Pratik pratik pratik...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bend
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
MYGitarist++
- Jun 2008
- 506
-
"Dünyada kızgın gençler olmaya devam ettikçe, Heavy Metal yaşayacaktır" - Ozzy Osbourne
Açıkçası bent çok teknik gerektiren bir şey değil, en azından karmaşık şeyler gerektiren... Benim en fazla yaşadığım sorun üstteki telin tırnağıma takılıp ses çıkarmasıydı mesela ilk başladığım yıllar, sol el tırnaklarımı her hafta daha derinden keserek takılmayacak pozisyona kadar getirdimBiraz acı verdi ama şuan gayet iyi. 3 parmak kullanmak başlangıç için sol el parmaklarının pratik yapmasını sağlar ve yormaz. İşaret-orta-yüzük parmaklarıyla bent yap. Üst tele çarpması normal çoğu zaman önemli olan o üst teli titretmeden aşağı çekebilmen. Gerisi pratik... Kolay gelsin...
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
1-Forumda arama yapmadan konu açanın konusu uyarı olmadan kapanır.
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
bazen hızlıca bent yaparken, bent yaptığım telin üstündeki tele çarpıyor bent yaptığım tel veya parmağım ve sorun oluyor bu. ne önerirsiniz arkadaşlar?
Düzenleyen - rockerjoe on 04/09/2008 13:26:23..
sonra bu dediğim olayı şöyle yap. 1. parmak ince minin 10. perdesinde,2. parmak aynı tel 11. perde,3.parmak 12. perde ve yine bend yap dediğim şekilde.sonra 1. parmak 9. perde,2.parmak 10. perde,3.parmak 11.perde ve 4.parmak 12.perde yap ve bend i gerçekleştir...böylece parmaklarını kuvvetlendirirsin.bunu iyice çalış sana ödev olarak da metallica dan kill em all albümünden the four horsemen in yarıcı solosunun giriş kısmını veriyorum.ben bu dediğim şekilde şuan bu solo üzerinde çalışıyorum ve gün geçtükçe daha güzel çalmaya başladım.1 aya kalmaz en geç tamamlarım.
bu soloyu çalarken bend için 4 parmağını kullan.zaten biraz haşır neşir oldukça ''bunu en mantıklı parmak dizilimiyle nasıl çalarım da kısmen işim kolaylaşır'' diyeceksin.demiyorsan da canın sağolsun o zaman her parçada de bunu.yoksa çok uğraşırsın.
dediğim soloyu çalmayabilrsin tabi zaten önce dediğim alıştırmaları yapıp pratik kazanman gerekli.pro 5 te hızı yarıya indirip çalışman temiz çalmanı kolaylaştırır hadi kolay gelsin.
Yorum
-
öncelikle bend tekniği olan soloyu temiz çalabileceğin kadar yavaş çal.sonra yavaş yavaş hızlan.tırnak uzunluğunu canını acıtacak kadar değil de ondan çok az uzun olarak kes(içim ezildi valla acıyana kadar kesme kısmını okurken).sonra parmaklarını güçlendir teli iyi kavra ve mesela ince mi de 12. perdeye bend yaparken 11.perdede 1. parmağın,12. perdede ikinci parmağın olsun sonra bu iki parmağın dediğim perdelere basılıyken iki parmağınla beraber bend yap.ufak bir tüyo ben yapıyorum bunu.mesela bu dediğim olayı yaparken 1. ve 2. parmağımın uçlarının çok az bir kısmıyla üstteki teli itiyorum.yani sen 12.perdede ince mi ye bend yapıyorsun ya bir üstteki si telinin 11. ve 12. perdelerine denk gelen kısmı da iki mi ile si arasında 1 mm lik bir farka kalacak kadar 1 . ve 2. parmaklarımın ucundaki etin az bir kısmıyla itiyorum.böylece mis gibi bend oluyor..
sonra bu dediğim olayı şöyle yap. 1. parmak ince minin 10. perdesinde,2. parmak aynı tel 11. perde,3.parmak 12. perde ve yine bend yap dediğim şekilde.sonra 1. parmak 9. perde,2.parmak 10. perde,3.parmak 11.perde ve 4.parmak 12.perde yap ve bend i gerçekleştir...böylece parmaklarını kuvvetlendirirsin.bunu iyice çalış sana ödev olarak da metallica dan kill em all albümünden the four horsemen in yarıcı solosunun giriş kısmını veriyorum.ben bu dediğim şekilde şuan bu solo üzerinde çalışıyorum ve gün geçtükçe daha güzel çalmaya başladım.1 aya kalmaz en geç tamamlarım.
bu soloyu çalarken bend için 4 parmağını kullan.zaten biraz haşır neşir oldukça ''bunu en mantıklı parmak dizilimiyle nasıl çalarım da kısmen işim kolaylaşır'' diyeceksin.demiyorsan da canın sağolsun o zaman her parçada de bunu.yoksa çok uğraşırsın.
dediğim soloyu çalmayabilrsin tabi zaten önce dediğim alıştırmaları yapıp pratik kazanman gerekli.pro 5 te hızı yarıya indirip çalışman temiz çalmanı kolaylaştırır hadi kolay gelsin.
[/quote]
teşekkür ederm kardeş. dediklerini okudum ve şuan kucağımda gitar var. hem okuyor hem deniyorumemeğine saygılarımı ve teşekürlerimi sunarım.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum