Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Power Chords (5 li akorlar)

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Zaten amaç o.Parmaklar perdeler dik ve rahat yetişebilecek geriye kalanlarsa sapın arka kısmına
    Ama genede değişiyor.Alt tellere giderken parmaklar iyice çekiliyor,**** karizma olsun diye çapraz tutup öyle basılı tutuyorum perdelere(sustain felan)

Yorum

sayko-x isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Arkadaşlar belki işinize yarar.........
      eyv saol

Yorum

power ve diğier akor pozisyonlarını öğrenmek için https://www.all-guitar-chords.com sitesine girerek pozisyonlara bakabilirsin

Yorum

Ya power akoru şöyle açıklayalım
          Mesela bas gitar şunu yapıyor
          G-
          D-
          A-
          E---3--8--

Sende şöle yapacaksın
          E-
          B-
          G-
          D-
          A-----5-----10--
          E---3----8-----

Mi elinde 3. perdeye işaret parmagınla, la telinde 5. perdeye serçe parmagınla bsacaksın...

Yorum

ben kursta power chordsları hep ikili öğrendim
            örnek:
            -0-3-5-
            -2-5-7- gibi
            ama Guitar Proda genellikle 3lü görüyorumç
            -2-5
            -2-5
            -0-3 gibi ama bunlar beni daha zorluyor ve şarkıyı ikili olanlarla da çalabiliyorum. Bu 3lüler için şu an kendimi çok zorlayayım mı yoksa zamanla zaten onları yapabilecek bir hale gelir miyim ?

Yorum

rock müziğin vaz geçilmez bir unsurudur 5li akorlar.başta punk müzik olmak üzere bütün şarkının temeli bunlar üzerine kuruludur.1 şarkıda 5 tane kullansan ve 3-4 dakka boyunca onu değştirip karıştırıp farklı ritimlerle çalarsan basit bir şarkı yapmış olursun

arkadaşımızında dediği gibi power'sız bir hayat düşünülemez.hele elinde bir gibson les paul birde mesa boogie triple rectifier olacak onla bir power basacaksın artık 1 dakka boyunca sustain alırsın

Yorum

Fenderin ne eksiği var ? Metalciyim ama Fender severim :P neyse ayrıca tamamen power chords şarkılar çoktur dünyada Power Chords + bir solo

Yorum

Kojiro Hyuga isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Fenderin ne eksiği var ? Metalciyim ama Fender severim :P neyse ayrıca tamamen power chords şarkılar çoktur dünyada Power Chords + bir solo
                  Sahneyede şöyle harbi metal yapmak için fenderle çıkarsan bende sana gülerim(standart strat)

Yorum

Adrian Smith + Fender = Iron Maiden'ın 3 gitaristinden biri

Yorum

.....................
                      Son güncelleyen Gothicthrone; 02-07-2010, 13:14.

Yorum

merhaba arkadaşlar ... birşey sorucaktım örneğin bu C-D-F-A-E-EM-AM-G Gibi akorların power çevirileri varsa yardımcı olabilirmisinz ?

Yorum

silenceofdark isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          merhaba arkadaşlar ... birşey sorucaktım örneğin bu C-D-F-A-E-EM-AM-G Gibi akorların power çevirileri varsa yardımcı olabilirmisinz ?
                          Zaten pover chords'un bir akoru baştaki notanın ismini aldığı için nota ile yazıyorum.(senin yazdığın sıralamaya göre yazıyorum dikkat et)

Do-Re-Fa-La-Mi-Mi-La-Sol

Haydi kolay gelsin
                          Son güncelleyen JackbLack; 09-07-2009, 12:57.

Yorum

A-C-I isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            ben de başka bir şey sormak istiyorum. rock veya metal parçalarını inceledğimiz zaman parçadaki power chord dediğimiz 1. ve 5. ses ten oluşan akorlar (akor olup olmadığı tartışma konusu) major veminör özellik göstermiyor. peki biz parçanın tonunu veya doğaçlama solosunda hangi gamları kullanacağımızı nasıl anlayacağız?

mesela parçanın tonunda power chord ile

D------------
                            A-----5-----
                            E--3--------

ile başlanıyor ve sürekli bu çalınıyo. biz buna doğaçlama bir solo yazmak istesek G tonundan mı yazacaz yoksa Gm tonundan mı? (saçma mı oldu soru? saçmaysa baştan özür dilerim)
                            pover chords da majör minör olayı yok başdaki nota neyse onun adını alıyor mesela Re'den çalıyorsak gamı re ismini alır

Yorum

arkadaşlar genelde 1. 5. basılıyor diyorsunuz ama 8. ses de ekleniyor ve çok yaygın da kullanılıyor.Mesela size açıklamasını yazayım.

Pover chords gamın sadece 1. ve 5. sesinden oluşur isteğe göre 8. ses de eklenir.
                              Pover chordsda Majör veya minör değildir.
                              Mojör veya minör olsa da aynı şeyi basarız.
                              Son güncelleyen JackbLack; 09-07-2009, 13:06.

Yorum

bir şey diyeceğim ama..bana kalırsa power chords 11 forum sayfası dolduracak kadar kompleks bi mevzu değil arkadaşlar bu konu 3. sayfasından sonra hep aynı şeyleri anlatmış..yani yapılmak istenen şey işaret parmağını en üst tele veya bi alt tele koymak,yüzük parmağını da onun bi alt telinde iki yana koymak ..bu pozisyonu bozmadan gitarın neresine kaydrırsanız kaydırın bir power chord(ki bu da bildiğimiz bir akora karşılık gelir) elde edilir..misal power akorların nasıl basıldığını anlayıp "a" akorunun powerını gitar üstünde bulamayan bi adam da gitarı braksın zaten..biraz ağır konuşmuş olabilirim ama biri de çıkıp haksızsın desin bana
                                Son güncelleyen orci; 12-07-2009, 15:02.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X