Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Amplifikatörlerimiz (Yorumlar)

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Amplifikatörlerimiz (Yorumlar)

Arkadaşlar çok uzun zamandır siteye girmiyorum ve bir bakayım derken ortalık karışmış biraz farkettiğim kadarıyla herkes amfi nasıl bu nasıl diye soru soruyor bende bir başlık açmak istedim. Herkes görüşlerini yazdıkça burasıda büyür ve index haline gelir herkes

Herkes buraya kullandığı amfi hakkında bir kaç yorum yazabilir bu böyle şu şöyle diyebilir.. Pek çok sitede bu tarz uygulamalar söz konusu hatta.. Şimdi gelelim başlık standartlarına;

"OHOO BENİM AMFİ SÜPER DELİ DRİVE VAR ACAİP CINCIN EDİYOR MANYAK BİŞEY TAVSİYE EDERİM!" tarzında abuk subuk mesajlar atmak yerine amfinin spesifik özelliklerini ve kullanım sırasında edindiğiniz tecrübelere dayalı yorumlarınızı yazarsanız hepmiz mutlu oluruz.. Aşağıda örnek teşkil edecek bir yazı ile başlayayım..

LANEY LV200 65WATT HYBRID

Efenim Kendiler Laney marka olup LV200 modeldir..

Clean,Drive I ve Drive II olmak şeklinde 3 Kanalı vardır.. Hybrid bir amfidir Üzerinde tek ECC 83 Tube mevcuttur.. Clean ve Drive için bağımısız çalışan EQ ve Reverb vardır.. 65 watt olup üzerinde Celestion Super 65 Hoparlör mevcuttur.. Her kanal için ayrı Master Volume mevcut..

Amfi Laney'in Tf serisinin görüntüsü revize edilmiş modelidir aralarında hiçbir fark yoktur..

Şimdi gelelim benim fikirlerime;

Amfi'de muazzam bir Clean kanal var ki zaten Laney'lerin cleanları bayağı bir anlatılıyor insanların arasında dendiği kadar var gerçekten çok hoş soundlar yakalanabiliyor vakit ayırınca..

Önemli Not:Clean kanal sinyali SS yani lambadan geçmiyor..

Drive I kanalı gerçekten çok iyi bence hatta genelde hep o kanalda takılıyorum Vintage'e yakın warm tonlar elde edilebiliyor. Lamba dinamikleri gayet güzel.. Mesela Gaini 10/4 yapıp Master'ı 10/5-4 gibi açınca (apartmanda denemeyin) tuşeye duyarlı güzel bir sound çıkıyor ortaya.. Forte çalmaya başladığınızda güzel güzel drive veriyor alet.. Arada bu kanalın gain'i 10/1 e düşürüp master'ı yükseltip clean ses alıyorum ve sonuç Clean kanalına nazar çok sıcak fakat biraz Boğuk.. Bu kanalda AC/DC,ZZ top ve Led Zeppelin çalmaya bayılıyorum..

Drive II kanalı gaini biraz daha yüksek Black Sabbath vari Heavy Metal için uygun Tonu var ve solo için yeterince tatmin edici.. LP neck manyetikte Sweet Child tonuna bayağı bir yaklaşıyorum.. Hatta bayağı tatmin ediyor ben.. Gerçekten güzel sonuçlar çıkartabiliyor.. Çok fazla kullanmasamda dediğim gibi bu kanal solo için gayet iyi olmuş..

SONUÇ olarak;

Mükemmel müşteri memnuniyeti sağlıyor alet.. Birazda Celestion speaker'ın ve Gibson LP'min etkisi olabilir tabii.. Şahsi kanaatim amfi Çok bas karakterli hatta fazla yüksek volümlerde insanın içini titretecek derecede.. Zaten bu amfide ne kadar yüksek volume o kadar güzel ton gibi birşey var.. Reverb fena değil gayet iyi fakat bu aralar tuşemi biraz daha geliştirmeye çalıştığım için pek kullanmıyorum.. Birde şunu unutmamak lazım All-Tube bir amfi gibi asla olamaz kesinlikle.. Ama bir adım öncesi olduğu kesin..

Kendisinin Fotosu Epiphone ile Birlikte;

Tavisye ederim.. İyi çalışmalar..

Düzenleyen - ExE on 08/05/2007 19:11:41

güzel anlatmışsın ve yaklaışımın gerçekten çok güzel öncelikle bu fikir için teşekkür etmek lazım.ben kendi amfimden bahsetmeyeceğim çünkü amfim yokfakat almayı düşünüyorum ve lv 200 de alternatiflerimin arasındaydı kısa bir zaman öncesine kadar.bu amfiyle ilgili kendi fikirlerimi yazmak istiyorum.bu amfiyi geçenlerde tünelde denedim bir üst modeli olan lv 300 ü de stüdyoda denemiştim.
    amfiler gerçekten çok başarılı,bri kere üç kanal seçeneği sunuyor ve clean ve drive için ayrı reverb ve eq olması gerçekten çok hoş.eklemeyi unuttuğun bir detayı da ben ekliyim,clean kanalda bright tuşu var ki gerçekten pırıl pırıl tonlar elde ediliyor bu tuş sayesinde,drive larda da
    buna venzer bir tuş var sanırımlv gibi bir şeydi onları tam çözemedim ama benzer bir işlevi var.amfinin diğer bir ilginç yönü pod ların tona etkisi,gerçekten ton ayarlamak için ince ayar gerektiriyor,podlara çok duyarlı,bir o kadar da elinizdeki gitara...ben fender stratocasterımla denemiştim lv300ü,200 ü ise gl marka strat tipli bir gitarla denedim.bu gitarların dinamiklerini gayet güzel yansıtan,fonksiyonel kullanıcı dostu bir amfi.fakat belirtmek istediğim bir nokta daha var,güçlü,sert drive lar yakalamak biraz zor bu amfide,biraz yumuşak tonlu geldi bana,öyle metal drive ları için pek ideal olduğunu söyleyemem,tabi drive ı sadece amfiden alacaksanız,sert drive lar için sesi ve gain i iyice açmanız gerekiyor ki ev kullanmında başa dert olabilirve elinizde benimki gibi single manyetikli gitarlar varsa drive konusunda tatminsiz olabilirsiniz.

bu amfiyi denedikten sonra vox un ad50 vt modelini denedim hemen hemen aynı sınıf amfiler.ikisi de hybrid,fakat vox un amfi modelleme gibi bir özelliği var ki sınıf konusunda kendini aşıyor.iki kanalı olan bu amfinin dijital efektleri de var.popüler bir çok amfi tonunu başarıyla simüle etmiş,driveları beni fazlasıyla memnun etti.bunlara ek olarak amfinin arkasındaki bir düğme ile çıkış gücünü ayarlayabiliyorsunuz ki bu da ev kullanımında çok şey kazandırıyor.efektleri de tatmin edici fakat reverb ü ayrı bir efekt olarak koysalardı çok güzel olacaktı.ve amfinin laney den diğer bir eksiği iki kanallı olması.fakat kanallara ton yazıp hafızaya alınabiliyor.

bu iki(hatta üç)amfi arasında kararsız kalmıştım ben de gerçekten başarılılar.benim tercihim sanırım drive larından dolayı vox tan yana olacak ama laney i de göz ardı etmiş değilim halen.güzel aletler

Yorum

Çok teşekkürler atladığım ufak ayrıntıları yazdığın için gerçekten bu şekilde devam ederse çok hoş bir başlık olacağı kesin şimdiden herkese kolay gelsin diyorum.

Yorum

ExE ye bu başlık hakkında teşekkür etmek isterim. Oldukça faydalı. Bi başvuru kaynağı bile olabilir buraya çok sayıda amfi tanıtımı biriktiğinde.

Fender Blues Junior 15W, 8ohm[/color]

Efenim kendisi all tube yapıda bir amfidir. Power amp kısmında 2 adet EL84 (6BQ5), preamp kısmında ise 3 adet 12AX7 (ECC83) lamba bulunmaktadır. Amfiyele birlikte gelen lambalar Sovtek marka olup rus yapımıdır. Pek kaliteli değiller ama sonuçta lamba işte. Amfinin üstünde Eminence tarafından dizayn edilen 12 inchlik, 50 watt ve 8 ohm luk bir adet hoparlör bulunmakta. Kontrolleri volume, master, t/m/b şeklinde klasik eq, reverb ve fat switch şeklinde sıralanabilir. Volume potu preamp kısmının sesini kontrol ederken master potu ise power amp kısmının sesini kontrol eder. Bundan dolayı amfinin üzerinde bir kanal düğmesi vesaire yok. Zaten amfi tek kanal. Bir tek input var başka da herhangi bir giriş-çıkış bulunmamakta. Bu ikili kontrolün bir avantajı olarak power ve preamp lambalarının sese katkıları ayrı ayrı ayarlanabilmekte. Bu da gerçekten geniş bir ton aralığı yaratıyor. Özet olarak volume potunu açarak overdrive sağlıyoruz. Amfinin drive ı oldukça yumuşak, creamy denilen türden. Clean seslerde de oldukça başarılı. 15W olduğu için ses açarak lamba dinamiklerini duymak mümkün. Üstünde yaylı reverb bulunuyor. Fat switch ise sese dolgunluk ve biraz daha drive katmakta. Özellikleri bu kadar. İyi yanlarını saymak gerekirse; taşıması nispeten kolay olduğundan çoğu yere götürülebiliyor. Gerçi 12 kilo civarı bir ağırlığı ile insanı biraz üzsede boyutlarının küçüklüğünden dolayı bunu telafi ediyor. Ayrıca 15W olmasına aldanmamak lazım. Bu alet dolu dolu ve gerçek bir 15 watt. Transistörlü amfilerle kıyaslandığında 60-65W civarına denk gelen ses çıkış gücü var. Bir diğeri ise hoparlörü. Forumlarda amfinin orijinal hoparlörünün piyasadaki çoğu sonradan alınabilecek markalardan daha iyi olduğu söyleniyor. Son olarak power kısmında EL84 lambalar bulunması sayesinde clean tonları gayet hoş. Biraz eski lambalı vox ların tadı var yani. Ben forumun birinde bi amcaya sorduğumda bana EL84 ün çok organik bi lamba olduğunu ve onlardan sonra başka lambayı kolay kolay beğenmeyeceğimi söylemişti. O kadar tecrübem yok şu an, birşey diyemiyorum onun için. Gelelim olumsuz yanlarına: Birincisi bu alet 15W watt ın üzerine çıkarılamıyor. En fazla 18W yapılabildiğini okumuştum. Gerçi gerek de olduğunu sanmıyorum İkinicisi clean volümü az gelebilir. Çünkü daha fazla açında drive a giriyor. Yalnız bu olumsuzluk anca konserlerde falan ortaya çıkabilir. Evde ya da barda o kadar açılamıyor zaten. Son olarak reverb i bazı kullanıcılara az gelebilir. Bana yetiyor haydi haydi 5/12 anca açıyorum. Ben genelde clean veya hafif crunch tonlara ayarlayıp bir adet ts9 ile boost yaparak kullanıyorum. Ts9 kapalıyken tuşeye göre clean dan crunch a kadar drive alabiliyor alet. Bence en güzel tarafı da bu. Tuşeye hassas oldukça. Ts9 ile boost yapınca da güzel rock tonları elde edilebiliyor. Her türlü pedalı başarıyla kaldırdığı yazılmış çoğu yerde. Ama ben pek deneyemedim birsürü pedalla onun için birşey demiyim. 2. kullanım şeklim ise power amp kısmının sesini sonuna kadar açarak preamp lambalarını neredeyse hiç kullanmadan ts9 ile birlikte solo tonları elde etmek şeklinde.

Bu şekilde. Evde, kayıtlarda, barda, zorlarsan konserde kullanılabilecek şık bir amfi kendisi. Tavsiye ederim. Aman taksitle almayın. Peşin parayla çok daha ucuza geliyo.

Saygılar.

Düzenleyen - Artanis on 09/05/2007 13:27:38

Yorum

evet konu hakkındaki düşüncelerinize ben de katılıyorum o yüzden daha farklı model amfilerin yazılması için sabırsızlanıyorum.özellikle de benim gibi amfi alma arifesinde bir insan için seviyeli, detaylı ve deneyime dayalı böyle yazılar çok iyi kaynak olacak.düşündüğüm modellerden biri de blues junior du vallaha isabet olmuş.onun için ayrıca teşekkürler

vox advt serisini araştırp bizzat denediğim için daha çok şey de biliyorum bu amfiler hakkında fakat bildiklerim teorik olarak internette bulabildiklerimle sınırlı,denediğimden öğrendiklerimi de kısaca yukarıda anlattım,fakat amfnin bizzat sahibi olmadığım; dolayısıyla değişik koşullarda kullanma ve uzun uzadıya inceleme şansım olmadığı için yorumlarımı kısa tuttum.eğer alırsam yine yazarımmaksat elimden geldiği kadar bilgi paylaşımı.

şimdi aklıma geldi eklemek istedim.laney lv 200ve 300 le birlikte üç yollu footswitch de veriliyor.ilk düğme clean ve drive kanallarından birini seçmek için ikincisi isedrive a/b arasında tercih yapmak için.üçüncü switch ise reverb ü açıp kapamaya yarıyorbildiğim kadarıyla fiyata dahil.vox un da iki yollu bir footswitch i var biri kanal seçiyor diğeri efekt kontrolü için.(vfs2)fakat bu amfiden ayrı olarak satılıyor ve biraz pahalı bir alet,daha ucuza daha alternatif bir şeyler tercih edilebilir.
          herkese çok teşekkürler

Düzenleyen - warlock on 08/05/2007 21:13:35

Düzenleyen - warlock on 08/05/2007 21:17:21

Yorum

Ampteq 15r[/color]

Amfi 15 watt olup, clean ve overdrive kanallarına sahiptir. 3 bant eq. reverb, mikrofon girişi, kulaklık çıkışı ve efx. loop girişi vardır.

Hakkında yorumum şu; amfi ses bakımından çok iyi, evde 2. kademeye getiremiyorum. Ev için ve yeni başlayan biri için ideal bir amfi. drive kanalı kuvvetli, tabi bi yerden sonra yetersiz kalıyor. Clean tonlarıda iyidir. Reverbü sonuna getirince, overdriveda solo için tatlı tonlar çıkıyor. Amfiyi alalı yaklaşık 3 ay olmuştur ve çok memnunum.

Tavsiyem şudur ki; eğer gitara yeni başlıyorsanız, marshall 15cdr'lere veya 15dfxlere para harcamayın derim. Gitarı öğrenene kadar götürür bu amfi ve tonları sizi tatmin eder. Overdrive'ın yetersiz kaldığı yerde, amfi güzel bir pedalla beslenilebilinir. Saygılar

Yorum

Çok güzel gerçekten.

Bu arada Warlock dostum çok teşekkürler footswitch'ide unutmuşum Ben daha çok tonla ilgili yazdım sanırım ama benim eksiklerimi warlock tamamlamış arkadaşlarda standartlar dışına çıkmadan çok güzel yazılar çıkarmışlar ortaya gerçekten.. Benim unuttuğum noktalarıda tamamlamışlar..
              Çok teşekkürler herkese bu ciddiyeti koruyalım..

İyi çalışmalar tekrar..

Yorum

exe senin gitarlar ne öyle ya süper aletler nazar değmesin inş
                bende YAMAHA GA-10: berbat iğrenç çok kötü kısacası sakın almayın
                MARSHALL MS-2:dünyanın en küçük cep amfisi galiba çok güzel çok küçük çok sevimli
                MARSHALL MS-4:ms-2 nin çift kabini çok güzelbir alet ms-2 den daha kaliteli ama büyük
                FENDER TONE MASTER:akustik gitar gibi ses çıkarıyor derinlik süper kaliteli
                FENDER MİNİ DELUXE:fena değil
                İBANEZ 1G:sesi az çıkıyo ama ds de öyle değil
                VOX DA-5: ınanılmaz resmen içinde bi blues tonları var
                ROLAND MİCRO CUBE:bir cep amfisi en fazla bukadar iyi olur içinde akustik gitar efekt i bile var
                FENDER MİNİ TWİN:heveslenmeyin türkiyede yok
                cep amfilerine hastayım daha alıcam kolleksiyon yapıcam

Düzenleyen - isimsiz on 21/07/2007 14:08:13

Yorum

bende toplam 3 amfi var 1.si 100 watt içindeki drive a kadar kendi yapımım gayet iyi bir alet sesleri bi marshall kadar olmasada iyidir
                  2.Encore marka ispanyol malı bi bas amfisi 35 watt ama bu zamanda kadar 1-2 defa kullandım sonradan bas çalan bi arkadaşım söyledi çok iyi amfi bu diye ama ben hiç duymadım
                  3.Roland cube 15 x 4-5 gün önce aldım ev için ideal olmasına rağmen sesi belli biyerden sonra çok çıkıyo
                  2 kanaldan oluşuyo clean ve drive drive kanalında ise 4 farklı ton var over drive ,distortion ,metal ,metal stack 4 üde boss firmasına ait efektler 3 band EQ su var EFX Loop için 1 ve kayıt,kulaklık için 1 çıkış daha var ayrıca power squazer die bi olayı var 2 watt düşüyo fakat sustain artıyo gerçekten işe yarıyo 20 cm lik hoparlörü var tekrar drive olayına geçim overdrive i şahsen beğenmedim distortion tonuda aynı şekilde beğenmedim ama metal ve metal stack md-2 mt-2 nin aynısı arkadaşlarımdaki pedallarla kıyasladık metal de biraz tiz fazla metal stack te bas fazla bence sert amfi arayanlara öneririm gerçekten güzel bi amfi!!

Yorum

ExE uzun zaman oldu siteye uğramadığın.Seni aramızda tekrar görmek güzel..
                    Başladığımız yere,yuvaya dönmek çok güzel.. elimden geldiğince aktif olmaya çalışacağım inş..

exe senin gitarlar ne öyle ya süper aletler nazar değmesin inş
                    Amin ve Teşekkürler 2003 yılından bu yana ne istediğime karar verip noktayı koydum mutluyum huzurluyum şimdi

Düzenleyen - ExE on 09/05/2007 02:07:08

Yorum

En "sevindiğim" ampin hikayesini anlatasım geldi...
                      Bende MArshall VS30 var idi. Valfstate serisinin iki kanallı ve en ucuz modeli diye almıştım. Sonra da pişman olmuştum, keşke daha büyük watt gücü alsaydım diye. Sonra -o sıralar LE Club diye bir barda çalıyorduk- sahnede aletimi kurdum ve ağzım açık kaldı. Roland PA400 power sistem, bateri ve saksafon arasında zar zor duyulan gitarım cayır cayır duyulur olmuştu!! Cahillikten line-out'tan sinyal alıp sisteme girmiş olmama karşın sesler keyifliydi. Boss OD 1 ve CSII setimi amp+CS II halinde kullanmaya ve sesi aktarmak için line out yerine mikrofon (PA sistem diyoruz galiba) kullanmaya başlayınca durum daha da hoşlaştı. Ama en büyük şokumu davulcu gitarları rahat duysun diye sesi abanınca yaşadım. Clean kanalda (aslında olmaması lazım ama) ses yükülyken öyle acaip bir crunch ses geliyordu ve drive kanalda öyle feedbackler yakalıyordum ki, inanın kendimi bir an Hendrix'in ruhani mirasçısı sandım Sonra o aleti sattım Üç sene sonra sonra aynı serinin 60 Wattlık bir anfisi ile rastlaştım. Beri Blues Bar'da bizden evvel çıkan grubun gitarcısı sağ olsun... Ancak o anfide istediğim sıcaklık yok gibi geldi bana. Ya sesi çok açamadığım için renk vermedi alet, ya da arada gitarımı değiştirmemin etkisi olmuştu...
                      Diğer ampler hakkında kısaca fikirlerim ise:
                      Arada Fender'in ve Roland'ın pek çok anfisini kullandım. Memnun kalmadım çok. Peavey'in ampleri sert çalmak için çok hoş, ama pek benim kalemim değil...
                      En nihayetinde -portatiflik açısından- V-Amp2 kullanmaya başladım. Bu arada bass da çaldığım için elimde bulunan Hartke Bass Attack DI box'umu da kullanarak acaip sonuçlar alıyorum. Gitar->V-Amp->Bass Attack->sistem kombinasyonu ile çalamadığım sound kalmadı.

Yorum

Benim amfimin hikayesi biraz değişik... Avatar ın altındada görüldüğü üzere kendi yaptığım amfiyi kullanıyorum ancak tamamen benim üretimim değil bu. Amfi devresi çok eskilerden kalma Grundig marka bir teype ait. Daha sonra hurdacılardan vs kabinini buldum ve bunların birleşimi sonucu ortaya güzel birşey çıktı. Çok ciddi anlamda sınıfında üstüne amfi görmedim... Bir de yanında AGA marka 2 büyük kolonla kullanıyorum.(AGA yı duymamış olanlar için kısaca iyidir ). Ancak geçtiğimiz günlerde maalesefki amfimin bir şekilde sol kanalını yakmayı başardım ve tamir olacak durumda değil tek kanal idare ediyorum şuanda...

Ayrıca EXE'yi de böyle dolu dolu işe yarar bir konu açtığı için kutluyorum son günlerde böyle konular görmek çok zor....

Yorum

Efendim bende Laney HCM65R (Hard Core Max) marka amfi var.Clean tonları mükemmeldir.Üzerinde Clean için ayrı CruchFactory için ayrı Eq ayarı bulunmaktadır.Fx.Send.Fx.Return Footswich - Kulaklık girişleri vardır.Üzerinde 12'' celestion Speaker var ve düzgün bir preamp ya da analog pedalla mükemmel sesler alınır.

Kendi Cruch tonu ise ev ortamında çok açamadığımdan (Max.2) çok güzel değildir.Zaten böyle bir amfi alma amacım düzgün bir efektörle kullanmak.Şimdi de efektör ayarlamaya uğraşıyorum.Ama Sansamp GT2 gibi bir aletle resmen coşuyor amfi.Bass ve Tiz ler çok güzel iletiliyor.65W olmasına rağmen diğ gürültüsü de yok.

Şahsen düşüncelerim bunlardır.Ayrıca Blindingblow kardeşimin amfisinden de uzun süre kullandım.Yeni başlayan ve bir seviye ilerlemek isteyen için çok ideal bir amfidir.Reverb'i harika diyebilirim.Boyutlarına çok iş yapar ve resmen ev için canavardır.

Amfi almak istediğim zamanlarda birkaç dükkana gidip,Marshall Mg serilerinden denedim ve açıkçası hiç memnun kalmadım.Kişiye ve seslere göre değişir tabii ama o kadar para dökmeye değmez diye düşünüyorum.

Düzenleyen - WhiteLion on 09/05/2007 13:38:48

Yorum

Ayrıca EXE'yi de böyle dolu dolu işe yarar bir konu açtığı için kutluyorum son günlerde böyle konular görmek çok zor....
                            Çok teşekkürler arkadaşlar.. Çok fazla teşekkür postu attım sanırım kusura bakmayın ama nezaketsizliğe pek tahammülüm yoktur..

Marshall MG hakkında bir şey söyleyeyim;

Şahsi kanaatim 50watt ve üstü iyi aletler daha önce bir arkadaşımında belirttiği gibi.. Fakat altı konusunda iyi olmadığı kanaatindeyim bende..

Şimdi yeni başlayacak arkadaşlar için direk MG'ye sarılmamalrını tavsiye ediyorum zira Marshall marka olarak ismini çok güzel finanse etmeyi bilen bir firma.. Benim tavsiyem Mg serisi düşünen arkadaşların tekrar düşünmeleri ve iyi araştırma yapmaları.. Mg15'e vereceğiniz parayla gidip daha iyi bir Laney ya da hiç olmadı 2. el Roland Cube 15 gibi COSM amp sim. yapan bir amfi alabilirsiniz ki ben Roland Cube serisini çok takdir ediyorum güzel başarılı aletler yapmışlar.. Tabii renk ve zevk meselesi orası farklı bir olay ama sırf üstüne Marshall yazıyor diye o kadar paraya yazık etmekte mantıksız WhiteLion'unda dediği gibi..

Yorum

evet roand cube 15 gerçekten iyi bir amfi gerçi reverbi eksik
                              neyse fakat amfinin gerçekten güçlü bir sesi var.köklemedim hiç karşı mahalle duyar diye.fakat power squizer işe yarar bi olay.yaklaşık 7-8 kg bi amfi bizzat ben kendisini dambıl olarak kullanıyormzuhalden yaklaşık 200 ytlye almıştım.kur 1.31 idi

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X