Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Analog set uptan verim alamıyorum.

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Analog set uptan verim alamıyorum.

Bugün processor almaktan vazgeçerek dört adet kalite pedal aldım.Bu pedallar:

BOSS DS-1
    BOSS CS-3 Kompresör
    BOSS DD-3 Dijital Delay
    GUYATONE-MC 2 Chorus(İsmi pek duyulmamış ama şu ana kadar en az sorun çıkaran pedalım bu)

İzmir Senfoni müzikte aletleri bizzat denedim,sound muhteşemdi.Ancak aynı verimi evde alamadım.Malmsteen ve Satch tarzı bir soundu yakalamak istiyorum.(Tabii ki birebir aynısını yakalayamayacağımın farkındayım.) Özellikle kompresör ve delay i ayarlarken zorluk çekiyorum.Amfim Roland Cube30 x,amfideki reverb dahil tüm efektleri kapattım ama yine de tam olarak istediğim soundu yakalayamadım.

Bass Middle ve Treble bunları deneyerek ayarlaman lazım kaparsan 0 olarak görünür "0 etkisiz veya kapalı demek değildir" bunu unutma bu arada bende cube-60 kullanıyorum .. =)

Ayrıca İzmir'liyim her müzik market için geçerli olmasa da orada genelde en kaliteli amfilerde denenir sesler yani cube30x de kalitelidir fakat adam orda milyarlık lambalı amfiyle çalmıştır sen doğal olarak aynı sesi yakalayamazsın .. Tavsiyem senfonide denediğin amfiye gidip birdaha bakman eğer oda kalitesiz bir amfiyse o zaman biyerlerde yanlış yapıyorsun demektir =)

Yorum

Senfonide marshall jcm 800 ve musicman amfi var. Onlardan biriyle denediysen aynı sesi evde o rolandla alman elbette zor. Gitar da farklı denediysen daha da zor. Guyatone çok güzel pedaldır. Ds-1 kaldır at bence. Diğer sorun yaşadığın pedalları da deneye deneye çözebilirsin. Ayarlarıyla oyna ne hoşuna gidiyosa öyle dursun. Beğenmedinmi tekrar değiştirirsin vs.

Yorum

Ayrıca İzmir'liyim her müzik market için geçerli olmasa da orada genelde en kaliteli amfilerde denenir sesler yani cube30x de kalitelidir fakat adam orda milyarlık lambalı amfiyle çalmıştır sen doğal olarak aynı sesi yakalayamazsın .. Tavsiyem senfonide denediğin amfiye gidip birdaha bakman eğer oda kalitesiz bir amfiyse o zaman biyerlerde yanlış yapıyorsun demektir =)
        Hemşerim orada denediğim amfi Marshall dı ama öyle aşmış bir amfi değildi sanırım.Ama AVT mi onu bilmiyorum.

Delay pedalındaymış sanırım sorun.Kurcaladım biraz oldu gibii.Ama bu gidişle tonmaisterde olacağım )

Düzenleyen - oziwan on 03/02/2008 00:56:39

Yorum

sanırım sen dükkanın üst katında denemişsin pedalları alırken,allahtan alt katta hakan ın amfileriyle denemedin yoksa eve gelince amfinden nefret edebilirdin.

neyse bence amfindeki ayarları kapatmak çözüm olmayacaktır amfinin öncelikle eq ve drive ayarlarını(gain) istediğin şekilde ayarla ve reverb ü sakın kapatma,kupkuru tatsız tuzsuz bir ton alırsın,istediğin oranda aç.

ds 1 de gain i çok kökleme,ortalama ayarlarda kullan hem ton hem gain hem level i,ve gitardan sonra ilk bu pedalı bağla.

compressor kullanımı başlı başına sorunsal bir şeydir zaten,gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünmüyorsan bir süreliğine erteleyebilirsin,**** iyice kurcalayıp kendi isteklerine göre ince ince ayarla,biraz uğraştırıcı olabilir.ama bence set up ta o varken ve yokken sesin nasıl oluyor bunu dene

DD 3 güzel seçim ama time ı ve feedback i biraz kısık tut sololarında kullanmanı tavsiye ederim veya clean arpejlerinde falan,her zaman açık durmasın.

ayrıca pedalları birbirine bağladığın kablolar çok önemli kaliteli ve dip gürültüsü yapmayan,tonu temiz iletebilen sorunsuz kablolar kullan.ve kısa olmaları da iyi olur

ayrıca güç kaynağın da çok önemli bir detay,pedalları pille kullanıyorsan hepsinin kaliteli ve dolu piller içermesine dikkat et.adaptör varsa da prizin topraklı olması tesisatın iyi olması gerekebilir.

her şey bir yana asıl ayarları amfiden yapmanı tavsiye ederim tekrar.

Yorum

Warlock bahsettiğin bütün işlemlerin neredeyse tamamını mesajını okumadan önce deneme yamulma yöntemiyle yapmış ve iyi sonuç almıştım.Seninde aynı şeyleri belirtmiş olman sanırım doğru işlemler yaptığımı gösteriyor.Teşekkür ederim.Şu an için soundda fazla bir sorun yok.

Alt katta denedim.Marshall MG serisi bir amfiyle.Üzerinde digital efekti olan başka bir Marshall yok sanırım.

DD3 ve CS3 ü sürekli kullanıyorum,sorun yok.Ama aletler gerçekten çok hassas en ufak bir kurcalama soundu çok değiştriyor.

Amfi ayarları için ne yapmalıyım sadece bassı hafif açıyorum,middle ve treble kapalı,reverb açık.

Yorum

Kapalıdan kast etmek istediğin nedir ?

Bass bildiğimiz bas middle orta ve treble tiz sesler .. Bass 7 Mid 5 Tre 5 gibi şeyler denemelisin 0'a getirmen çözüm olmaz =) Reverb'i ne kadar açtın bilmiyorum ama sonuna kadar açma bunların hepsini deneyerek bulabilirsin şunu yap şöyle ses duyarsın gibi birşey söylersem yanlış olur şimdi ..

Düzenleyen - Sidiouss on 03/02/2008 16:29:53

Yorum

Kapalıdan kast etmek istediğin nedir ?

Bass bildiğimiz bas middle orta ve treble tiz sesler .. Bass 7 Mid 5 Tre 5 gibi şeyler denemelisin 0'a getirmen çözüm olmaz =) Reverb'i ne kadar açtın bilmiyorum ama sonuna kadar açma bunların hepsini deneyerek bulabilirsin şunu yap şöyle ses duyarsın gibi birşey söylersem yanlış olur şimdi ..

Düzenleyen - Sidiouss on 03/02/2008 16:29:53
                Belirttiğin kombinasyonu denedim ses fazla tiz oldu.

Ne zor işmiş bu tomaisterlik.

Prosesör alırsın oyuncak çıkar,analog kurarsın sound check yapmaktan çalmaya vakit bulamazsın.

Yorum

Tamam fazla tiz olduysa treble'ı kıs mid'i düşür deneme yanılma ile bulacaksın uygun tonu ben sadece uydurdum orada en altta yazmıştım "şunu yap şöyle ses duyarsın gibi birşey söylersem yanlış olur şimdi .." diye

Yorum

Sound sorununu tamamen çözdüm.Mükemmel bir sound yakaladım.Peki bunu nasıl yaptım?

Önceki pedal dizilişim şöyleydi: Gitar-DS1-CS3-DD3-Chorus Bu dizilişte özellikle kompresörden verim alamadım.

Şimdiki dizilişim ise şöyle: Gitar-CS3-DS1-Chorus-DD3 Solo atarken chorusu kapatıyorum ama kapatmasamda soundu çok bozmuyor.

Mutlaka daha iyi bir dizilişte mümkün,fikri olan varsa ve paylaşırsanız sevinirim.Ayrıca bu set up' a equalizer ve wah wah da eklemeyi düşünüyorum.Başka bir pedal öneriniz var mı?

Yorum

Noise gate, flanger tarzı efekt pedalları ekleyebilirsin onun dışında wah'ı ilk al bence ve hemen alışmak için çalışmalara başla =)

Yorum

Flanger efektinde amfimde ya da birçok prosesörde olduğu gibi helikopter sesi duyacaksam almayı düşünmüyorum,bana Vietnam'ı hatırlatıyor da

Noise gate soundu öldürüyor diyorlar ki zatan fazla bir dip gürültüsü yok set up ımda.

Yorum

noise gate tondan yer evet ayrıca seni tembelleşitir ve setup'ında varsa reverb ve delay gibi efektleri yer.

bir sürü kötü özelliği var bence hiç bulaşma.

şimdi mesela ibanez tube king tk999 diye bir pedal çıkardı,onun üzerinde kendi noise gate'i var(lamba dip gürültüsü yaptığı için),çok açınca da ne sustain kalıyor ne de ton.içinde olduğu bir pedalla bile anlaşamayan bir alet

ve bu arada helikopter sesini veren tremolo efektidir tabi onu kastediyorsan.

kolay gelsin

edit:yanlış okumuşum

Düzenleyen - disposing capacity on 08/02/2008 20:14:55

Yorum

noise gate tonu öldürür diyorsunuz da aletlere hakim olmak öldürme cinayet vb konuları geride bırakıp avantajlarını da ortaya çıkarabiliyor.ben şahsen katılmıyorum noise gatin bu kadar kenara itilip gereksiz duruma sokulmasına.keşke pedalları tek tek alsaydın.o zman her pedala daha çok zaman ayırıp işi halletmiş olurdun.birden bayağı pedal almışsın.hayırlı olsun yine de.tüm sorularına çözüm, fazla kurcala zman harca zaten kendiliğinden çözülecektir sorunların.biz ne desek nafile...

Yorum

Bütün sorunlar çözüldü diyebilirim.Hafif bir dip gürültüsü dışında bir sorunum yok ama çok da önemli değil.Biz ne dip gürültüleri gördük

Benim kafamda artık iki soru var.Equalizer pedalını bu set up a eklersem ne gibi avantaj ve dezavantajlarım olur?

İkincisi ise tremolo pedalı almam nasıl olur?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X