Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Serçe Parmak Problemi!

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Serçe Parmak Problemi!

Arkadaşlar merhaba. Serçe parmakla ilgili bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Gitar çalarken serçe parmağımı kullanamıyorum. Hız olarak bir sorunum yok, hatta hızlı olduğumu bile söyleyebilirim fakat serçe parmağımı da kullanamak istiyorum Ne olur bi yardımcı olun nasıl aşarım bu problemi. Şimdiden teşekkürler. Saygılar...

nasıl yani sağ elin serçe parmağını mı kullanmak istiyorsun?

Yorum

Sağ el değil ya, klavyeye bastığımız elin serçe parmağını kullanmak istiyorum. Serçe parmaklada çalmak istiyorum yani onu da işin içine katmak istiyorum

Yorum

Sadece 3. ve 4. parmaklarını kullanarak 1234 seklinde egzersiz yapabilrsin önce 1 2 sonra 2 1 sonra 3 4 sonra 4 3

Yorum

Sol el serçe ve yüzük parmağında tendon kopması olan biri olarak ben bile kullanabiliyorsam serçe parmağımı sen hayli hayli kullanırsın. Biraz daha gayret.

Yorum

Serçe parmak için kromatik egzersizler gayet faydalıdır. Bir de üstüne hammer-pull off eklersen serçe parmağın canavar kesilir

Yorum

e (ince mi telinde) 8p7p5 yap clean tonda efektsiz kısık sesde(mümkünse amfisiz) tek pena vuruşu ile legato yaparak(çekerek pena vurmadan ses çıkarmaca) üstüste ritmik olarak orta hızda parmakların kopasıya kadar yap.Ne zaman pena ile çalarmış gibi ses çıkartıncaya kadar devam et.Bu çok uzun süre sonra randıman verecektir güven bana aynı problem bende de vardı.**** düzeldi.**** power akorlarda 3.parmak yerine 4. parmağını kullan.mesela master of puppets daki sadece slide li bi ana ritim vardı orada 5. perdeye 1. 7 .perdeye 4. parmağını koy.kirk de ole çalıyor.Dikkat ettim.Bu ayrıca parmak arasını anlık yorulmasını azaltıyor.Bazıları 3 parmakla çalar 4. parmağı ender olarak kullanır.Örave Mustaine.holy wars solosunda çok iyi görebiliyoruz.Hatta peace sells'in girişindeki soloda bile 3 parmakla çalıyor ama benim elem o kadar açılmadığı için 4. parmağı devreye sokuyorum.mamlsteen de 3 parmakla çalar ama o istediği zaman 4 .parmağı devereye sokabiliyor.özellikle 17. perdenden sonra 3 parmakla çalmakta fayda var parmakalrına daha iyi kuvvet aktarıyor.zaten 4. parmak sığmıyor tabiki benimki sizinkini bilmem DD

Yorum

önce ince mi telinde
                12-----14--------15 yap ama 12. perde orta parmak yani 2. parmak sonra 3. ve sonra sorunlu serçe parmağın

Yorum

1-2-4 4-2-1 ya da farklı şekilde 5-6-8 8-6-5 gibi egzersizler işe yarar serçe parçak kullanacaksın orda çünkü...

Yorum

Pratik pratik pratik !

Yorum

evet parmakların kullandıkça gelişir yani serçe parmağını da ne kadar kullanırsan o kadar gelişme gösterir ayrıca bu 5 li akorlara baş parmak ve serçe parmakla basmanın bayağı bi yararı oluyor (kendimden biliyorum) bence bi dene

Yorum

Yoğun baskıdan kurtulmak için gitarın kılıfını yırttıktan sonra bayağ rahat ettim. Her canım sıkıldığında 5 dakkalığına bile olsa elime gitarı alıp hiç olmazsa pratik yapıyorum bu hem formunu koruman için iyi hem de parmakların zamanla gidecekleri yeri öğreniyorlar. Sonuç olarak:
                        Pratik pratik pratik !

Yorum

üstüne hiç gitmediğin için bu parmak diğerlerine oranla geride kalmış.. arkadaşların verdikleri egzersizler güzel onlara ek olarak söyleyeceğim bu egzersizleri düzgün yaptığın en yavaş hızda yap.. ve aralarındaki süre eşit olsun.. bi de ek olarak şunu tavsiye edeceğim:

alt mi telinde: 1-3-4-3 sonra 1-2-4-2 bunu yap.. yalnız 1. parmak 5. perdede olsun gerisi yerleşir.. mi telinde bunu orta hızda yapabildiğin zaman metronomu bozmadan üst mi ye kadar çıkıp in tekrar.. bu kademeyi de orta hızda yapabildiğinde bu egzersizle tüm klavyeyi dolaş 1. perdeden başlayıp.. ama düzgün yapabildiğin hızda yapmayı unutma sakın.. kolay gelsin..

Yorum

master of puppets in solosunu çok yavaş bi biçimde uzun bi süre çalın.çok yavaştan hızlandırarak.serçe parmağınıza çok faydasını görürsünüz...

Yorum

Mümkün olduğunca gitarı her ele aldığında ısınma turları çerçevesinde egzersizle ısının ve serçe parmağı da her zaman işin içine katarak doğru alternate pickingle duyduğunuz herşeyi çalmaya çalışın, severek uğraşın gitarla, yapmak zorunda olduğunuz için ****

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X