Duyuru

Collapse
No announcement yet.

4 tel mi 5 tel mi uygun olur?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

4 tel mi 5 tel mi uygun olur?

Bas gitara yeni başlıyorum 4-5 sene kadar klasik gitar eğitimi aldım klasik, akustik ve elektro gitar çalıyorum kendimce. Evde ufak bi sütüdyo kurup orda kendimce midi veya true sound ların üzerine bas ları kendim çalmayı düşünüyorum. Yeni başlayan birisi için 4 telli mi yoksa 5 telli mi bir bas gitar tavsiye edersiniz. washburn tourus t24 ayarında yani kalite ve fiyat olarak 5 telli bulabilir miyim? Şimdiden teşekkürler....

Yeni başlıyorsan ve ellerin yeterince açık değilse yani büyük ellerin yoksa 5 telliyi çalman daha zor olacaktır.Zaten ilk 1-2 sene boyunca fazla nitelikli kullanacak durumda olmayabilrsin bası.Yani 5. tel çok işe yaramayabilir Ama alacağın gitarı uzunca yıllar kullanacam diyorsan ve ellerinin de yeterli olduğuna inanıyorsan 5 telli tercih edebilirsin..

Yorum

sonunda 5 telli lazım olacak ve zaten yeni başlamayla pek ilgisi yok 5. telin.bence 5 telli al.

Yorum

Aslında her iki bileğimde de higroma denen problem var yani çok uzun süre çaldığımda el bileğimde bi ağrı başlıyor klavye olarak 4 telli daha mı iyi olur diyor sunuz ? Aslında bi sorum daha olacak ama ilgilenirseniz sevinirim. Bas anfisi almayı düşünüyorum ama yine yeni alacağım bas gitarımı bilgisayar da da kullanmak istiyorum sizce aktif manyetik mi almalıyım yoksa pasif mi yoksa farketmez mi eski elektro gitarım fender mexico standart strat tı onda bile anfide tonlarla oynarken çok fazla cızırtı alıyordum bu beni çok fazla rahatsız ediyor ne tavsiye edersiniz

Yorum

ellerinde rahatsızlık varsa kasmamak gerek tabi.yine de 5 telli al bence,çünkü fiziksel yorgunluk açısından çok farkı olmuyor.

aktif pasif konusu da,senin hangi tonu beğendiğine bağlı.sesin kalitesi kulandığın aletin kalitesine göre değişir.(ben olsam aktif alırdım).

Yorum

Cevaplarınız için teşekkür ederim...

Yorum

İyi basçi 5 telli veya 6 telli çalacak diye birşey yok. Stu Hamm veya Billy Sheehan kotu basçi mi 4 telli çalıyor?

Kesinlike 4 telli ile başlamalisin. Kendi tarzina göre goreceksin senin asil istediğin bas gitari. Washburn veya Cort tavsiye ederim marka olarak.Hem ucuz gitardir hem de çok rahatlardir.Klavye yapısı ikisinde de düzdür ve balik sırtı olan fender'lere göre bayağı hata rahattir (Tüm modelleri değil mesela Cort A serisi sanırım düz değildir..) manyetik olarak da madem yeni başlıyorsun çok birşey farkedeceğini sanmam. Aktif manyetik daha iyidir diye de birşey yok. Fender Precision manyetiklerin kötü oldğunu kim söyleyebilir ki? Tamamen çalacağın tarza ve becerine kalmış bişey..

ucuz yollu ve rahat bir gitar şimdilik işini görecektir. Sonra kendin karar verebilirsin..

Kolay gelsin

Yorum

yok onu demiyorum 5 telli çalmak istiyosan 4 telliyle başlamaya gerek yok.zaman kaybetmiş olursun,çok da zorlanmazsın öğrenirken.fiziksel olarak da çok yormaz.5 telliyle başlamaktan korkma diyorm.
                cort ve washburn iyidir evet.(başlangıç için)

Yorum

Yeni başlayan birisi nereye gıtcegını ve tarzının oturmassı zaman alıcagından 4 telle başlaması daha uygundur ben daha yeni buldum en rahat enstrumanı mesela onun ıcın 4 telle başalamk şart dıyorum

Yorum

bencede 4 telle başlamak en iyisi.pozisyonun oturması parmakların alışması daha rahat olur ..kolay gelsin..

Yorum

valla 4 tel uygun gibi de sonra bi daha para verme.al 5 telli 1 telini çıkar 4 telli gibi ... ) şaka yav 5 telli kullanacaksan ileride şimdiden al.

Yorum

ben şu an 4 telli çalıyorum, 5 telli bir bas da almayı düşünüyorum çünkü; bazen çalacağım şarkılarda E telini D yapmak zorunda kalıyorum 5 telli basım olsaydı öyle bir problemim olmayacaktı, çaldığım grupta bütün enstrümanları bemol akordlu olarak kullanıyoruz bu yüzden de teller çok salınık oluyor 5 tellide veya 6 tellide akordumu değiştirmeden istediğim kalınlıkta seslere ulaşabilecektim,bazen slap çalışırken keşke bir oktav daha kalın C ve D notalarım olsaydı diyorum çünkü A telindekiler bazen ince kalabiliyor..kısacası benim 5 telli almak istememin sebepleri bunlar..bence 4 telliyle başla ve eğer bu tarz sıkıntılar yaşarsan 5 veya 6 telliye geçmeyi düşünebilirsin..

Yorum

biraz da fiziksel yapınla ilgili sanki sonuçta ufak ellerin varsa 5 telli bir basın klavyesi ister istemez kalın gelecektir. ben geçen tünelde gitarları denemek ve fiyat sormak için dükkanları dolaştım orada 6. telli 5 telli basları denedim açıkcası 5 telli ile 4 telli arasında çok büyük bi zorluk çekmedim ama 6 telli bası çalarken afalladım. 5 telli gitarda bildiğim kadarıyla en üste si teli geliyor tabi değişebilir de bu. 6 . telli gitarda da en alta do geliyordu sanırım. bi de şu var çok iyi bir öğretmenim vardı bana bas öğreten o yeni gitar alacağım zaman 5 telli almamı önermişti. bi bildiği vardır.

Yorum

Bilmek le alakası yok Aslında Jeff Berlin 4 tellive pasif bas çalar bilmediğindenmi değil tabiki sadece zevk ve tarz meselesi 4-5-6 tel olayı.

Yorum

4 telli al derim ben.4 telliyi adam gibi çal 5 telliye gerek yok.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X