Selam komşular bu benim ilk yazım. Size bazı sorular sormak istiyorum.Birincisi kaliteli bir gitar dersini ne kadara bulabiliriz? ikincisi ders almak isteseniz hocanızda arayacağınız özellikler nelerdir? üçüncüsü derste anlatılmasını isteyeceğiniz özel noktalar var mıdır? sonuncusuda hocanızla aranızdaki ilişkinin nasıl olmasını isterdiniz sıcak ve sevecen mi yoksa saygılı ve uzak mı?Evet bu konuya nerden el attın derseniz ortada ders almak isteyen bi sürü vatandaş var .Bu konu sayesinde hem onlar nasıl bir ders alabileceklerini düşünecekler hemde hocalar kendilerini geliştirmek için bir fırsast yakalayacaklar.Bu sayede ben de kendime aranızdan bi hoca seçecem.Hepinize gitaristandan sevgiler telinizden tınlamalar eksik olmasın
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Klasik Gitar Dersleri
Collapse
X
-
Kardeş kaliteli bi ders için belli kriterler vardır .Mesela ders alacağın kişinin ismi gibi .BNildiğim kadarıyla ünlü gitaristlerimiz saatine 150 - 100 ytl civarında paraalıyolar örnek olarak bende 60ytl alıyorum.ikincisi bir hocada arayacağım en önemkli şeyler tabiki gitar ve müzik üzerine bilgili olması müzikal düşüncelerini öğrenciye çok rahat bir dille açıklaması .Rahat ve teknik problemlere pratik çözümler sunabilmesi ve öğrencine inancı olması diyebilriim .Bir ders te yapılmasını isteyeceğim şeyler ise genellikle belli pasajlar üstüne çalışmaktır.hocam bana o pasajdaki teknik problemleri nasıl çözeceğimi göstermeli müzikal duygu hissetmemi sağlamalı kendi müzikal yapımı geliştirmeme yardımcı olmalı beni hep ileriye sevketmelidir.Son olarak ta hocamın bana sıcak sevecen davranmasını tabik isiterim ama saygının olmadığı yerde sevgide barınamaz bu yüzden ikisin karışımı ile daha mantıklı ve bi okdara da rahat bi ortam oluşturulabilir.Ha BUNLARI Bİ ÖĞRENCİ GÖZÜYLE SÖYLEDİM.Eğer bi hoca gözüyle baksam öğrenci her derse hazır gelmeli ne istediğini bilmeli atik ve istekli olmalı sürekli birşeyler istemeli ki beni yorabilsin bende hocalığın gerçek anlamıyla yapılabilmesini sağlayayım.hedefleri olmalı o hedeflerinin arasında beni geçmek te olmalı .İşte bu sayede gerçek bir ders yapabilccek ortam oluşur kanısındayım.Eğer hoca arıyosan ilanlar sayfasına ak (benimde ilanlarım var) Sevgilerle........
-
merhaba gitaryum...aslında bu soruya çok güzel cevap verebilirimçünkü 3tane öğretmen değiştirdim...birincisii belki tanıyosuzdur melih güzelden dersaldım.haftada birgün 1.5saat ders veriliyo ayda110ytl(galba pahalı olmasının nedeni MelihGüzel tanınmış bir gitaristir.siteesini bi gezin isterseniz)ikincisi olarak ta özel ders aldım.konservatuar öğrencisinden okulu yeni bitmişti.1saat ders 30ytlydi...üçüncüsü olarakta pendikte mehmet akif ersoy kültür merkezi.o en ucuzu ayda30ytl.2saat.öğrenclyle öğrtmen ilşkisine gelnce bu öğretmene göre değişir...öğretmndekiözelliğe gelince nekadar zamandır gitarla uğraşıyor,kaç yıldır çalıoyor nerde nasıl eğitim aldığını zamnlada nasıl ders anlttığına bakarak öğretmnin kalitesi anlaşılır...umarım geç cevap vermemşmdir[?veumarım işinize yarar]
Yorum
-
aslında Gitar-Türk gereken her şeyi söylemiş. böyle bir hocanız olursa sizi bir virtüöz bile yapabilir. ancak bazı hocalar bütün bunları çok iyi yapmalarına rağmen kendi teknik anlayışları doğrultusunda dersleri vermekte.
istanbul ünv. konservatuarından bir hocayla çalışırsanız kesinlikle bir makina gibi çalmanız istenir. tonunuza o kadar da önem verilmez. duyulması gereken sesleri duyurma konusunda özellikle sınavlarda çok abartı isterler. müzik bilginiz son derece aşmış olmalı. 18 yaşında birini alırken 4 diyez ve bemollü tonlarda dikte ve deşifre, çok sıkı armoni bilgisi ve adama illallah dedirten fontaine kitabından aşmış parçaları söylemenizi isterler.
duyumlarımdan kaynaklı olarak bilkentte de çalımdaki renklere çok önem veriliyor. ve tonunuz mükemmel olmalı. benim şu anki hocam bilkenti birincilikle bitirmiş olan Utku Özkanoğlu. ve adam benim bir virtüöz gibi çalmamı istiyor. renkler çok dengeli ve belirgin olmalı, tonun koyu olmalı. ist. ünv. hocalarından farklı olarak enerji tasarrufu denen bir olayla ilgileniyor ve müzikalite onun için herşeyden, hatta teknikten bile daha önemli. müzik bilginizin gerekliliği konusunda bilgim yok.
hacettepe konservatuarından biriyle çalışıyor ve hacettepeye girmek istiyorsanız işiniz çok kolay. çok süper çalmanıza gerek yok. tonunuz biraz koyu olmalı. bir de biraz akıcı çaldınız mı sizi alırlar. ve herşeyden güzeli müzik bilginizi ölçmüyorlar neredeyse. piyanoda uyuşumlu 4 ses verip hepsini çıkarmanızı istiyorlar. dikte ve deşifre istemiyorlar. bi de biraz konuşup alıyorlar. ama sırf İskender hocayla devamlı çalışabilmek için sınavına girebilirim.
ben aslında öğrencilerime Utku hocanın bana verdiği gibi vermeye çalışıyorum ama benim için renk çok daha önemli. ton koyu olmak zorunda değil her zaman. çünkü bazı yerlerde teli çatlatmak ve saçma sapan tekniklerle çalmak müziğe ayrı ve yerinde kullanıldığında çok güzel renkler katıyor. mesela sakura varyasyonlarının sonunda kalın mi çalmak için teli çekmek yerine babamın küçükken kulak mememe parmağıyla vurması tekniğiyle vuruyorum.=))) sanırım bilkentin sınavlarına girerken böyle bir şey yapsam beni döve döve atarlar ordan ama çok tatlı tınlıyor. bakalım bu dönem bittiğinde bilkentin sınavına gireceğim. sakura çalarsam o anki ruh halime göre değişecek bir teknik kullanırım sanırım. bekle Emre yanına geliyorum=)))
Düzenleyen - guitarcagatay on 09/11/2006 00:59:12
Yorum
-
kardeşim daha yeni okudum .Öncelikle hayırlı olsun Utku abiye bol selamlar ikincisi söylediklerin biraz yüzeysel ve yanlı olmuş biraz da öğrenci psikolojisi var sanırım. Okullar öğretmenine göre değişir ama şunun istediği koyu bunun istediği teknik demek yanlış olur.Önemli olan hepsinin kombinasyonu sahne de duruş hatasız görünürcesine çalabilme istediklerini rahat bir şekilde anlatabilme,bu arada küçük birşey daha hocalar sadace yol gösterir iyi bir hocan varsa doğru yoldan gidersin kötü bir hocan varsa iyi ve kötü arasında kaygıya düşersin. Bilkent te sana diyebileceğim şey istediğin gibi mi notasını çalman kimse seni eleştirmez aksine farklı şeyler denediğin için tebrik ederler. Eğer bir parçada ihtiyaç olsa dilimle bile o sesi çıkartmam istenebilir yaratıcılık budur.Seni tebrik ediyor hayatınla ilgili fikirleri değiştirdiğin için mutluluğumu belirtmek istiyorum.Enerji tasarrufunu daha önce açıklamıştım.Bilkente geldiğim ilk gün öğrendiğim şey hayatın nekadar dikkatli bir şekilde planlanmasından tutun günlük çalışmanıza kadar herşeye uydurabileceğiniz bir felsefe. Çok önemli ve uygulanmazsa gerçek bir gitarist olunması imkansız bir felsefe. Çağataycım şimdiden ingilizce çalışmaya başla Bilkentin en zor kısmı orası müzikten öte .Müziği severek yaparsın ama öteki biraz zor.Hayat güzel ,yapacak çok şey var o yüzden mutluluğunuzu ve umutlarınızı kaybetmeyin Sevgiler .... son olarak bizim hocalarımızın en çok önem verdiği noktalardan biride öğrencinin kendisine ve çevresine duyduğu saygı ve sevgidir.unutmayın bunu
Düzenleyen - Gitar-TÜRK on 27/11/2006 21:43:40
Yorum
-
İyi bir eğitim almak istiyorsan,paradan kısmaya çalışmayacaksın öncelikle.Ama bu demek değil ki iyi hoca pahalı olur!! Asla. Burda anlatmak istediğim,değerli birşey almak istiyorsan para konusunu ikinci plana atmalısın. Hoca tercihini referanslara göre yapabilirsin.Fikir sahibi kişilerden bilgi alabilirsin. Bir diğer nokta her iyi gitar çalan iyi hoca değildir bunu da unutmayalım.İyi hoca, öğrencisine gereken bilgileri en anlaşılır şekilde anlatabilendir. Gitar çalmak öğrencisnin işidir, hoca öğrenciye gitar çaldırmaz, sadece yol gösterir. Bu zihniyetle ilerlerseniz hem sizin için hem de hocanız için en iyisi olacaktır.
Yorum
-
iyi hoca içinde öğrenci içinde para 2. plandadır sonra şu internet tam bir lutuf istediğiniz parçayı bulabiliyorsunuz önemli olan sırtından ter gelinceye kadar çalışmak başka türlü olmaz bu iş notaların yerlerini gitar pro 5 bile gösteriyor ama illa para verecem diyorsan işi bilen kanneci,işbilen gibi üstadlar çok yararlıdır..
Yorum
-
verdiginiz para dersin kalitesin belli etmez öncelikle. Ben hoca ararken ilk buldugum kişi bir üniversite ögrencisiydi ben ve bir arkadaşıma beraber ders verecekti ders başı 50 ytl istedi su anda ders aldıgım yer ise (ismek in mi belediyenin mi bilmiyorum sadece hocayla ilgileniyorum) aynı zaman içinde ayda 45 yt istedi ben hocayla görüşmeye gideken yoldan birini almıslar gitar ögret demişler gibisinde düşündüm ama hocam konusmaya bir basladıki direk oturdugum yerde dogrulmaya başladım halbüki hiçbirsey de söylememişti gitarla alakalı(söylemiş olsa da ben anlamamıştım) ben şöyleyim ben böyleyim diye ama konusması insana güven veriyordu ben klasik gitar konusunda egitim veriyorum uzmanlık alnım ise flamenko demişti (o zamanlar flamenko ne demek onu bile bilmiyordum) daha sonradan anladım ki hocam cok mütevazi bir insanmış 4 yıllık egitimi olan perayı 2 yılda bitirmiş kendisi (Berkin sınıf arkadaşıydı galiba) ki peradaki egitim de konservatuar egitiminden bile agırmış vede peradakiyle aynı teknikte egitim verdigini söylüyor saygi işine gelince hocanız kişilkli olunca otomatikman saygı duyuyorsunuz zaten benim hocamla samimi olmam ise her hafta artıyor eger o hafta ödevimi veremiyeceksem bile sadece hocamı görmeye gidiyorum o bile beni rahatlatıyor zaten pskologum gitar calmanın beni rahatlatıcagını söylemiştieger istanbul/ümraniyedeysen veya gelebilmen mümkünse hocamla bir tanıstırıyım seni ?
Yorum
-
Ben de bir eğitmen olarak görşlerimi bilirteyim.. Her normal insanoğlu gibi bir eğitmen de her nekadar işini sevse de amaç hayatını kazanmaktır. Bu doğrultu dan bakılınca, eğer eğitmen ve öğrenci arasındaki sevgi ve saygı birimleri yeterince yüksek değilse(ki bunu her zaman yakalamak imkansız) eğitmen aldığı paranın değerine eşit bir eğitim vermekten alıkoyamaz kendisini. (tabii normal bir insan olarak) Eğer aksini yaparsa kendi kişiliğinden kaybetmeye başlar ki, bu psikolojik açıdan eğitimcinin hem iş hem sosyal yaşantısını zedeler..
Tüm söylediklerimi dikkate aldığımızda, hayat sartlarının belirlediği rakaamlar olan normal değerler dışına çıkılmadığı taktirde, eğitmen tatmin olduğu için öğrencini de aynı ölçüde aydınlatacaktır. Bizim ayrımını yapmamız gereken ve hala uzun süredir başarabildiğimizi düşünmediğim temel konu ise eğitimin amacı ve kalitesini farkedebilme kabiliyetidir. Müziği hobi olarak ta seçseniz, profesyonel bir yaşam içerisine girmeyi de amaçlasanız, gitarın gerçekten ne olduğu konusunda pek fazla da bilgiye sahip olamıyorsunuz. Bunun nedeni "Klasik Gitar" enstrumanının ülkemizde düzgün bir şekilde tanıtılamayışı olabilir. Bu doğrultu da düzgün bir teknik ve müzikalite anlayışının gelişmemesiyle beraber, eğitim veren insanların seçiciliğini yapma olanağının imkansızlaştığı da gözlemlenebilir. Çünkü insanlar ucuz fiyattan toplu derslerle öğrencileri kandırmakta, onları kendi yatattıkları sınırlı müzik dünyasında kısa gezintilere çıkarmaktadırlar(bizzat ben de yaşadığım için söylüyorum). "Ucuz etin suyu kara olur." Hiç bir eğitmeni bireysel olarak eleştirmiyorum. Ancak kendisini geliştirmekten yoksun olan, ve her nekadar amacı para gibi gözükmeyen ve sürümden kazanmaya çalışan insanlardan kaçının...
Sizin tüm ömrünüz boyunca belki de 12 ay saati 80 YTL den alacağınız bir gitar dersi, hayatınızı değiştirebilir, bir meslek edinmenizi sağlayabilir ve geleceğe daha emin bakarak seçimlerinizi daha iççinize sinerek elde etmenizi sağlayabilir.
Korsana Hayır
Herkese Sevgiler...
Yorum
-
Evet arkadaşım Selim IŞIK okadar alakadarki klasik gitarda tremolo sistemi , ikili manyetik var.Bu işler internetten değil de yüz yüze olsa daha iyi olur çünkü insanın aklında yatmayan birçok şey olabilir. bunun da çözümü bu işi bilen bir hocadır. Ben üniversitede eğitim alan öğrencilerden alıyorum.Fakat yazın 45 liraya Ali Bülent BIÇAKÇI'dan almayı düşünüyorum.Eskişehir'de oluyormuş her cumartesi.
Son güncelleyen Almyra; 03-06-2009, 09:09.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum