Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Entonasyon

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Ayar bozulma sorununun entonasyonla bir alakasi yok, senin sorunun tremolo dan ibaret.
    Internette bu konu hakkinda cok bilgi var, youtube de trem ayari nasil yapildigini gösteren videolar bile bulabilirsin.

Yinede bir kac tavsiyede bulunayim. Kaliteli tel kullan, daha cabuk ayar olur. Tremoloyu kullanmiyorsan kilitle, sustain artar, tel degistirme daha kolay olur ve daha kolay bend yapabilirsin.
    Telleri degistirirken teker teker degistir ki tremolo fazla oynamasin.

Yorum

Seste titreme problemi

Merhaba, ibanez rg1570 sahibiyim, yaklasik 2 ay once edindim.
      Aldigimda tremolo acisinda problem vardı. Bunu düzeltmek için gövdeye bağlı vidaları yaklaşık yarım tur cçevirmek suretiyle tremoloyu gövdeye paralel hale getirdim. Tellerin yüksekliğini de tremolonun yanındaki vidalarla oynamak suretiyle ayarladım. Şu an sapta, tremolo ve tellerin yüksekliğinde çalmamı etkileyen herhangi bir problem yok.
      Eğer entonasyon herkesin belirttiği gibi boş ve 12 deki nota uyumu ise onda da herhangi bir problem yok.
      Ancak amfiden ses alırken özellikle overdrive tonlarda, seste titreme ile karşılaşıyorum. 12. perde civarı tavan yapıyor ve beni çok rahatsız ediyor.
      Önerilerinizi bekliyorum,
      Saygılar

Yorum

emretiryaki isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        hiç dokunmadan aldığın yere götür ki ayarlarını tam yaptıklarından da emin olmadan gitarı teslim alma...

sorun çıkarmayacaklardır...
        Katılıyorum ve eklemek isterim;
        Yeni alınan her türlü gitar, ister kullanılmamış (mağazaya gelen 10,000 kişinin elinin deydiğini yoksayarsak) ister kullanılmış olsun, mutlaka aldığınız yere iyi ayar yaptırın.
        Ayar tamamdır dediklerinde gitarı alıp gitmeden,
        Sap ayarını elle ve gözle iyice inceleyin.
        Yükseklik istediğiniz gibi olması yeterli değil, sap eğimi çok tutulmuş olabilir gözle görememiş olabilirsiniz. Bunu en iyi anlama yoludur, bütün perdelere dokunup cızlama derecesini kontrol edin.
        Sap ve yükseklikte sorun yok ama tek tük perdelerde cızlamalar oluyorsa, o zaman fret erimiş ya yükselmiş olabilir.
        Bu ayrıntıyı sakın kaçırmayın.
        Entonasyon için mutlaka mağazadaki kaliteli bir digital tuner kullanın. Çok ince iştir sonuçta ve tüm tunerlar iş göresede, hazır imkan varken mağazadaki en pahalı tunerla deneyin. Üstünde Cent, mhz göstergesi olması yeterli.
        Bundan sonra kendi testlerinizde bittiğinde sorun yoksa çıkar gidersiniz.

Yorum

Alacağınız gitarın herşeyini araştırın. Günümüz enstrüman esnaflarının amacı bilmeyen adama 500 diye 300lüğü satmak. Çok tiksindiğim bir konudur.. Babanızla gitmek yerine gitardan anlayan bir arkadaşınızla gitmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Yani babanız ( genel olarak ) sizlerden daha az anlıyor gitardan. E siz de yeni başlayacaksınız bu da eşittir tam da günümüz esnafının aradığı müşteri tipi.. Bu gitar 1. kalite. Elektroyu üst seviye bir amfiye bağlar gelen ses harikadır( Tavsiyem düşük/orta bir amfiyle denetmeniz). Dediğim gibi hangi gitarı alacağınıza gitar dükkanında karar vermeyin.

Ufak hileli oyunlar= Gitardan anlamıyorsanız yeni alacaksanız: Açıklamayı alıntı yapıyorum " Gitarı tüfek gibi tutup sap tarafına bakın" Sonrasında manyetikler hakkında gerekli gereksiz herşeyi öğrenin ( alacağınız gitarın manyetikleri ) ve satıcıyla konuşurken bu bilgilerinizi kullanın. Esnafla müzik dilinde konuşmanız. Yani elektro arıyorum önerileriniz nelerdir yerine iyice yapılmış araştırmadan sonra şu markanın şu modelini arıyorum fiyatı şu kadar ne kadar indirim yapabilirsiniz.
          Gitarla ilgili bir sorunuzda "okuduğum bir makalede" diye başlayıp devam etmeniz esnaf, kazıklama konusunda 1 adım geriye gidecektir..

**** en garanti çözümü mygitardan ve mydukkandan gitarları araştırıp yorumları okuyup ona göre bir yön vermeniz.. Sonuçta oraya Vaaay harika gitar aldım çok memnunum diyen bir kullanıcının hiçbir satma kaygısı bulunmadığı için size en doğru bilgiyi verebilir..

Yorum

Entonasyon yapma :

Teller düzgün akorlandıktan sonra 12 perdeye yumuşakça bastığınızda tuner tam notayı vermiyorsa entonasyon bozuk demektir.

E telini örnek verirsek, 12 frette E teli Bemol e doğru kaydıysa, bu demek oluyor ki telin üst eşikle köprü arasındaki mesafesi fazla, dolayısıyla aşağıdaki saddle'ı tutan vidayı gevşeterek, saddle'ı üst eşiğe doğru yavaşça kaydırmak gerekir.

Bu işlemi yaparken saddle'ın hareket ettiğinden emin olmalıyız.

Sonra tekrar akord edip doğru yeri bulana kadar birkaç kez tekrar etmek gerebilir.
            Son güncelleyen studyokrk; 05-03-2010, 12:59.

Yorum

bu arada eskimiş tellerin entonasyonu bozulur yani gitarda eski teller varken entonasyon yapmayın mutlaka yeni tel seti takın...

Yorum

bendede var aynı problem nasıl yapacağımı bilmiyorum akustiğin sapıda tam düzelmiyorda.senkoptan da yamaha elektro almıştım.bir daha bedava olsa birşey almam ordan. çok sorumsuz ve ticaret etiğinden bihaberler.sattıkları mala sahip çıkmıyorlar.benim gitarın garantisi dolmadı henüz ama ben gitardan resmen vazgeçtim

Yorum

RG1570 gitarımda tremolo yüksekliğinde problem var. Üst taraf daha yüksekte alt taraf ise üst e göre daha aşağıda doğal olarak tellerin yüksekliği de buna göre değişiyor. Sorun nedir? Ne yapmak ve ne yapmamak lazım ? Kendin kurcalama bir bilene götür diyorsanız da izmir de kime ve nereye götürebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

Yorum

Ince tellerin perdelere daha yakin olmasi normal. Tel yuksekligi, telin alt kismi ile perde arasinda olculur. Ondan bir taraf ile diger taraf arasinda 1 mm fark olmasi normal. Ha bunu cok asmamali.

Illa ayar yapacaksan, mutlaka telleri gevseterek yap, yoksa köprunun tutundugu o iki alyan kisim yalama olup gitarin akort tutma kabiliyetini mahvediyor.

Yorum

Tel yüksekliğini ayarlayım derken sanırım entonasyonu bozdum. Gitarın akort tutmasında problem yaşıyorum şu anda. Tellerim eski ancak 1-2 dak içinde hafif hafif bozulmaya başlıyor. Eskiden böyle bir problemim yoktu sanırım. Entonasyon bozukluğu buna yol açar mı?

Köprünün altındaki vidalarla **** bi oynadım. Şimdi düzeltmeye çalışıyorum oldu gibi sanki ama akort kaçmaya devam ediyor. Örneğin E telinde akort yapıyorum, 12. perdeyi kontrol ediyorum. + yönde kayma varsa vidayı sıkıyorum, - yönde ise gevşetiyorum. Doğru yolda mıyım?

Yorum

en iyisi bi lüthiere götür gitarı, bendede aynı problemler zamanında olmuştu, heves edip kurcalamıştım... eğer illa öğrenmek istiyorken lüthier gitarını yaparken onun yanında ol, öyle öğrenirsin, şimdi gitarı yemeye gerek yok

Yorum

geçmiş olsun dostum,inşallah halldersin.

Yorum

uğraşma götür luthier Fatih yılmaza hallolsun işin

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X