slm,ben bi tavsiye üzerine, bileğimin pek kuvvetli olmaması üzerine , sol el için şöyle daha kuvvetli basabilme adına el yayı aldım, sağ el güçlü parmak vuruşları için de bildiğiniz simitin ortasındaki boşluk boyutunda bi plastik halka aldım(avuç içine alıp skılıyo) bayağı bi çalıştm eve bi geldim İ-M ölmüş picado yapamadım doğru dürüst.. ne dersiniz başlangıç için mi böyle yoksa bu işten fayda gelmez mi?
ya bnce o stres topunun falan parmakları geliştirmeyle alakası yok bilekler güçleniyo. çnkü bnde çalışmıştım bi yararı yok sadece kas yaptım milletde gitar çalmaktan yaptım sanıyo bu kasları zuhaa nesyse işte valla bn parmaklarımı geliştirmek için kendi kendime bi yöntem buldum da göstermek lazım onu da nası yapam. ya meselaşu serçe parmakla yüz<ük parmagını hareket etirdiginide falan ikisi birden hareket ediyo ya onu engellemek için daha ilk başta o üç parmagımı bantla bi güzel paketledim sonra srçe parmaım boşta kaldıonu hareket ettirmeye başladım sonrada bandı çıkardım o üçünü bi yerde sabit tuttum serçe parmak diğer parmaklardan serbest olarak hareket ettirmeye başladım öyle bişelert yaptım diğer parmaklarıma da uyguladım bu yöntemi bilmem anladınız mı ama gerçekten yararlı oluyor bana hocam gerliştirmem için bazı egzersizler veriyodu bende canım sıkıldıgı için yapmadım bu hareketleri yaptım mis gibi de solo atarım(havamı da attım ayaküstü)
Arkadaşlar güç hız demek değildir.Parmak güçlendirme adı altında yaptığınız şeyler parmaklarınızı hızlandırmaz yavaşlatır.Bu olaya bilimsel yaklaşmalısınız bence.Sol elinizin tüm parmaklarını tele daha yakın tutarsanız minimum kuvvetle, yani daha az yorularak hızlanabilirsiniz.Gücün hız olduğuna inananlar Goryachev'in küçüklüğünde çaldığı Zarda de Monti'yi izleyebilir ..Sokakta giderken en yapılabilecek şey sol elinin parmaklarını başparmağının aynı noktasına değdirmek olabilir.
Planet Waves'in bir aleti var avucun içine oturuyor 4parmak için dört basma yeri var bunlar gayet sağlam yaylarla tutturulmuş muhtemelen çok yararlıdır Eskişehir'de bile bulunuyor [:0] (tesadüfen vitrin diplerini kurcalarken buldum) ama fiyat sorunca 45 milyon dedi alet kaliteli ama sonuçta bir parça plastik 4 tane yay bu kadar para verilmez ucuza bulursanız alın
Edit:Planet Waves Gripmaster'mış şimdi mydukkanda gördüm..
valla gitara yeni basladim ama daha onceden kaya tirmanisi yaptigimdan 2 senedir parmaklar oldukca kuvvetli.Gitara nasil etkisi olur bilmem. BIzim tirmanista parmak kuvveti en onemli seylerden biri oldugundan parmaklari gelistirmek icin kullandigimiz fingerboard denen bir sey var.Duvara asili genelde kapi ustune filan asiliyo onda sirf parmaklari kullanarak asiliyorsunuz cesitli tutus pozisyonlari var.Tabi onun yerine en iyi ikinci yer eger kapinizin cercevesi nin duvara birlestigi yer biraz cikintiysa parmaklarinizin ucuyla oraya asilabilirsiniz ben sahsen bayağı uzun surtedir ole yapiyodum mumkun oldugu surece kollariniz duz asili kalin ama sakin parmaklariinizi isitmadan yapmayin cok ciddi sakatliklara yol acabilir. Isinmak icin deri olmazsa normal bir eldiven giyip elinizi kalp hizzanisda acip acip kapayin.Bu kan akisini hiozlandirip cabuk isinmanizi saglar.
Bu yontem parmaklarinizi guclendirmek icin en iyi yollardan biri ama gitarda ne kadar ise yarar orasini bilemem.
**** bilek gelisimi icin yine dagcilikta kullandigimiz bir yontem;
bir demir cubuk alin yarim metre uzunlugunda ucuna bir ip veya zicir ile(iki ucuna) agirlik baglayin (dumbell a benzeyecek tek farki agirliklar cubugun ucularinda askida olucak) simdi bu cubugu sanki havlu sikar gibi kivirin boylce ip cubuga sarilacak agirlik yukselecektir. Iki icta toplam 5 kilo ideal .Oldukca zorlayicidir.Tekrar onemli dir agirlik degil.Indirikende ayni sekilde yavas yavas birakin indirmesi daha zor dikkatMutlaka calismadan once bileginizi isindirin...
Yorum