keremtuncer isimli üyeden alıntı
Mesajı göster
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Laney CUB Serisi
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Laney CUB serisinde epey yeniliğe gitmiş ve bence çok iyi olmuş. Yeni modellerinde Cub8 ve Cub10 da eksik olarak gördüğüm her şeyi eklemişler =) FX Loop, ekolayzer, footswitch, 12' hoparlör..
CUB12 ve CUB12R olarak iki yeni ürün sürülmüş piyasaya. R li olanda reverb var ekstra olarak. 15w lık birde head yapmışlar yeni.
Henüz deneme fırsatım olmadı ama güzel amfiler sanırım. Ton aralığı yine cub8 ve 10 gibi olsa gerek. Videolar insanı yanıltıyor, ayrıntılı denemek lazım.
Ayrıca 15w ve 1w seçeneğide çok başarılı bir özellik olmuştur diye tahmin etmekteyim. Aynen mesa ekspresdeki mantık ve bence gerçekten çok iyi düşünülmüş. 1w sesi küçümseyecekler için söylüyorum, 12 hoparlörlü all tube bir amfiden gelecek olan 1w ses ev ortamında gayet yeterli olacaktır.
Ki Cub serisi laf olsun diye lambalı olan amfilerden değil. Bunu 15w amfiye 3 ECC83, 2 EL84 lamba koyması ile zaten kanıtlıyor Laney.
Şahsi fikrim, Laney bu seriler sayesinde satışlarını bi hayli arttıracak. Ben bile 3 all tube ve 2 transistörlü amfi sahibi olmama rağmen almayı düşünüyorum örneğin. Hele birde stok hoparlörü yollayıp V30 u çektimmi, dadından yenmez bu amfi =) V30 çok metalci işi derseniz G12H çekin sizde, yine dadından yenmeyecek olur =)
Birde fiyatları açıklansa çok iyi olurdu ama oda yakın zamanda belli olur sanırım senkopda.
Bilginize
Son güncelleyen yutup123458; 02-08-2010, 19:49.
Yorum
-
Ev için lambalı arayanlara güzel haber,yalnız Blues Jr.'ın 1.500 TL'lik fiyatını baz alırsak,CUB12R 1.750'den aşağı gelmez zannedersem.Offf başıma ağrılar girdi yemin ediyorumyutup123458 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterLaney CUB serisinde epey yeniliğe gitmiş ve bence çok iyi olmuş. Yeni modellerinde Cub8 ve Cub10 da eksik olarak gördüğüm her şeyi eklemişler =) FX Loop, ekolayzer, footswitch, 12' hoparlör..
CUB12 ve CUB12R olarak iki yeni ürün sürülmüş piyasaya. R li olanda reverb var ekstra olarak. 15w lık birde head yapmışlar yeni.
Henüz deneme fırsatım olmadı ama güzel amfiler sanırım. Ton aralığı yine cub8 ve 10 gibi olsa gerek. Videolar insanı yanıltıyor, ayrıntılı denemek lazım.
Ayrıca 15w ve 1w seçeneğide çok başarılı bir özellik olmuştur diye tahmin etmekteyim. Aynen mesa ekspresdeki mantık ve bence gerçekten çok iyi düşünülmüş. 1w sesi küçümseyecekler için söylüyorum, 12 hoparlörlü all tube bir amfiden gelecek olan 1w ses ev ortamında gayet yeterli olacaktır.
Ki Cub serisi laf olsun diye lambalı olan amfilerden değil. Bunu 15w amfiye 3 ECC83, 2 EL84 lamba koyması ile zaten kanıtlıyor Laney.
Şahsi fikrim, Laney bu seriler sayesinde satışlarını bi hayli arttıracak. Ben bile 3 all tube ve 2 transistörlü amfi sahibi olmama rağmen almayı düşünüyorum örneğin. Hele birde stok hoparlörü yollayıp V30 u çektimmi, dadından yenmez bu amfi =) V30 çok metalci işi derseniz G12H çekin sizde, yine dadından yenmeyecek olur =)
Birde fiyatları açıklansa çok iyi olurdu ama oda yakın zamanda belli olur sanırım senkopda.
Bilginize
Yorum
-
Lira bazında hesaplarsak, 1000-1200 lira olur diyorum bir Laney gurusu olarak =) 1200 olacağını hiç ama hiç zannetmesemde üst sınır olarak bu rakamı veriyorum yinede. Bu fiyat aralığının altında olma ihtimalide yüksek ama üzerinde olma ihtimali yok bence. Fiyatlar bir açıklansın, senkop müziğe bir gelsin, yutup123458 söylemişti dersinizkinkes isimli üyeden alıntı Mesajı gösterEv için lambalı arayanlara güzel haber,yalnız Blues Jr.'ın 1.500 TL'lik fiyatını baz alırsak,CUB12R 1.750'den aşağı gelmez zannedersem.Offf başıma ağrılar girdi yemin ediyorum

Laney 40 yılı aşkın bir süredir bu işi yapan, ve her şeyden önemlisi 'sadece' bu işi yapan köklü ve kaliteli bir firmadır. En ufak amfisinden en üst düzey amfisine kadar fiyatlarını gerçekten hakeden ürünler üreten bir firmadır. Ülkemizdeki marka sevdası gençlik yüzünden hakettiği değeri göremediğini düşünmekteyim.
Hep göz önünde olan gitaristler genelde sponsorluk anlaşmaları dolayısı ile faklı markaların ürünlerini kullanınca, malesef Laney hep geri planda kalan, daha kalitesiz görülen bir marka zannediliyor ama kesinlikle işin aslı böyle değil.
Çok büyük konuşmayayım ama bugün şu sitede bir anket doldurulsa, bildiğiniz en iyi 20 gitaristi yazın diye, sonuç olarak çıkacak 20 gitaristen en az 12-13 tanesinin Laney kullandığı dönemleri, videoları, kayıtları gösterebilirim diye düşünmekteyim. Kendi ton karakterinde çok iyi ürünler üreten ve gerçekten iyi bir markadır Laney. Ama bu gerçeği ülkemizde, en az bir kaç yıl boyunca aktif olarak çeşitli ekipmanlar deneyen, kullanan kişilerin dışındakilerin bilmemesi şaşırtıyor beni işin gerçeği.
Boss en iyi pedal, Marshall en iyi amfi, Gibson ve Fender en iyi gitar diye bilinç altı oluşuyor yeni başlayan arkadaşlarımızda. Buda Laney gibi, aslında işinde ve sektöründe çok başarılı olan firmaların geri planda kalmasına sebep oluyor.
Oh be, bi güzel içimi döktüm. Alakasız oldu biraz ama, yöneticiyiz, o kadarda lüksümüz olsun artık
Son güncelleyen yutup123458; 04-08-2010, 21:21.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
1-Forumda arama yapmadan konu açanın konusu uyarı olmadan kapanır.
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
Valla yutup yorumlarını okumayı özlemişim doğrusu ,) Önce yakıp, yıkan, beton gibi çarpan sonra yıkayıp, cilalayıp, cillop gibi yapmıyormusun hakkında bilgi sahibi olduğun konuları bitiyorum
Valla ben bu cub-10 dan aldım bir tane. Bu sabah gelecek büyük ihtimal ama onu alırken de çok büyük bir aptallık ettiğimi gördüm. Şöyleki. Arkadaş ben mydukkan ın sayfalarında gezinirken cub-12 yi görememişim. Alet gözümün önünden kaçmış, farkına varamamışım. cub-10 u incelerken yahu bu aletin 12'' hoperlörlü olanı eq lu olanı reverblu olanı nerde yahu derken meğer burnumun önünde stıkta misler gibi yatan cub-12 yi görememişim. Gel gelelim onu görsem cub-12 yi yerdim direk ama sonra düşündüm ki diğer aldığım ıvır zıvır ve kendi hayatımdaki harcamaların aylık tutarıyla cub-10 u alarak daha iyi etmişim. Çünkü malum hafta sonları part time çalışıyorum ve gelir belli ,) Nitekim bütçeye uygun oldu cub-10 o yüzden iyidir diyorum.
Şimdi konuya gelirsek. Ben bu aleti bilinçli olarak aldım. Zaten laney'in çoğu amfisinde (benim bütçem dahilinde) istediğim güçte bir distortion yok. Kaldı ki ben gibi Mesa boogie road king hastası bir adamı laney in dist i ne kadar keser o da ayrı konu diyerek bu amfinin önüne şimdilik metal muff ımı atıp yanına bir reverb çekip hadi belki bir de mxr 6 band eq alır işi götürürürm diyorum. Solo gitarda ilerledikçe de bir wah alır noise gate alır zinciri uzatırım diyorum. Tabi tüm bunlar eve olan ve şimdiki bütçem dahilindeki yatırımlar. Sadece evde çalmadığım için de amfinin 10 watt oluşu sorun değil. Kaldı ki çok çok büyük bir avantaj bu. Nası ki ? Şimdi devamlı grup arkadaşlarınızla güzel bir ev ortamında toplanıp 8 silindir pistonlar gibi çalışıp ordan da kendi evinize gelip sonra ki günler de bar programına gidiyorsanız o amfiyi taşıması dert olmuyor. Evde sizin kulağınız tırmalanmış olmuyor. Tüm bunlar henüz olan düşüncelerim ve yorumlarım. Alet elime gelsin kullanayım daha somut yorumlar gelir ,)
Bu aleti ben 6 aya kalmaz modifiye ederim. Yutup'un dediği gibi bir v30 olabilir. Ayrıca lambalarını kesin şartla daha kalitle lambalarla değiştirmeyi düşünüyorum. Mesela pre amp katına mesa boogie 2*5u4gb, power amp katına da mesa boogie 2* 6L6gc serpiştirmeyi düşünüyorum bir kombinasyon çeşidi olarak ,) Bu kombineyi de mesa boogie road king 2 nin kafasındaki dizimden aldım direk arakladım hatta. Çünkü deneye deneye seçebilme imkanı yok. Böyle birşey mümkün müdür diye sevgili Yunus'a da sordum ama bu başlığı okuyanlarında da bilgilenmesi açısından acaba sevgili yutup dediğim gibi bir kombinasyon mümkün müdür ? Bu lambalı amfilerde pre-power amp lambaları çeşitli kombinelere elverişlidirler mi ? Bİr de bu lambalarda taban nosu varmış o nedir henüz bulamadım. Şu lambalar hakkında bile daha yeni yeni bilgi giriyor beynime çünkü daha önce hiçbir ilişkim yoktu ,)
Ayrıca bir ekleme cub12r ye içim gitmiyor değil özellikle şu 12'' olayı. Ne diyelim kısmet ,)Son güncelleyen canKUTTT; 13-10-2010, 03:46.
Yorum
-
canKUTTT isimli üyeden alıntıSelamlar Yunus dilerim iyisindir ,) Bayadır çok yoğunum iş güç olsun okul kayıt işleri olsun henüz kendime gelebildim ve nitekim buralardayım =) şimdi ben kendime laney cub-10 bir amfi aldım. Araştırdm ettim gittim denedim çaldım ettim çok beğendim aleti. Drive ı tabiiki bana yumuşak kalıyor ama pedallarla kullanacağım için sorun değil. Şimdi sana sormak istediğim şudur sevgili yunus. Bu cub-10 un pre amp katında 2*ecc83, power amp katında da 2*6v6gt lambalar var. Bu lambalar çin malıymış. Ben bu lambaları farklı marka ve modellerle değiştirebilir miyim ? mesela power amp katına mesa boogie 2*6L6 , pre amp katına da 2*5u4GB taksam olur mu ? Madem ki ses ve ton bu lambaların karakterine göre şekil alıyor o zaman değişmesi mümkün gibi mantıken. Yoksa illla ki bu amfiye marka farklı olabilirken stok lambalarının modeli neyse onları mı takmak gerek tek kural olarak ? yani pre amp a yine mesa 2* ecc83 ve power amp a mesa 2*6v6gt mi takabilirz sadece ? Bu konuda danışabileceğim nadir adamlardansın. O yüzden sana sorayım dedim. Mesa lambalar pahalı ama USA üretimiler. Slevanya sovtek markaları da var rus üretimiler. ruslar usa ler yarıyarıya fark ediyor fiyatta. Kısaca ne diyorsun bu işe sen
Teşekkürler şimdiden =)
Cankut,
Eger icinde kaldiysa Mydukkan'a 10'u geri gonderip 12'yi al. Itiraz edeceklerini dusunmuyorum
5u4 lambasi dogrultucu lambasidir (rectifier tube). Lambali amfilerin fileman beslemesinde kullanilir. Senin istedigin kullanima uygun degiller. 6v6 lambasina sahipsen sadece 6v6 ile degistirmelisin. Cin mali olmasi cok da kotu degil simdilik. Bence zamanla amfine alistiktan sonra lambalari degistirme isine girmelisin. Yoksa buyuk paralar odeyip aradaki farki duyamayabilirsin.
ecc83 dedigin 12ax7'dir.
Ses ve ton en cok amfinin devresine gore sekil alir. Kullandigin lambalarin uretim toleranslari iyiyse lambalar arasi degisim cok da farkli olmayacaktir. Genel olarak amfinde ne geliyorsa aynisiyla degistirmelisin. Senin kullaniminda amfinin gain/drive miktarini degistirmek icin tek yapabilecegin $ey, sert bir 12ax7 bulup onu V1 lambasiyla degistirmen. Bazi 12ax7'ler digerlerinden daha sert olabiliyor markadan markaya gore.
Mesa Boogie'nin lambalarini tavsiye etmiyorum. Turkiye'de yasayan biri olarak Electro-Harmonix'ten daha fazla para odeme. Gold pin, altin uc, zirvaliklarina da kanma.
Mesa Boogie, Fender, hepsi Groove Tubes alip ustune kendi markalarini yapistiriyorlar. Ustelik Groove Tubes Amerikan mali bile degil!!!
Amfine V30 takamazsin cunku sigmiyor. Yani yine dedigim gibi mevcut amfini gonderip 12yi alman daha mantikli. Amfinin arkasi acik oldugu icin V30 cok da uygun bir secim olmayabilir bas tepkisinden dolayi. Yutup'un da fikirlerini konudan takip etmen faydali olur tabi.
Yorum
-
Selam canKUTTT modum. Öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim =) Dilim döndüğünce yardımcı olayım bende.
Yeni amfin hayırlı olsun, güle güle kullan. Yalnız ynx üstadımın dediği gibi, bu saydığın değişiklikleri ciddi ciddi yapmayı düşünüyorsan, bencede irtibata geç ve amfini değiştirmeyi dene. Çünkü V30 aldığında, sana dört bir yandan 2.5 cm daha yer lazım. 10'' hoparlör 25cm çapında, 12'' hoparlör 30cm çapında.
Genelde Laney firması ürettiği 10'' hoparlörlü amfilerde (12'' hoparlör takamasınlar diye olsa gerek) bu boşlukları bırakmıyor hoparlör üstü ve altındaki kısımlarda. Cub-10 da da bu yer yok. Buda demek oluyorki, ancak V30 lu bir 'kabin' almalısın amfiye bağlamak için. Sadece hoparlör işini görmeyecektir. 8ohm olması avantajın ama, burada problem çıkmıyor neyseki =)
Çin malı lambalar konusunda ise, Laney tüm amfilerinde Çin lambaları kullanıyor. Ama bunlar gayet yeterli lambalar. Çok kaliteli, harikülade değiller ama, kaliteliler. Çin üretimi gitarlar ile bir tutmamak lazım, ki değiller zaten. Nadirende olsa Çin üretimi olupda iyi olan ürünler çıkıyor. Bu yüzden stok lambalarını, ömürleri bitene kadar kullanmanı tavsiye ediyorum ben, değiştirmeyi şimdilik düşünme derim.
Rus yapımı lambalar, Sovtekler falan şu an piyasada en çok rağbet gören ve en kolay ulaşılabilen ürünler. Avrupa piyasasınıda ellerinde tutuyorlar diyebiliriz. Kötü değiller asla.
Mesa nın lambaları USA üretimi değil bu arada. YNX in dediği gibi, kendi logosunu koyuyor lambalara, olay bu. Mesa diye alacağın tüplerin ezici bir çoğunluğu, yine Rus üretimi tüpler olacak. Örnek olarak;
Kaldıki, benim konunun başlarında söylediğim ve ynx in söylediği gibi, lamba değişimi ile siyah/beyaz arasındaki bir fark kadar fark yakalanamıyor all tube amfilerde. Hele hele drive artışı için falan lamba değiştiriyorsak, bu fark kulak ile algılanamayacak kadar küçük oluyor çoğu zaman. Bu yüzden ECC83 değişimlerini çok gerekli bulmuyorum bu amfide. Power lambalarında ise olay biraz daha farklı, fark daha fazla oluyor preamp katına göre. Denemeye değer.
Her lamba her amfide aynı sonucu vermiyor birde. Bias ayarı falan giriyor işin içine. Bilmiyorum gerçi CUB serisinde bias direnci nedir ne değildir ya da hangi sistem kullanılıyor. Açıp incelemediğim için, ölçme gibi bir fırsatım ve imkanım olmadığından bias konusunda yardımcı olamayacağım ve lamba değişiminin getireceği farkı net olarak söyleyemeyeceğim.
Düşündüğün lamba modelleri konusuna gelecek olursak, sağolsun ynx söylenecek başka bir şey bırakmamış =)
Rectifier lambaları hakkında bilgim az, 5u4 hakkında ise bilgim hiç yok. Ama zaten rectifier lambasının bu amfide yeri yok. Dolayısı ile düşünmeyede gerek yok.
ECC83 değişimini ise, söylediğim gibi, gereksiz masraf olarak yorumluyorum bu amfi için. Bence hiç bulaşma, miadını doldurana kadar kullan stok ECC83 leri, değiştireceğin zaman farklı markalar denersin, şimdi masraf yapma. Değiştirsende çünkü öyle büyük bir fark olmayacak, vakit ve nakit kaybı bence.
Power lambaları için ise, preampa nazaran değişim daha hissedilir olabilir, karar sana kalmış. İster stokları kullan ister değiştir derim. Ama benim fikrim, aynen preamp lambaları gibi, ömrünü bitirenen kadar bekle, sonra değiştir yönünde.
6v6 ların bacakları ve yuvaları hakkında çok bilgim yok, ama eğer onlar çıkartılıp EL84 takılabiliyorsa (ynx 6v6 ancak 6v6 ile değiştirilir demiş, bilemiyorum), bu modifikasyon güzel bir değişiklik olabilir poweramp kısmı için. EL84 tonu sevdiğim bir ton, tavsiye ederim. Ama zevkler renkler olayı tabi bu. Bende şu sıralar Mesa Express takıntısı oluşmaya başladı. Biri dur demezse eğer sevgili ynx üstadımında yardımları sayeseninde alacağım bi 5X25 sanırım =)
Forumumuzda bir başlık vardı, 2005-2006 yılında falan yazılmış. Bir üyemiz sağolsun neredeyse bütün lambaları en ince ayrıntısına kadar açıklamış, karşılaştırmalar yapmıştı diye hatırlıyorum. Bu numaraları, harfleri falan açıklamıştı. Onların her birinin bir anlamı var çünkü. Çok derli toplu ve güzel bir başlıktı. Çok çok uzun zaman önce denk gelmiştim bir kere. Aradım ama bir türlü bulamadım
Bulursam atarım linkini, kafandaki çoğu soruya teknik anlamda cevap bulursun oradan.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
Rica ederim yutup modum ne demek =)
Valla çok teşekkür ederim cevaplarınız için Yunus'um ve Yutup'um. Az önce Yunus'a öm attım ana fikir olarak buraya da yazayım. Büyük ihtimal cub-10 u yollayıp aradaki farkı ödeyip cub-12 alacağım. Şöyleki; şimdi cub-10 da reverb yok, eq yok. Bunların yerini doldurmak için pedal alsan en ideal bütçe olarak bir 400 tl gidecek. Şimdi cub-10 la cub-12 arasında da olan TL farkı bunun çok altında. O yüzden bu farkı verip değiştireceğim. Yarın sabah arayacağım Selçuk abiyi. Yani amfi çok tatlı güzel çin ama kalitesi yerinde ancak içime sinmedi eq ve reverb den dolayı. Diğer büyük bir eksiklikte bu aletin hoperlörü değişemiyor ne yazıkki. Çünkü v30 ların hepsine baktım 10'' yok. Hepsi 12''.Aradaki TL farkını vererek 12'' hoperlöre terfi edebilecek olmak da amfi değişimini mantıklı kılan unsurlardan biri. VAlla bakalım yarın bir konuşacağım şansımı deniyeceğim, durumu izah edip açıklayacağım. Kabul olursa ne mutlu ama olmazsa da aleti büyük ihtimal satar üzerine koyar cub-12 yi alırım diye düşünüyorum. ,)
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
Arkadaşım amfiyi siz de kullanıyorsunuz. Sorum size şudur. Tone ve volume ü full leyip dist pedallarıyla çalınca hacimli ve tok bir ton elde edebiliyormusunuz ? Palm mute larda cım cım değil de cum cum şeklinde alabiliyor musunuz sesi ?kocaman_93 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterCub 10 metal için bence oldukça yeterli. Zaten pedal kullanacaksın. Birde Rp255 Noise gate'i dip gürültüsünü sıfırlıyor.
Benim cub-10 da arızadan mıdır bilemiyorum volume ü gain i ve tone u fulledim başladım çalmaya ama değil 10 watt 1-2 watt ancak çıkıyordur. Zerre kadar da hacim yok tonda. Metal muff ımı bağladım muff ın gain i full volume ü %40 açık amfide ise tone ve volume full, gaine yarıda ama ses 1-2 watt ancak çıkıyor. Yahu ya bende arıza var ya da şanssızlık çöktü başıma. Benim uyduruk bir sx 10 wattlık amfim var. Muff daki ayar dediğim gibi ve sx i yarıya kadar açıyorum ve odam inliyor resmen kısmak zorunda kalıyorum. Cub-10 herşeyiyle full de açıkken benim 10 wattlık sx amfim in volume ü %15 açıkken bile odada çalmak ve duymak için yetip de artıyor iken cub-10 a full ayarlar çekip de sx in %15 gücüne bile erişememek canımı fena sıktı.
Sizde nasıldır acaba pedalların ve amfinin tone-volume ayarlamalarına karşılık verdiği ses gücü ve ton ? Sizde herşey normal de bende direk olarak bir arıza mı var şu durumda onu saptamaya çalışıyorum.
İşin garibi yukardaki yorumlarda anlatılan tona bak benim duyduğuma. Büyük bir kargaşa var ama çözecez yakındır.Son güncelleyen canKUTTT; 13-10-2010, 23:46.
Yorum
-
Benim kişisel olarak beğenmediğim bir seri bu. Yutupla konuştuğum gibi bence amfinin üstünde bir battaniye varmış gibime geldi hep çalarken. Tabi benim beklentilerim preamp kirlenmesinden ve sizden bayağı farklı. Hatta yutup hocam mesa express istiyor. O amfiyi denedim. Dinamikleri iyi değildi bence. Ondan zevklerimizin farklı olabileceği noktasında bitiriyorum mesajımı.
Son olarak 6v6 ile 6l6 boyut olarak farklı olmalarına rağmen ayni gibidirler. El84 icin adaptö almak lazım. Yellow jacket mi ne deniyor. Gereksiz pahalı. Ben amfinin lamba tipi değiştirip çok farklı tonlamalara ulaşabileceğine inanmayanlardanim. Sonuçlar genelde belli bir çerçeve içerisinde kalıyor devre tasarımından dolayı.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
Mydukkan'la iade ve değişim işlerini yoluna koyayım belki de cub-12 den de vazgeçer laney lx65r yi alır trans trans yoluma bakarım. Çünkü all tube amfilerde ilk denediğim ENGL 100 watt kafa kabin powerball ve fireball idi. Hem de elimdeki gitar LTD nin çok uyduruk bir gitarıydı ama resmen konserdeydim sanki. Nasıl bir hacim nasıl bir tokluk ve yırtıcı kükreme aman aman... o günden sonra gitar çalmaktan soğudum evdeki sinek vızıltısını duya duya. ENGL powerball-fireball al diyor şeytan ama ne yiyecez de ne içecez sonra ? Orta karar olsun ufak olsun benim olsun dedim ama sanırım kısa sürcek transistör dünyasına geri döncem .D Vardır bunda da bir hayır diyorum umarım hallolur şu mesele.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
Tabiki 4*12 apayrı bir olay ama benim amfi de kesin bir sıkıntı var. Full ses ve full gain de alet 2-3 watt ses ancak veriyor. Anlayamadım gitti. Bugün yollayacağım amfiyi. Cub-12r ile değiştireceğim. Bakalım neler olacak.
Ben de ENGL ın önce combo amfisini denedim 1*12 idi. SOnra 4*12 ye bir geçtik ki ben artık çalmayı bıraktım evde yaptığım gibi ağzım açılmaya başladı. Sağ ayağım ritim tutmaya başladı ve doğaçlama riff yazıyordum. Sonra kendime geldim baktım karşıma. Karşımda Orçun vardı ordaki görevli arkadaş. O da ritme uyum sağlıyor dinliyordu beni. Sevmişti bence çaldıklarımı
Yorum
-
Evet ynx, bahsettiğin o battaniye olayı çoğu Laneyde mevcut. Ses sanki arkadan geliyor, engelleniyormuş havası bir çok kombo lambalı Laneyin drive katının ortak özelliği. Laney bu şekilde kendine has, duyulduğunda "aha Laney crunch tonu bu" dedirtecek bir ton arıyordur belkide =) Benide rahatsız etmiyor değil. Ama artık bir nevi Laneyin karakteri haline geldi o ton yapısı.
canKUTTT, abi bu müziği icra ediyorsan, çok fazla ekipman denemeyeceksin
Elde avuçta ne varsa ekipmana yatırıyorsun sonra, GAS denilen hadise bir başladımı imkanı yok bitmiyor, doyumsuzluk geliyor, elindeki hep yetersizmiş gibi geliyor. Tecrübeyle sabittir =) Bence al sen CUB 12 yi, boost falan yaparsın, keyfine uygun bir hoparlör takviye edersin, uzun süre idare edersin.
Bu işin sonu yok üstadım, bak yaşım geçti daha askere gitmedim. Askerlik var, evlilik var önümde, ben hala paraları gitara, amfiye ona buna harcıyorum. Arkadaş tavsiyesi olarak al söylediklerimi ve çok kurcalama bu olayları derim
Laney lx65r düşünüyorum demişsin. Footswitch yaptığım ve fx loop eklediğim bir lx35r amfim var. İncelemesinide yapmıştım hatta, LX ler hakkında fikir verir belki;
Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir tanıtım ve inceleme başlığı ile karşınızdayım yine =) Bu başlıkta Laney firmasının LX35R modelini anlatacağım size. Neden böylesine ufak tefek aletleri anlatma çabasına giriştiğimide açıklayayım. Sitemizin çoğunluğu öğrencilerden oluşuyor ve hali ile maddi durumu kısıtlı, belirli kişiler.
LX serisinin pek çok amfiside geçti elimden. Uygun fiyatlı ama muadilleri içinde çok iyi performans veren amfiler bunlar. LX65 hele, 12'' hoparlör ile 35r den çok daha iyi. Ev kullanımı için tavsiye ederim.
Watt olayı yüksek diye düşünme. Amfilerdeki bu watt değerleri 1:1 diye artmadığından, 30w bir amfi 60w bir amfinin yaklaşık %70 i kadar ses vermektedir. Genelde çoğu kişi 60w amfiyi 30w amfinin iki katı zanneder, ama halbuki watt olayındaki iki kat sesi, insan kulağının algılaması için yaklaşık 10 katı olması falan gerekir. Yani 10w bir amfinin iki katı ses gücü üreten bir amfi 100w bir amfidir.
Hacimli ve bas tepkisi veren seslerde ise, hepimizin bildiği gibi hoparlör ve kabine çok büyük iş düşmekte. Zaten tamamen bununla alakalı bir konu. 10'' ile 12'' arasında bile büyük farklar varken 4*12'' farkından bahsetmeye bile gerek yok sanırım. Bu yüzden bence 4*12'' leri referans alma. Olay yine GAS na dönüşür sonra =)
Ki sende çok iyi biliyorsundur, ev kullanımı konusunda mantıklı olmayan kabinler. 4*12 ye bağladığım amfiyi maksimum %10 verimle kullanacaksam, ne yapayım ben 4*12 yi.. Yalnız ynx in dediği gibi, 4*12 düşük seste bile yine o hacimli sesi hissettiriyor. Buda beraberinde getirdiği avantajı, ve evde 4*12 kullanmayı mantıklı kılabilecek nadir sebeplerden bana göre. He diyorsanki benim altımda üstümde yanımda daire yok, evde rahatsız olacak kimse yok, A ve B kabin bağla o zaman, hacimli tonun kralını alırsın
Ama ev ortamında, kaliteli ve doğru seçilmiş 1*12 bile gayet memnun edici sonuçlar verecektir, şüphen olmasın. Hele hele V30 gibi güçlü bir hoparlör, fazla bile gelebilir.
Ama 4*12 ya da 2*12 gibi kabin alacaksan, paraya kıyıp adam gibi ve amaca yönelik bir kabin almalısın. Kabinin ağacı, kabin içindeki hoparlörlerin birbirine yakınlığı/uzaklığı, daha doğrusu konumu, kullanılan hoparlörlerin modeli, kabin arkasının kapalı, açık, yarı açık oluşu vb. gibi bir dünya etmen var tonu etkileyen, biliyorsun. Örneğin Marshall MG100 ile beraber verilen 4*12 kabin çok başarısız bir kabindir bana göre. Üzerindeki hoparlörler tamamen falsodur. Neredeyse 10'' hoparlör mıknatısı kadar mıknatıslar var.. Sonuç olarak, kabin olayına gireceksen, paraya kıymalısın derim.
Konuyu biraz dağıttım sanırım, kusuruma bakmayın.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum