Duyuru

Collapse
No announcement yet.

M-Audio FireWire 410

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme M-Audio FireWire 410

Merhabalar,

M-Audio FireWire 410 marka ses kartı hakkındaki görüşlerinizi, windows sürücü uyumluluğu ve deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz arakadaşlar. Artıları eksikleri olsun birde bağlantı konusunda gerekli bilgileri ekstra olarak bize sunabileceği işlevleri hakkındaki yardımlarınızı rica ederim.
    Son güncelleyen Landser; 16-02-2010, 01:57.

M-audio ürünlerini önermiyorum. Onun yerine MOTU ve Focusrite ürünlerine akalinmuzik com tr'den bakalirsiniz. Artık çok fazla soru geliyor, sanırım en iyisi bir başlık açmam olacak yakında

Yorum

Aslında M-Audio yonelmemim sebebi bir kaç kişiden kulaktan dolma aldığım fikirler doğrultusun da belkide bunun fiyatının kat kat altı bir para ile bundan daha üstün iş yapabilecek kartlar vardır ama işte çevremde bunu duydum ve önerdiler bende bu karta yöneldim. Bu İşler e yeni başlayacağım evim de kendi çapım da kayıtlar ve duzenlemeler yapmak istiyorum en azından bende bi temel oluşturabilecek ekipmanmıdır birde windows xp den sonraki sürümlerde sorunlu diye duydum.
      Son güncelleyen Landser; 16-02-2010, 14:50.

Yorum

nedense yunus un buna benzer her başlıkta kendi kullandığı ekipmanları önermesini anlamıyorum. mutlaka artı bir yanı vardır ama hepimiz kullandığımız ekipmanları önerirsek istenildiği gibi yardımcı olamayız. bence m audio ürünleri fiyat performans olarak bakıldığında oldukça iyi ürünler. bir çok kişi de aynı şeyi düşünüyordur eminim. kaldıki arkadaş yeni başlayan biri olarak bu aletten fazlasıyla memnun kalacaktır. xp üstü sürümler için bazen sorun yaşanıldığı söyleniyor ama netten aletin son çıkan drıver larını indirince bir sorun kalacağını sanmıyorum.

Yorum

metallicastic isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          nedense yunus un buna benzer her başlıkta kendi kullandığı ekipmanları önermesini anlamıyorum. mutlaka artı bir yanı vardır ama hepimiz kullandığımız ekipmanları önerirsek istenildiği gibi yardımcı olamayız. bence m audio ürünleri fiyat performans olarak bakıldığında oldukça iyi ürünler. bir çok kişi de aynı şeyi düşünüyordur eminim. kaldıki arkadaş yeni başlayan biri olarak bu aletten fazlasıyla memnun kalacaktır. xp üstü sürümler için bazen sorun yaşanıldığı söyleniyor ama netten aletin son çıkan drıver larını indirince bir sorun kalacağını sanmıyorum.
          Bunu böyle dile getirmek istersen... Yani kullanmadığımız ekipmanları önerelim? Ben 1 yıl boyunca araştırma yapıp ses kartı aldım. Olsun, bizim araştırmalarımızın kimseye faydası dokunmasın. Pes pes pes. Dinamik mikrofon beslemenin ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? Ses kartınızın +60dB gain verdiğinden emin misiniz? Jitter nedir bilir misiniz? O zaman bana gelip de benim kullandığım ekipmanları önermemem gerektiğini bundan biraz daha mantıklı açıklayınız lütfen.

Bir yandan kullanıcı var. Memnun elindeki ekipmandan. Uğraşıp yorum yapıyor ve öneriyor. Bu benim senaryom.

Sizin senaryonuz: Elimde X ekipman var. Çok memnunum hem de. Önerebilir miyim? Hayır. Peki o zaman.

Şöyle radikal birşey söyleyeyim: M-audio ürünleri, söz verdikleri performansı yansıtamadıkları zaman, o zaman fiyat performans ilişkisinden bahsedilebilir mi?

Ne haliniz varsa görün o zaman derim. Benim için konu burada bitmiştir

*: Ha, belki elimdeki birkaç ekipmandann gocunuyorsunuzdur, rahatsızlık duyuyorsunuzdur. E hadi orasını kabul edelim; ancak kullandığım ekipmanların konuları dışında adlarını bile ağzıma almam. Çünkü ben yürüyen billboard değilim. Kullandığım tel ve pena modellerini sayabileceğinizi zannetmiyorum. O kadar üstü kapalı.

*** Samson C4 kondenser ile Shure SM57'nin ne kadar farklı farklı preamp gain'e ihtiyaç duyduğunu biliyor musunuz? ***
          Son güncelleyen ynx; 16-02-2010, 21:34.

Yorum

[QUOTE=Landser;313761]Merhabalar,

M-Audio FireWire 410 marka ses kartı hakkındaki görüşlerinizi, windows sürücü uyumluluğu ve deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz arakadaşlar. Artıları eksikleri olsun birde bağlantı konusunda gerekli bilgileri ekstra olarak bize sunabileceği işlevleri hakkındaki yardımlarınızı rica ederim.

bu kadar alınganlık göstereceğini bilmiyordum doğrusu. amacım seni bu yönde etkilemek değildi. bu bir ikincisi arkadaşın konuda söylediklerine bir bakalım. bu kart hakkındaki gösüşleriniz? birinci soru. windows sürücüleri hakkındaki bilgileriniz? ikinci soru. artıları eksileri ? üçüncü soru? bağlantı bilgileri ? dördüncü soru. senin verdiğin cevapta bunları aydınlatabilecek bir yanıt varsa oda ilk sorunun cevabı m audio yu pek önermiyorum olur. buna rağmen sen bu arakdaşa yardımcı olduysan ben herkezden özür dilerim.

tüm bunların dışında bana karşılık vermek amacıyla yazdığın şeyleri arkadaşa yazarak açıkalsaydın bravo arkadaş elinden geleni yapmış derdim. ve ne var biliyo musun ayaklı bilboard değilim derken bile reklam yapmıssın. emin ol burdaki bir çok kişi en az senin kadar okuyup araştırıyordur alet ekipman vs hakkında. normalde bunu pek yapmam ama senin kişiliğin hakkında bir çıkarım yapmak gerekirse ondanda sınıfta kaldın. bugüne kadar bu forumda kimseden "elimdeki ekipmandan gocunuyorsunuzdur" gibi bir kelime duymamıştım. art niyetin doruklara ulaştığı yerdir burası.

ayrıca samson u kullanmıyorum! bir çok kez satmaya kalktım ama satılmadı . öylece duruyor foruma bakabilirsin.

bu arada unutmadan landser kardeş alet fire wire olduğu için pc ye bağlarken fire wire port kullanman lazım (1394 port) pc inde yoksa bilgisayarcıalrdan falan bulup alabilirsin ucuz bir parça. bunuda eklim dedim...

Yorum

Bugün kartı aldım windows 7 ortamın da driver larını kurdum güzelce referans monitörlerinden sesi aldım fakat cubase de stero ses alamıyorum evdeki gitar direk clean olarak ses kartına giriş yaptığım da mono olarak alıyorum sesi bu neden kaynaklanır acaba ? bu arada bu konuyu böyle olucağını bilseydim inanın açmazdım ikiniz adına ben özür dilerim boşverin saygılar.

Yorum

metallicastic isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                bu kadar alınganlık göstereceğini bilmiyordum doğrusu. amacım seni bu yönde etkilemek değildi. bu bir ikincisi arkadaşın konuda söylediklerine bir bakalım. bu kart hakkındaki gösüşleriniz? birinci soru. windows sürücüleri hakkındaki bilgileriniz? ikinci soru. artıları eksileri ? üçüncü soru? bağlantı bilgileri ? dördüncü soru. senin verdiğin cevapta bunları aydınlatabilecek bir yanıt varsa oda ilk sorunun cevabı m audio yu pek önermiyorum olur. buna rağmen sen bu arakdaşa yardımcı olduysan ben herkezden özür dilerim.

tüm bunların dışında bana karşılık vermek amacıyla yazdığın şeyleri arkadaşa yazarak açıkalsaydın bravo arkadaş elinden geleni yapmış derdim. ve ne var biliyo musun ayaklı bilboard değilim derken bile reklam yapmıssın. emin ol burdaki bir çok kişi en az senin kadar okuyup araştırıyordur alet ekipman vs hakkında. normalde bunu pek yapmam ama senin kişiliğin hakkında bir çıkarım yapmak gerekirse ondanda sınıfta kaldın. bugüne kadar bu forumda kimseden "elimdeki ekipmandan gocunuyorsunuzdur" gibi bir kelime duymamıştım. art niyetin doruklara ulaştığı yerdir burası.

ayrıca samson u kullanmıyorum! bir çok kez satmaya kalktım ama satılmadı . öylece duruyor foruma bakabilirsin.

bu arada unutmadan landser kardeş alet fire wire olduğu için pc ye bağlarken fire wire port kullanman lazım (1394 port) pc inde yoksa bilgisayarcıalrdan falan bulup alabilirsin ucuz bir parça. bunuda eklim dedim...
                Normalde kişisel konuşmaların forum başlıklarında devam etmemesi gerektiğini söyleyerek şöyle bir kapanış yapacağım:

Senin mesajından alımdığımı zannetme. Bu mümkün değil

İkincisi. Ayaklı billboard değilim derken reklam yapmadım

Üçüncüsü. İlk mesajının içeriği daha çok yunus neden böyle yapıyor anlamış değilim.

Dördüncüsü. Kayıt yapan çok büyük bir çevrem var. Ve aramızda M-audio ürünlerinin lafı geçmez. Bu aynı fiyat aralığında onlardan daha iyi ses kartı alınabileceğini gösteriyor. Bahsettiğim kişiler SAE'de öğrenim görüyorlar, bazıları da SAE'de hoca

Kişiliğim hakkında bir çıkarım yapma. Onun internet üzerindeki iki satır lâfla yapılabileceğini zannetmiyorum. Ha, hakaret ebabında söylemişsin zaten, eyvallah

Ekipmandan gocunuyorsundur şakayla karışık bir cümleydi; ama herhalde şakayla karışık olduğunu belirtmek için yeni internet tekniklerine başvurmam gerekiyordu. "Belki gocunuyorsundur " gibi.

Yahu arkadaş, Samson'u kullanıyor musun dedim mi? Dedim ki aralarındaki besleme farkını biliyor musun dedim sadece Biri condenser diğeri dinamik, ondan öyle bir kelime geçti, hem hazır elinizde var İster kullan ister kullanma, bundan bana ne Çok savunmacı olmuşsun, nedir bu mikrofondan çektiğin

Benim forumdaki sen ve diğer tüm üyelere tavsiyem. Mesajlarımı okurken satır araları aramamanız ve okurkan yüzünüzde ufak bir tebessüm veya gülümsemeyle okumanızdır. Her noktanın yerine koymak istemiyorum çünkü. Belki o zaman bu kadar art niyetli olup, hakarete ulaşan cümlecikleri ağzımıza almayız Keşke kişisel olarak sizinle tanışıp bana karşı olan ön yargınızı kırabilsem. Ama diğer taraftan, belki de haklısınızdır Belki de gerçekten sınıfta kalmam lazım

Yorum

Landser isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Bugün kartı aldım windows 7 ortamın da driver larını kurdum güzelce referans monitörlerinden sesi aldım fakat cubase de stero ses alamıyorum evdeki gitar direk clean olarak ses kartına giriş yaptığım da mono olarak alıyorum sesi bu neden kaynaklanır acaba ? bu arada bu konuyu böyle olucağını bilseydim inanın açmazdım ikiniz adına ben özür dilerim boşverin saygılar.
                  Kartınız hayırlı olsun Neyi nereye nasıl bağladınız? Guitar rig mi kullanıyorsunuz? Bunlar hakkında bilgi verirseniz biraz daha yardımcı olabilirim

Yorum

bende normalde bu tarz muhabbetleri lastik gibi uzatmayı sevmem ama yok söylemeden edemicem yazdıklarını okuduktan sonra. her mesajında ya kayıt ekipman hakkındaki mevcut bilgilerinden ya ekipmanlarından **** çevdenden bahsedeceksen tekrar söylüyorum burda kimseye bi faydan dokunmaz. ve şunu söylim ses kayıt veya ses mühendisi değilim ama bana yolladığın kayıtlarıda dinledim bukadar konuşan bir insandan inan beklenmedik kadar kötüydü. son olarak art niyetim yok sana karşı o konudada rahat olabilirsin.

Yorum

O zaman bütün forum ahalisinden özür diliyorum. Kusura bakmayın ben ağzımı fazla açıp boşboğazlık ettim.
                      Son güncelleyen ynx; 17-02-2010, 23:35.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Kartınız hayırlı olsun Neyi nereye nasıl bağladınız? Guitar rig mi kullanıyorsunuz? Bunlar hakkında bilgi verirseniz biraz daha yardımcı olabilirim
                        Teşekkürler bağlantılar aşağıdaki gibidir. Guitar Rig4 ve Cubase kullanıyorum iki programdada stero ses alamıyorum. Monitörlerin ikisinden de ses alıyorum fakat mono olarak alıyorum sanırsam çünkü dist efektlerinde farklılık var eksik ses alıyorum teşekkürler.

son olarak da birşey eklemek istiyorum bu resimler üzerinde cihazın üzerindeki buttonların işlevleri hakkında detaylı verebilirmisiniz zahmetli birşey istiyorum ama diğer arkadaşlarada yardımcı olacağını umarım
                        Son güncelleyen Landser; 18-02-2010, 01:08.

Yorum

guitar rig 4 programında stereo ses alabilmek için gate knobunun sağında kalan in bölümünde L ve R seçeneklerinin ikisi de seçili olmalıdır.

ama bana göre kayıt işlemini mono alıp, bu mono kaydı kopyalayıp çoğaltarak birini sadece sağ diğerini sadece sol çıkış olarak ayarlayıp stereo yapmak daha sağlıklı oluyor... en azından ben böyle yapınca güzel oluyor

örnek için bkz;

Yorum

Öncelikle bağlantılar uzaktan doğru görünüyor. Guitar Rig'de en üst tarafta giriş diye ayar var L R falan yazıyor. Sanırım mono giriyor; ancak Guitar Rig'e stereo giriyorum diyorsun. Sol kanalı seçmeyi dene giriş olarak. Resme bak istersen.

Şöyle açıklayayım üstteki resimde, yani cihazın arkasındakiler:

Adaptör girişi. --> anlatmaya gerek yok
                            Midi out --> mesela bilgisayardan yazdığınız midi dosyaların bir workstation da çaldırmak istiyorsanız buradan workstationa girebiliriz.
                            midi in --> midi klavyenizi veya midi controller'ınızı usb girişi yoksa buradan girebilirsiniz.
                            Firewire portları. İki tane var istediğinizi kullanabilirsiniz. Firewire'ın özelliği tek bir porttan birkaç tane aygıtı zincirleme kullanabilmenizdir. Mesela bir firewire harddiski ve ses kartınız gibi. Ancak tavsiye edilmiyor.

S/PDIF out ve in. Hem optik hem de kablo çıkışları var RCA tipi. Bunlar dijital giriş ve çıkışlar. Mesela ayrı bir preampınız var. Bu preamfiyi bir AD/DA dönüştürücüye sokarak o dönüştürücünün S/PDIF çıkışından bilgisayarınıza girebilirsiniz. Veya başka bir ses kartının S/PDIF çıkışlarını bu ses kartına girerek mevcut preamfi sayınızı artırabilirsiniz.

Line çıkışlar. 8 tane var. 1 ve 2 standart monitör çıkışları olarak ayarlı oluyor. Diğer line çıkışlarından da ne bileyim bir kompresör falan sürebilirsiniz.

Line girişler. Buradan da harici bir preamfi çıkışlarını girebilirsiniz. Veya bir iPod.

Ön panel:

İki tane hibrit XLR/TRS giriş var. Bunlarda da Line ve mic seçeneği var. Yani mic ayarında preamfiniz ayarlanabiliyor, lineda preamfinizin herhangi bir kazanç vermemesi gerek. Yanılıyor olabilirim...

Pad ayarı. Trampet gibi perküsif bir alet kaydediyorsanız gain ayarını sıfıra getirdiğinizde bile clip yapabilir. Ondan pad'a basarak genelde -20dB gain azaltabilirsiniz.

Gain zaten gain.

Signal ve clip. Onlarda sinyal gelip gelmemesini gösteriyor. Clip yapmamak lazım.

Level sanırım monitör çıkışlarını ayarlıyor. Kulaklık çıkışları ve ayarları da kulaklık mikslerinizi ayarlıyor.

En sağdakileri göremiyorum ama herhalde phantom power falandır diye tahmin ediyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X