Duyuru

Collapse
No announcement yet.

grup tonları (rammstein)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

grup tonları (rammstein)

rammstein tonlarını en güzel nasıl elde edbilirim grubun rammstein coverları üzerinde uzman ben biraz acemiyim gitarımın akordunu c filan alsam bi faydası olurmu o tonları elde etmem için ? ya da e deyken rahatca çalabilir miyim gerçekten çok ciddi öenri ve tavsiyelere ihtiyacım var

ekipmanlarım ; ibanez exr 170 ,digitechrp350

digitech deathmetal pedal almayı düşünüyorum ya da boss metal core düşünüyorum gerçekten neler yapmalıyım milleti konserde costuracak bir ton gerekli bana tekniklerim çok sağlam ama iş ton olunca tıkanıp kalıyorum lütfen yardım edin arkdaşlar

mod arkadaşlara rica ediyorum eğer konu açmamda bi yanlışlık varsa lütfen kilitlemek yerine öncelikle uyarı yapsınlar=)

ilk önce gitarının ramsteinle aynı akortta olması gerekiyorsa bundan kaçışın yok
    ama bildiğimiz 10 luk ya da 9 luk telleri kullanırsan çok çok hafif kalır çalamazsın teller saçma sapan sallanır o yüzden kalın tellerden almanı tavsiye ederim.. tabi eğer C ye alacaksan ille... öte yandan distortion pedalının yanına bir adet de ekolayzır ihtiyacın olacak çünki ramstein bıçak gibi tonların grubu, işin biraz zor..

Yorum

Bir de bildiğim kadarıyla aktif manyetikli ESP kullanıyor Rammstein gitaristleri.

Yorum

eğer ben sırf rammstein çalacağım başka birşey çalmam diyosani şimdi elinde madem rp 350 var ona göre birşeyler düşüneceksin. şimdi git bir luthiyeye 11 lik tel taksın ve C'ye akort edip sapı köprüyü ona göre ayarlasın. gitarın floyd rose lu daha kalınını kaldırmaz zaten 11 i bile kaldırırsa iyi. gerisini de rp350 üstünden yapabilirsin digitechin sitesinde gezin eğer ayarlayamassan. orada ayarlayabilenler çıkıyo mutlaka. birde emg 81 aktif set takarsan gitarına, bayağı bi yaklaşırsın.

Düzenleyen - uurdmc on 06/12/2007 17:38:09

Yorum

aslında c ye düşürmek konusunda pek emin değilim çünkü rammstein c ye göremi çalıyo bilmiyorum sadece tahmin ediyorum 11 lik tel seti alırım o konuda haklısınız mutlaka rammstein çalcağım demiyorum ben sadece repertuarımız rammstein ağırlıklı anon amarrth him vs tarzı gruplarda mevcut o yüzden gitaristler olrak akordumuzu düşürmeye ben hariç 2 side pek sıcak bakmıyorlar ama 11 lik tel tavsiyenize mutlaka uyucam arkdaşlar teşekkür ederim =) peki analog stup olarak ne önerirsiniz endüstriyel metal için ?

Yorum

rammsteini bilmem ama amon amarth cogu sarkisini c den ve bden caliyor. bu tarz calicaksaniz akordunuzu buna gore yapmaniz gerekiyor. ama floyd rose lu gitarlarda kopru buyuk ihtimalle kaldirmaz 11 lik teli. aklinda bulunsun...

analog konusunda yardim edecek bilgiye sahip degilim

Yorum

bu heriflerin ekipman aciklamalari yok mu ya ben su ekipmanlari kullaniyorum gibi ???? ya da bilen duyan goren ?

bole bi marka buldum suan yurt disindayim soylerseniz burdan daha detayli deneye bilirim rammsteinden cok hayvan gibi ton dedikleri tona ihtiyacim var makine adli grubun tonlarina benzer yani

Düzenleyen - datace on 23/12/2007 18:01:12

Yorum

rammstein drop c veya drop d kullanıyor ,eğer telle falan uğraşmak istemiyorsan ,sadece drop d ye çekersin sonra da (şarkının orjinali c den se ) düzenlersiniz biraz, sonuçta aynen çalmak zorunda değilsiniz.Ama tonlar konusunda konusunda bende oldukça bilgisisizim (kendim böyle çalıyorum çalcağım zaman bu yüzden paylaşmak istedim )

Yorum

drop d ya da double drop d yani alin me kullaniyorlar dostum biz efektleri hallettik sayilir fakat gitar tonlarina ben grubun yeni gitaristi oldugum icin epey bi takmis drumdayim eski gruplarimdada mutlaka orjinal tonla calardim lk kez boyle bir tonda calacagim icin biraz afalladim acikcasi =)

Yorum

rammstein ın guitar pro tanlarını indir altta enstrumanların olduğu yerde gitara çift tıkla akord sisteimini görüceksin neye akrotlandığını ve eğer rammstein *** sert bir ton elde etmek istiyorsan bir eq. pedalıun yanında boss ml-2 iyi gider ve sanırımı bu yeterli olur ve yanına boss sd-1 gibi bi pedal alıp boost edersen esp gitara da gerek kalmaz =) ama dip gürültüsü oluşacaığı için buna ek olarak bi de noise gate pedalı alman lazım yani anlayacağın rammstein çalmak kolay değil :P

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X