyor +1 anlamında da doğruluğunu söylüyor yani.
              Yalnız benim anlamadığım bu konuyu açsan daha iyi olur yani la minor key'deki 1 3 ve 5 teki notalarla bitirmemeliyiz diyosun yanlış mı anlıyorum,peki her minor key için ölemidir,major key'de ne olur peki?

Yorum

Minör veya majör farketmez. Demek istediğim ölçü sonlarında 1 3 veya 5 derecelerden başka bir notayla bitirirsen tondan çıkabilme ihtimalin var. Mesela do majör de yazıyosun ölçü sonunda "la" kullandın diyelim işte o zaman fa majör etkisine girebilirsin mesela. Bunu yapmamak için yeni başladığına göre ölçü sonlarında 1 3 veya 5. dereceleri kullanman daha iyi olur diyorum.

Yorum

Minör veya majör farketmez. Demek istediğim ölçü sonlarında 1 3 veya 5 derecelerden başka bir notayla bitirirsen tondan çıkabilme ihtimalin var. Mesela do majör de yazıyosun ölçü sonunda "la" kullandın diyelim işte o zaman fa majör etkisine girebilirsin mesela. Bunu yapmamak için yeni başladığına göre ölçü sonlarında 1 3 veya 5. dereceleri kullanman daha iyi olur diyorum.
                  Klavye üzerinde belli olan kalıpları ezbere çalıyosan tondan çıkma gibi durum olmaz gibi geliyor bana,o zaman sorun yok?????

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X