Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konservatuarların Yetenek Sınavları

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

selam. ben bugün kocaelinin müzikoloji sınavına girdim, ilk aşamaya yani sadece dikte vardı. 2 tane dikte sordular. birincisi do majördü, ikincisi ise fa majörmüş si bemol filan varmış ben onu normal si yapmıştım . tam hatalarımıda bilmiyorum ama iki diktede bayağı yanlışlarım varki puanım 51. 2. aşamaya zorlada olsa geçmişim. Bu arada zor değildi dikteler ama napalım sonuç böyle oldu. siz neler yaptınız giren varmı herhangibir sınava?
    Çok çok tebrik ediyorum.Artık 3.aşamaya bakcaz

Yorum

selam. ben bugün kocaelinin müzikoloji sınavına girdim, ilk aşamaya yani sadece dikte vardı. 2 tane dikte sordular. birincisi do majördü, ikincisi ise fa majörmüş si bemol filan varmış ben onu normal si yapmıştım . tam hatalarımıda bilmiyorum ama iki diktede bayağı yanlışlarım varki puanım 51. 2. aşamaya zorlada olsa geçmişim. Bu arada zor değildi dikteler ama napalım sonuç böyle oldu. siz neler yaptınız giren varmı herhangibir sınava?
      Çok çok tebrik ediyorum.Artık 3.aşamaya bakcaz
      Teşekürler, 3. aşamaya bakacağız tabi sonrada ünive hazırlık msnden sana ayrı bi teşekür ileticeğim
      Lord sağol bu arada bencede dikte daha zor. Ama dediğin gibi ezgiyi abartmazlarsa çok sevineceğim.

Düzenleyen - GiTaristtt15 on 27/08/2007 19:59:06

Yorum

ben sınavda form ve armoni de olduğunu zannediyodum..

Yorum

ben sınavda form ve armoni de olduğunu zannediyodum..
          şimdi bütün sınavlar toplam 3 gün ya. armoni, form, müzik tarihi hakkında bilgi vs. en son günmüş.

Yorum

İTÜ Türk Musikîsi Devlet Konservatuarı Çalgı Yapım ben geldim

Ama kocaelide de okul kazandım birinden birini dondurmam gerekecek ya da ikisini aynı anda okumam gerekecek allahtan okullar yakın ne yapacağım ben şimdi bilmiyorum.. vatana millete hayırlı olsun Bu arada ritim çok zordu nerdeyse 20 saniyeydi bana 3 gün gibi geldi ) sonlara doğru karıştı kafam ama üstesinden geldim ohhhhhhhhhh beee ) Kaybetmiş olsaydım üzülmeyecektim ama büyük bi yarıştı benim için kendime birşeyler kattım en azından.Tek öğrendiğim herşeyin solfejde bittiğidir

Yorum

Meslektaşım olmanı canı gönülden isterim komşu. Hem ayrıca kendi yaptığın enstrümanı çalmanın zevkini başka hiçbirşey vermez. Açık konuşayım, mezun olana kadar eğitimin çok rahat ve zevkli geçer, mezuniyetten sonra ilk 3-4 sene sıkışacaksın, fakat işler rayına oturduğunda tamamen kendi kendinin patronun olduğun, saf huzur olan bir mesleğin olacak.

Diğeri için birşey diyemem ama en büyük avantajı bir iş bulup mezuniyetten sonra düzenli maaş alabilecek olman. Ben şimdi yüksek lisansa hazırlanıyorum, bana şimdi sorsalar "başka bir bölüm mü isterdin yoksa burası mı" diye, hiç düşünmeden yine çalgı yapımını seçerdim.

Yorum

Benim hayalimdi bu hocam müzik öğretmenliği ya da başka birşey istemiyodum sonunda oldu zevkle okuyacağıma eminim elime aldım bazı şeyleri ve görüyorum elimdekileri.İlk yapacağım enstrumanın sesini görünümünü merak ediyorum şimdiden onu çalmak ayrı bir zevk.İlerde küçük bir atolyem olur inşallah uğraşırım orada güzel şirin bi hava esiyo o atölyeden bana doğru şimdiden Lordum 3-4 sene sıkışcaksın dedin haklısın sanırım diğer okulu da bitirip meslediğimi alırım elime bazı şeyler yoluna girene kadar o mesleğe devam ederim küçümsenmicek bi bölüm ileriye yönelik bu hayalimdeki meslek diğeri para için meslek ama zevkle yapıp üstüne para almak gibiside ayrı birşey..maddiyat en son şey şu an benim için okula kayıt için belgeleri hazırlamaya gidiyorum hadi görüşrüz )

Yorum

Hadi bakalım hayırlı olsun o zaman, yalnız uyarayım en masraflı bölümlerden biridir çalgı yapım, alacakların hiç bitmez, mezun olana kadar devamlı alet edevat alacaksın, sana tavsiyem ne kadar erkenden aletlerini alırsan o kadar rahat edersin, bir de ağaç alma imkanları olduğunda asla kaçırma borca gir ama al ağaç. İleride rahat edersin.

Yorum

Arda tebrik ederim, hakkında hayırlısı olsun. Sevgilerimle... Unutmadan o enstrumanları sahneyede ben çıkarmak isterim...

Yorum

Selam...

İnşallah herkes istediği bölümü kazanır. blues_nwo tebrikler ...ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum.

Ben de İTÜ müzikoloji,Yıldız Teknik kompozisyon ve Kocaeli gsf müzik sınavlarına girdim.İTÜ kompozisyondan çaktım ama dert değil.. Müzikolojiyi daha çok istiyorum.Bi Sakarya konservatuvar kaldı gireceğim. Cuma günü hepsi belli olacak.Çok heyecanlıyım,En çok Yıldız'ı istiyorum. Mülakat gayet iyi geçmişti. Bir de Kocaeli müzik ne zaman açıklanacak bilen var mı ?

Yorum

kocaeli müzik okuldan söylenene göre bu gece ya da yarın açıklanacak

Yorum

Arda çok sevindim kazandığına, tebrikler ben dün 3. aşama demiştim(internette öyle yazıyordu) ya o yanlışmış sadece 2 gün oldu sınav. bugün duyuş, deşifre, ritm, ezgi, müzik tarihi bilgisi, enstruman çalma oldu. Kötü geçti, kazanamıycam kesin. Mimar sinana giricem birde bu sene, o kadar.

Yorum

Lord Sparhawk dan öğreneceğim çok şey var meslektaş olacaz bekle beni üstad kafanı çok şişirecem )
                            Masraflı evet ya bunu şimdiden kafama takıyorum çünkü kendi imkanlarımla okuyacam zaten katkı payı bir milyar küsür..Sonunda rahat olucam ama herşeye değer bu bölümde okumak ayrı birşey olacak benim için..
                            Hepinize teşekkür ederim emre dostuma berrin'e kazanan arkadaşlara tebrikler kazanamayanlar sakın üzülmesinler bu sınavda bulunmak ortamı görmek ayrı bir tecrübe kattı sizlere bunun farkında olun seneye tekrar girdiğinizde daha rahat olacaksınız daha bilgili olacaksınız.Sakın pes etmeyin olacak elbet..Kimse kimseden üstün değil inanın kendinize güvenin hedefinizin peşinden sonuna kadar gidin

Yorum

Sen şimdiden yap listeni o zaman

Stanley rende 6 numara:120 lira
                              Stanley avuç rende: 50 lira
                              Düz eğe 8 pusluk, ince, orta, kalın dişli: 21 lira
                              Balık sırtı eğe 8 pusluk, ince, orta, kalın dişli: 21 lira
                              Saatçi eyesi takımı: 15 lira
                              Çeşitli zımpara: 15 lira
                              Kıl testere: 5 lira
                              Dozuki testere: 25 lira
                              Kumpas: 15 lira
                              Celik cetvel 20 lik ve 50 lik: 25 lira
                              Kalınlık mikrometresi: 350 lira
                              Parmak rendesi: küçük, orta , büyük ibex ya da herdim marka: 270 lira
                              Yapımcı bıçağı çeşitli boylarda en az 3 adet: 55 lira
                              Sistire seti: 30 lira
                              Düz ıskarpela kötüsü stanley marka, iyisi pfeil marka, en az 3 adet: 75-150 lira
                              Oluklu ıskarpela " " " : 75 lira
                              Biley taşı: 25 lira

Bunlar senin en temel ihtiyaçların sonrasında daha atölyeye yönelik edevatlar gerekli. Bunları ne kadar çabuk alırsan okul hayatında ve mezuniyet sonrası o kadar rahat edersin. Bol burs almaya bak. Üniversiteli oldum diye hanımkişilerle gezip gününü gün etme, derslerine gir. Bütün burs paranı bunlara yatır, düzenli olarak atölyeye(okula) git ve her daim çalış. İlk sene ölümüne çalış.

Çoğu kullandığımız aletler Türkiyede bulunmamakta Almanya ya da Amerikadan getirtiyoruz.

www.stewmac.com
                              www.internationalviolin.com
                              www.lmii.com
                              www.woodcraft.com

Şimdiden bu sitelere üye ol ve ücretsiz kataloglarını iste. En çok Dick gmbh ve stewmac firmalarından alışveriş yapacaksın. Gümrüklerde bol problem yaşayacaksın. En iyisi imkanın varsa orada olan bir tanıdığın adresine iste, o sana ülkeye gelirken yanında getirsin aletleri. Yukarıda yazdığım ana aletleri ilk senende tamamlarsan kral olursun, hadi kolay gelsin bakalım.

Yorum

Bilkent'i kazandım. Şimdi dua edin arkadaşlar bana burs çıksın. Ya da yine dua edin Mimar Sinan'ın solfej sınavı kolay olsun =)))

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X