Duyuru

Collapse
No announcement yet.

E-MU 0404 PCI + ART / Tube MP - Studio V3 BİLEŞİMİ

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme E-MU 0404 PCI + ART / Tube MP - Studio V3 BİLEŞİMİ

bu iki bileşimden temel amacım cüzi fiyata en verimli işi yapmak. siz my gitar ailesinden de fikir almak istiyorum ki artık çok az fikir gelmeye başladı.

LİNKLER

E-MU 0404 PCI link:
    E-MU 0404 PCI Ses Kartı en uygun fiyatla mydukkan'dan satın al! Kampanyalar, avantajlı fiyatlar MyDukkan'da

ART / Tube MP - Studio V3 link:

E-MU 0404 PCI hakkında türkçeye çeviri yorum (Martin Walker):

BİLENE SORACAĞIM SUALLER:
    1. pc min özellikleri (windows xp 2000 home ediotion, pentium4 cpu 2,66Hz ve 2,67GHz ve de 512 MB ram.) bu ses kartıyla verimli çalışır mı?
    2.sizce usb ses kartlarını tercih etmelimiyim neden?
    3. pre-amp seçiminde muhakkak önemli noktalar vardır sizce bu bu pre amp işimi görür mü?
    4.kullananlar ve ya bilenler varsa başka ne tür kombinasyonlar önerirsiniz teşekkür ederim.
    Son güncelleyen kırıkbisiklet; 04-01-2010, 19:39.

Ram yeterli olmayacaktır, en az 2 GB ram kullanmalısın.

Saydığın preamfi maalesef çok vasat bir preamfi. Daha üst düzey bir preamfi veya sadece daha üst düzey bir ses kartına bakmanı tavsiye ederim. MG15'in kaydını almayı düşünüyorsan amfini değiştirmeye bak derim, iyi ekipman amfinin ne kadar kötü olabileceğini ortaya koyuyor. Her ne kadar 2 m uzaktan amfinin sesi güzel geliyor olsa da mikrofon direk dibindeki sesi alınca durumlar biraz değişiyor (SM57 ve Focusrite Saffire Pro 40 sahibinden geliyor bunlar).

Eh USB fena değildir, USB2.0 tercihin olmalı; ama piyasada çok çeşit yok. Edirol UA-101 (gereksiz kazık), E-Mu 404, MOTU travelerMk3 Hybrid ve M-Audio Pro Track Ultra (bundan ucuz hiçbir m-audio ürünü usb 2.0 değil)...

Yorum

ynx benim istediğim direkt bilgisayardan yani guitar rig benzeri programlarla kayıt etmek ben evde çok yüksek maliyetlere girmedikten sonra iyi bir kayıt elde edilemeyeceğini kavradım. derdim demo oluşturacak ve gürültüsüz ses sağlayabileceğim ekipman sağlamak. ama ram i yükseltmek gerektiği kesin anlamadığım şu ki ram in faydası nedir ve cpu ile bağlantısı nedir. sözü edilen ses kartı cpu kullanmadığını üzerindeki aparatlarla pc ye yüklenmediğini söylüyor.bu konuda beni aydınlatır mısın biraz. bu arada dinamik mikrofon kullanmaktayım.

ha birde m-audio black box var onun hakkında bir bilgin var mı footswichiyle satan bir arkadaşım var burda bir bilgin varsa paylaşırmısın
      Son güncelleyen kırıkbisiklet; 04-01-2010, 21:36.

Yorum

Direk bilgisayardan gireceksen açıkçası preamfi ihtiyacını bu durumda anlayamadım. Guitar rig için iyi bir direct-box ve direct-box girişi iyi olan bir ses kartı ihtiyacını karşılayacaktır.

Bilgisayarına kayıt aldığın zaman kayıt önce RAM'a oradan harddiske yazılır. Ram'in yetersizse kayıtlar üst üste birikir ve klik pop denen sesler duyulmaya başlanır ve belli bir süreden sonra sadece bu sesleri duyarsın, orijinal sesler tamamen kaybolur.

USB'nin en kötü özelliği ortak sistem veri yolu üzerinden hareket eder. Yani bağlı olan mouse, klavye, webcam ve daha bir sürü cihazla beraber sarıla sarıla bir de ses kartını kullanırsın. Ondan profesyoneller usb'yi tercih etmezler çünkü teknolojik olarak firewire/ieee1394'ün yanına bile yaklaşamaz. Maalesef o söz ettiğin sisteme yük bindirmeme işi büyük bir yalan.

Black box'u tavsiye etmiyorum, üretilmiyor artık. Bunun bir nedeni olabilir.

Yorum

ilgilendiğin için teşekkür ediyorum ynx son bi kaç konuyada açıklık getirirsen çok sevineceğim

mikrofon kayıtları için ne yapacağım peki. shure c 606 mic var bende(dinamik mic). inan aklım allak bullak oldu. düşüncemi şu yönde etkiledin.. biraz daha bekleyip daha iyi bir ekipman almak. ama sorun şu ki bu ekipmanlar bitmek bilmiyor.bu nedenle elimdeki müzik ekipmanlarını satmaya çalışıyorum. aslında almak istediğim ses kartı şu Edirol UA-25 EX Ses Kartı ve hatta hatta DIGIDESIGN Eleven Rack almak isterim ama maddi durumum kötü malüm çoğu kişi gibi.

benim esas meselem yapacağım sarkıların basını lead ve solo gitarını ve hatta elektronik davullada davulunu yazıp kaydetmek. bu kaydedeceğim şarkıların fazla pürüzü olmadan tıssss pısss pick sesleri olmadan demo yapmak istiyorum. tarz olarak hard rock ve bazı noktalarda boost kullanarak yapılacak kayıtlar bunlar...
          bu arada distortion a uyumlu bir ses kartı da önemli benim için.senin kayıtları dinlemişliğim vardır ve beğenirim. sonuç olarak benden daha deneyimlisin sadece benim için değil foruma girip bilgi edinmeye çalışanlar için bir kaç tavsiyede buluna bilir misin.
          Son güncelleyen kırıkbisiklet; 04-01-2010, 22:34.

Yorum

Mikrofon kayıtlarını ses kartından alabilirsin ilk başlarda. Evet ekipman konusunda çok haklısın, her daim elindeki ekipmanın 5 katı fiyatına 4 kat daha iyisi var.

Edirol'un o modeline bakacağına focusrite saffire pro 24 gibi bir ses kartına bakmanı tavsiye ederim. Ezer geçer çünkü. Tabi o kart firewire. Edirol ürünleri gereksiz pahalı, aynı fiyata daha iyilerini alabileceğini hatırlatayım Maddi durumuna herhangi bir sözüm yok, bir yanlış anlaşılma olmasın. Paranı boşa harcamanı engel olmaya çalışıyorum tecrübelerimden yola çıkarak

Mikrofon preamfilerinin en önemli ölçütü, buna da çok dikkat et diye söylüyorum, dinamik mikrofonu besleyebilme özellikleridir. Mesela, düşük sesle çaldığım zaman, evimdeki preamfiyi 8'den yukarı çıkardığım zaman dip gürültüsü artıyor. Bu her preamfide olan birşeydir. Halbuki aynı ses seviyesini elde etmek için kondenser tarzı mikrofonlarda 7'ye açmam yetiyor. Gürültüsüz bir performans almak istiyorsan konuşma seviyesinde bu gerçekten çok zor; ama amfini kökleyebilme durumuna sahipsen (dinamik mikrofon uygulamaları için konuşuyorum) problem olmaz tabiki.

Bilgisayarımdaki on-board ses kartıyla diğer iyi ses kartımı karşılaştırdığımda farkettiğim en büyük özellik, arkaplan gürültüsü dediğimiz mikrofonu beslemek için oluşan gürültüdeki inanılmaz azalış ve mikrofonun doğru potansiyelde kullanılması sonucunda mikrofonun yakaladığı ufak nüans ve uçlara doğru azalan frekans cevaplarının analog-dijital dönüştürücüler tarafından daha iyi algılanması.

Senin için yeni bir ses kaydı yaptım, buraya birazdan ekleyeceğim, beğenmen dileğiyle Üzerinden geçtiğim veya atladığım bir konu varsa soru sormaya devam edebilirsin

Yorum

Sol kanalda Shure SM57 ve sağ kanalda MXL V-88 var. Herhangi bilgisayardan oynama yok, sadece dinamik mikrofonun sesini kulaklıklardan eşit sanmıştım, monitörlerden dinlerken artırdım sonradan. Amfiden ne çıkıyorsa onu yakaladım.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster

Sol kanalda Shure SM57 ve sağ kanalda MXL V-88 var. Herhangi bilgisayardan oynama yok, sadece dinamik mikrofonun sesini kulaklıklardan eşit sanmıştım, monitörlerden dinlerken artırdım sonradan. Amfiden ne çıkıyorsa onu yakaladım.
                evet kayıt tam benim istediğim gibi mikrofonlamanın ne kadar önemli olduğu çok açık. bana önerdiğin Focusrite / Saffire PRO 24 ses kayıt arabiriminin firewire olması ve fiyatınında iyi olması çok güzel sana da güvenerek listem de en başa koydum.birde Native Instruments / Audio Kontrol 1ve Native Instruments / Guitar Rig Session gibi baletler de var. www.akalinmuzik.com.tr den bakabilirisin, bunlar için ne dersin

yani bu ürünü aldığımda üzerindeki pre amp sayesinde dinamik mikrofonuma güç sağlamış olacağım değil mi? shure c 606 dan vazgeçemiyorum bass karekterli olması vokalim de işime yarıyor ama ilerde muhakkak bir power mic e ihtiyacım olacak.
                Son güncelleyen kırıkbisiklet; 05-01-2010, 03:12.

Yorum

Focusrite Audio Kontrol 1'den bir parça daha üstün; ama aynı sınıftadırlar. Guitar Rig Session biraz daha giriş seviyesinde kalıyor.

Evet, aldığın ses kartının üzerindeki preamfiler dinamik, kondenser veya ribbon gibi envai çeşit mikrofonu beslemeye yetecetir. Power mic'ten kastın nedir acaba, power mixer mi?

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    Power mic'ten kastın nedir acaba, power mixer mi?
                    phantom (power,condenser) mic demek istedim yani power isteyen mikrofonlar. peki tamam senin dediğin karta yoğunlaştım. senin dediklerin benim için yeterli oldu. bir kaç forum gezdim benim için ideal bir ses kartı teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ama sitede bu konularla ilgili bir forum yok. sitede senin gibi deneyimli arkadaşlar olmasa ne yaparız bilmiyorum. diğer siteler bana sıcak gelmedi hiç bir zaman bu nedenle tekrar teşekkür ederim sana ve my gitara...

Yorum

Vokal için bana göre cardioid dinamik mikrofonlar daha sağlamdır.Daha dolgun bir ses verir.
                      Cardioid ve bidirectional mikrofonlar sese yaklaştıkça, alt frekansları daha fazla üretmeye ve bazı frekansları daha fazla vurguluyor.
                      Proximity effect olayını ben daha çok seviyorum. Bazıları bunu azaltır roll-off la hiç anlamam.

Yorum

Evet, phantom power (+48V) gerektiren condenser mikrofonları gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Diyorum ya, sana gönderdiğim kayıtta sağ kanal MXL V88, elimdeki preamp senin düşündüğünün 8 girişlisi, onunla +48V verip kondenser mikrofonumu besledim

Focusrite gibi kaliteli ürünler maalesef Türkiye'de stüdyolar dışında popüler olmadığı için bu ürünü kullananlara forumlarda rastlamak zor oluyor (çünkü insanlar edindikleri bilgileri paylaşmak istemiyorlar). Dediğin gibi ben de senin gibi arayışlar içerisindeydim. M-audio, E-MU, CME, Presonus ve Edirol'a çok baktım. Aylarca baktım; ama hiç tatmin olamadım. Sonrasında MOTU almaya karar vermiştim ki Akalın Müzik'te Babür abiyle uzun konuşmalarımız ve öğütleri sonucu Focusrite'ı aldım. Ben Akalın müzikte 3.5 gün eğitim/staj yaptım ve orada edindiğim tecrübeler ve kendi kayıt tecrübelerim doğrultusunda sana bilgi veriyorum Mygitar'ı beğenmene sevindim, ben de diğer forumlarda takılamıyorum

Myris dediğin çok güzel bir tespit; ancak bendeki condenser mikrofon 32 mm diaframlı (çok büyük) ve onun bas tepkisince yakınlık etkisi gerçekten çok fazla, zaten pop filtre kullanımını mikrofondan 3-4 cm uzakta öneriyorlar. Ağzını da pop filtrenin 4-5 cm uzağına koyduğun zaman yaklaşık 10 cm civarı birşey yapıyor, bu da dinamik mikrofonlarda yakınlık etkisi sınırıdır Miksaj yaparken gitar partisyonları vs varsa zaten vokalin öne geçebilmesi için yakınlık etkisini bir nebze parametrik EQ ile azaltıyorsun ondan mikrofondan uzak kalmak daha doğal, daha az kompreslenmiş ve daha berrak ve airy (havalı) denen bir kaliteye sahip oluyor. Tabiki rock müzikte doğal vokaller yerin güçlü kompreslenmiş vokaller tercih edildiği için zaten herkes eline sm57/58'i alıyor ağzına dayıyor. Metallica'nın stüdyo kayıt kliplerini izlediğim zaman da James eline aldığı mikrofonu resmen elleriyle tamamen kapatarak ağzına dayıyordu
                        Son güncelleyen ynx; 05-01-2010, 15:45.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                        X