Duyuru

Collapse
No announcement yet.

dead note

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme dead note

arkadaşlar bu dead note denilen iş tam olarak nasıl yapılıyor?sad but true nun bir kısmındada var bu galiba nasıl yapıldığını tam olarak açıklarmısınız .tekniklerden nasıl yapıldığını bilmediğim bi bu kaldı.

elini klavyeye basıyorsun ve penalayan elinlede telleri kapatıyorsun(palm mute)daha sonra penalıyorsun.

Yorum

palm mute le aynımı yani

Yorum

hemen hemen.

Yorum

Klavye üzerindeki elini(sol elini) telleri susturacak şekilde tutuyorsun. Yani tellerin ses çıkarmasını engelliyorsun. Bunu yaparken perdelere basmamaya ve armonik sesler çıkarmamaya dikkat et. Daha temiz ses alabilmek için istersen sağ elinle de hafif bir palm mute yapabilirsin.

Yorum

RockWarrior isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Klavye üzerindeki elini(sol elini) telleri susturacak şekilde tutuyorsun. Yani tellerin ses çıkarmasını engelliyorsun. Bunu yaparken perdelere basmamaya ve armonik sesler çıkarmamaya dikkat et. Daha temiz ses alabilmek için istersen sağ elinle de hafif bir palm mute yapabilirsin.
            katılıyorum yanlış açıkladım yukarıda. sol elinle telleri susturuyorsun ve sağ elinlede bildiğin vuruyosun tellere palm mute falan yok.

Yorum

squall5 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              katılıyorum yanlış açıkladım yukarıda. sol elinle telleri susturuyorsun ve sağ elinlede bildiğin vuruyosun tellere palm mute falan yok.
              Troy Stetina - Metal Rythm Guitar Vol.1'den bir alıntı:

Sağ elle de palm muting yapabilirsin istersen. Biraz daha farklı bir ses için...

Yorum

ben dead note için dedim palm mute ile ne ilgisi var?

Yorum

death note ile palm mute ilk bakışta çok fazla karıştırılıyor oysaki alakası yok.. smells like teen spiritin ilk girişinde death note kullanılıyor.. doğru perdede parmaın telde olucak fakat klavyeye basmayacaksın saçma ama yinede perdeye odaklı notadan bir ses almış gibi birşey olacaksın, palm mute zaten çoğumuzun bildiği gibi sağ elle ufaktan sesi kestirerek boğuk ses verme çabası, hoş olgu

Yorum

dead note ile palm mute alakasızdır arkadaşım.dead note olsa olsa natural harmonicle çok azda olsa bir benzerlik taşır.

dead note işlemi tablarda x olarak gösterilir.

777xx777
                    555xx777
                    555xx555

gibi bir tab düşünürsek, önce 3 power'ı basıyorsun.daha sonra akor basan parmaklarını hafifçe kaldırıyorsun ama komple kaldırma.daha sonra ne akoru basan nede basmayan bir şekilde tellerin üzerinde bulunan sol elini sağ elinle az önceki akoru vurduğun tellere pena vuruşu yapıyorsun ve dead noteyi elde etmiş oluyorsun.

örnek şarkı olarak nirvana-smells like teen spirit introsu unutulmazdır

Yorum

squall5 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      ben dead note için dedim palm mute ile ne ilgisi var?
                      banshee8831 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      dead note ile palm mute alakasızdır arkadaşım.
                      Arkadaşlar demeye çalıştığım şey left hand muting( yani bildiğimiz dead note) yaparken right hand muting( yani palm muting) tekniğini de daha temiz bir ses almak için kullanabilirsiniz. Yoksa farklı şeyler olduğunu ben de biliyorum Kitabın dediği şey bu. Bir hata varsa kitaba söyleyin bana değil

Yorum

kitap gereksiz birşey söylemiş diyebilirim bu konuda.. death note alırken biraz gıcırdaması olaydır zaten palm mute la beraber death basarsan neredeyse ses gelmez ve death den daha çok pm efekti ortaya çıkar.. yinede temiz ses falan olarak haklı sayılabilir

Yorum

Aslında doğru diyorsun. Temiz ses alacam diye palm mute yapınca dead note mahvoluyor Zaten düzgün basınca ses iyi çıkar

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X