Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EMG 81-85'lik Gitara EMG SA Takviyesi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lütiye EMG 81-85'lik Gitara EMG SA Takviyesi

Merhaba arkadaşlar meraktan soruyorum Jakcson DKMG Dinky diye bir gitar var. Üstünde EMG 81-85 var ve bundan dolayı cleanleri zayıf. Acaba gitarın üstüne EMG SA single aktif manyetik oydurularak taktırılabilir mi?

Ben derimki gitarının orijinalliğini bozma.
    Taktırılır tabiiki taktırılmaz değil ama böyle güzel bir gitarın gövdesini oydurmak değerini çok düşürecektir.

Yorum

teşekkürler

Yorum

81 85 zaten aktiftir. cleanleri de iyidir ancak metal manyetiği olduğu için vintage ton vermez. ben olsam potları 250 ise 500 k, 500 ise 1mMohm yapardım.

Yorum

Yalnız aktif emglerde 25k pot kullanılıyor başka değerde pot kullanılmaz diye biliyorum ben.Arkadaşlarında dediği gibi gitarı oymak pek mantıklı değil ama pasif manyetiklere geçebilirsin.
          Son güncelleyen mertcan_07; 20-06-2011, 15:23.

Yorum

merhaba bu konu üzerinden sormak istediğim bir şey var. Aktif manyetikli olan gitara pasif manyetik takabilme imkanımız var mı gitarın orjinalliğini bozmadan?

Yorum

panzerdivision isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              merhaba bu konu üzerinden sormak istediğim bir şey var. Aktif manyetikli olan gitara pasif manyetik takabilme imkanımız var mı gitarın orjinalliğini bozmadan?
              Bu işi yapmak pek sıkıntı geğil; tam tersi sorun yaratır, pil yuvası açtırmak istiyorsan. İstemiyorsan gene sorun değil, potans yuvasına konulabiliyor pil.

Yorum

Ben 4 gitarımda da aktif manyetik kullanıyorum ve hepsinde de ya 250 ya da 500 K lık pot var. 25 K hikayesini boşverin. 250 K ve 500K size booster olur ve clean volümünüzü artırır. 25K lık potların pek anlamı kalmadı. 25 K tavsiye edilir çünkü hiç gain yapmaz, boost yapmaz, rockçılara da yetmez. Ayrıca size zorla bir de kompresör, enhancer, booster vb. pedal aldırtır. 500 K nın derdi yok tasası yok.

Ha, bir de şu anlamsız "pasif manyetiklere pil takıp aktif yapılmaz" mitini de atın; ben Seymour DUncan SH4 manyetiğime 12 yıldır 9 voltluk pille aktif olarak kullanıyorum. Şah gibi...

Yorum

Acaba single emg lerin tonları nasıldır? Gitarım tek humbuckerdan oluşuyor da artık güzel, yumuşak bir clean tona hasret kaldım

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X