Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitarımla ilgili birkaç soru.

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Gitarımla ilgili birkaç soru.

Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler dilerim.

Benim size birkaç sorum olacaktı. Öncelikle gitarımın modeli "Squier Bullet Stratocaster"

Sorularım şöyle;

1-) Bu gitarı ilk aldığımdan beri dikkatimi çeken birşeyi sormak istiyorum. Gitarımda pickguard ile gitar tahtası arasında çok ufak bir aralık var. Bu aralık acaba normal bir durum mu? Yani genel olarak bu modellerde böyle midir?

2-) Manyetiklerimde ve gitarın üzerindeki bir iki vidada paslanma var bunları nasıl temizleyebilirim?

3-) Gitarımın tellerini komple söküp öyle genel bir temizlik yapsam telleri çıkardığım için sapta yamulma falan olabilir mi?

Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Cevaplar

1.)Evet genelde hafif aralık vardır orda yani zorlasan pena girer.
    2.)Benimki de paslı bunun cevabını bende bekliyorum.
    3.)Bir tel sökmeyle gitarın sapı yamulsaydı insanlar 15-20 yıl nasıl ilk günkü gibi koruyacaklardı onları.

Yorum

İçim rahatladı şu aralıkla ilgili yanındaki vidalar ile oynadığımda gördüm ki manyetiğin tellere yakınlığı değişiyor. sanırım o vidalar bu işe yarıyor. tel konusuna gelince birkaç kere okumuştum tellerin hepsini aynı anda sökmeyin sap yamulur falan diye.

Yorum

1 - çoğu gitarda böyle benimkine pena koyulabiliyor o kadar aralık var.

2- Paslanma için ürünler (sıvı şeklinde) bunları sürüp ovaladığın zaman paslı yüzey temizleniyor.

3- Tellerin hepsini çıkarınca tel basınçları kalkıyor çok kaliteli olmayan saplarda belki sorun olabilir belki ilk üçünü söküp sonra kalanını sökebilirsin.Bu konuda yeterince bilgim yok sadece kendi görüşüm

Yorum

Sap tüm telleri sökünce YAMULMAZ, hiçbirşey OLMAZ. Lütfen artık böyle yanlış bilgilerle başkalarını yönlendirmeyin.

Ben 3-4 haftada bir tüm tellerin hepsini sökerek, perdeleri temizlerim. Yani yaklaşık 25-30 dakika, bazen de 1 saat sapımda tel takılı olmaz. Hiçbirşey olmuyor.

Paslı vidaları söküp acaba yerine yeni vida takamaz mıydın

Yorum

Aslında oda mantıklı ama o vidaların aynısından bulabilir miyim diye şüphe ettim. elbette onlarında bir numarası falan vardır. birde manyetiklerdeki paslar içinde bir çözüm lazım.

Yorum

'Tellerin hepsini çıkarınca tel basınçları kalkıyor çok kaliteli olmayan saplarda belki sorun olabilir belki ilk üçünü söküp sonra kalanını sökebilirsin' diye bir cümle geçmiş. Eğer tremolo köprülü bir gitarsa 3 tane telsökünce yay basıncı diğer 3 tele biniyor ve o tellerin kopmasına neden olabiliyor. Ders aldığım hocam telleri söküp bekletmeyi tavsiye etmiyor ama temizlik için geçecek süre taş çatlasa 45 dk olur, bu süre içerisinde de birşey olacağını düşünmüyorum. Ama en mantıklısı risk almamak

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X