Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektronik ve Entonasyon

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Arıza Elektronik ve Entonasyon

    Sevgili arkadaşlar ve tecrübe sahipleri, çook uzun yıllardır elektro gitar çalmamla beraber yaklaşık 3 yıl önce Epiphone Les Paul Standart Plus Top aldım ve alır almaz 1 ay sonra da Seymour Duncan ın Hot Roded set (sh4- sh2) manyetiğini ebayden aldım. Halen de kendilerini kullanırım çok severim tonlarını fakat yine çok sevdiğim bir arkadaşıma vermiştim çok istediği için 1-2 haftalığına ama temizlerken kolonyalı peçeteyle temizlemiş manyetikleri ve tabi haliyle manyetikler korozyona uğradı. şuan epey korozyonlu ama tabi banamısın demiyor o ayrı. Tabi zaman içinde standart sorunlar oluştu lehim kopması vs gibi fakat en sonki lehim kopma vakasında ben müdahele ediyim dedimki demez olaydım. Olay lehim değilmiş ama tabi ben kurcala kurcala anlayamadım kurcalayıp iyice karıştırdım. Gitarla çok sahneye çıktım, her gün de çalarım, switchi de çok kullanırım. Mevzu bahis switch miş. Fakat ben de çorba ettiğim için elektroniğini lutie de biraz zorlandı. Usta diyebileceğimiz bir lutie olmadığı için çevremde ve yaşadığım ilde çok da sorun çözülmedi gitarda halen bi eksiklik var anlayamadığım sağlam bi elden geçmesi gerekiyor. Belki de yeni manyetik lazım bilemedim.

    Elektroniksel olarak sorun şu ki, neck manyetiği bangır bangır, fakat bridge manyetiği çok cılız. Sanki ses radyodan geliyormuşcasına. Özellikle bilgisayara taktığımda ve kayıt sırasında bu bariz ortaya çıkıyor. Amfi de deneme şansım olmadı. Prosesörden de çok fark edilmiyor. Sıkıntıyı anlayamadım. Acaba lehimler mı yanlış yapıldı diye düşünüyor insan. Neck manyetiği bangır bangır ve bir de fazla boğuk. 1 yıl önceki gitarım bu değil. Çok daha farklıydı. Sorunları anlayamadım.

    Entonasyona gelirsek. Gitarda bir türlü entonasyon tutmuyor. Ne yapsam tutturamadım. Sap ayarı okey, tellerin yüksekliği güzel, takıyorum teli entonasyonu yapıyorum artık vidalar en son raddeye geliyor sıkıyorum anca kurtarıyor ki G teli kurtarmıyor, ertesi gün tüm teller cortluyor. Vidaları daha da ötelemem lazım ama zaten en sonda. acaba eşikte mi sorun var dedim onu da değiştirdim ama yine aynı. Gitarda entonasyon tutmuyor. Eskiden varmıydı böyle bi sorun hatırlamıyorum sanki yoktu çok dikkat etmiyordum entonasyona notalar kulağa doğru geliyordu ama şimdi epey tırmalıyor 12. perde ve sonraki notalar. Bu sorunun kaynağı nedir çözümü nedir bilen varsa bir el atsın gözünü sevdiğim.
    Son güncelleyen Croiser; 05-08-2016, 04:12.

Unconfigured Ad Widget

Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
X