Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Floyd Rose lu Gitar Akort etmek

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    #76
    arkadaşlar ben gitarımın tellerini deyiştirdim alt eşik fazla kalktı değiştirmeden önce yapışık duruyodu alt esik neden fazla derecede kalkmıs olabilir?

    Yorum


      #77
      Bende 2 ay kadar önce İbanez S470 aldım. Daha önce strat kasa bir gitarım vardı. İlk başta bu S470 köprü olarak gözümü çok korkutmuştu. İlk aldığımda mağazada tüm ayarları yapılıp bana teslim edildi. Geçen hafta üst tellerin akortlarında biraz bozulma olmuştu. Nasıl yapacağımm ben bunun akordunu diye düşünüp endişeye kapılsamda sonra gözümü karartıp başladım akordu yapmaya. ilk başta kilit vidalarını gevşetip akortu yaptım. Kilit vidalarını sıkıp vidaları kapattım ve ne göreyim. akortta biraz bozulma olmuştu. Bir kaç kez kilit vidalarını gevşetip tekrar akort etmeye çalıştım. Her seferinde az da olsa bozulma vardı. Sonra köprüdeki ince ayar vidalarının akort işinde belki faydası vardır diye onları kurcaladım ve oralardan akordu kusursuzca yaptım. Daha sonrada bu başlığı gördüm
      Gitarımın üzerinde fabrikasyon teller var ve teller eskiyip karamaya başlamış durumda. Şimdi de telleri değiştirmeyi düşünüyorum. Ama tel değişim işini bilen bir ustaya yaptıracağım. Böylece tellerinde nasıl değiştirdiğini görüp nelere dikkat etmem gerektiğini görmüş olurum diye düşünüyorum.
      Kısaca özetlemek gerekirse eğerki bir S serisi ibanez ve ya bu gitardaki gibi bir tromolo sistemine sahip gitara sahipseniz/sahip olmayı düşünüyorsanız bilginiz olsun kolay kolay akurtunuz kaçmıyor, ikide bir akort yapmak için uğramıyorsunuz. Aksine strat kasa gitarlardan daha sağlıklı bir sistemi var(kilitli burgulara sahip üst sınıf fender stratları saymıyorum ) Beni rahatsız eden, endişelendiren tek şey köprüdeki ince arort yapmaya yarayan o yuvarlak vidalara sağ elimin penalama sırasında zaman zaman değip farkında olmadan akortu bozacağım endişeşi. Belki yerli belkide yersiz bir endişe. bunu zamanla göreceğim.
      Son güncelleyen MUTANT; 28-02-2010, 15:01.

      Yorum


        #78
        easternwindddd isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Arkadaslar ben de de Edge III tremololu bir Ibanez RG350DX var. Ben daha once bu tremololari kilitleyip sabit hale getirmemize yarayan aparatlar gormustum internette. Turkiye de boyle parcalari bulabilecegimiz bir yer var mi. Ben tremoloyu kullanmadigim icin sabitlemek istiyorum tamamen.
        türkiyede bulman zor bizim bir arkadaş floyd rose sustain bloğu arasına tahta kestirip yapmıştı

        Yorum


          #79




          bu kısımdaki vidalardan akord etmenin herangi bi sakıncası var mı?
          Eklenmiş Dosyalar

          Yorum


            #80
            bengubade isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            [ATTACH]1601[/ATTACH]



            bu kısımdaki vidalardan akord etmenin herangi bi sakıncası var mı?
            üst kısımdaki vidalar akort ince ayar vidalarıdır. akorttaki küçük sorunları oradan düzeltebilirsin, bir sorun olmaz.

            Yorum


              #81
              bengubade isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              [ATTACH]1601[/ATTACH]



              bu kısımdaki vidalardan akord etmenin herangi bi sakıncası var mı?

              kulaklardan akordu yaptıktan sonra kilit sistemiyle kilitleyince akord biraz oynar özellikle kalın teller o oynamaların ince ayarını floyd rose un üzerinde bulunan küçük marifetli bölümden yaparsın

              Yorum


                #82
                arkadaşlar hiç bi alakası yok kusuruma bakmayın ama konu da açamadm beceriksizliğimden.. nota göndermek istiyorum ama bana böyle bişe dio anlamadm.. Gönderdiğiniz nota en az 1 eklenti içermelidir. Lütfen bu hatayı düzeltiniz. beni yönlendirirseniz sevinirim sağolun.

                Yorum


                  #83
                  Cort x2

                  Birşey sorcam cort x2 floyd rose lu bi gitarnmı değilse neden ben bütün telleri akort ettikden sonra diğerlerinin akortu gene bozuluyor. **** x2 yi akort etmenin yüntemi nedir günde yarım saatden fazla akortla uğraşmak istemiyorum...

                  Yorum


                    #84
                    ya kaliteli bi tremolo sistemin olacak edge zero vs. gibi ya da hiç bulaşmıycaksın abi kanımca.. bir de arkadaşlar yeni gitar alacağım , fakat prestige serisi edge zero köprülü bir gitar mı alsam yoksa tune-o-matic köprülü bir gitar alıp hiç bu floyd rose muhabbetiyle uğraşmasam mı diye düşünmeden edemiyorum..

                    Yorum


                      #85
                      Floyd rose bilgi tecrübe ve cesaret ister.Eğer kendine güveniyorsan alabilirsin.

                      Yorum


                        #86
                        üst eşik

                        arkadaşlar merhaba, açık artırma usulüyle kendime yeni bir gitar aldım;ilk elektro gitarım. Ama cihazın Floyd lu olduğunu aldıktan sonra farkettim. daha sonra üst eşiklerdeki o alyan anahtarıyla sıkılan vidaların olmadığını farkettim. gitar devamlı akord kaçırıyor sanırım bu vidaların olmamasından kaynaklanıyor.Bunları( sadece o vidalı bölümleri ) temin edebilir miyiz? (tam eşik çok pahalı oluyor)

                        bi de son birşey; gitarın markası J&D brothers, klavyesi gül olabilir mi? ( kalitesiz bir türğnden bile olsa gerçek gül olabilir mi)


                        Uploaded with ImageShack.us

                        Yorum


                        • #87
                          www.mydukkan.com 'dan temin edebilirsin veya bulunduğun yerde bir lüthier varsa onada götürebilirsin. Gitarı 2. el ve yeni aldığına göre biraz ayara ihtiyacı olabilir.

                          Yorum


                            #88
                            Bulabilirsiniz. Şuraya bir bakın.

                            国产美女天天爽天天乐|麻豆一二三区精品蜜桃|欧美性生活视频在线观看|青青草91久久国产频道|亚洲V欧美V韩国V日本V|免费破解午夜看片福利链接|一本一道久久a久久精品蜜桃|免费大片av手机看片不卡高清


                            Ayrıca gitarınızın klavyesi gül, bir yanlışlık yok.

                            Yorum


                              #89
                              Herhangi bir gitar dükkanından alabilirsin kilit vidalarını.

                              Yorum


                                #90
                                selman132 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                arkadaşlar merhaba, açık artırma usulüyle kendime yeni bir gitar aldım;ilk elektro gitarım. Ama cihazın Floyd lu olduğunu aldıktan sonra farkettim. daha sonra üst eşiklerdeki o alyan anahtarıyla sıkılan vidaların olmadığını farkettim. gitar devamlı akord kaçırıyor sanırım bu vidaların olmamasından kaynaklanıyor.Bunları( sadece o vidalı bölümleri ) temin edebilir miyiz? (tam eşik çok pahalı oluyor)

                                bi de son birşey; gitarın markası J&D brothers, klavyesi gül olabilir mi? ( kalitesiz bir türğnden bile olsa gerçek gül olabilir mi)
                                o vidalar birkaç kuruşa satılıyor. o vidalar olmazsa değil akord kaçırmak, akord tutması imkansızdır. ayıptır sorması, gitarın en önemli özelliklerini bilmeden, neye göre açık arttırdın?

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Çalışıyor...
                                X