Duyuru

Collapse
No announcement yet.

parmak güçlendirme

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

parmaklarınızı bir düzlem üzerine (en uygunu masa) kuvvet uygulayarak güçlendirebilirsiniz. Ya da bir eliniz le diğer elinizdeki parmağı geriye doğru ittirirken parmağınızın geriye gitmesini engelleyecek şekilde direnç uygulayın. Boş zamanlarınızda boş hayaller görmek yerine bunlarla uğraşırsanız bayağı geliştirirsiniz güzel parmaklarınızı

Yorum

ben gitarda eski sayılmam ama 10 senedir piano çalıyorum.ilk başlıdığım zamanlar egzersizlerde zorlanıyordum çünkü 2. sınıftaydım sanırım ve ellerim küçük ve güçsüzdü.Siz de şuan egzersizlerde zorlanmanızın sebebini kaslarınızın yeteri kadar güçlü olmamasını bağlıyorsanız(ki çok doğal;yaş ve kullanılmamaya vs. bağlı olabilir) parmak kaslarını geliştirecek çalışmalar işe yarayabbilir.Ama 10 yaşındaki bir çocuğun parmak kasları bile çok çok hızlı çalmak için uygun olabilir.
      bence ilk önce ''parmak güçlendirmek'' yerine ''parmakla beyin arasındaki iletişimi güçlendirme'' çalışıbiliriz.çünkü bazı kolay gözüken alıştırmalar çok gıcık olur ve rahat çalamayız.mesela 1-3-2-4 çalarken 3-2 karışabilir.parmak kası geliştirme yöntemimiz ne olursa olsun mesela bir topu sıkarken sırasıyla 1-3-2-4-2-4-3-1-1-4-3-3-2 gibi sıkarsak belki kaslar daha az gelişir ama parmak-beyin iletişimi daha çok gelişir.
      aslında bu kadar yazıyı topu boş boş deilde egzersizle sıkalım demek için yazdım.

Yorum

evet, parmak kası dışında beyin-parmak kordinasyonu iyi olması gerekir. Nota bölümünde "Günlük Egzersizler" şeklinde arama yapıp bu yönde kendinizi geliştirebileceğiniz alıştırmaları download edebilirsiniz.

Yorum

Bakın şimdi gripmaster diye bi alet var.Kutusundan bi de kullanma klavuzu çıkıyo.Oraya elimizdeki kasların bi şemasını çizmişler ve onları nasıl geliştirileceğini gösltermeişler.Her kas için ayrı bi tutş tekniği var.Ve bu alet gitar çalımını geliştirmek için üretilip bu amaçla satılmaktaddır.Yani kaslarınız< gelişirken esnekliğiniziş kaybetmezsiniz.Ben bunu yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve çok faydasını gördüm.Elinixzde gitar olmadan parmak alıştırmalarını yapmış gibi olmanızı sağlıyo.Cilde güzellik veriyo.Ayriyeten...

Yorum

Bakın şimdi gripmaster diye bi alet var.Kutusundan bi de kullanma klavuzu çıkıyo.Oraya elimizdeki kasların bi şemasını çizmişler ve onları nasıl geliştirileceğini gösltermeişler.Her kas için ayrı bi tutş tekniği var.Ve bu alet gitar çalımını geliştirmek için üretilip bu amaçla satılmaktaddır.Yani kaslarınız< gelişirken esnekliğiniziş kaybetmezsiniz.Ben bunu yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve çok faydasını gördüm.Elinixzde gitar olmadan parmak alıştırmalarını yapmış gibi olmanızı sağlıyo.Cilde güzellik veriyo.Ayriyeten...
            ben şahsen inanmıyorum böyle aletlere..gitara müziğe pek bir faydası olacağını da sanmıyorum,ha belki ellerimizi ısıtmak kan dolaşımını arttırmak gibi güzellikleri olabilir..

sanki abşeypır gibi 10 günde 10 kg vericeniz gibi ima eden aletlere sinir oluyorum hatta..

yüzyılın gitar metodu 10 alıştırma ile firtüözlüğün derin sularında keşf-i alem ediniz:P:P

oturacan etüt çalışçan başka yolu yok

Yorum

Abi "abşeypır" demişin ya!!Senin bu aletlerin şekli ve hacmi konusunda bi bilmişliğin var mı kardeşim?Şimdi bu cismin üzerinde 8 tane yaylı düğme var. 4 altta 4 üstte ama alttakiler birbiriyle bitişik hepsinin farklı amacı var.Başparmağın alta gelecek şekilde sol elinin kalan 4 parmağını üste koyup aynı parmak egzersizlerini orda yapıyosun.Ama bu aletler 3 farklı sertlikten oluşur.Ben şu an orta dereceyi kullanıyorum ve yanında gitar yokken çalışmanın en iyi yolu olduğuna inanıyorum..

Yorum

Petrucci'nin metedu parmak güçlendirme için bire birdir...

Yorum

ben başka birşey tavsiye edice ben bunu arasıra evdeyken yaparım. 4 tane şişe mantarını ( kalın şarap mantarlarından olsa iyi olur) parmaklarınızın arasına yerleştirin ve dayanabildiğiniz kadar deneyin. en azında parmaklarınızın aralarındaki perde kısımları biraz daha açılabilir. parmak geliştirmeye ek olarak yapılabilir yani doğrudan parmak geliştirmeyle alakalı değil.

Yorum

gereksiz şekilde anatominizi zorlamayın efendiler leydiler çocuklar amcalar dayılar teyzeler....
                    sonra pişman olursunuz. bırakın tekniğiniz geliştikçe o da gelişir. unutmayın, zedelenen tendonun yerine yedek parça koyamazsınız, kopartırsınız, hiç çalamazsınız.
                    limitlerinizi biliniz.parmak güçlendirme de nedir bu arada? parmaklarda da kas vardır, bizzat gördüm kestim baktım inceledim, lakin asıl kuvveti koldan alır
                    hareketini çoğunlukla ön kol kasları sağlar. o yüzden kolunuza omzunuza(tamam omuzdaki tutuş hatasıdır, ama olsun) kramp girer.
                    parmak açmaya gelince kemiklerde ve kıkırdak dokuda probleme sebep olabilir.
                    sadece çalmadan önce ısınmaya önem verin. o zamanla kendini geliştirir.

bu arada bilimsel verilerle desteklenmiş bazı metodlar varsa da kullanmkatan çekinmeyiniz,
                    lakin kendi başımıza ortaya çıkardığımız metodlar büyük ihtimalle hatalı olacaktır.
                    eğer herkes bu konuda başarılı olsaydı,
                    ortopedist mesleği olmazdı.

Yorum

etüd çalış belli kombinasyonlar halinde gez ilk yavaş başla sakın hızlanma ve temiz ses al ve sürekli kombinasyonları değiştir 1 2 3 4 - 1 3 4- 12 4 gibi ok

Yorum

Abi "abşeypır" demişin ya!!Senin bu aletlerin şekli ve hacmi konusunda bi bilmişliğin var mı kardeşim?Şimdi bu cismin üzerinde 8 tane yaylı düğme var. 4 altta 4 üstte ama alttakiler birbiriyle bitişik hepsinin farklı amacı var.Başparmağın alta gelecek şekilde sol elinin kalan 4 parmağını üste koyup aynı parmak egzersizlerini orda yapıyosun.Ama bu aletler 3 farklı sertlikten oluşur.Ben şu an orta dereceyi kullanıyorum ve yanında gitar yokken çalışmanın en iyi yolu olduğuna inanıyorum..
                        ne haddime bi bok bilmiyorum!
                        Sen çalış abicim,sonra "guitar hero"muz olursun.Bekliyoruz sonuçlarını.Ha bu arada kutunun üstünde aleti kullandıktan ne kadar sonra virtüöziteye ulaşılıyomuş,yazıyo mu?

Yorum

arkadaşlar ilk bikaç yoruma hitaben bir şeyler yazıcam aynı yorum geçmişse baştan özür diliyorum..

o stres topu , el yayı gibi aletler bilek kası yapar die biliorm ve ben bilek kasının güçlendirilmesiyle parmakların hantallaştığını duymuştum hocamdan.

( hocan kim derseniz , zamanında kickbox, vücut geliştirme ve şuan hatırlamadığm daha başka dövüş sporları yapmış taş gibi sağlam bi gitarist.. )

Yorum

ya bilmiomda bence en iisi oturup paşa paşa çalışmak ancak öyle xcızırtı falan kalmaz benim fikrim bu zamanla ellerin güçleniçek zaten

Yorum

en başta arkadaş zaten demiş , gitar çala çala sağlamlaşır diye ama sorduğu şey gitar çalma imkanı olmadığı anlarda onun yerini tutacak, belki de daha da yarar sağlayacak bir yöntem..saygılar

Yorum

biliom ama ben dışarda gitar çalmadan parmak güçleneçeğini sanmıom belki o stres topu falan kaslarını güçlendirir ama gitar çalmasını pek etkilemez bu benim fikrim tabi ki sevgiler

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X