Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sadece preamp kullanmak

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

sadece preamp kullanmak

slm arkadaşlar kafa kabin bir amfi yeine kabin ve preampdan oluşan bir amfi kullanmayı düşünüyorum yani kafa yerine pream olucak sizce böyle birşey nasıl olur iyi sonuç verir mi?birde buna benzer bir sistemin galiba hem preamp hem poweramptan falan oluşması lazımmış buna benzer birşeyler var bu konuda bilgilendirebilirmisiniz?

Düzenleyen - deadlylove on 08/06/2008 13:07:42

sadece preamp derken deyi kastediyorsun anlamadım. kafa kabin diyorsan o kafaların içinde hem power hem preamp vardır...

Yorum

evet power amp olması lazım

Yorum

ya ben normal kafa amfi almayı düşünmüyorum kabin alıp üstüne o preamp poweramp o tarz şeylerle set yapmayı düşünüyorum o yüzden. nasıl bir set yapabilirim neler kullanmam gerekir?

Yorum

şimdi bu sorunun cevabı senin neler istediğine bağlı olarak değişir,mesela nerede kullanacaksın,sahne için mi,konser için mi ev için mi stüdyo için mi,bu tip amaç ve istekler farklı şeyler gerektirebilir,mesela bir sahne için ihtiyacın olan gücü verebilecek bir power amp gerekebilir,ama ev için,bir elektronikçiye bile yaptırabilirsin bir şeyler.**** tüplü bir şeyler edinirsin falan,ya da ufak bir mizdere bile ihtiyacın olabilir duruma göre,eğer kayıt falan yapacaksan,sen en iyisi,rack sistemler olarak bir araştır bu konuyu

Yorum

Poweramp olmadan preamp'ten verim alabilirmiyim? yoksa poweramp şartmıdır.. Mesela evde amatör kayıt amaçlı ve iyi sound alabileceğim bir preamp'ı ne şekilde kullanabilirim? Teşekkürler. ENGL E530 Rack Pre-Amp

Yorum

Şarttır, amfilerin kendi içinde normalde bir preamp bir de poweramp vardır.. Bahsettiğim normal kombo ve kafa amfiler için de aynı.. Amfide önce preamp den geçirilen sinyal buradaki gain,mid,bass,treble gibi eq lar sayesinde işlenir, amfiye karakterini veren yer de burasıdır.. Lambalı bir preamp den geçirilen ses ile transistörlüden geçirilen aynı deildir, lambalı transistörlü amfi farkı tam burada oluşuyo yani.. Daha sonra oluşan ses power amp e iletilir, burada sinyal büyütülüp hoparlörlere (kabin vs.) gönderilir.. Eğer preampinizde bir speaker simulator mevcut deilse direkt mixere girerek işe yarar bi ses elde edemezsiniz, direkt kabine bağlayamazsınız.. Amfilerde anlattığım sistem gibi olması gerektiğinden bir power amp e ihtiyaç vardır.. Lambalı olur transistörlü olur kombinasyonu farketmez ama preamp+poweramp=amfi şeklinde bi mantık sözkonusu yani.. Marshall AVT lerde mesela bu preamp katı lambalıdır, poweramp katı transistörlüdür.. Dolayısıyla amfi yarı lambalıdır, tam lambalı bir amfide iki kat da lambalı olduğu için master volume ü köklediğinizde power amp katı da drive lanır, işte lambalı sistemlerin tadından yenmeyeceği zamanlardır bunlar

Yorum

Sağol darkness. Ben tüplü combo alacağım fakat bu preampler kafama takıldı son zamanlarda. Preamp alsam power alamam. Onun için ben en iyisi şimdilik combo tercih edeyim. Amfi seçimi çok zor, ya da bana öyle geliyor combomu desem, kafa-kabinmi desem, bir de pre-power davası var valla seçim zor. ama combo en ideali şimdilik. engl çakmadan bize rahat yok

Peki bu kombinasyonlardan en mantıklısı hangisi? Ya da bunlar tamamen kişisel zevke göremi tercih ediliyor?

Yorum

Evet, hem zevk ama daha da önemlisi kullanma amacına göre.. Mesela Barış abi de (malt, Üçnoktabir) fender metal head kafa kabin, marshall (JVM olabilir tam hatırlamiorum) head gene, ve mesa nın preamp i var, albüm kayıtlarında kafa kabin kombinasyonlarını tercih ediyo, kon ser fest de aynı, küçük yerlerde "süper" ses sistemlerinin olduğu yerlerde (!) mesayı kullanıyo.. Direk mixere giriyo üzerindeki ss sayesinde (speaker simulator).. Yani amfi taşıma derdinden kurtulmak için böyle bi seçim yapio, ihtiyacına göre.. Ben de kafa kabin combo düşünüyorum da artık bütçeyi ayarlayınca tam kararı vercez, kafa kabin muhtemel sanırım Kolay gelsin

Yorum

Anladım abicim.. eyv. faydalı bilgiler için.

Yorum

ne demek kardeş bildiğimiz kadar elimizden geldiğince

Yorum

Poweramp şart değildir. Lütfen yanlış yönlendirmeyin...

Preamplerin bir nevi mantığı vardır. Eğer evde kayıt alacağım, mixera gireceğim vs gibi bir derdiniz varsa, çok yüklü amfiler toparlama ve mikrofonlama işinden de uzaklaşmak istiyorsanız. Sadece preamp alarak kayıtta kullanabilirsiniz.

Poweramp kabini beslemesi için kullanılır. Eğer ki kabin kullanılacaksa...

Gösterdiğiniz ENGL in preampide gayet güzel bir alet. Fakat bunun yanında eğer yurtdışı alışveriş imkanınız varsa, ADA mp1, Mesa recto, mesa studio, marshall jmp1( yakın tarihte bir tane satılık vardı ) , gibi ürünleri öncelik sırasında başlara almak daha mantıklı olabilir.

Hatta şöyle anlatmak isterim, siz mikrofon preampi aldığınızda kayıtlarınız için ekstra bir poweramp ve kabine ihtiyaç duyuyor musunuz ?

Kısacası preamp tek başına kayıtlarda kullanılabilir. Sanırım güzel bir örnek olacak, Damage Control'ın Demonizer'ıda bir preamptir. Ne olduğuna google'dan arayarak bakabilirsiniz eğer bilmiyorsanız. Şimdi ben bu Demonizer'ı aldım, OUT undan direk bilgisayara girdim, kayıt yapamıyacak mıyım yani ?

Olur mu öyle şey, sizler elinizdeki çoğu BOOST-DIST-DRIVE pedallarıyla direk girerek kayıt yapmıyor musunuz? Ya da araya bir DI Box girerek kayıt almıyormusunuz.

Darkness_ arkadaşım, sanırım anlık bir karıştırma dolayısıyla yazmış.

Aldığınız preamp'e gitarınızı girip, çıkışınıda bilgisayara bağladığınız zaman gayet güzel kayıt alırsınız ki, Mesa Boogie'nin Recto Preamp inin eğer bulabilirseniz, mikrofonlanmadan, direkt giriş ile alınmış kayıtlarına bakın lütfen. Eminim gözünüz bir daha yeni nesil Marshall amfileri görmez...

Uzun zamandır ilk kez bu kadar uzun yazdım kusuruma bakmayın ama yanlış bir yönlendirme vardı. Düzeltmek istedim...

Yorum

Aslında tam benim yapmak istediğim şeyi anlatmışsın.. Preamp'ı direk bilgisayara girip kayıt yapmak. Ama bu şekilde tatmin olurmuyum diye şüpelerim var. Kafamı karıştıran olay da bu. 5.1 sistemde iyi ses alamam diye tırsıyorum ..

Mesela bir ara 2 pedal bağlamıştım bilgisayara ama ses tiz, cılız birşeydi.

Preamp'ı da alıp böyle birşey olmasından korkuyorum. Ama bunun cevabını da son cümlende vermişsin.

Deneme şansım da olmadığı için sorarak birşeyler kapmaya çalışıyorum. Onun için preamplere ilgi duysam da hep comboya gidiyor aklım..Preamp kayıtlarını dinleyene kadar aklımda bile yoktu ama bazı kayıtlardan sonra yöneldim zaten..

Phantom peki Mesa'nın veya engl'nin preampleriyle direk bilgisayara girerek yapılan bir kayıt gösterebilirmisin.. Baktım fakat bulamadım..

Başınızı ağrıttığım için özür

Yorum

Rica ederim ne demek estafurullah...

Mesa Recto Preamp için,

Bu arkadaşın tüm ekipmanı çok iyi, birkaç videosunda direk çıkış alıyor...

Bu elemanda çalmış birşeyler, pek ayar çekememiş ama yine de hoş en azından fikir verir...

Peavey Rockmaster için, (ki ben bu aleti çok severim ultra mod yaptırılınca çılgın birşey oluyor)

ENGL e530için,

Umarım işini görür...

Yorum

Young'un kayıtlar bayağı iyiymiş..
                              recording recto, triaxis veya screamer 50 combo.. Bunların 2. ellerinden birini getirteceğim artık. 2 hafta içinde seçeneği 1'e indirmem gerekecek. büyük ihtimal recto olacak. Kararlar çok değişken bu aralar Tekrar sağol Phantom.. Sonuçları yazarım.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X