Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Entonasyon mu sap ayari mi?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arıza Entonasyon mu sap ayari mi?

Merhaba Arkadaslar,

ufak bir problem ile karsilastim paylasip fikirlerinizi alayim dedim.

gitarim fender strat deluxe
    sap ayarini yaptim, tel yuksekligini ayarladim. teller klavye ile ayni agimde perdelere surtmeyecek ( cizirti yapmayacak ) yukseklikte.
    entonasyon ayarini yaptim ( bos tel ile 12. perdedeki nota ayari tamam )

fakat soyle bir problem ile karsilasiyorum.
    gitar tam akortlu olmasina ragmen A telinde bastigim D notasi ile G telinde bastigim D notasi birbirini tutmuyor. G telinde bastigim D notasi nerdeyse yarim ton daha ince.

fikirleriniz ve tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler..
    Son güncelleyen mygitar; 09-04-2009, 15:04.

Bu durumda akord tutmadığını söleyebiliriz bu durumda da saptan bi iç bükey veya dış bükey bir hareket **** kayma olmuş olabilir sap ayarı gerekli sanırım ama entonasyonu yaparkende yanlış bir şey yapmış olabilirsin...İstersen bir lütiyer de göster

Yorum

sapi cok cok hafif icbukey kalacak sekilde birakiyorum ( zevk meselesi ).. daha oncede gitarlarimin sap ayarini hep o sekilde yapmistim hic boyle bir etki ile karsilasmamistim acikcasi truss rod ayari ile alakali oldugunu dusunmuyorum yani mantikli bir aciklama getiremedim o yonde.

entonasyon ayarina gelince, entonasyon ayari cokta karmasik birsey degil sonucta, butun tellerin kendi ustlerindeki nota degerleri tutarli. yani A telinin bos vurusu ile 12 inci perdedeki akord u ve G telinin bos vurusu ile 12 inci perdedeki vurusu arasinda birebir uyum var.

Yorum

o zaman akor kulaklarında bi sorun olabilir mi ses kaçırıyosa yani

Yorum

akor kulaklarinda bir sorun olsa diger notalardada sorun olmaz mi?

Yorum

entanasyondan değildir muhtemelen ama şu var şimdi gitarını nasıl muhafaza ettiğini bilmiyorun ama gitar iç bükey sap ayarını şimdiye kadar kaldırıyordur ama örn. veriyorum ani bi hava değişimine maruz kaldıysa gene bi örnek ben gitarı il aldığımda gitarı kalürüfer peteklerine yaslamıştım ufakken sora baktım kafayı yedi lüthiyeye götürdüm adam artık buna standart ayar cekemeyiz diye yanlıs hatırlamıyorsam dıs bükey bi ayar yaptı yani senin gitarda belki *** bi duruma maruz kalmıssa zevklerini değiştirmen gerekebilir aklıma başka birşey gelmiyo şu an ama sapla ilgili olan şeyler şakaya gelmes bi lüthiyeye göster bence

Yorum

0. ile 12. tutuyor olabilir. tek tek diğer fretleri de dene. sesleri bozuksa ya sap ayarın bozuk (ki büyük ihtimal bundan dolayı) ya da fretlerin bozuk. tellerin de eskimiş olabilir.

Yorum

gitari hardcase inde duzgun biryerde muhafaza ediyorum.
                dun aksam biraz oynadim sap ayari ile, biraz daha az icbukey hale getirdim klavyeyi sonra tekrar bir entonasyon ayarinin ustunden gectim, simdi bayagi yaklasti nota akortlari birbirine, hala eski gitarimdaki gibi 1e1 tutmuyor ama en azindan kulak tirmalamiyor.

P.S - deneme amacli klavyeyi duz ve dis bukey olarakta denedim yine bir degisiklik olmadi.
                fretleri kontrol ettim, hepsi muntazam, gitar zaten daha 1 aylik.
                telleri gecen hafta degistirdim daha.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X