Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jumbo fret deneyimleriniz

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Jumbo fret deneyimleriniz

Merhaba arkadaşlar

Yeni bir elekto gitar almayı düşünüyorum ama almayı düşündüğüm gitarın fretleri "jumbo" . Normal fretli gitarlardan jumbo fretlere geçen arkadaşlar deneyimlerini yazabilirler mi? Avantajları - dezavantajları nelerdir? Jumbo fret kullanan ünlü gitaristler kimlerdir?

hemen hepsi.. Jumbolar daha uzun ömürlü ve nota keskinliği (perdeler arası) daha fazla diye biliorum ben..

Yorum

jumbo fretli gitarlar daha rahat notalar daha net

Yorum

Arkadaşlar bu jumbo işi nedir ben tam çözemedim hazır konusu geçmişken birisi anlatsın tam nedir ne değildir

Yorum

sadece büyük(fredler içinse KALIN) anlamında kullanılıyo diyebiliriz Örneğin; jetlerin büyükleri ==> Jumbo jet gibi

Yorum

Hmm anladım daha iyi oluyor demek bakalım yeni gitar alınca görücez

Yorum

Arkdaşta söylemiş zaten jumbo büyük geniş fretleri nerdeyse çoğu marka jumbo fret kullanır.deneyim alarak elin klavyenin ağacına daha az değiyor ama telleri daha iyi kullanabiliyorsun yani böyle birşeyler işte.farklı boyutları olmakla berabar ibanez herhengi bir gitara bak jumbudur kesin görürsün.Ayrıca çok öncelikli bir olay değil .

Düzenleyen - robert3 on 31/03/2008 19:41:54

Yorum

Hmm anladım daha iyi oluyor demek bakalım yeni gitar alınca görücez
                x-2de zaten jumbo fret var

Yorum

Ya fenderin falan satılıyo mydukkanda ama asıl problem deiştirmek yav.. Acaba biz yapabilirmiyiz yani fredlerimin aşınmasından dolayı değiştirilme zamanı geldi diyebilirim, 97 den beri aynı fredler var ve ezilmeler olmuş tabi zamanla.. Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum..(gereken araçlar dikat edilmesi gerekenler vs nelerdir )

Yorum

Aaaa jumboymuş benimkiler de muhahaha

Yorum

fret değişirken hangi yapışkan madde kullanılıyo bilen var mı? Veya sade çakılmayla mı tutuyo yapışkan vs kullanılmıyomu Değiştirmeyi düşünüyorum bu aralar..

Yorum

fretleri kendizimiz değiştiremiyoruz malesef hatta ustalık gerektiriyo diyebilirim sökmek ve çakmak meşakatliymiş ki masrafla bi iş bi abimiz fenderinin fret değişimi için 150 ytl verdi geçtiğimiz ay

Yorum

gene de luthier kadar eli bu islere yatkın biriyseniz yaparsınız gibime geliyor..Fakat daha temiz olması için işi bilene yaptırmak en iyisidir doğrudur..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X