Duyuru

Collapse
No announcement yet.

seviyem nedir acaba?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

seviyem nedir acaba?

1.5 yıl olmamıştır gitar çalmaya başlıyalı.Hiç ders almadan gp5 tablardan çalıştım.Konser verecek düzeyde elektro gitar çalıyorum yani.6 kez sahneye çıktım,yetersiz kalmadım hiç.söylemek istediğim nota bilmiyorum.gamlar falan tamamen kulaktan doğaçlama yaparkende bu şekilde.ileride sorunlarını yaşarmıyım? yoksa zaten artık herkes tab cımı oldu ?

1,5 yıl ve sahneye çıktın. Daha ne diyim

Yorum

Tarzın nedir ?
      Sahnede neler çaldın ?
      Gam bilmeden kendine özgün sololar atman zor.Sen farketmesende attığın sololar daha önce tablar ile öğrendiğin şarkıların kesitlerinin bir derlemesi olacaktır.

Yorum

ezberden çalmışsın eğer kendi yorumların olsun istersen nota öğrenmen lazım ki çok zor değil. 10 sene de çalsak amatörüz...

Yorum

penaman isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          1.5 yıl olmamıştır gitar çalmaya başlıyalı.Hiç ders almadan gp5 tablardan çalıştım.Konser verecek düzeyde elektro gitar çalıyorum yani.6 kez sahneye çıktım,yetersiz kalmadım hiç.söylemek istediğim nota bilmiyorum.gamlar falan tamamen kulaktan doğaçlama yaparkende bu şekilde.ileride sorunlarını yaşarmıyım? yoksa zaten artık herkes tab cımı oldu ?
          Seviyen şu: müzik icra eden.
          Müzik yaratıcısı olman için bilmen gereken şeyler var. "Hiçbirşey bilmiyorum ama konsere çıkıyorum, artık bitti değil mi, gitar çalışmama gerek yok?" demek amacıyla mı açtın konuyu bilmiyorum. Konsere çıktın da ne çaldın?

Ezbere müzik yapılmaz arkadaşım, ezbere yapılan iş anlamını bilmeden dua ezberleyip namaz kılmaya benzer.

Yorum

ya sorun nota bilmekse marty friedman büyük bir virtözdür kendi söylemiştir nota bilmiyorum diye,bunuda bilmek lazım bence iyi bir yere gelmek için zamanını boşa harcamamak ve prensipli çalışmak lazım bu senin tarzına ve tekniğinede yansıyacaktır

Yorum

"Konser verecek düzeyde elektro gitar biliyorum" ve hemen öncesinde "gp5 tablardan çalıştım". Konser vermek ne demek acaba, böyle çalakalem yazarken hiç merak ettin mi? Hayatında hiç tamamen gp5 tablarından oluşan bir konser gördün mü? Öyle bir yazmışsın ki sanırsın Rock am Ring'den gelmiş bunları yazıyor.

The Badseeds çok güzel belirtmiş. sadece müzik icracısısın ve yaptığın şeye de olsa olsa bir "program" denir. Hani barlarda gruplar ikişer saatliğine sahne alırlar falan. Yaptığına konser ismini verip, bugüne kadar kendimizi kaybederek dinlediğimiz onca konserlere hakaret etme.
              Son güncelleyen frusciante_; 01-10-2011, 19:08.

Yorum

stemizsoy38 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                ya sorun nota bilmekse marty friedman büyük bir virtözdür kendi söylemiştir nota bilmiyorum diye,bunuda bilmek lazım bence iyi bir yere gelmek için zamanını boşa harcamamak ve prensipli çalışmak lazım bu senin tarzına ve tekniğinede yansıyacaktır
                Notadan kastı portredeki notadır emin ol adama sorsan hangi notaları basıyorsun diye adı gibi bilir

Yorum

thebadseeds isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Seviyen şu: müzik icra eden.
                  Müzik yaratıcısı olman için bilmen gereken şeyler var. "Hiçbirşey bilmiyorum ama konsere çıkıyorum, artık bitti değil mi, gitar çalışmama gerek yok?" demek amacıyla mı açtın konuyu bilmiyorum. Konsere çıktın da ne çaldın?

Ezbere müzik yapılmaz arkadaşım, ezbere yapılan iş anlamını bilmeden dua ezberleyip namaz kılmaya benzer.
                  işte tamamen ezbere çalıyorum.En çok sizin eleştirinizi tuttum.tab neyse bende oyum.KURBAN v.s grupların parçlarını çalıyorum.Zaten konuyu açış sebebim nasıl geliştiririm kendimi? bir gitar kursuna gidecek de zamanım yok,buna göre tavsiyeler verirseniz makbule geçer.konserlere çıktığımıda durumumu biraz yansıtmak için yazdım çok iyi bir gitarist değilim,ama kötü de gitar çalmadığımı anlatabilmek adınaydı hadi elestiriye devam
                  Son güncelleyen penaman; 01-10-2011, 19:54.

Yorum

stemizsoy38 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    Öyle bir şey yok arkadaşlar, nerden okudun bilemiyorum. Marty friedman her türlü nota bilgisini yalayıp yuttuğu gibi çok zor olan bizim bildiğimizden daha farklı bir sistemde kurulu çin nota sistemeni sökebilmek için yıllarca uğraşdığınıda bir röportajında söylemiş.

Dünyada belirli yerlere gelmiş müzisyenlerin, özellikle enstrümantal müzik icra eden müzisyenler "nota bilmem valla" demesini yanlış algılamayın. Armoni ve müzik teorisi, matematik ve felsefe gibidir ama ne problem çözebilmek için profesör olmaya ne de bazı şeyleri düşünüp ifade edebilmek için filozof olmaya gerek yok.

Yorum

Marty Friedman'ı bilemem fakat Malmsteen nota bilmiyormuş.
                      malmsteen nota bilmediginden, millenium suite - concerto for guitar'daki 1000 sayfalik notasyon islemini eski rainbow klavyecisi david rosenthal yapmis.

Yorum

Barkyy isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Marty Friedman'ı bilemem fakat Malmsteen nota bilmiyormuş.
                        http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=197339
                        Öyle olmadığı üzerine bahse girerim

Yorum

Santana okuma yazma bilmiyormuş duyduğuma göre.

Yorum

thebadseeds isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Santana okuma yazma bilmiyormuş duyduğuma göre.
                            Hatta Tolkien aslında kör,sağır dilsizmiş ayrıca kalem tutacak bir uzvu yokmuş.Mors alfabesi kullanarak yazmış Lord of The Rings serisini.

Yorum

Bana gitarı öğreten abi de nota bilmeden, kulaktan çalıyor. ve çok iyi çalıyor. sorun da yaşamadı yani

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X