Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ibanez TS9 ve TS9DX

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Ibanez TS9 ve TS9DX

Bu iki pedalı da kullanan arkadaşlarıma bir sorum olacak. TS9DX in açıklamasında bu ürünün Turbo, Hot, + ve TS9 modlarının olduğu, TS9 modunun orjinal TS9 tonununu barındırdığı ve hiçbir değişiklik yapılmadığı yazıyor.

Kağıt üzerinde TS9DX, TS9'dan daha iyi duruyor. Fakat Mydukkan a bakarsanız TS9 un yaklaşık 20 TL kadar pahalı olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi mydukkanın fiyat politikasımıdır yoksa dx modeli ts9 a göre dahamı kötüdür? Ayrıca uluslararası sitelerde fiyatlar tam tersi yani dx daha pahalı.

Bu iki pedal arasında kaldım arasındaki fiyat farkı çok az ama almışken bir kere alıyoruz iyisini alalım.

Okuyan ve cevap veren arakadaşlara teşekkürler..

Iki pedal da birbirinden kotu. Aralarinda herhangi bir fark yok. TS9dx almistim ve hep ts9 ayarinda kullaniyordum; ≤unku diger tum pozisyonlar cok boguktu. Lambali amfin yoksa bu pedali tavsiye etmiyorum.

Yorum

Bu pedali lambalı amfiyle kullanacağım. Yeni Laney Cub 12R aldım. Ve bilindiği gibi amfinin drive i yetersiz. Peki TS9DX i modlatma şansımız varmı?

Yorum

IYi de drive yetersiz geliyor fakat bu pedal cok oyle ahim sahim gainli degil. Yani bir nevi clean boost olarak kullanilmasi gerekiyor. Yoksa ton cok boguklasiyor. Amfinin kiri yetersiz ise ve metal falan calacaksan bir distortion pedali almanda fayda var.

Yorum

Hayır amacım yüksek gain değil.Metal çalmıyorum. Duman, grup 84, mor ve ötesi tonları hoşuma gidiyor. Forumlardan okuduğuma göre bu pedalın lambalı amfilerde 'lamba cayırtısı' diye tasfir ettikleri scream tonları verdiği. Benimde istediğim bu zaten. Ama aklıma şüphe düşürdün şimdi.

Yorum

Lamba cayirtisi yuksek seste power amfi kirilmasiyla elde edilir. Bahsettigimiz pedali kullanan herkes yuksek seslerde kullaniyor. Eger bu duruma uyuyorsan al, ancak dusuk ses seviyelerinde drive yetersizligi konusunda herhangi bir degisiklik olmayacak (yuksek ses acabiliyorsan zaten guzel bir drive aliyor olman gerekmekte).

Eklemek istedigim baska bir konu ise her amfinin her pedali kabul etmedigi. Ondan bence en iyisi pedali amfinle denemen.
            Son güncelleyen ynx; 20-11-2010, 19:16.

Yorum

Hatta sana belki faydali olabilir diye su videoyu gostereyim:

Yorum

Evet almadan önce amfiyle uyumuna mutlaka bakmak lazım. Videonu izledim, ton biraz boğuk gibi geldi. Ama bunun sebibi gitar ve manyetikler olabilir diye düşünüyorum. Ekipmanım Fender Strat ve Laney Cub 12R. İnternetteki diğer videolarıda izledim özellikle strat ile çalınanlar daha parlak ton alıyorlar gibi. Ama tabi videolardan pek doğru sonuç almak mümkün değil. Yanıltabiliyorlar. Ts9 yerine bu aradığım tonları verebilecek bir pedal öneriniz varmıdır?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X