Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akustik gitar sonradan elektro akustik gitar yapma

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Akustik gitar sonradan elektro akustik gitar yapma

Normal bir akustik gitarım var. Bu gitarı elektro akustik yapabilir miyim? Yapılabilirse nasıl yapılır?

Ekolayzır taktırabilmen mümkün.Bazı müzik marketler aynı zamanda tamir işi de üstleniyor.Ayrıca bunlar gitarlara ekolayzır da ekleyebiliyorlar.Bir götürebilrsin eğer gitarın uygunsa gereğini yapacaklardır.100-150 ytl civarıydı fiyatı.Sevgiler.

Yorum

akustik pickup alıp kendin gitarın orijinalliğini bozmadanda takabilirsin ama asıl makbul olanı consender mikrofon kullanmaktır.

Yorum

Akustik gitar manyetikleri var,Onları bir sor. Fiyatı da uygun ayrıca amfiye bağlayıp pedal bile kullanabilirrsin.

Yorum

amfiye bağlayıp pedal kullanmaktan kastınız elektrik gitar amfisi ve pedalı ise o zaman akustik gitar kullanmanın lüzumu yok.Akustik gitar amfisine bahsettiğim akustik pickup lar aracılığı ile bağlamak mümkün.

Yorum

ya bende bu işlemi yapmak istiyorm.bu gitarın orjinalini bozmadan takılabilen olay nasıl olyuo?

Yorum

**** gitara yapıstırılan ya da pense gibi sıkısan mikrofonlar var hem ucuz hemde elektro akustige göre daha güzel ses veriyor ama zevk meselesi

Yorum

safaktas arkadaşın bahsettiği değilde benim dediğim biraz daha iyi bir şey durum şöyle ucuzdan başlayalım Di Marzio gibi firmaların ses deliğine takılan istediğinde çıkarabileceğin kablosunuda amfine bağlayabileceğin sistemler var hatta ben pre amp. kullanacağım diyorsan bu pick up tan çıkan kabloyu Fishman gibi bir pre amfiye gönderebilirsin bunu giitarın kestiripde taktırman mecbur değil.Bir de aynı şekilde sesi eşik altından alan manyetikler var.
                Asıl iyi olanına gelirsek ses deliğine takılan bir sistem var üzerinde eq vs... var sesi ise ses deliğinin içerisinden consender mic. ile alıyor ama gitar ucuzsa bu gereksiz bir harcama olur ama sonuçta ileride başka bir gitarda da kullanılabilir.
                Buyrun linkler:

DiMarzio is the originator of the first replacement pickup. Since 1972. Proudly made in the USA. Electric guitar pickups, acoustic guitar pickups, bass pickups, guitar straps and cables.

Yorum

Ben geçen sene Amerika'dan bir Ovation CC026 getirttim. Amfiye takınca çok güzel ama akustik olarak 20 küsur yıllık Yamaha'mın yanına bile yaklaşamıyor. Bu yüzden önce iyi bir luthier bulup Yamaha'yı Ovation gibi kolay çalınacak şekilde ayarlattım (Ekrem Özkarpat'a teşekkürler). Şimdi de gitarın orijinal sesini bozmadan amfiye aktaracak ekipmanı getirtiyorum. Benim tercihim LR Baggs IBeam Passive + Para DI. Hem gitarı kestirip biçtirmek gerekmiyor, hem de ton üzerinde full kontrol sağlayabiliyorsun. Üstelik pasif versiyonda gitarın içinde pil falan tutmak da gerekmiyor. Birden fazla gitarın varsa Para DI'yi hepsinde kullanabilirsin. İncelemen için:

LR Baggs designs and manufactures acoustic-electric guitars, acoustic guitar pickups, microphones, preamps and pedals that provide the best acoustic amplification for musicians.

Yorum

bilgiler için sağol arkadaşım bu forumda 40 yılda biri çıkıp doğru dürüst bilgi veriyor geri kalan herkes her konuya yanıt verme mecburiyetinde hissediyor kendini.

Yorum

elektro akustiği amfiye bağlayıp distortionu acarsanız elektodaki gibi bi ses çıkmaz mı?(öter diyorlar ama bu ötmek kelimesi ne demek tam anlamadım?)

Yorum

ne alakası var ,tabiki çıkmaz aynı olsa akustik gitar varken elektrik gitar diye bir enstrüman ortaya çıkmazdı,amfi deyip geçmişsin ama akustik gitar amfisi ayrıdır.

Yorum

peki preamt taktırınca ses kalitesinde bir değşiklik olmaz dimi?(kuruntu yapıyorum kendi kendime biraz)

Yorum

tezcan_iel ben senin tam olarak ne istediğini bilsem ki sanırım sende bilmiyorsun gerçekten yardımcı olmaya çalışacağım.Preamp mı istiyorsun distortion mı istiyorsun ne istiyorsun???

Yorum

yok distortion meraktandı ama preamp başka.ya sonuçta gitarın orjinalitesini değiştiriyorlar o yuzden sordum öğrenmek amaçlı

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X