Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Line 6 Toneport/pod studio GX

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Line 6 Toneport/pod studio GX

Merhaba arkadaşlar...

Bu konuda hemen hemen herkes tarafından merak edilen ya da bir çoğunuzun belki de ilk defa duyacağı, yukarıdaki resimde yer alan bu küçük güzellik nedir, ne işe yarar, nasıl çalışır, bu küçücük aletle neler yapılabilir bunlardan bahsedeceğim.

Umarım yardımcı olabilirim

Bu alet nedir abi böyle?

Bu alet line 6 firmasının ürettiği usb ses arabirimidir. Vokal harici her türlü kayıt ihtiyacını karşılayabilmek için üretilmiştir. Üzerinde bir input, bir output, bir usb güç girişi ve bir ses ayar düğmesi bulunmaktadır.

Olm küçücük alet bu yahu ne yapabilir ki bu alet?

Bakmayın katlanmış bir cüzdan büyüklüğünde olduğuna...
    Üzerinde bulunan bir input ve bir output ile sadece gitar kaydı almak isteyen (elektro/elektro akustik/bass gitar) bünyelere ilaç mahiyetindedir bu küçük dev
    Satın aldığınızda kutu içerisinden çıkan pod farm, riffworks ve ableton live lite edition yazılımlarını kullanarak rahatlıkla kayıt işlemlerinizi halledebilirsiniz...

Çok pil yer olm bu.. Adaptör girişi de yokmuş.. Eee?

Toneport/ pod studio GX gücünü USB'den aldığı için ne pile ne de adaptöre ihtiyacınız yoktur. Aynı zamanda Line 6 monkey yazılımı ile gerekli tüm sistem güncellemelerini kendisi yapar. Site site dolaşıp güncel driver ya da firmware aramanıza gerek kalmaz...

Çok pahalıdır olm bu.. Bunu alacağıma gider x alırım!

Şu anda Türkiye fiyatı distribütör firmada nakit alımlarda 95 avro. (takribi 200 TL) Bu alet yerine gidip x ürünü alıp almamak tabi ki sizin tercihiniz. Lakin ''bana göre'' pod farm yazılımının şu an piyasada para ile satılan diğer simülasyon yazılımlarından (Amplitube, Guitar Rig, Overloud TH1 v.b) çok daha gerçekçi olduğunu hatırlatmak isterim.
    Aranızda çeşitli yollarla () bu tür yazılımları deneyen ya da hala kullananlarınız vardır.. Ama pod farm yazılımını çalıştırabilmeniz için en azından bir toneport/ pod studio GX'e ihtiyacınız vardır...

Bu alet hakkında merak ettiğiniz başka şeyler varsa özel mesaj atmak yerine sorularınızı bu başlık altında sorun ki sizin gibi meraklı bünyelere de faydanız dokunsun

Müzik sizinle olsun... \m/

kendi yazılımdamı efektler var bu aletin ?

Yorum

soruyu anlayamadım açıkçası... ama tahminen şöyle bir soru sorulmak istendi;

-bu aleti sadece kendi yazılımı ile mi kullanabiliyoruz?

kesinlikle hayır. Diğer bütün amfi simülasyon programlarını (guitar rig, amplitube, overloud th1, revalver mk III v.b) gecikme (latency) problemi olmadan kullanabilirsiniz...

eğer sorunuz bu açıklık getirdiğim konudan farklı ise tekrar sormanızı rica edeceğim...

Yorum

Tam benlik bir alet nakit durumunu toparlar toparlamaz alıyorum...

Yorum

benim anlamadığım ise pod farm yazılımını başka bir ses kartıyla kullanmıyor muyuz?

Yorum

pod farm yazılımını kullanabilmek için iki yolumuz var;

1- Line6 üretimi usb ses kartlarından birine sahip olmak.
            2- İlok adlı küçük usb şifreleme aletine sahip olmak.

İlok usb key ile kullanım nasıldır bilmiyorum. fakat pod farm yazılımını yüklerken kullanılacak sürücüler bölümünde İlok için mi yoksa Line6 cihazı için mi diye bir seçenek çıkmakta.

Pod farm yazılımını kullanabilmek için bu iki yoldan başka bir yol yok ne yazık ki... Belki de bu yüzden guitar rig'den daha kullanışlı bir program sanırım

sevgiler...

halideedit: ilok nedir, ne değildir, neye benzer, ne işe yarar? öğrenmek için;

Yorum

gecikme sorunu olmadan demiştin. sorunsuz olarak gördüğün en düşük gecikme kaç ms? ya da hepten 0 mı

Yorum

hepten sıfır olamaz kardeş ya =)benim gördüğüm en düşük 6 küsür ms falan

Yorum

metallicastic isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  hepten sıfır olamaz kardeş ya =)benim gördüğüm en düşük 6 küsür ms falan
                  laptop alınca nvidia chipsetli masaüstü bilgisayarımı kaldırmıştım onda 2ms az sorunlu çalışıyordu 5msde sorunsuz tabi artı olarak dip gürültüsü yüksek oluyordu. noise gate'i çığlıkları az alacak şekilde açmam gerekiyordu. klavyeci olsam heralde anakart bozulana kadar kullanırdım şimdi dizüstü ile usb ses kartı şart oldu.

200 liralık pedalın tonu tatmin etmezken bilgisayardakiler yeterli oluyor. pedal almayı düşünmüyorum ama 96khz'de 5ms altına inemeyen ses kartıda işimi görmez ki

Yorum

6 ms çok yüksek bir değer mi arkadaşlar bu konuda bilgi verirmisiniz yani bu değer ne kadar olmalı lacenty sorunu var mı yani bu aletlerde.

Yorum

kırıkbisiklet isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      6 ms çok yüksek bir değer mi arkadaşlar bu konuda bilgi verirmisiniz
                      1 saniye = 1000 *ms olduğuna göre 6 ms ne kadarlık bir gecikme yaratır var sen düşün kırıkbisiklet

*ms: milisaniye (milisecond)

benim toneport gx ile elde ettiğim en düşük gecikme 5 ms.. bu da gecikme olayında gayet iyi bir seviye bana göre. gecikme süresi 0 olan bir ses kartı var mıdır?
                      bak işte onu ben de bilmiyorum.
                      Son güncelleyen dieducktick; 18-02-2010, 20:30.

Yorum

şimdi net oldu işte bu güzel açıklama için teşekkür ediyorum amma velakin bu gecikmenin kullanılan pc ya da laptopın özelliklerine görede değişimi oluyordur sanırım.

Yorum

örneğin herkez ASIO4ALL kurun deyip duruyor. m audio fire wire solo kullanıyorum cubase de ASIO4ALL u seçtiğimde latency 12 ms kadar çıkıyor ama maudio nun kendi ASIO drıver ını seçtiğimde direk beş küsür e düşüyor.pc nin donanım özellikleri bunu çok etkiler mi bilmiyorum

Yorum

öncelikle rica ediyorum

ses kartını kullanabilmeniz için gerekli minimum ve optimum sistem özellikleri zaten üreticinin internet sitesinde belirtilir.
                            ama bu özellikler sadece ses kartını çalıştırabilmek için gerekli olan özelliklerdir!
                            buna ek olarak çalıştırmak isteyeceğin her türlü vst ya da vsti için ek olarak işlemci ve ram bellek gücüne ihtiyacınız olacaktır.

yani örnek olarak şöyle bir bakalım olaya;

-üretici kendi sitesinde tanıtımını ve satışını yaptığı ses kartı için şu özellikleri veriyor,

512MB RAM minimum (1GB or more recommended)

1GB free HD space minimum (10GB or more recommended for recording)

Drive speed 5400rpm minimum (7200rpm or faster recommended)

CD-ROM drive

Internet connection for activation and online features

görüldüğü üzere hem minimum değeri hem de önerilen değeri vermiş üretici. (line6 toneport gx için verilen değerlerdir.)

şu durumda temin edeceğiniz 2gb ya da üzeri ram bellek yeterlidir.
                            üreticinin verdiği sistem özelliklerinde işlemciden bahsedilmemiş fakat işlemciye ne kadar az yük binerse sistemden o kadar iyi verim alacağınızı biliyor olmanız gerekiyor...

bu özelliklerde bir pc ile kullanılan ses kartı sabaha kadar gecikmez

Yorum

metallicastic isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              örneğin herkez ASIO4ALL kurun deyip duruyor. m audio fire wire solo kullanıyorum cubase de ASIO4ALL u seçtiğimde latency 12 ms kadar çıkıyor ama maudio nun kendi ASIO drıver ını seçtiğimde direk beş küsür e düşüyor.pc nin donanım özellikleri bunu çok etkiler mi bilmiyorum
                              tabi ki her arabirimin kendi sürücüsünü kullanmak daha iyidir.
                              asio4all (asio for all) adından da anlaşılacağı üzere her birimde kullanabilir düzeyde asio sürücülerini barındıran küçük bir yazılımdır. Asio4all bir yazılımdır fakat sadece sizin hangi ürünü kullandığınızı bilir. bu ürünün minimum gecikme düzeyini bilecek kadar zeki değildir

kullandığınız pc'nin donanım özellikleri üreticinin sitesinde belirtilen minimum ya da önerilen değerler arasında ya da üzerindeyse bunun gecikmeye en ufak bir etkisi olmayacaktır.
                              kaldı ki zaten bu değerlerin altındaysa donanım özellikleri ses kartı çalışmakta güçlük çeker ya da çalışmaz.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X