Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bullet - Affinity - Standard Stratocaster by Squier

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Bullet - Affinity - Standard Stratocaster by Squier

Merhaba, gitara yeni başlıyorum denebilir. Bir Squier Strat almaya karar verdim. Mydukkan'dan inceledim ve tünelde de kısa bir araştırma yaptım, bu 3 stratla karşılaştım. Gözüken farklar bunlar fakat ağaçlar nasıl etkiler tonu ve hangi ağaç daha kalitelidir bilmiyorum. Ben sadece Bullet'ı deneyebildim ve hoşuma gitti genel olarak. Siz de görüş ve tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Bullet:

Gövde: Sert ağaçlar
    Sap: Akçaağaç (maple)
    Klavye- Tuşe: Gül ağacı (Rosewood)
    Manyetikler: 3 Single-Coil Manyetikler

Affinity:

Gövde: Kızılağaç (Alder)
    Sap: Akçaağaç (maple)
    Klavye- Tuşe (Fingerboard): Gül ağacı (Rosewood)
    Manyetikler: 3 Single-Coil Manyetikler

Standard Stratocaster:

Gövde: Agathis
    Sap: Akçaağaç (maple), Poliüretan cila
    Klavye- Tuşe (Fingerboard): Gül ağacı
    Manyetikler: 3 Alnico Mıknatıslı Single-Coil Manyetikler

Üçünün arasında en iyi gövde ağacı Alder'dir.Neye göre iyi ve neden iyi dersen şöyle söyleyeyim, Fender in American ve Mexica gitarlarında gövde Alder den üretilir.
    Tabi bu Squier le American Strat ın tonu birbirine benzer demek değil.Ama en azından Fender'in sıcak tonuna biraz daha yaklaşmış olursun.
    Bullet'ta Sert Ağaçlardan neyi kast ettiklerini bilmiyorum.
    Standart'taki Agathis pek tavsiye edilmeyen bir ağaç.Tonunun Maun a yakın olduğu söyleniyor.Ama aynı zamanda Agathis in sıkıştırılmış talaş olduğunu söyleyenler de var.
    Bence Affinity al.

Yorum

lemmy_fan isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Üçünün arasında en iyi gövde ağacı Alder'dir.Neye göre iyi ve neden iyi dersen şöyle söyleyeyim, Fender in American ve Mexica gitarlarında gövde Alder den üretilir.
      Tabi bu Squier le American Strat ın tonu birbirine benzer demek değil.Ama en azından Fender'in sıcak tonuna biraz daha yaklaşmış olursun.
      Bullet'ta Sert Ağaçlardan neyi kast ettiklerini bilmiyorum.
      Standart'taki Agathis pek tavsiye edilmeyen bir ağaç.Tonunun Maun a yakın olduğu söyleniyor.Ama aynı zamanda Agathis in sıkıştırılmış talaş olduğunu söyleyenler de var.
      Bence Affinity al.
      Haklısın dostum katılıyorum,bende affinity alacaktım ama sonradan vazgeçtim.Bencede affinity al.

Yorum

sert ağaç dedikleri bildiğiniz suntadır ...

Yorum

bunlar arasından affinty yi seçerdim şimdiki aklım olsa ama aldık bi kere ne yapalım

Yorum

bende 3 gitar arasında kaldım metal yapmak istiyorum ve yeni baslıyorum LTD M-100FM cort evl-k4 ibanez grd370 dx yadmcı olrmusunuz ltd m-100fm cok hosuma gitti ama agacının agathis olması kafamı karıstırdı ilk giram olacak yardımcı olrsanz sevnrm

Yorum

dostum en iyi ağaç affinityde

Yorum

Affinity'deki alder ile amerikan fender'deki alder arasında çin ve amerika arasındaki mesafe kadar fark var yalnız. Pazarlama stratejisi bunlar, alder'ın belki 20 çeşit kalite sıralaması var, ayrıca affinity gövdesinde kaç parçanın biraraya geldiğini boyasını sökmeden anlaman imkansız. Gitarın ağacı düşük bütçeli gitarlarda o kadar fark etmez gerçekte. Sert ağaçlardan kasıt artık biraz rezonant ne ağaç parçası bulurlarsa ondan yapıldığı demek. Sıkıştırlımış sunta bile olabilir gerçekten. Agathis ise başlı başına bir ağaç alder gibi. Çok bulunur, ucuzdur, rezonanttır ama kaliteli enstrümanlarda tercih edilmez. Bullet, affinity, standard modellerinde ağaç önemli değil. Manyetiklerinin kalitesi, işçiliği ve büyük büyük abisi fender'e yakınlığı fiyat sıralaması ile paralel. Paran varsa ve gitar çalma hevesin kalıcıysa alabileceğin en iyisini al derim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X