Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Prosesör'ün yanına dist

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Prosesör'ün yanına dist

Şimdi bende rp90 var, bir tane dist pedal almak istiyorum ama ikisini birlikde taksam nasıl bir sonuç çıkar mesala sd-1 taksam prosesörden disti kapatsam veya açsam nasıl olur?
    Kısacası ikisini birlikte kullansam n'olur?

olur tabikide neden olmasın

boostlamış olursun.

Yorum

tamam boostlamış olurum da tonda ne gibi değişiklikler oluyor... ben daha reverbli gibi duyuluyor diye biliyorum yanlışmıyım ...
      Son güncelleyen FalseVIP; 22-02-2009, 21:34.

Yorum

FalseVIP isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        tamam boostlamış olurum da tonda ne gibi değişiklikler oluyor... ben daha reverbli gibi ******** diye biliyorum yanlışmıyım ...
        açıkçası uğuldayacaktır telleri tutmadığında.fakat ses çok daha sert çıkacaktır bütün gitaristler soloda boostluyor ses kötü çıkmıyor yani

Yorum

suattaus isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          olur tabikide neden olmasın

boostlamış olursun.
          haklı bencede güzel olur

Yorum

Bir sorun çıkarmıyor yani prosesör ile pedalı boost etmek... Tamam alacağım zaten bir sd-1 deneyip göreceğiz =)

Yorum

Selamlar

Prosesörle mevcut pedalınızı kullandığınızda frekans kayıpları riskini göze almış olmanız gerekmektedir. Tonun orjinal yapısına aykırı bir dizilim olarak değerlendirmekteyim. Özellikle eski tip prosesörlerde bunun yaşanması daha olası. Bana aykırı bir durum.Ya prosesörü tek olarak ya da pedalları bir arada kullanmak taraftarıyım

Bu gibi durumlarda

*Gürültü kirliliği
              *Tonun orjinal yapısını bozma
              *amfinin orjinalitesini kaybetmesi
              *pedalın vaadettiği frekanslarda amfi ile etkileşim farkı

gibi mevzuatlara hazırlıklı olmanızı dilerim.

Tabi bu şekilde kullanan pek çok arkadaşımız bulunmakta. Yalnız bu da zevk işi diyebilmem için frekans kaybından zevk duymak gerekiyor. Ya da tondaki değişimin kulak tarafından farkedilememesi de diyebiliriz. Prof bir hareket değil.

Yeni nesil prosesörlerde bir nevi daha gözardı edilebilir. Ama eski kasa prosesörler için bence bu tonu gayet yiyip bitiren bir hareket

Sevgiler

Yorum

Anladım bilgi için teşekkür ederim,
                Şimdi pedal alınca prosesörü de çöpe atmayacağım için bu şekilde kullanan arkadaşlara bir sorayım dedim ...

Yorum

satıp alacağın pedalın daha üst seviyesini alabilirsin elbette atıverme

Yorum

Yok satmayı düşünmüyorum ya o yüzden zaten =)
                    sd-1 in yanınada ilerde güzel bir dist. takınca iyi olur diye,

Ha birde aklıma geldi misal,
                    sd-1 + ds-1 + prosesör taksam açsam nasıl olur arkadaşlar bu sefer nasıl bir sorun çıkartır =) prosesörden dist açmam delayını filan kullanırım =) ?

Yorum

Selamlar

Prosesörde gaine girmesen dahi, tonun değişecektir. Yani sade reverb girmek yerine varsa amfinin reverbünü yoksa 1 ek pedalla bu işi götürsen daha temiz sonuç alırsın. O model prosesörlerin devri çoktan bitti. En azından satıp biraz ekleyip bir çoklu efekt pedalı alman daha sağlıklı olur

Sevigler

Yorum

Öle olsa tabi daha sağlıklı olur ama para!, marshall amfim vardı babam patlattı kaldık bu amfiye daha amfi alacağım...

Ama hiç olmassa noisegate, chorus, ekolayzır'ını kullanırım ilerde dizicem zaten analog ama şimdiden işte bu şekilde kullanmak istiyorum ... Tonumu resmen bozuyor mu...
                        Son güncelleyen FalseVIP; 24-02-2009, 13:58. Sebep: polis emmi çıktı =)

Yorum

valla bana kalırsa bir zaman kaybı olacaktır bu şekilde bir düzenek kurduğunda.çünkü gitarın sinyali önce pedalda işlenecek sonra çıkışa aktarılacak.daha sonra o gelen sinyal dijitale çevrilip dijitalde işlenip tekrar analoğa dönüştürülecek.ve o analog sinyalde gidip bir amfide tekrar bir işlem görecek.

bana kalırsa bu prosesör devreye girdiği zaman çok kısada olsa bir zaman kaybı olacak.ve dediğin gibi reverb li bir ses alacaksın.bence değmez derim.yani ben şimdiye kadar hiç görmedim herhangi bir gitaristin pedal ve prosesörü bir arada kullandığını.

Yorum

İyi de sinyal niye analogtan dijitale dönsünki, pedal ı sona koyarım dijitalden analoğa döner...

Pedallar o kadar çok değil, 1-2 pedal takarım çok olsa. Zaten 3-4 pedal olsa prosesörden alacağım tek şey expression pedalı =)

Yorum

Bu konuda söylemek istediğim bir iki şey var. Birincisi bir çoğumuzun bildiği gibi Efekt pedalları, amfimiz, Wah Pedalımız vb. cihazlarımız birbirine bağlanırken genel kabul görmüş standartlarımız vardır. Şöyleki

Gitar-Preamp-EQ-Wah-Compressor-Whammy/IPS/Talker(Pre)--Stompbox FX-Amfi-Kabin-Mikrofon-Noise Gate (Noise Gate'in kapalı devresi içerisinde Modülasyon efektleri bağlanır Chorus,Flanger, Phaser vb.)-Delay-Reverb şeklindedir.

Şimdi biz eğer analog distortion ile (RP serisi veya GNX veya GT önemli değil) herhangi bir prossesor kullanırsak durum şöyle olmalı.

Gitar - Distortion - Pedal şeklinde bağlamanı tavsiye ederim. Analog bir setup kadar verimli olmaz ama pedalların kendi iç routing sistemi zaten yukarıdaki standart dizilimdeki zinciri tamamlar. Ancak Compressor, EQ gibi efektlerin Stompboxtan sonra gelmesi istenilmeyen dip gürültülerine veya kulağa hoş gelmeyecek kayıplara sebebiyet verecektir.

Sonuç olarak beraber kullanılmaz diye bir şey yok (ben kullanıyorum) kullanılır ama dip gürültüsünü azaltacak diğer önlemleri (Kablo kalitesi, topraklama vb.) almanız gerekir.

Benim bu konuda araştırdığım kadarı ile bilgim bu düzeyde diğer arkadaşlarımız bana katılır mı bilemem

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X