Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendi elektro gitarını Yapmak isteyen

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Kendi elektro gitarını Yapmak isteyen

Merhaba Arkadaşlar Foruma önceden katıldım ancak iş güc derken vakit ayıramadım . Hic bir yere konu açamıyorum 9 yıldır gitar çalıyorum mühendislik eğitimi aldım ve kendi gitarımı yapmak istiyorum. Ibanez Jem 7v cok pahalı oldugu için deneme olarak ondan yapmaya karar verdim. Gitar gövdesini solidworks programıyla bire bir 3 boyutlu olarak çizdim hatta bu gitarı yapmak için bir CNC makineside çizdim ve yaptım CNC işleme makinesi hazır. Gitar yapımında tecrübeli arkadaşlarla iletişime geçip bir gitar yapmak istiyorum İstanbulda oturuyorum. ilgilenen arkadaşlar mesaj atısınlar güzel bir şey çıkaralım . Ayrıca son olarak Sap yapımı konusunda arastır yaptım ama edindiğim bilgileri yeterli hissetmiyorum.. ilgilenenlere duyurulur

Buda 3 eksen CNC işleme makinesi resimleri

Bu gitar yapma konusunda ciddiyim

Yorum

Gitar Yapımı...

Dostm Bi Ara bu fikir bende çok büyük yer kaplamıştı... Bende Bu Fikri biraz değiştirerek yaptım... eski kötü bi bass gitar aldım sadece kasa üzerinde modifiye yaptım... fakat o şekilde bile çok zor... ayrıca dostm sen gitar yapacağım diyosun fakat uzun süreden beri çalıyosan ağaçların ses karakterleri hakkındada bilgin vardır... CNC makinasıda yapmışsın senin için sadece ağaçların karakter özellikleri, köprünün nerede olacağı ve sapı nasıl yapacağın kalmış... ben sana daha farklı bi olay yap derim sapı yekpare yapabilirsin... büyük ihtimalle bakmışsındır ama bakmamışsan da şu

resimli olarak gitarın yapım aşamalarını gösteriyo... istanbulda olsaydım emin ol o gitarı birlikte yapardık...

Yorum

Düşüncelerini paylaştığın için Teşekkür ederim kardeşim. Buna baktım hatta gitar yapımıyla ilgili cok fazla inceleme yaptım Sap yapımı gözümü korkutuyo sadece govde ile ilgili bir problem olmayacagını düşünüyorum. CNC yi şirkette kullanmak için tasarladım Mekanik Bütün çizimler bana ait. Elektronik kısmını başka bir arakdaşa yaptırdık. Cok maliyetli oluyor. Yekpare cok güzel olur ama bir seferde işlemek olmaz çünkü max işleme uzunlugu 710 mm bu mesafe yetmeyebilir. **** bir kac seferde işlenebilir ama yekpare sap yapımı içinde bana bazı boyutlar lazım ki çiziyim makinede yapıyım.. Truss rod yerleşimi faln bu tip şeyler tam olarak nasıl montajanıyor bilmiyorum.

Yorum

Birde Bu ilk gitar sadece deneme olacak ama yinede nokta atışı yapmak isterim

Yorum

CNC nin bir avantaji istediğin gibi bir işleme yaptırabirisin istersen kendi yüzünü 3 boyutlu olarak gitarın üstüne işle tabi bu uzun sürer

Yorum

Gitar yapımında kullanacağınız ağaçları nerden edindiniz?

Yorum

Daha Ağac almadım malzeme faln almadım keresteciden alıp frınlatıp ölçülere getirmeyi düşünbüyorum birde akustikwood diye bir yer var orayla daha konusmadım gerci ama belki orasıda olabilir. Neden sordunuz?

Yorum

Sap Yapımı Trustrod Sorun Değilde Seni kasacak olan tek şey perdeler olur... trust rod için sap üzerinde trustrod kadar bir oyuk açıp sadece oraya yerleştirmek yeterli olur... tabi bu kadar basit değildir de ortalama olarak o şekilde olması lazım... aslında sap konusunda sana şöyle bir şey de tavsiye edebilirim... internetten veya başka bir yerden ucuz, artık çöpe atılma vakti gelmiş bi elektro gitar bul onun sapını inceleyerek yap derim 100,00 tl ye rahat rahat bulursun bence.... hem detaylı bilgi edinmiş olursun...

Yorum

Biri akustik diğeri elektro olmaz üzere iki tanede ben gitar bitirdim. Sağolsun babamın marangoz olması ve benimde 5 yaşından beri dükkanda olmam dolayısıyla bu işlere merak saldık tabi.Çizimler çok güzel uğraşmışsın gerçekten ama CNC ne kadar önceden yapılan hazırlıklarla çalışıyor olsada el işçiliğindeki zevk alınmıyor.En kısa zamanda yeni bi konu açacağım yaptığım gitarları resimli anlatımlarla sergilemek istiyorum umarın sizlerde faydalanırsınız bunlardan

Yorum

konu hakkında

valla söz'ün bittiği nokta gitar yapmak vay be

Yorum

arkadaslar yanıtlar için teşekkür ederim Bende marangozlşuk olmadıgı için CNC yaptım Sap yapımında Perdelerin konumu hic problem deği CNC 0.0025 hassasiyette konumlanabiliyor o yüzde perde yerleri cok problem olmaz diye düşünüyorum. Say kac parca ağactan yapılıyor CNC projesini 3 ay cıvarında 0dan hazır duruma getirdik tabi onun öncesindeki arastırmalar ile 6-8 ay toplamda vakit aldı ama şimdi CNC yapsam heralde yeni çizim ve üretim 1-2 ay arasında maximum vakit alır bu süre tamamen onla ilgilenmediğimi düşünerek söylüyorum yakın zamanda iş yoğunluğumu atlattıktan sonra Ilk denemeyi yapıcam ve vidyoya çekeceğim sizlerlede paylasırım videoyu. Her tür bilgiye açığım
                        saygılar

Yorum

Oğuz Dolcan isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Biri akustik diğeri elektro olmaz üzere iki tanede ben gitar bitirdim. Sağolsun babamın marangoz olması ve benimde 5 yaşından beri dükkanda olmam dolayısıyla bu işlere merak saldık tabi.Çizimler çok güzel uğraşmışsın gerçekten ama CNC ne kadar önceden yapılan hazırlıklarla çalışıyor olsada el işçiliğindeki zevk alınmıyor.En kısa zamanda yeni bi konu açacağım yaptığım gitarları resimli anlatımlarla sergilemek istiyorum umarın sizlerde faydalanırsınız bunlardan

Çok yararlı olur teşekkürler. Ben de gitar yapacağım bu yaz. Ben de yatkınımdır bu işlere küçüklükten beri az çok babam ahşap tekne yaptığı için. Yine de yapan kişilerdn yardım almak çok önemli.

Kendi gitarını yapmayı düşünen zannettiğimden çok daha fazla insan varmış araştırınca çok şaşırdım Çok güzel bir uğraş tabi ki. Umarım başarabiliriz ve yapmak isteyenler için de bir ilham kaynağı olabiliriz böylece

xjem7v, ingilizcen olduğunu varsayarak konuşuyorum -ki mühendissen vardır %99 - internetten pdf. halinde bir çok ingilizce döküman bulabilirsin gerçekten çok güzel kaynaklar çıkıyor aralarından. Malesef bu bilgisayarımda yok benim bulduklarım; ama internetten "electric-guitar building" veya "build your own electric-guitar" gibi başlıkları ararsan eminim çok rahat bulursun. Onları okumak senin (ve tabi ki bizim) için çok önemli kesinlikle.

Kolay gelsin herkese...

Yorum

o tip dokümanlardan cok var elimde ingilizce hic problem değil Martin koch ve ona benze dosyalar var hatta sap tamiri ile ilgili 4 gb video var ama sap yapımı için elimde tam boyutlar yok
                            trusrod faln onların boyutları olmadıgından sapı cızemiyorum

Yorum

Aslında truss rod un boyu o kadar önemli değil onu bulmak kolay çift yönlü yaparsan zaten sapın uzunluğuyla aynı olur tek yönlü yaparsanda üst kısım yine aynı sapın altındanda 4-5 cm bırakıp kanal açman yeterli olur.Ama tabiki bu kadar basit değil önemli olan sapa açaçağın kanalın kavisi ve tam sapın üstünden çıktığı nokta. En çok zorlanacağın noktalardan birisi bu olacaktır. Şahsen elektroyu yaparken buna çok kafa yormuştum 4-5 gün üstünde çalışıp kanalı ancak öyle açabildimki nihayetinde tam istediğim gibi oldu

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X