Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yamaha Rbx374 vs Ibanez sr300

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Yamaha Rbx374 vs Ibanez sr300

Arkadaşlar rbx374 ü defalarca test ettim fakat sr300 ü hiç elime alamadım ikisi arasındaki iyi kötü farkları anlatabilecek olan varmı ?
    Msn : mrtungut@hotmail.com
    Öncelikle şunu biliyorumki ibanezin klavyesi daha rahat yamaha biraz daha etli peki ton yelpazesi için neler söyleyebiliriz ?

btungut isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar rbx374 ü defalarca test ettim fakat sr300 ü hiç elime alamadım ikisi arasındaki iyi kötü farkları anlatabilecek olan varmı ?
    Msn : mrtungut@hotmail.com
    Öncelikle şunu biliyorumki ibanezin klavyesi daha rahat yamaha biraz daha etli peki ton yelpazesi için neler söyleyebiliriz ?
    Şimdi şöyle diyelim ayrı dünyaların gitarları

İbanezin işçiliği yamahaya göre biraz daha iyi olacaktır malum rbx serisi çinde üretilmekte.

Rbx sr300 e göre çok çok sert karakterli ve metal ve türevlerine daha uygun bir gitadır. Kesinlikle midden yoksun bas ve tizleri kuvvetli bir bastır.

Sr300 ise rbx e göre daha hafif daha rağat bir sap daha güzel bir işçiliğe sahip. Rbxe göre tonlar daah yumuşak mid ve bas karakterli bir alettir.

Burda sana şu daha iyi diyemem. Sonuçta işçilik olarakta aralarında dağlar kadar fark yok açıkcası. Burda olay sana kalıyor. Aradığın ton ve tarzına göre değişicek bu seçim. Rbx daha sert sr300 ise daha yumuşak bir alet.

Ben olsam sr300 seçerdim. Çünkü zamanla zevklerin ve ton arıyışın değişicek. Sr300 e çoğu karaktere bürünbilir rbx e göre bu sebeple sr300 seçerdim.

Yorum

Eğer bas gitarda o tatlı, parmak vuruşlarında köprüden gelen tonları isteme gibi bir takıntınız yoksa rbx sorun olmaz . Şöyle ki, şu an yarışmaya hazırlanıyoruz ve rbx 374 ile pop yapıyorum Metalik tonları var, gövdenin kızılağaç olması ve elektronik de en büyük sebebi
      İşçiliğe gelince, artık şu "Çin malı gitar kötüdür" ön yargısını kaldıralım, bakın http://www.mydukkan.com/urunler_deta...d=6020&gid=329 bu ibanez bas gitar da Çin üretimi ama bu onun kötü olduğunu mu gösterir? 300 liralık Çin üretimiyle 700 liralık Çin üretimini aynı kefeye koymayın ,ayrıca rbx 374 ün işçiliği de çok iyidir.
      Ayrıca rbxlerin fiyatı epey ucuzladı, ben haziranda aldığımda dog rengi 820 liraydı, mydukkanda diğer renkler 774 liraydı şimdi ise epey ucuzlamış, yani tam rbx alma zamanı. Hatta ben senkoptan aldım 820 liraya, şu an aynı model 500 küsür lira ( http://www.senkop.com.tr/urun/2005/y...rbx374-dog.htm )
      Ayrıca klavyesi hakkında söylentiler var "rahat değil,odun" gibisinden. Sapın inceliğiyle klavye rahatlığını nasıl bağdaştırıyorsunuz ? O zaman Fender çalanların vay haline.

Sr serisini çok kullandım ancak sr300 hakkında bir yorum yapamam. Git, dene, hoşuna gideni al.

Yorum

rbx374 ü defalarca denedim ama sr300 ü deneyemedim ve çok kararsızım

Yorum

Denemeden karar verme.

Yorum

Çin işçiliği endenozyaya göre daha kötüdür bu bir gerçek. Tamam çok kötü bir işçiliğe sahip değil ama genel olarak kötüdür. Rbx i uzun süre bende çaldım aletin işçiliği ortada zaten. Rbxle pop ta çalabilrisinyeterki aleti adam gibi tonla. Ama sr300 daha yumuşak daha sıcak tonlara sahip kim ne derse desin. Arkadaşında dediği gibi git dene kafana yatanı al derim. Ama rvxle sr300 babamşak aletler. ( Not: sr300 un ton yelpazesi daha geniştir )

Yorum

Ç.Bartu arkadaşım linkini verdiğin İbanez çok vasat bir alet.Kesinlikle o fiyata haketmeyen bir alettir. Gerçi btb serileri 555 e kadar vasat bana göre ama neyse

Yorum

olgacxx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Ç.Bartu arkadaşım linkini verdiğin İbanez çok vasat bir alet.Kesinlikle o fiyata haketmeyen bir alettir. Gerçi btb serileri 555 e kadar vasat bana göre ama neyse
                btb470 hakkını veren bir alet bence, bartoloni mk2 manyetikler ve yekpare kasa ile sen ne dersin ?

Galiba sr300 daha akıllıca gelio peki rbx374 de ki sert tonları sr300 ile de almak mümkünmü ?

Yorum

btungut isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  btb470 hakkını veren bir alet bence, bartoloni mk2 manyetikler ve yekpare kasa ile sen ne dersin ?

Galiba sr300 daha akıllıca gelio peki rbx374 de ki sert tonları sr300 ile de almak mümkünmü ?
                  Şimdi btb470 denedin mi bilmiyorum ama zaten bartolini mk1 veya 2 devre ve manyetikler vasattır zaten alt düzey gitarlarda kullanılıyor. Yekpare olması ağaç kalitesinin **** işçiliğin iyi olduğunu kanıtlamaz. Malum washburn t24 lerın kaliteside ortada onlarda yekpare. Kesinlikle denemeni öneririm. Yani burda isimlere takılmayın o bartolini var süperdir diye birşey yok bartolininin en vasat devre ve manyetiği çünkü

Şimdi şöyle bir konu var ben sr300 fanı falan değilim Hatta çok uzun süre rbx 375 kullandım ve hatta modifiye ettim. Kesinlikle güzel aletler ama eğer yeni başlıyacaksan ileride fikirlerin değişebilir belki d,ye sr300 önerdim. Malum öyle pat diye belki basta değiştiremezsin belkide. 3 band eq ya sahip tonel açıdan rbxden daha geniş yelpazeye sahip. Bas ve tizler çok oturaklı. Hemen hemen yakalarsın rbx ın sertliğini.

Yorum

dostum onu bunu geç de sana şöyle ifade edeyim durumunu.

rbx arkadaşların dediği gibi metalik tonlara daha yakın bir gitar.
                    diğer yanda sr var.o da karakteri kısıtlı bir gitar aslında.rbx'e göre geniş denebilir o ayrı konu.

işçilik konusunda iki gitarında sıkıntısı yok.ben sana bunun garantisini verebilirim.rbx'i denemişsindir zaten.ayrıca hiçbir gitarı çalarken koluna ağrılar da girmez.ben sese göre karar veririm her zaman.

ses konusunda da devreye senin tekniğin girer.öyle güzel dokunuşların vardır ki çok tiz sound veren bir gitarı yumuşak bir altyapı ögesi yaparsın ya da o kadar berbatsındır ki lakland elinde can çekişir.bazı şeyler seninle alakalıdır.ayrıca gitara verdiğin değerle de doğru orantılıdır.bakımını düzenli olarak yaptığın ve hor kullanmadığın sürece , tekniğin ve ekipmanını biraz desteklersen iki gitar arasındaki farkı minimum değere düşürebilirsin.

yaptığın müziğe göre karar ver derim ben sana.benim tercihim rbx olurdu.ama ben radikal değilim , değişken bir tarzım var ve rbx'i tarzıma uyarlayamam diyorsan sr300 sana daha uygun.

olay yine sende bitiyor yani.sr'da kötü bir gitar değil.bence ikisi de hoş gitarlar.

Yorum

Eğer sert tonlar istiyorsan Yamaha RBX 374 öneririm. Ibanez hakkında pek bilgim yok ama bir kaç yerde denedim. İyi gitara benziyor.

Yorum

Bende buna benzer bir konu açmıştım daha yeni, rbx 374 ile bb414 ü karşılaştırmıştım. Rbx daha sert ve modern tonlara sahip ayrıca aktif manyetikli.
                        Aradığın ton sert bir tonsa rbx önerebilirim.
                        Sr 300 hakkında bilgi verecek olursam yanlış bilgi veririm pek bir fikrim yok o gitar hakkında. İki gitarıda dene aklına hangisi yatarsa onu al

Yorum

_MoSt_ isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Bende buna benzer bir konu açmıştım daha yeni, rbx 374 ile bb414 ü karşılaştırmıştım. Rbx daha sert ve modern tonlara sahip ayrıca aktif manyetikli.
                          Aradığın ton sert bir tonsa rbx önerebilirim.
                          Sr 300 hakkında bilgi verecek olursam yanlış bilgi veririm pek bir fikrim yok o gitar hakkında. İki gitarıda dene aklına hangisi yatarsa onu al
                          Aktif manyetikli değil, aktif devrelidir.
                          Ayrıca RBX'ler çin üretimi olayını da anlamadım, çünkü kendi rbx'im kore üretimi. Rbx'ler alderdir, sr sanırım agathis. Alder ton açısından çok daha kaliteli bir ağaçtır. RBX'e yapılacak bir köprü ve manyetik modifiyesinden sonra çok çok daha iyi bir hale gelecektir ve ben tercihimi rbx'ten yana kullanıyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X