arkadaşlar ben şunu öğrenmek istiyorum klasik gitar çalıyorum.ve transpozeyi öğrenmek isityorum.mesela bir şarkı var diyelim F - Dm - E - Am olsun bunu nasıl transpoze ederim.araştırdım bulamadım. mesela bu sesleri artı 2 yapmak istiyorum diyelim ya da artı 5 nasıl yaparım. şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
transpoze
Collapse
X
-
MYGitarist++
- Jan 2008
- 466
-
Eser, arka arkaya getirilen notalarla değil, bestekarının enstrümanı ile geçirdiği zaman ve onunla etkileşimi ile doğan duygudur.
Dostum öncelikle forumumuzda Türkçe'mize sahip çıkıyoruz. Türkçe'mizde "clasic" diye bir kelime bulunmamaktadır.
Peki nasıl transpoze edebiliriz? Olabildiğince basit anlatacağım. Bilmen gereken şeyler si-do ile mi-fa arası yarım ses, diğer notaların arası ise 1 ses. Bir de # (diyez) notaları yarım ses inceltir, bemol ise yarım ses pesleştirir. Gerisi ise matematik.
Sen F - Dm - E - Am notalarını 2 ses yükseltmek istemişsin. Bütün notalar 2 ses yükseltilir. Bune göre;
F----->A
Dm---->F#m
E----->G#
Am---->C#m
Minörse minör, majörse majör, beşliyse beşli, yediliyse yedili öyle kalır.Son güncelleyen sergendinho; 25-05-2009, 17:39.
-
MYGitarist++
- Jan 2008
- 466
-
Eser, arka arkaya getirilen notalarla değil, bestekarının enstrümanı ile geçirdiği zaman ve onunla etkileşimi ile doğan duygudur.
Çok sağol dostum, gözümden kaçmışyigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterminörse minor majörse majör kalır dedin Am - C# nasıl oldu Cm# olması gerekmez mi

Yorum
-
Bunun için video ya greke yok notaları bir yere yaz tek tek ilerlet mi-fa ve si-do arası yarım ses # de aynı şekilde şöyle düşün si# yoktur çünkü o nota do dur. yarım ses mantığı bu.jasonbecker47 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterarkadaşlar bunu görüntülü olarak anlatan bir video biliyor musunuz?
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

ama cidden bu önemli bi konu.

Yorum