Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Guitar Rig 3.0 'CPU Over' sorunu

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Guitar Rig 3.0 'CPU Over' sorunu

M-Audio Firewire Solo ses kartım var,Guitar Rig 3.0 programına sahibim.Ses gecikmesi,en ufak bir cızırtı bile yapmıyor,full performans alıyorum ama 15-20 dakika çaldıktan sonra CPU Over diyor,sağ üst köşeden bypass yapmama rağmen açamıyorum programı.Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim

Programı gördüm fakat kullanmışlığım yok. "CPU Over " gibi bir problem muhtemelen işlemcinle ilgili bir problem, ben bu konuyu araştırırken sende bilgisayarının donanımlarını eklersin, umutmamak gerekir ki ses kartı ne denli iyi olursa olsun, veriyi işleyen işlemci, o da performansını kendisi kadar ramlarden sağlamakta...

<u>2. MESAJ</u>

İnternette biraz gezince, olayın tamamen işlemcinle alakalı olduğunu söylebilirim, hatta programın preferences bölümündeki latency (gecikme) ayarlarını değiştirmen lazım. Çünkü gecikme azaldıkça işlemci kullanımı artmakta, bu da belli bir zamandan sonra aşırı yüklenme sebebiyle "cpu over" problemini doğurmakta. Geçikme süresinden biraz feragat ve işlemcinde yapabileceğin (overclock, upgrade) herhangi bir iyileştirme sana yardımcı olucaktır. Ama gerçek zamanlı bir modelleme her zaman işlemci için yorucu olucaktır...

Kolay Gelsin...

Düzenleyen - NafirKeyh on 27/07/2008 16:56:20

Yorum

Amd Phenom 4 çekirdekli 2,4 ghz işlemci
      2 gb ram'im var.
      Pek sorun yaratacağını sanmam.Ama kullandığım anakart olan asus M3A32-MVP Deluxe Series'in Amd'nin 4 çekirdeklileriyle performans kaybı yarattığını okumuştum,sanırım sorun bundan kaynaklanıyor.Ürün hala garanti kapsamında olduğu için değiştirmem gerek sanırım.CPU over dediysemde yani 15-20 dakka çaldıktan sonra CPU ışığı sönüyor yanındaki over yanıyor,bypass yapıyorum,yinede açamıyorum programı.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yorum

2. MESAJ

İnternette biraz gezince, olayın tamamen işlemcinle alakalı olduğunu söylebilirim, hatta programın preferences bölümündeki latency (gecikme) ayarlarını değiştirmen lazım. Çünkü gecikme azaldıkça işlemci kullanımı artmakta, bu da belli bir zamandan sonra aşırı yüklenme sebebiyle "cpu over" problemini doğurmakta. Geçikme süresinden biraz feragat ve işlemcinde yapabileceğin (overclock, upgrade) herhangi bir iyileştirme sana yardımcı olucaktır. Ama gerçek zamanlı bir modelleme her zaman işlemci için yorucu olucaktır...

Kolay Gelsin...

Zaten mesajda düzenleme yapmıştım. bu mesajımada eklemek istedim...

Aşağıdaki siteden benim açıklamama yakın cevaplar bulabilirsin;

Yorum

Bilgilendirme için teşekkür ederim,gerekli işlemleri yapacağım ya da guitar rig den fedakarlık yapacağım,boss gt-10 alacağım yakın zamanda,normaldede ekipmanlarımı bilgisayara bağlayıp kullandığım için guitar rig biraz ekstra oldu,yokluğu beni etkilemez,overlock yapıp işlemciyi fazla zorlarsam bir zarar gelmesinden korkuyorum,overlock yapıldığı zaman garanti kapsamından çıkıyormuş sanırım,tekrar teşekkür ederim

Yorum

Hocam bende senin sistemden kurmak istiyorum bir ses kartı alıp.Seslerde cızırtı falan rahatsız edıcı boyutlarda mı?yani basit bir 10 -15 lik amfi verimi alabılıyo musun?

Yorum

programın deneme sürümü olmasından kaynaklanıyo olabilirmi ?

Yorum

@tuncerug

Piyasada zaten benim kullandığım ses kartı olan M-Audio Firewire Solo 0 Latency (0 ses gecikmesi) olarak bilinir,asla bir performans kaybına cızırtıya neden olmaz.Kesinlikle tavsiye ederim,gitar için bilgisayar üzerinden bir program kullanılmadığı sürece zaten cızırtı yapmaz(o birazda jak kalitesine göre değişir sanırım)

@BONTe

Progamın full süümünü kullanıyorum.Bu arada sorunu çözdüm sanırım,anakartımla işlemcim arasında uyumsuzluk vamış.Garanti kapsamında olduğum için ürün değişimi talep edeceğim.

Yorum

hocam bilgisayar üzerinden program demişsin ya.

Ben guitar rig 3 le kullanıcam zaten alırsam.Onda bir sorun olmaz dimi.Şuan onboard cok dandık bı ses kartımvar cok cızırtılı ve sesı gec gelıo.

O karttan alsam guitar rig ile sesler düzelir diyosun yani?

Yorum

Öncelikle araştırmanda yarar var,deneyen arkadaşların yorumlarını oku bence,sadece ses kartı değil işlemci ve ramde çok önemlidir.Benim 2gb ram'im ve 2,4 ghz 4 çekirdeli işlemcim var ancak anakartla uyumsuzluk çıktığı için tam performans alamadım.Ama ses kartı için endişen olmasın çok sağlam bir karttır

Yorum

boby_Qc isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      M-Audio Firewire Solo ses kartım var,Guitar Rig 3.0 programına sahibim.Ses gecikmesi,en ufak bir cızırtı bile yapmıyor,full performans alıyorum ama 15-20 dakika çaldıktan sonra CPU Over diyor,sağ üst köşeden bypass yapmama rağmen açamıyorum programı.Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim
                      kesinLikLe işLemcinden kaynakLanıyodur..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X