Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elimde ki Antonius Stradivarius keman

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Elimde ki Antonius Stradivarius keman

öncelikle merhaba

ne keman ne de herhangi bir müzik aleti ile ilgili bir bilgim yok.ancak geçen günlerde dayım bana bir keman hediye etti.kemanı kendisine bir turist vermiş.değerli bi keman olduğunu ve iyi bakmam gerektiğini söyledi.eski bir kemanmış.

kemanı şöyle biraz inceledim.içerisinde bazı yazılar var.bunlarla ilgili genel bi açıklama yaparsam Antonius Stradivarius C. faciebat anno 1721 modeli.daha sonradan eklenmiş bir yazıda da 1952 yılında m.radulescu tarafından buzau da tamir edilmiştir yazıyor.Dilini anlayamadığım bi kaç cümle daha var.fransızca diye tahmin ediyordum ama kelimelerin fransızca karşılığını bulamadım.bir de isim olarak P.Beuscher ismi geçiyor.ayrıca malson fondee en 185c diye bi cümle var burdan malson tarafından 185c de bulundu gibi bir anlam çıkarttım ben.

sizce bu keman nasıl bir keman?hiç bir bilgim olmadığı için böyle bi konu açmak zorunda kaldım.bazı keman ustalarına da göstermeyi düşnüyorum.internette araştırdığım kadarıyla bu kemanların orjinalleri müze ya da koleksiyonculardaymış.benim kemanım orjinal değil anlamına geliyor bu da herhalde ama basit bir kopya da olmadığını düşünüyorum.

yardımcı olursanız sevinirim

Selamlar komşu,
    Kemandan pek anlamam ama tahminimce çok iyi bir keman gelmiş senin eline daha önceden Stradivarius ismini duymuştum..E 1952 yılında tamir yapıldığına göre en az 50 yıllık birşey ki kopya olsa bile kötü olacağını pek sanmıyorum..Forum admini Lord Sparhawk'ın kemanlara ilgili bir bilgisi vardı görürse soruna en iyi cevabı o verir sanırsam..

Yorum

teşekkür ederim üstad lord arkadaşımın görmesini bekleyeyim o zaman

Yorum

Stradivarius keman yeryüzünde sayılı adet vardır, 300-500 gibi bişeydi heralde, fiyatları da 3-5 milyon euro veya dolar arasında olmaktadır. Muhtemelen kopya bir Stradivarius'tur, forumda daha önce konuşulmuştu bu konu. Müthiş benzerlikte kopyaları olmakla beraber Çek Cumhuriyeti'nde kaliteli kopyaları yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ve fazla bir değeri yoktu. Forumu araştırabilirsiniz, keşke üşenmeseydim araştırmaya

Yorum

Yok komşu 300-500 değil parmakla sayılacak kadar az var şu anda yeryüzünde, hatta bir tanesi Ithzak Perlman tarafından kullanılıyor. Elindeki muhtemelen kopyadır ama sen yinede göster ne olur ne olmaz değil mi? Çok değerli aletler sonuçta.

Yorum

Özgün iyidir bu konularda, ona sormak lazım da konuya yazdıktan sonra okudum biraz sağda solda bişeyler...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/2230123/Secret-of-Stradivarius-violins'-superiority-uncovered.html

<u>Antonio Stradivari, who was based in Cremona, Italy, made around 1,100 violins in the late 17th and early 18th centuries, mainly from maple and spruce. Just over half have survived.</u>

Kısaca 1100 keman yaptığını ve bunların yarısının günümüze kadar geldiğini veya bulunduğunu belirtiyor.

Sevgiler

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
            X