Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flamenko gitarı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Flamenko gitarı?

Yeni gitar almayı dusunuyorum bu threadi ilgili bolume acıcaktım ama flamenko ile ilgili olabilir diye buraya uyg.. Neyse..
    Pek bilgim olmadıgı için bizim kurstakilerin yonlendirmeleriyle hareket ediyorum. Benim için ince kasa (toninonun gitarı gibi) gitar bkmıslar ama kafama takıldı pratikte ince kasa olması bi sorun yaratır mı? Hiç ince kasa görmedim ses kalitesi fln iyi olmaz dusuncesindeyim sizce ince kasanın avantaj / dezavantajları varmı? Bir de 750 ytl ye beni götürecek bisey alabilirmiyim, yoksa daha biriktirmelimiyim?
    Aslında seviyemide bilmiyorum son çaldıgım sarkı Manolo Sanlucar'ın Zapateadosu idi.
    Yani benim gibi birini idare etsin yeter.. Cok Tesekkürler.

walla kardeş bizim burda bi klasik çalan bi arkadaş var daha önce hiç görmemiştim ince ve küçük kasa gitarı benim gitar sıradan pek kalite olmayan bi gitardı ondan epey iyi çalıyorum arkadaş bir gün gitarı getirdi elime bi aldım abi dünya kadar fark var ya arada hem küçük hemde kasası ince gitarı tutuşum kavrayışım değişti birden perdeler arasında çok iyi geziniyodum baş parmak zorlanmıyodu pek benim gitarda hla zorlanıyo alıştım ama nyse ses kalitesinimi soruyosun harika hatta harika bile yanında... markasını sorucaksın galiba valla markası tam olarak aklımda değil almira'mydı admira'mıydı neyse bakar öğrenirim ben arkadaşım bu gitarı 2000 yılında 650 $ almıştı şimdi ne kadar bilmiyorum neyse ben modelini öğreniyimde yazarım buraya sende araştırı verirsin kendine iyi bak...

sevgiler..

Yorum

Flamenko gitar daha çok hız yapmak içindir. Flamenko gitarda kasa ince olduğundan içeride ses daha az dolaşır ve daha az zaman kaybederek dışarı çıkar. Böylece vurduğun tonun sesin daha çabuk duydyğundan sana hız kazandırır. 750 YTL'ye iyi bir klasik gitar bulursun ama ince kasa istiyorsan ben birazdaha para biriktirmenden yanayım. 900 ya da 1000 YTL olabilir. Bir de bukadar para vermişken mikrofonlu bir gitar almayıda düşünebilirsin. Benim tercihim bu yönde olurdu. Bir dinleti falan yapacağın zaman sen rahat edersin.

Kolay gelsin...

Yorum

valla ben ilk önce gitarın ağacına bakmandan yanayım, mikrofonlu diye tabir edilen o gitarlar bence flamenko için pek uygun değil. ince kasa da çok ince olmasın derim bence.

Yorum

Piyasada bulunan inca kasalarla pek iyi flamenko çalamazsınız. Yaptığınız ancak Gypsy Kings'inki kadar olur. Flamenko gitara gelince flamenko gitar normal klasik gitara göre zaten daha küçük, ince ve hafif olur. Bunun nedeni de flamenkoda pek uzun tını kullanılmaması ve seslerin sert olması. Zaten gitar da klasikte olduğu gibi rozete (ses çıkışına) yakın değil, köprüye yakın çalınır.

Yorum

Arkadaslar yorumlarınız için saolun. 1 hafta once yeni gitarımı aldım (manuel rodriguez) bu ilk flamenko gitarı elime alısımdı ince kasa degil ama kalın da degil, boyut olarak diger gitarlardan daha kibar ve çok ergonomik. Öyle hafif ki çalarken kucagımda hissetmiyorum Eşiği falan da flamenko için özel..
            Yaklasık 900 milyona aldım

Yorum

Hayırlı Uğurlu Olsun Dostum Yeni Gitarınla Kayıtları Bekliyoruz..

Sevgiler..

Yorum

İNCE KASA BEND EBİR TANE VARDI MA KASANIN ARKASI OVAL Dİ SESİ GAYET GÜZEL ÇIKIYOR ... AMA ŞU ANDA ELİMDE Kİ GİTAR IN KASASI KALIN AMA BEN ALIŞTIM KALIN ÇALA ÇALA .. ......................VİCENTE AMİGONUN GİTARI GİBİ BİR GİTAR İSTERDİM HANİ ŞU FISTIK RENGİ..

Yorum

Hayırlı Uğurlu Olsun Dostum Yeni Gitarınla Kayıtları Bekliyoruz..

Sevgiler..
                  Sağol paco şu sendeki cd leri alınca coşucam!

Yorum

slm..gitarın hayırlı olsun umarımm bizede nasip olurrr..bence flamenko ......flamenko gitarsız bir hiççç..klasiğin aynı duyguyu wereceğini hiç sanmıyorumm...herkeze bol flamenkolu günler dilerim

Yorum

flamenko gitar hakkındaki bilgilerimden bahsedeyim biraz...
                      flamenko gitarla klasik gitar arasında çok temel bir farklılık vardır. flamenko gitar sesi çok yüksek tonda ve kısa süreli verir. bi anda parlayıp söner. klasik gitar ise bunun tam tersi olarak daha alçak tonda ve sesi yayarak, uzatarak verir. ayrıca flamenko gitarda teller mümkün olduğunca kasaya yakın olmalı. bunun için mutlaka alçak eşik takmalısınız. zaten klasik gitarda golpe vuruyosanız orta parmağınızın tırnağın altındaki kısmı bayağı bi yanıyodur.
                      ayrıca flamenko gitarın yapıldığı ağacı da farklı klasik gitardan. tam olarak ne ağaçlar kullanıldığını bilmiyorum (zaten ağaçların isimlerini de bilmem) ama mesela benim gitarım ladin ve kelebek ağacından yapılmış. zaten gördüğünüz çoğu açık renkli gitarında malzemesi bu olsa gerek.
                      son olaraktan, istanbulu bilmiyorum ama ankarada doğru düzgün bir flamenko gitar satan yer şahsen görmedim. kıvılcım da bi iki tane vardı ancak tam flamenko tadı vermiyordu bana göre. ayrıyeten olağanüstü pahalıydı. eğer flamenko gitar almayı düşünüyosanız, tanıdığım bir gitar hocamız var şu an ispanyada kendisi ve her sene gidip belirli bir komisyon karşılığı gitar getiriyor ilgilenenlere. eğer ilgilenirseniz sizi bağlantıya geçirebilirim.

Yorum

flamenco gitar :
                        gövde ; selvi (ispanya) ya da jakarando (rio-brezilya) . jakarando ayri bi zevk ,selvi ayri bi zevk ama jakarando daha pahali daha kaliteli , jakarando selviye gore cok koyu renktedir... siyah kirmizi karisik bi renkte... ama selvi agaci daha cok kullanilir gunumuzde flamenco gitar yapimcilari tarafindan.. cunki jacarando soyu tukenmekte olan bi agac oldugu icin rio da nesli korunmaya alinmis kesilmesi yasak.. gizli gizli kesiliyor... haliyle daha pahali... ama ben selvinin kokusunu hic biseye degismem o ayri mesele

göğüs ; ladin / köprü ; jacaranda / klavye ; abanoz (orta afrikadan)

sapta
                        honders sediri ya da daha ucuz olan kelebek olabilir ya da daha ucuz olan kaya maun agaci

hermanos conde kardesler
                        paco nun gitarini da bunlar yapiyor.. 4500€ falan genelde gitarlari...

antonio sanchez falan orta halli gitar.. aslinda ii sayilir verdigin paranin karsiligini aliyorsun yani... alhambra da oyle...

ama benim hermanos a gucum yetmedigi icin... yani o kadarda gerek olmadigini dusunenlerdenseniz benim gibi.. tr de hermanos kadar kaliteli gitar yapimcisi olan unal abi yi tavsiye ederim.. reklam yapmis gibi olunacak belki ama bilgilendirme amaci guddugumu herhalde anlamissinizdir... unal icoz den bahsediyorum [www.unalicoz.com(daha bitirmedim sitesini gerci)].. ankarada kendisi... 90 in uzerinde gitar yaptigi icin tecrubelide... ona da yaptirabilirsiniz... sonraa.. istanbulda kirli var.. ibrahim kirli... o da bayağı iyidir flamenco gitarda... istanbulda bi cok kisi var yapimci.. ama herkese yaptirilmaz... taksimde sürüyle yapan var... onlardan hangileri ii hangileri kötü bilmiyorum bilen varsa fikirlerini beyan edebilir... benim bildiklerim bu kadar... bunlari ornek verdim cunki ornegin unal hocam genelde yaklasik 2000$ civarina yapiyor... halbuki pek bi farki olmayan yurt disindaki gitarlar 4000-5000 € dan basliyor.. o kadar para vermeye gerek yok bence .... hermanos kardeslerinki haric :P ... yine guzel gitarlar var ucuza... bakmak lazim... bazilarini yurt disindan getirmek uygun oluyor hakaten... kalin ,ince kasalara gelince.. benim tercihim kalin ,orta hallileri... standart iste...

saygilar...

Yorum

manuel le iyi bi seçim yapmışsın fakat ben onun klasik gitarlarını flamenko gitarlarından daha çok beğeniorum. daha iyi hız yapılıyo

Yorum

selamlar biraz flamenko gitar bilgiside benden olsun dedim (affınıza sığınarak)

flamenko gitarda kullanılan ağaç tipi çok önemli çünkü ses rengini ve rezonansını (titreşim frekans uzunluğu)ağaç yapısı belirler

- ön kapakta kullanılan ağaç mutlaka sedir (mümkünse masif olmasın) olmalıdır yabancı kaynaklı sitelerde bu

top = solid cedar diye geçer buna dikkat edilmelidir

-sap, biraz pahalıdır ama mümkünse abanoz olmasını tercih edin çünkü baş parmağı fazla zorlamaması açısından sap inceliği ve formu önemlidir abanoz olmayan ince saplı gitarlar çok iyi korunmaz ise zamanla deforme olurlar ve tellerin saptan uzaklığı artar bu tam bir sap atma olarak tabir edilmesede ilerde sap atmaya dönüşmesi içten bile değildir yinede çok büyük bir dezavantajdır abanoz çok sert ve rijit bir ağaç olduğundan bu tür deformasyonlar nadir görülür (örneğin: jose ramirez manuel contreras ve conde hermanos gibi devlerin kullandığı gitarların sapları genelde abanozdan yapılır)
                            2. bir alternatif gül ağacıdır ama paranız varsa abanoz saplı bir gitar alın derim
                            yan ağaçları pek takmayın çok yüksek fiyatlı gitarlarda özel ağaçlar kullanılsada fiyatı biraz daha makul gitarlarda kaliteli yan ağaç pek kullanılmaz (**** şimdiye kadar ben hiç rastlamadım)

2. bir konu

flamenko gitarların genel yapıları sırasıyla şöyledir gitara bakarken bunları göz önünde bulundurun

-gitar mümkün olduğu kadar hafif olsun

-kasası klasik gitara nazaran biraz daha küçük olmalı ama abartı küçükte olmasın

-ön kapak kalınlığına dikkat edin mümkün olduğu kadar ince olsun

-sapın aşağı yukarı her tarafta aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin ve alt perdelerde rahat çalışmak için dip tarafta mümkün olduğu kadar oyuk yapıda olmasına dikkat edin

-tellerin perdelere yakın olmasına dikkat edin ama buna bakarkende fretlere çarpıp cızırtı yapmadığından emin olun

- teller çok önemli gitarı aldıktan sonra mutlaka bir takım daddario j45 tel alıp telleri değiştirin

Yorum

sizce antonio sanchezler nası mesela 1020 1025 gibi modelleri hangisini tavsiye edersiniz hem klasik hemde flamenko calmak için?????

şimdiden teşekkurler

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X