Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Distortion Hikayesi...

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Distortion Hikayesi...

Arkadaşlar distortion un ilk nasıl meydana geldıgını bılıyor muydunuz?
    Bir muzisyen gitar çalarken,hoparlorun uzerıne tornavida düşmüş ve ses te berbat derecede kötuleme olmuş.Adam bu konu da bır kaç deneme yapmış.O kesık hoparlörden gelen sesten yola cıkarak ilk distortionlar oluşmuş.
    Arkadaşlar bu yazı olumlu olumsuz eleştrilere açıktır...sadece paylaşmak istedim

ben de bi konser dönüşü sırasında amfinin düşüp arızalandığını ve böylece dist bulunduğunu duymuştum tabi ne kadar doğrudur bilinmez ama

Düzenleyen - dr_manson on 25/02/2008 16:31:39

Yorum

Ben o olayı bir dergide Deep Purple elemanlarının taşırken amfiyi yere düşürmesi sonucu bu sesi bulduklarını okumuştum. =)

Yorum

İlk olarak 1951 yılında jackie brenson'in kaydettiği rocket 88 adlı albümün sahibi grubun elemanlarının philips'in memphis'teki stüdyolarına giderken yolda düşürdükleri amfinin bozulmuş (distorted) bir ses cıkarması ve bunun beğenilip kayıtta kullanılması sonucu elde edilmiştir. Elektro gitar'dan çıkan jin jin sesinin nedeni, rock ve metalin temel yapıtaşıdır.

kaynak: cem öcek - elektrogitar efektleri ve amplifikatörler

Düzenleyen - erdoing on 25/02/2008 17:03:25

Yorum

Ses dalgalarının belirli oranlarda traşlanması ile oluşmuştur... Nasıl ama

Yorum

evet sanırım bozuk bır amfıden yola cıkılarak gelıstırıldıgınde hemfikiriz

Yorum

ne yani şimdi distorsiona ne bu cızrtı diyen dedelerimiz haklı mıymış?

Yorum

her nasıl olduysa olmuş ve de çok süper olmuş buna yol açandan Allah razı olsun

Yorum

bende henüz pedal alacak para yok acaba bende amfiyi balkondan aşağımı atsam

Yorum

komik gerçektende iyike düşürmüşler yani anfiyi

Yorum

Benim asıl merak ettiğim bu metal grupları clean tonla nasıl metal yapıyordı.Yani over drive'ın olmadığını düşünerek söylüyorum ki varsa sorun kalmıyor.

Yorum

overdrive vardı diye biliyorum, lambalı amplilerde lambanın yeterli kalmadığı durumda ses kendiliğinden "overdrive" oluyor bildiğim kadarıyla (hiç denemedim, bilgimden de emin değilim, duydum sadece. zaten hayatımda 2 ya da 3 defa lambalı amfi kullandım, onlar da daha modern halleriydi) ve -parantez içine dayanarak- söyleyebilirim ki overdrive ismi de sesin fazla açıldığı durumlardaki bu değişimden geliyor.

ayrıca yine bildiğim kadarıyla metal müziğin asıl gelişme zamanı distortion hikayesinden sonra başlıyor

Yorum

Distortion kelime anlamı bildiğim kadarıyla bükülme. Büyüklerimiz haklılar aslında bozuk bu gitar demekle, sonuçta bozuk ses =)

Yorum

Distort: kirletmek
                            Distortion: kirlilik

şeklinde biliyorum ben, sözlükten bir kontrol edeyim

--vakit geçer, sözlüğe bakılır--

Distort: çarpıtmak, biçim değiştirmek
                            Distortion: çarpıtılma, değiştirme (bükülme anlamı da var ama kullanımda öncelikli anlam değil)

doğrusunu da öğrenmiş bulundum...

Düzenleyen - ns on 24/05/2008 12:26:59

Yorum

Ekşi sözlükte de okumuştum bu hikayeyi daha önce.Amfiyi şöyle tekmeleyip hırpalasam iyi tonlar elde eder miyim acaba)

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X