Normal bir akustik gitarım var. Bu gitarı elektro akustik yapabilir miyim? Yapılabilirse nasıl yapılır?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Akustik gitar sonradan elektro akustik gitar yapma
Collapse
X
-
safaktas arkadaşın bahsettiği değilde benim dediğim biraz daha iyi bir şey durum şöyle ucuzdan başlayalım Di Marzio gibi firmaların ses deliğine takılan istediğinde çıkarabileceğin kablosunuda amfine bağlayabileceğin sistemler var hatta ben pre amp. kullanacağım diyorsan bu pick up tan çıkan kabloyu Fishman gibi bir pre amfiye gönderebilirsin bunu giitarın kestiripde taktırman mecbur değil.Bir de aynı şekilde sesi eşik altından alan manyetikler var.
Asıl iyi olanına gelirsek ses deliğine takılan bir sistem var üzerinde eq vs... var sesi ise ses deliğinin içerisinden consender mic. ile alıyor ama gitar ucuzsa bu gereksiz bir harcama olur ama sonuçta ileride başka bir gitarda da kullanılabilir.
Buyrun linkler:
DiMarzio is the originator of the first replacement pickup. Since 1972. Proudly made in the USA. Electric guitar pickups, acoustic guitar pickups, bass pickups, guitar straps and cables.
Yorum
-
Ben geçen sene Amerika'dan bir Ovation CC026 getirttim. Amfiye takınca çok güzel ama akustik olarak 20 küsur yıllık Yamaha'mın yanına bile yaklaşamıyor. Bu yüzden önce iyi bir luthier bulup Yamaha'yı Ovation gibi kolay çalınacak şekilde ayarlattım (Ekrem Özkarpat'a teşekkürler). Şimdi de gitarın orijinal sesini bozmadan amfiye aktaracak ekipmanı getirtiyorum. Benim tercihim LR Baggs IBeam Passive + Para DI. Hem gitarı kestirip biçtirmek gerekmiyor, hem de ton üzerinde full kontrol sağlayabiliyorsun. Üstelik pasif versiyonda gitarın içinde pil falan tutmak da gerekmiyor. Birden fazla gitarın varsa Para DI'yi hepsinde kullanabilirsin. İncelemen için:
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum