Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Perdeden gelen istenmeyen harmonik ses

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Perdeden gelen istenmeyen harmonik ses

gitarı yeni öğreniyorum. parmak alıştırmaları yaparken mesela perdeye basıyorum, parmağımı çekerken arada sırada iğrenç bir harmonik sesi devamında getiriyor perdenin olduğu yerden. yani sanki tel parmağıma yapışmış da titreşime o sebep oluyormuş gibi. felaket bir gürültü kirliliğine sebep oluyor. her zaman olmuyor araya karışıyor bazen. teller gayet temiz, parmaklarım terlemez. doğru bastığıma da eminim.

buarada bu sorun tellerin fretlere çarpması değil. parmağımı telden çekerken oluşan bir sorun.

buradan tarif etmek zor şöyle anlatayım ; perdeye basıyorum ve <u>pena tarafından</u>: "dınn" bu normal, parmağımı çekerken <u>perdeden</u> "tınını" işte bu bayağı bir sinir bozucu.

bunu nasıl engelleyebilirim fikriniz var mı?

.

Düzenleyen - sonneillon on 17/09/2008 01:09:43

Evet sanırım anladım sorununu arkadaşım.Ben kendimce bir çözüm geliştirdim bilmiyorum ne kadar rahat,ne kadar doğru olur.Nota basacağın zaman fretin tam ortasından değilde biraz daha sol tarafından basmayı dene ama fazlada kaçırma,sağ tarafa alırsan o istemediğin harmonik sesi artmaya başlayacaktır.Zamanla alışabilirsin ben çok rahatım şu anda

Yorum

aynı sorun bende de var ne yazıkki .. dediğini ********* bakalım.. saolasın

Yorum

sonneillon dostum, oldukça doal bi ses alıyorsun. telden parmağını kaldırdığın an farkındaysan elin natural harmonic pozisyonuna gelir. aldığın ses bir natural harmonic. titremekte olan bi tele tek parmağınla dokunursan bu sesi alırsın. parmağını kaldırırken aynı anda başka bi parmağınla da tele değersen tel harmonic veremez kolaylıkla susturursun. bu benim bulduğum bi yöntem belki başka bi yöntemi de vardır. şimdilik o sese fazla takılma kendini geliştirmeye odaklan verdiğim yöntemi çalışmakla zaman harcama, bi süre sonra istemeden yapmaya başlıycaksın. istiyosan şimdilik yüksek gain/distortion kullanma onlar gitarın hassasiyetini arttırır. hassasiyeti artan bi gitar da en küçük titreşimleri bile algılar onlar sana gürültü olarak döner.

Yorum

Dostlar yeni başlayan herkes de bu sorun vardır. Perdeye yan basmak gibi şeyler kesin çözüm değildir yılmadan çalışmaya devam belli bir süre sonra ses kendılıgınden kesılecektır. bir de boşta olan telleri penayı tutuğunuz elinizin ayası olarak tabir edilen yerle kapatabilirsiniz örnek ince mi telini kullanırken diğer 5 teli kapatın elinizle sanki kapalı vuruş yapıyormuşcasına sonra kullanmak istediğiniz teli açın çalarken alışması zor ama studyo gibi yoğun feedback olan yerlerde mecburen bu şekilde yapıcaksınız. Zaten ilerleyince gitarda bu sesin kendiliğinden kesilmiş olduğunu fark ediceksiniz.

Yorum

+

Artı, zamanla parmak ucların nasırlasmaya baslıyor. Bununda faydası olacaktır.

Yorum

boby Qc dostum perdenin sol tarafına bas demişsin de benim hocam perdelerin sağ tarafına bastığın zaman en doğru sesi alırsın demişti arkadaş çalışmaya devam etsin ilerledikçe bu sorunu geçer

Yorum

sergendinho isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                boby Qc dostum perdenin sol tarafına bas demişsin de benim hocam perdelerin sağ tarafına bastığın zaman en doğru sesi alırsın demişti arkadaş çalışmaya devam etsin ilerledikçe bu sorunu geçer
                evet elektro gitarda pek olmasada klasik gitarda geçerli bir olaydır bu. perdenin sağ tarafına basılır. çalıştıkca parmakların kontrolü artacak problem ortadan kalkacaktır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X