arkadaşlar ben gitarımın tellerini deyiştirdim alt eşik fazla kalktı değiştirmeden önce yapışık duruyodu alt esik neden fazla derecede kalkmıs olabilir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Floyd Rose lu Gitar Akort etmek
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Bende 2 ay kadar önce İbanez S470 aldım. Daha önce strat kasa bir gitarım vardı. İlk başta bu S470 köprü olarak gözümü çok korkutmuştu. İlk aldığımda mağazada tüm ayarları yapılıp bana teslim edildi. Geçen hafta üst tellerin akortlarında biraz bozulma olmuştu. Nasıl yapacağımm ben bunun akordunu diye düşünüp endişeye kapılsamda sonra gözümü karartıp başladım akordu yapmaya. ilk başta kilit vidalarını gevşetip akortu yaptım. Kilit vidalarını sıkıp vidaları kapattım ve ne göreyim. akortta biraz bozulma olmuştu. Bir kaç kez kilit vidalarını gevşetip tekrar akort etmeye çalıştım. Her seferinde az da olsa bozulma vardı. Sonra köprüdeki ince ayar vidalarının akort işinde belki faydası vardır diye onları kurcaladım ve oralardan akordu kusursuzca yaptım. Daha sonrada bu başlığı gördüm
Gitarımın üzerinde fabrikasyon teller var ve teller eskiyip karamaya başlamış durumda. Şimdi de telleri değiştirmeyi düşünüyorum. Ama tel değişim işini bilen bir ustaya yaptıracağım. Böylece tellerinde nasıl değiştirdiğini görüp nelere dikkat etmem gerektiğini görmüş olurum diye düşünüyorum.
Kısaca özetlemek gerekirse eğerki bir S serisi ibanez ve ya bu gitardaki gibi bir tromolo sistemine sahip gitara sahipseniz/sahip olmayı düşünüyorsanız bilginiz olsun kolay kolay akurtunuz kaçmıyor, ikide bir akort yapmak için uğramıyorsunuz. Aksine strat kasa gitarlardan daha sağlıklı bir sistemi var(kilitli burgulara sahip üst sınıf fender stratları saymıyorum) Beni rahatsız eden, endişelendiren tek şey köprüdeki ince arort yapmaya yarayan o yuvarlak vidalara sağ elimin penalama sırasında zaman zaman değip farkında olmadan akortu bozacağım endişeşi. Belki yerli belkide yersiz bir endişe. bunu zamanla göreceğim.
Son güncelleyen MUTANT; 28-02-2010, 15:01.
Yorum
-
easternwindddd isimli üyeden alıntı Mesajı gösterArkadaslar ben de de Edge III tremololu bir Ibanez RG350DX var. Ben daha once bu tremololari kilitleyip sabit hale getirmemize yarayan aparatlar gormustum internette. Turkiye de boyle parcalari bulabilecegimiz bir yer var mi. Ben tremoloyu kullanmadigim icin sabitlemek istiyorum tamamen.
Yorum
-
bengubade isimli üyeden alıntı Mesajı göster[ATTACH]1601[/ATTACH]
bu kısımdaki vidalardan akord etmenin herangi bi sakıncası var mı?
Yorum
-
bengubade isimli üyeden alıntı Mesajı göster[ATTACH]1601[/ATTACH]
bu kısımdaki vidalardan akord etmenin herangi bi sakıncası var mı?
kulaklardan akordu yaptıktan sonra kilit sistemiyle kilitleyince akord biraz oynar özellikle kalın teller o oynamaların ince ayarını floyd rose un üzerinde bulunan küçük marifetli bölümden yaparsın
Yorum
-
ya kaliteli bi tremolo sistemin olacak edge zero vs. gibi ya da hiç bulaşmıycaksın abi kanımca..bir de arkadaşlar yeni gitar alacağım , fakat prestige serisi edge zero köprülü bir gitar mı alsam yoksa tune-o-matic köprülü bir gitar alıp hiç bu floyd rose muhabbetiyle uğraşmasam mı diye düşünmeden edemiyorum..
Yorum
-
üst eşik
arkadaşlar merhaba, açık artırma usulüyle kendime yeni bir gitar aldım;ilk elektro gitarım. Ama cihazın Floyd lu olduğunu aldıktan sonra farkettim.daha sonra üst eşiklerdeki o alyan anahtarıyla sıkılan vidaların olmadığını farkettim. gitar devamlı akord kaçırıyor sanırım bu vidaların olmamasından kaynaklanıyor.Bunları( sadece o vidalı bölümleri ) temin edebilir miyiz? (tam eşik çok pahalı oluyor)
bi de son birşey; gitarın markası J&D brothers, klavyesi gül olabilir mi? ( kalitesiz bir türğnden bile olsa gerçek gül olabilir mi)
Uploaded with ImageShack.us
Yorum
-
www.mydukkan.com 'dan temin edebilirsin veya bulunduğun yerde bir lüthier varsa onada götürebilirsin. Gitarı 2. el ve yeni aldığına göre biraz ayara ihtiyacı olabilir.
Yorum
-
Bulabilirsiniz. Şuraya bir bakın.
日本五月天婷久久网站|97超级碰碰碰碰精品|精精国产xxx在线观看|国产亚洲色婷婷久久精品|四虎永久在线日韩精品观看|精品久久AⅤ人妻中文字幕|国产清纯一区二区三区蜜芽|波多野结衣一区二区三区高清av国产美女天天爽天天乐|麻豆一二三区精品蜜桃|欧美性生活视频在线观看|青青草91久久国产频道|亚洲V欧美V韩国V日本V|免费破解午夜看片福利链接|一本一道久久a久久精品蜜桃|免费大片av手机看片不卡高清
Ayrıca gitarınızın klavyesi gül, bir yanlışlık yok.
Yorum
-
selman132 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterarkadaşlar merhaba, açık artırma usulüyle kendime yeni bir gitar aldım;ilk elektro gitarım. Ama cihazın Floyd lu olduğunu aldıktan sonra farkettim.daha sonra üst eşiklerdeki o alyan anahtarıyla sıkılan vidaların olmadığını farkettim. gitar devamlı akord kaçırıyor sanırım bu vidaların olmamasından kaynaklanıyor.Bunları( sadece o vidalı bölümleri ) temin edebilir miyiz? (tam eşik çok pahalı oluyor)
bi de son birşey; gitarın markası J&D brothers, klavyesi gül olabilir mi? ( kalitesiz bir türğnden bile olsa gerçek gül olabilir mi)
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum