Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ibanez RGT6EXFX

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Ibanez RGT6EXFX

Arkadaşlar yeni bir gitar almayı düşündüğüm şu sıralarda bütçemi biraz zorlayarak bu gitarı alabileceğimi düşünüyorum sizce nasıl kullanan deneyen var mı? neck type: 5pc Wizard II Maple/Walnut neck-thru
    body :Mahogany wing body
    fret :Jumbo frets
    bridge :Fixed bridge
    neck pu :EMG® 85 (H) neck pu
    bridge pu:EMG® 81 (H) bridge pu
    hardware :color Black

Neck Dimension

Scale 648mm/25.5"
    Width at Nut 43mm
    Width at Last Fret 56mm (at 21 F)
    Thickness at 1st 19mm
    Thickness at 12th 21mm
    Radius 400mmR

özellikler bunlar benim çok hoşuma gitti sizlerinde fikrini almak istedim. Bu na alternatif olarak daha ucuz olan RGA42/SAS32EX/SAS36FM modellerini düşünüyorum sizce buna bu kadar vermeyip 10 wattlık amfimi az büyüterek daha ucuz bir şeyler bakmak daha mı mantıklı olur bunu da öğrenmek istiyorum... Saygılarımla...

RGT6EXFX sanırım denemiştim ama tonlarını hatırlamıyorum youtubeda izlediğim kadarıyla çok iyi bir gitar.

Yorum

açıkcası tam aradığım özellikler EMG ler olsun Neck Thru olması zaten çok süper rahatlık çalım açısından...İlgine teşekkür ederim REMEMBER ayrıca başka arkadaşların deneyimleri varsa paylaşmasını isterim...

Yorum

Şimdi emg ler ve neck thru hakkında iyi şey söyleyebilirim. emg ler öyle aman aman manyetikler olmadığını anladım pasif tercih ederim ben şahsen bundan sonra. neck thru olması da yanıltmasın mesela bu gitarın neck thrusu bir jemin bolt on undan muhtemelen daha kalitesizdir. eğer şekil ve rahatlık olarak düşünmüyorsan iyi yapılmış bir bolt on da neck thru kadar iyidir.

Yorum

valla aslında bu kadar para versem mi bilmiyorum dediğin gibi çok ahım şahım bir amfim yok aktif almak için kararsızım

Yorum

turkrock da okumuştum bolt onlar yapılan testlere göre neck thrulardan daha uzun sustain veriyormuş.Ben de tam tersi biliyorum.Deneyenler de şaşırmış...Fender'in çoğunlukla bolt on kullanmasının sebeplerinden biri galiba bu

Yorum

teşekkürler arkadaşım bilgilendirmen için sanırım bu kadar para vereceksem Jackson lara bkamam daha doğru biraz daha ekleyip üstüne şöyle bir RR3 alsam o cayır cayır ton dehşet olur gibime geliyor...

Yorum

bu gitar bence aktif manyetikten kaybediyor.pasifler özellikle seymour duncanlar tuşeni direkt yansıtıyor sese.Emgler biraz efektli çalarmış gibi bana çok doğal gelmiyor elektronik bir sistem olduğu çıkan ses hissettiriyor bu benim kendi düşünce tabiki...

aklıma gelmişken soyleyeyim neck thru ya da set neck filan düşnüyorsan schecter'in hellraiser c1 ya da c1 classic modellerine bakabilirsin.Do re muzik türkiye distribütörü.C1 classic çok hoş görünmüştü gözüme kağıt üstüne o fiyata bence alınabilecek en iyi gitarlardan biri internetteki video kayıtları da iyidi.Lakin gitarı denemeye gittiğimde yoktu.Hala içimde kaldı...
                Son güncelleyen canKUTTT; 26-07-2009, 20:21.

Yorum

Sudden_deth isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  turkrock da okumuştum bolt onlar yapılan testlere göre neck thrulardan daha uzun sustain veriyormuş.Ben de tam tersi biliyorum.Deneyenler de şaşırmış...Fender'in çoğunlukla bolt on kullanmasının sebeplerinden biri galiba bu

ben de böyle gördüm araştırdığımda da şimdi genel bilgiye çok ters diye direk söylemeye cesaret edemedim gerçekten de çok iyi bir bolt on neck thrudan iyi olabiliyor.

Yorum

blind.quardian isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    ben de böyle gördüm araştırdığımda da şimdi genel bilgiye çok ters diye direk söylemeye cesaret edemedim gerçekten de çok iyi bir bolt on neck thrudan iyi olabiliyor.
                    Linkini hatırlıyor musunuz; aradım bulamadım

Belki olay sapın tek parça en sona gitmesinden sonra iki tarafta başka ağaçlarla sandviçlenmesi. Yani bolt-ondaki gibi avucunuzun içinden küçük bir alanda birleşme yerine gövdenin iki tarafında yapılan birleşmenin daha verimsiz olması.

Yorum

linki yok ya yabancı bir forumdu yani bu sitede değil =)

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Linkini hatırlıyor musunuz; aradım bulamadım

Belki olay sapın tek parça en sona gitmesinden sonra iki tarafta başka ağaçlarla sandviçlenmesi. Yani bolt-ondaki gibi avucunuzun içinden küçük bir alanda birleşme yerine gövdenin iki tarafında yapılan birleşmenin daha verimsiz olması.
                        iyi yakaladın bunun gibi birşeydi.Neck thru sapın gövdeye doğru uzamasıdır.Peki gövdenin yan kanatları nasıl birleştiriliyor.Tabiki bir çeşit tutkalla(yöntemine göre değişiyor tutkalsız olan da varmış) tutkalın kalitesine de gore değişebilir ama tutkal bildiğiniz gibi sustaini azaltır.Bu yüzdenmiş.Linki arıyorum....

Buldum: http://www.turkrock.com/ftopic93101-0-asc-20.html

Bu da asıl linkler: Bolt-on Necks Sustain More?

Lutherie Myth/Science:
                        Neck Joint Type and Sustain

Benim gozlemledigim konu sap yapisinin sustain'den cok EQ'yu daha fazla etkiledigi.
                        Neck-thru'lar daha bass agirlikli.
                        Set-neck'ler warm (yuksek mid EQ)
                        Bolt-on daha tiz agirlikli.

(Darth_Erlik kullanıcısın üsteki turkrock linkindeki konuda 2. sayfadaki mesajından alıntıdır.Öm ile bu kullanıcı ile çok konuştuk bu konuyu.Kendisini hem bolt on hem de set-neck,neck thru,set thru gitarları var/ çok denemiş.)

konu kaymasın ama bir kere açıldı diye adam gibi bilgi vereyim dedim.Konuyu sap birleşim savaşlarına çevirmeyelim yoksa konu kapanabilir.Benim kendi görüşüm neck thrudan yanadır hem estetik hem de çalım rahatlığı acısından(ama bazı ibanez ve jackson modellerinde bolt on daki o rahatsız çıkıntı çok inceltiliyor bu da artı bir özellik bolt on için) sustain dersen bolt ondan yana olmaya başladım.(bir kısım üst seviye gitarda da bunların kullanılması beni de etkiledi.Araştırmak gerek...)
                        Son güncelleyen Sudden_deth; 27-07-2009, 00:38.

Yorum

vallahi benim kafa kazan oldu zatne parayı zar zor toplayacağım neye vereyim şaşırdım sanırım YNX ustadaki gibi bi RG1570 çekcem en sonunda o olacak

Yorum

schecter c1 classic iyidir.Sapı rahat gelirse tamamdır bence.İbanezin sapı süper (rg 1570) de sesini beğenmedim...

Yorum

acemielektrocu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              vallahi benim kafa kazan oldu zatne parayı zar zor toplayacağım neye vereyim şaşırdım sanırım YNX ustadaki gibi bi RG1570 çekcem en sonunda o olacak
                              Bende rg1570 mi varmış?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X