Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konservatuarların Yetenek Sınavları

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Hayır Emre sadece tartışıyoruz ve ben bu tartışmalardan ve senin yazılarından çok şey öğreniyorum bunu belirtmek isterim yanlış anlamanı istemem sakın kötü birşeyler düşünme lütfen.3 senelik liseyi ben 6 senede bitirdim tam bitti derken atıldım dışardan bitirdim ben anlatmak istemiyorum ama kötü günler yaşadım bugünü görmek için yaşamışım diyorum kendimce Hiç konuşamazdım hemen disipline verirlerdi beni din dersinde kaderden bahsederdik ben hemen sordum madem kader alnımıza çizilmiş neden uğrşıyrouz çabalıyoruz hemen attı beni sınıftan)Ya okulum garipti ya ben..Köşeye sıkıştıklarında disiplin yolunu gösterdiler saolsunlar ben şimdi o yüzden böyle oldum belkide Oldu bitti..içimde kırgınlık öfke kaldı ama insanlara değil.

Sana sonuna kadar katılıyorum Emre tek katılmadığım konu bu imkansız değişmez böyle gider nasılsa diyemem senden diyemezsin eminim.Çünkü benim için imkansız yoktur yapabileceklerim üzerinde yoğunlaşırım ama imkansız denilen şey üzerinde daha çok yoğunlaşırım onları sorun olarak görmeden ama.Ben bazı şeylerin üstesinden gelerek birşeylerin o imkansız dediğim şeylerin değişebileceğine inanıyorum en azından.Yani bu imkanlarla bunu yaptım böyle olursa daha iyi daha sağlıklı olur gibisinden.Amacım bir devrim değil bir kişi de olsa bunu yapmak.işime gelmeyen bir sistemden kaçış kendi sistemimi yatarmak değil sadece haksızlığı en aza indirmek.Ne yetenekli insanlar var yanlarında kedi gibi hissettiğim(itiraf ediyorum).Onlar nasıl giremedi madem herşey nota solfej adamlar bu iş için yaratılmış diyorum ama bir bakıyorum bu sene de olmadı be arda..

Hocalara da sorcam ama neden böyle ne düşnüyosunuz falan diye ilk buraya yazacam sınavlar hakkında hocaların yorumlarınıBende çok merak ediyorum ne düşündüklerini..

Yorum

Yaşadıkların için üzüldüm. Eğer benim yaşadıklarımı da okuduysan seninle bazı noktalarda aynı şeyleri hissettiğimi anlamışsındır. Zaten benim ne yapabileceğime dair olan fikirlerimi yukaraıda beyan ettim. Ancak herşeyin nota ve solfej olduğunu sölediğin cümlene mini bir eleştiri yapmak istiyorum. Bundan iki önceki yazımda da belrittiğim gibi iş sadece nota, solfej, deşifre, dikte, vb. değerlerle ölçülseydi biz müzik değil Müzik Bilimi icra ederdik. Nitekim daha nceki Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Giriş Sınavları'na yapılan eleştirilere de aynı cevabı vermiştim. İşte bu nokta öğrenciden beklenen çok saçma gelebilecek( ama bence çok mantıklı) bazı nitelikler ortaya çıkıyor. Bunlar daha önce konuşuldu. Ben de ok yetenekli insanlar gördüm ama yetenek sadece gitar ve müzikle sınırlandıramaz bence. Bazı kişisel özelliklerimiz bizim yeteneğimizin farklı alanlarda gelişmiş olmasına yardım eder. Eğer yaptığın işlerde titizsen, çok yetenekli bir insandan daha titiz müzik yapabilrisin. Eğer sorumluluk sahibiysen, senden çok daha iyi yetenekli arkadaşları solLaya bilrsin. Hayat böyle işliyor kanımca.

Müzik eğitimcilerine benim de sorularım olmuştu. Aslında her müzik adamı içinde çok büyük bir sevgi taşır. Bazen bu sevgi, kıskançlığa dönüşür ve müziği başkalarıyla paylaşmak istemez. Eğer hayatını kazanmak için yaptığı işten de tatmin olamıyorsa suçlu olan sistemi cezalandırmak yerine, sistemin yeni çiçeklerini soldurarak cezalandırır. Bildiğim birşey varsa, o da sanatlaa uğraşan insanların sınırlandırılmamaları(maddi ve müfredati açıdan) ve kendilerinden sonra geleceklere merdiven olmayı sağlayabilemeleridir.

sEvGiLeRiMlE

Yorum

Müzik tabiki nota solfej armoni vs...değil..Ama sınavlarda istenen bunlar.Müziği üretmek ise duyguların bu bilgilerin yoğrulmasıyla oluşuyo buda bambaşka birşey.

Evet müzikle uğraşan sınırlandırılmamalı her yönden

Yorum

İşte en baştan beri anlatmaya çalıştığım şey bu. Sınavda sadece teknik ihtiyaçlar istenmiyor. Ayni zamanda sizin kişiliğinizden, müziğinize herşey rahatça algılanabiliyor. Zaten bu ikincil yazdığım gereksinimler gizli olmalıdır, ki ezberci eğitim sistemini desteklememek için... Sevgilerimle

Yorum

konservatuarlar gerçekten anlatılan kadar ince eliyip sık dokuyor mu yoksa bizlere mi yanlış aktarılıyor ben anlayamadım ya valla bu sebepten kapısının önünden bile geçmerdim geçen sene, bu sene izmit konservatuarına gitcektim o da yeni açılmıştı öss kaydımı falan da yapmıştım hocalara da gösterdim kendimi girme şansım çok yüksekti ama vazgeçtim gerçekten soğudum artık herşeyden

Yorum

Mimar Sinan'dan bahsediyorsan evet. Sınavına bizzat girme "deliliğini" gösterdim =)))

Yorum

valla çağataycım mimar sinan birazcık fantazi denemiş açıkçası yani bu kadar zorlamak neyin nesi anlamadım heleki piyanoda.ama bilkentten iyi burs almana daha çok sevindim.bu arada benimde dokuz eylül üniversitesi devlet konservatuarı oldu.

Yorum

Hacettepe'nin konservatuarını deneyen var mı? Pazartesi gitar sınavı var...

Yorum

Namık tebrik ederim. Hayırlı olsun...

Ya bence artık bu konservatuar takıntısından kurtulalım, herkes eşitlik istiyor, bi de o okulun kendi öğrencisini düşünün, 5. sınıftan beri orada eğitim alıyor, Lisans devresine gelince onun aldığı eğitim standartlarından çok daha düşük biriyle okuması girecekleri aynı sınavlarda ikisinede haksızlık oluşturmaz mı?

Sevgilerimle...

Yorum

Çok saol Emre.Umarım güzel bir şekilde bitirmek nasip olur.

Ya aslında o konuda çok haklısın.çünkü çoğu öğrenci çok küçük yaşlarda başlıyor orda okumaya ve lisans devresinde çok üst bir müzik bilgisine sahip oluyorlar.ben lise düzeyindeki bütün dersleri vermek için bütün yaz çalıştım çünkü o seviyede giremesem zaten okuyamam.ayrıca hocalar eskilerin seviyesine göre anlatır dersi geriden gelende yakalayamaz.

Dolayısıyla yeterlilik sınavları çok gerekli ama bence mimar sinan biraz fazla zorlamış.ki piyano çalmak gitaristlere yasaktır hele füg çalmak.ama sonuçta onlarında bir standardı var

Kazanan herkesi tebrik ederim.

Sevgiler.

Yorum

neler sorulduğunu sormuşsunuz yazayım.
                        ilk aşamada tek ses, 2 ses, 3 ses, ritm duyuşu ve neden bu bölüme gelmek istedin diye sordular.
                        ikinci aşamada dikte, deşifre, ritm okuma sordular. bir de diktenin ve deşifrenin tonunu sordular.
                        3. aşamada ise ilk türk operası, türk beşleri hakkında sorular sordular. hangi okuldan mezunsun, en son ne okudun, lüküs hayatı izledinmi, neler dinlersin dediler. Birde işte ödev hazırlıyoruz ya onla ilgili sorular sordular. benim çalışmamda türk beşleri hakkındaydı.

Düzenleyen - GiTaristtt15 on 09/09/2007 17:57:53

Düzenleyen - GiTaristtt15 on 09/09/2007 17:59:06

Yorum

Valla keşke müzikolojiye girseydim... Bizim resmen canımıza okudular. Bir haftada şifre bas çözmeyi ve form analizi yapmasını öğrenmek zorunda kaldım. Ne diyeyim tebriker!!! =)))

Yorum

teşekkürler

Yorum

arkadaşlar ben 1 hafta sonra klasik gitar kursuna başlıcam ve lise 2 ye geçtim lise bittikten sonra konservatuvarda gitar bölümüne gitmek istiyorum .. kafama takılan şey acaba 3 yıllık gitar eğitiminden sonra konservatuvara girebilirmiyim .. bu soruma cevap gelirse çok sevinirim...

Yorum

O çalışmana bağlı genç adam...Konservatuvarların Klasik Gitar bölümüne girmek için sadece çok iyi gitar çalmak degil yukarıda da açıklandıgı gibi işitme,dikte,solfej,analiz gibi olmazsa olmaz konularda da iyi olman gerekiyor..3 sene içerisinde hem lisedeki derslerle ilgilenmek hem öss hemde yetenek sınavlarına hazırlanmak ilk bakışta zor gibi gelebililr..Ama azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz bunu unutma..Şimdiden kolay gelsin..İnanıyorsan yaparsın..!

Düzenleyen - CGTY on 10/09/2007 23:45:15

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X