Duyuru

Collapse
No announcement yet.

transpoze

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme transpoze

arkadaşlar ben şunu öğrenmek istiyorum klasik gitar çalıyorum.ve transpozeyi öğrenmek isityorum.mesela bir şarkı var diyelim F - Dm - E - Am olsun bunu nasıl transpoze ederim.araştırdım bulamadım. mesela bu sesleri artı 2 yapmak istiyorum diyelim ya da artı 5 nasıl yaparım. şimdiden teşekkürler.
    Son güncelleyen bjkaanmor; 14-05-2009, 16:07.

Dostum öncelikle forumumuzda Türkçe'mize sahip çıkıyoruz. Türkçe'mizde "clasic" diye bir kelime bulunmamaktadır.

Peki nasıl transpoze edebiliriz? Olabildiğince basit anlatacağım. Bilmen gereken şeyler si-do ile mi-fa arası yarım ses, diğer notaların arası ise 1 ses. Bir de # (diyez) notaları yarım ses inceltir, bemol ise yarım ses pesleştirir. Gerisi ise matematik.

Sen F - Dm - E - Am notalarını 2 ses yükseltmek istemişsin. Bütün notalar 2 ses yükseltilir. Bune göre;

F----->A
    Dm---->F#m
    E----->G#
    Am---->C#m

Minörse minör, majörse majör, beşliyse beşli, yediliyse yedili öyle kalır.
    Son güncelleyen sergendinho; 25-05-2009, 17:39.

Yorum

ben ne duyuyosam *** çalıyom ama cidden bu önemli bi konu.

Yorum

transpoze

minörse minor majörse majör kalır dedin Am - C# nasıl oldu Cm# olması gerekmez mi

Yorum

yigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          minörse minor majörse majör kalır dedin Am - C# nasıl oldu Cm# olması gerekmez mi
          Çok sağol dostum, gözümden kaçmış

Yorum

arkadaşım klasik yazısı için kusura bakma düzelttim çok sağol.çok teşekkürler.

Yorum

arkadaşlar bunu görüntülü olarak anlatan bir video biliyor musunuz?

Yorum

jasonbecker47 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                arkadaşlar bunu görüntülü olarak anlatan bir video biliyor musunuz?
                Bunun için video ya greke yok notaları bir yere yaz tek tek ilerlet mi-fa ve si-do arası yarım ses # de aynı şekilde şöyle düşün si# yoktur çünkü o nota do dur. yarım ses mantığı bu.

Yorum

onun için dereceleri ögren bayayı faydalı olacaktır yani temel müzik teorisini ögren akorlara oradan geç mantıgını anlarsın

Yorum

Am-F-C-E (Em) göre transpoze edebiliriz? Aslında tam anlamıyla öğrenmek lazım

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X