Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Marshall MG15CDR / Detaylı İnceleme

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Marshall MG15CDR / Detaylı İnceleme

Merhabalar. Yine ben ve yine bir inceleme başlığı =)

Bu başlıktada, genellikle yeni başlayanların ya da ev ortamında fazla gürültü yapmayacak bir amfi arayışında olanların tercih ettiği modellerden biri olan Marshall MG15CDR yi tanıtacağım dilim döndüğünce.

Teknik Özellikleri

* İki kanal bir amfi.
    * 15w çıkış gücüne sahip.
    * 8'' 8ohm hoparlör var.
    * Yaylı reverb mevcut.
    * 3 band ekolayzer var.
    * Tolex kaplama.
    * Hindistan üretimleride, Kore üretimleride var piyasada.
    * Solid State bir amfi

Genel Özellikleri

Amfi kullanımı gayet basit bir alet. Ön paneldeki potansların altında neyin ne olduğu zaten yazıyor. Bunları tekrar tekrar söyleme gereği yok.

Yalnız tek bir fark var. Ekolayzer bölümünde genelde ''Mid'' olarak geçen orta sesler kontrolü, bu amfide de pek çok MG serisinde yazıldığı gibi "Contour" olarak geçmiş. Bu potansı mid'leri kontrol ediyor gibi düşünebiliriz. Sesi yuvarlaklaştırıyor, keskinleştiriyor.

Footswitch girişi ve kontrolü yok. Tek bir drive seçeneği var. Drive tonunun sertliğini gain potansı ile ayarlayabiliyoruz sadece. Herhangi başka bir buton, switch yok yani faklı drive tonları almak için.

Arkası ful kapalı bir amfi. 8'' lik hoparlörün getirdiği bas düşüklüğü dezavantajını bir nebze olarak önlüyor diyebiliriz.

Çift kanal olmasının sayesinde, clean için ses kontrolü ayrı, drive için ses kontrolü ayrı. Bu da bir avantaj olarak görülebilir. Ekolayzer kısmı iki kanal içinde ortak.

Reverb de her iki kanal için ortak. Reverb sesini kontrol eden her hangi bir ayar yok. Sadece seviye kontrolü var.

Şimdi gelelim MG serisi bir amfi için en önemli konuya. FDD olayına.

Frequency Dependant Damping : Bu olay başlı başı müşteri odaklı, müşteri çekmek için yapılmış bir iş. Hiç bir katkısı yok, getirisi yok, albenisi yok. Arayış içindeki müşteriyi çekmek için yapılmış çok güzel bir ama içeriği öyle olmayan bir reklam, bir özellik.

"Lambalı amfi tonuna yaklaşır bu özellik sayesinde" diye düşünmeyin, yok böyle bir şey. Bırakın lambalı tonuna yaklaşmayı, lambalı amfi simülatörü tonuna bile yaklaştırmıyor bu özellik.

FDD, sadece amfinin boğuk ve kötü sesini daha anlaşılır hale getiriyor, daha çalınabilir bir hal katıyor. Zaten MG serisi bir amfiniz varsa, zannetmiyorum FDD özelliğini kullanmadan çalacağınızı. Berbat bir ton oluyor. FDD ise bu tonu düzenliyor, adam akıllı bir hale getiriyor. Aslında çok çok büyük fark yaratmıyor, ama etki ediyor. Kim ne derse desin, bu etki kesinlikle ve kesinlikle lambalı amfi tonuna yaklaşmak adına bir etki değil. Yok böyle bir durum.

Ton Aralığı ve Karakteri

Clean tonlarda, bilindik başlangıç amfilerinin clean tonu var. Zaten bu ayarda amfilerin clean kısımları birbirine benzer oluyor hep. İbanez olmuş, Laney olmuş, Marshall olmuş aman aman farketmiyor.

Marshall tadında bie clean var diyemem. Çünkü bu boyuttaki amfilerin hiç biri, markasının özelliklerini taşımaz. Sadece markasını taşır. Anlatabilmişimdir umarım.

Yumuşak bir clean kanala sahip. E.Q ile şekillenebiliyor. Clean kanalının bana göre en güzel özelliği, pedallarla çok iyi anlaşması.

Bu ne demek? Bu şu demek. Yani bir drive pedalı bağladınız diyelim. Pedalın karakterini tam olarak yansıtabilior amfi. Kendi ton yapısını baskın kılmıyor.

Örneğin ben boss sd-1 ile kullanıyordum ve gerçekten ço kmemnundum. Clean kanalda iken sd-1 i kullandığımda gerçekten çok sıcak overdrive tonları alınabiliyordu. Boss ml-2 yi clean kanal üzerinde açtığımda da yine direk olrak ml-2 nin karakterini alıyordum. Bana göre bu ayarda bir amfinin clean kısmındaki en büyük iyi yön budur. Aksi takdirde olsa çok kısıtlı bir amfi olurdu zaten.

Clean ses seviyesini 5 in üzerinde çalamazsınız ev ortamında. Gayet yeterli bir ses veriyor yani ev için.

Drive kanalı için ise, çeşitli sertliklerde overdrive ların neredeyse tümünü alabilirsiniz diyebilirim. Amfi sadece overdrive tonu verir, sert bir ton beklemeyin. Metal müzik distortion'ı beklemeyin. Gain potunu sonuna kadar açtığınızda, gayet sert bir overdrive veriyor yalnız.

Ekolayzer potansları amfi drive modunda iken öyle aman aman etkili değil. Clean kanalda çok daha hassaslar.

Drive katında pedal kullanma hadisesi ise, fx loop olmadığından ötürü, kısıtlı tabi. Wah pedalınız ile genelde iyi anlaşıyor. Drive pedalı ile ise, gürültü yapıyor ama uyum sağlıor gibi.

Solid state bir amfide drive katında çalarken drive pedalı bağlamak ne kadar mantılı tartışılır tabi. Çoğu arkadaşımız bunun boost olduğu zannediyor ve bunu yapıyor. Merak edenler için bunuda açıklyayım.

SD-1 i bağladığımda, hafif dip gürültüsü kaçınılmaz oldu tabi, ama ton iyileşti ve genişledi. Biraz daha sert tonlar elde ediliyor. Denemekte fayda var. Anlatmakla olmaz.

Drive ses seviyesinide, evdeyken kolay kolay 4 ün üzerine getirebileceğinizi zannetmiyorum.

Birde reverb var. Ki bu amfinin tek sevdiğim yönü bu özelliği. Yaylı reverb. Yapay değil, modelleme değil. Gerçekten çok etkili bir reverb.

Clean kanalda çalarken, seviye 5 teyken bile fazlasıyla yeterli oluyor. Drive da ise bariz bir şekilde hissedilsin istiyorsanız seviye 8 bile yetecektir. Sonuç olarak, böyle bir amfiden daha iyisi beklenemezdi.

Yorumum

Ev kullanıcısı iseniz, pedalla uğraşmayayım, gitarı direk bağlayayım diyorsanız ya da sade bir pedal board kullanıyorsanız, zevk için müzik yapıyor ve büyük beklentilere sahip değilseniz, ideal bir amfi.

8'' lik hoparlör aslında büyük bir dez avantaj. Ama ev ortamında çalarken çokta farketmeyecektir. Zaten ses seviyesini çok yükseklerde tutamayacaksınız. Yetecektir. Hacimli tonlar alamazsınız tabi buda bir gerçek.

Tarz olarak, rock müzik türevlerini başarı ile yerine getirebilirsiniz. Blues, funk, jazz gibi bir tarzınız varsada size yardımcı olacaktır. Metal müzik gibi daha sert tonlar için pedal ya da prosesör kullanmanız gerekecektir.

Zahmet edip okuyan herkese teşekkür ederim.

Teşekkürler yararlı bir inceleme olmuş bence. şahsi fikrim her şekilde alınmaması gereken bir amfi çünkü aynı fiyata daha iyi amfiler var her tarz için.

Yorum

Tam da bu amfi için pazarlık yapıyordum. Çok faydalı bir yazı oldu benim için, teşekkür ederim.

Yorum

Yalnız satışdan kalktı bunlar artık MG15FX veya MG15'ler var yeni üretimler . Ama bu amfiler şahane.

Yorum

Arkadaşlar Ibanez GRG170dx gitarım ve Ibanez IBZ10g amfim var ama amfiden hiç memnun değilim. O kadar tavsiye ettiler, en iyi başlangıç amfisidir dediler ama acemi olmama rağmen gerçekten de hoşuma gitmedi. Tanıdıklarım da Marshall'ı önerdi. Sizce MG15CDR'yi mi alsam ve ileride pedalla güçlendirsem, yoksa IBZ10g'nin yanına ikinci el Behringer V-Amp2 prosesör mü alsam? Lütfen, yanıtınızı beklemekteyim.

Yorum

bende de bu amfiden var. eğer gerçekten yüksek ses açmaya uygun bi ortamda çalmayacaksanız bu amfi ses açısından fazla gelecektir. evde sesi en fazla 3/10 açabiliyorum. drive açıkken 2/10.

reverb özelliğini bilmiyordum teşekkür ederim, bir deneyeceğim.

daha önce başka hiçbir amfi denemedim ama drive açıkken gain'i fazla açarsam çok gürültülü çıkıyor gibi geldi ses bana. noise oranı çok çıkıyor belki grg170dx gitarımdandır ya da ayarı fazla kaçırıyorumdur, yeni başladığım için emin değilim
            ama genel olarak önerebileceğim bir amfi clean seslerde bence gayet iyi.

Yorum

15 watt serisi amfiler için fiyat-performans olarak çok başarılı buluyorum ve evde kullandığım amfilerden biridir. Orjinal tonlarını ve gainlerini de seviyorum ancak öyle doom metal vb. ekstrem tonlara girecekler için prosesör gerekir. Fender amfilerden Marshall gaini alamayacağınız gibi marshallardan da ekstrem metal tonları alamazsınız. Roland cube, Randallar tavsiye edilir o durumda.

Yorum

Merhaba, 2. el bu amfiyi almayı düşünüyorum. Mydükkanda yok bu amfi, sıfır fiyatı nedir bilen var mı?

Bir de Marshall'ın diğer 15 wattluklarından(MG15,MG15FX falan) farkı nedir? Daha mı iyidir daha mı kötüdür biri açıklarsa sevinirim.

Yorum

MG15 in yanına gelen her harf onun ekstra özelliklerini belirtir. MG15 serisinin hepsi aynı sesi verir. R:reverb, CD: Mp3 dinlemek için inputu var, FX: chorus, delay vb. birkaç efekti olan modelleri demektir.

Yorum

İnceleme için teşekkür ederim. Almak için değerlendiğim bir modeldi.

Yorum

350 tl sanırım fiyatı.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X