Herman Lee iyi bir gitarist mi bir Petrucci veya Kirk kadar bunu merak ediyorum. Çünkü Dragonforce şarkılarını stüdyoda hızlandırıyor. Ama canlı performansına baktığımızda da fena çalmıyor. Tabi iki solo gitarist var onun da etkisi var. Yorumlarınızı bekliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dragonforce ve Herman Lee
Collapse
Bu konu kapandı.
X
X
-
Dragon Face'in Medrono Sirkinden en ufak bir farkı yok. Onların yaptığı müzik yapmak değil hokkabazlık.
Enstrüman çalmak alabildiğine hızlı çalmak demek değildir.
Ayrıca albüm kayıtlarını ve videolarını hızlandırmalarıda ergen mantığıyla yapılmış şaklabanlıktan başka birşey değil.
-
Katılmıyorum. Bence müzikal açıdan gayet kaliteliler. Through the Fire and Flames'in müziği bence birçok parçaya taş çıkartır nitelikte. Eğer sevmiyorsan bu onları kötü yapmaz. Saygılı olmak gerek başka türlere. Ben de Thrash metal'i aynı şekilde görüyorum ama bu bana o türü yapanları aşağılama hakkı vermiyor.Beautiful_Death isimli üyeden alıntı Mesajı gösterDragon Face'in Medrono Sirkinden en ufak bir farkı yok. Onların yaptığı müzik yapmak değil hokkabazlık.
Enstrüman çalmak alabildiğine hızlı çalmak demek değildir.
Ayrıca albüm kayıtlarını ve videolarını hızlandırmalarıda ergen mantığıyla yapılmış şaklabanlıktan başka birşey değil.
Herman Li'nin Kirk kadar iyi bir gitarist olduğunu söyleyemem, ama yine de gerçekten iyi bir gitaristtir benim gözümde
Yorum
-
Kayıdın hızlandırılması olayı hikaye sanırım. Hem wikipedia'da öyle olduğu yazıyor-Ne kadar güvenilir olduğu tartışılır- hem de Herman Li bir röportajında turnenin Inhuman Rampage kaydından hemen sonra başladığını ve hazırlık yapamadıklarını söylüyordu. Konserler de kısa aralıklı olunca o turun felaket geçtiğinden falan bahsediyodu. Sanırım başka talihsizlikler de gelmiş başlarına konserler sırasında.
Ayrıca gitar yavaş çalınabildiği gibi hızlı da çalınabiliyor. Hızlı çalmanın neden bu kadar küçümsendiğini anlamış değilim. Duygu olayı da kişiden kişiye değişen bir durum. Hem bir gitarist olarak çaldıkları şeyleri dinlemek zevkli hem de hız da farklı duygular hissettirebiliyor. Adamlar da dünyanın en güzel müziklerini yaptıklarını iddia etmiyorlardır herhalde. Bundan zevk alıyorlar, böyle müzik yapıyorlar.
Bu arada ben yazana kadar AlperenYasar yazmış benzer şeyler.
Yorum
-
Amacım kötülemek falan değil ama Dragonforce'u açıp bir kaç şarkısı dinledikten sonra bıkıyorum. Sevmiyor muyum? Seviyorum tabi ki. Kaliteliler. Müzikleri güzel, gayet melodik. Ama eksik bir şey var sanki, bir süre sonra tekdüze gelmeye başlıyor, bütün şarkıları da az çok benziyor birbirine zaten. En azından duygusal açıdan tatmin etmiyor bir süre sonra.
Hız konusuna gelince: Hız uzun yıllar çalışılıp elde edilebilir. Ultra hızlı olması bir gitaristi iyi yapmaz. Müzik notalardan oluşuyorsa onları en iyi şekilde kullanan gitarist iyi gitaristtir. Herman Li'ye saygı duysam da öyle baba gitaristlerden biri diyemem maalesef. Burda iyi kavramını nasıl tanımladığınızın da önemi var tabi.
Kirk de Herman Li'ye nazaran sololarına biraz daha fazla duygu katabilmesine rağmen (tabi tarzları çok farklı o da var) yine de ciddi anlamda kendime örnek aldığım bir müzisyen değil. Yanılıyorsam söyleyin ama Kirk monoton değil mi? Sololarının çoğunu birbirine çok fazla benzetiyorum. Bir efsane olabilir, zaten severim sayarım da, ama zamanla piyasa kokmaya başladı Kirk de.
Dostum sana tavsiyem dinleyebildiğin kadar çok gitarist dinle, tekniklerini falan araştır. Kafanda zaten kim iyi kim değil oluşacaktır.
Yorum
-
Arkadaşlar ne yaptınız? Kirk Hammet iyi bir gitarist değildir. Kesinlikle değildir. Ama kesinlikle iyi bir müzisyendir. Bulunduğu yer yüzünden iyi bir gitarist zannediliyor.
Ayrıca şunuda eklemek istiyorum, Hızlı çalmaya hep laf ederler, kötülerler kesinlikle katılmıyorum, neden mi ? Hızlı çalmaya laf edenlerin çoğu hızlı çalamamaktadır, ya da hızlı olupta temiz çalamamaktadır. Bu duruma çoğu kez şahit oldum ve bizzat yaşadım.Son güncelleyen Red Skull; 18-01-2011, 18:08.
Yorum
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Şöyle bir şey var. Hızlı çalmak zaten zor bir iş gitarda. Hızlı ve temiz. Zaten zor olan da bunu yapabilmek değil mi? Yawaşı herkes çalar. Ayrıca dragonforce gerçekten iyi olsaydı Iron Maiden'ın alt grubu değli, Iron Maiden gibi ünlü bir grup olarak sahne alırdı. Daha Iron Maiden'ı geçemiyorlarsa Metalicca'yı, Dream Theatre'ı falan asla geçemezler. Ayrıca Herman Lee çaldığı soloları hızlı çalmasına karşın 3 elektro gitaristin avantajlarını kullanıyorlar soloda. Solo ondan hızlı duyuluyor. İki kişi aynı anda solo atınca. Bir de şöyle bir şey var. İyi müzisyenle iyi gitaristin arasındaki fark ne?
Yorum
-
Hayır zor olan enstrümanı en hızlı ve en temiz şekilde çalmak değil, en doğru nota dizilimini en uygun şekilde ve yerlerde kullanmak demek. Gerektiği zaman derdini anlatabilmek, yeri geldiğinde susmasını bilmek demek.
Benim açımdan önemli olan nasıl çalındığı değil ne çalındığıdır.
Ha tabii bunlar benim kendi, görüşlerim. Zaten sadece enstrüman çalımı açısından böyle düşünmüyorum. Hayatta karşılaştığım hemen hemen herşeyin nasıl yapıldığına değil ne olarak/neden yapıldığına bakarım.
Ama bu cümlemden bir işin nasıl yapıldığı önemsizdir düşüncesi çıkmasın...
Yorum
-
Sanırım yanlış anladığın noktalar var. Hızlı ve temiz çalmak zor ancak o kadar da önemli değil. Çalışın ne yapmak istediğine, ne anlatmak istediğine bağlı. Neil Young'un Like a Hurricane şarkısının solosunu dinlersen Beautiful_Death'in de benim de ne demek istediğimizi daha iyi anlarsın. Ayrıca yavaşı da herkes çalamıyor. Ne kadar klişe de olsa "duyguyu vermek" önemli.arfo_144 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterYorumlarınız için teşekkürler. Şöyle bir şey var. Hızlı çalmak zaten zor bir iş gitarda. Hızlı ve temiz. Zaten zor olan da bunu yapabilmek değil mi? Yawaşı herkes çalar. Ayrıca dragonforce gerçekten iyi olsaydı Iron Maiden'ın alt grubu değli, Iron Maiden gibi ünlü bir grup olarak sahne alırdı. Daha Iron Maiden'ı geçemiyorlarsa Metalicca'yı, Dream Theatre'ı falan asla geçemezler. Ayrıca Herman Lee çaldığı soloları hızlı çalmasına karşın 3 elektro gitaristin avantajlarını kullanıyorlar soloda. Solo ondan hızlı duyuluyor. İki kişi aynı anda solo atınca. Bir de şöyle bir şey var. İyi müzisyenle iyi gitaristin arasındaki fark ne?
Bunlara ek olarak ne kadar sevmesem de Iron Maiden senin sandığın kadar küçük bir grup değil.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum