Ç.Bartu ilk önce sen kendi mesajlarına dikkat et ayrıca penayla her türlü partisyon calınabilir...Penayı kullanan adam yapar..Bass gitar daha 50 -60 senelik bir saz onun için kesin bir teknik geliştiremezsin..ayrıca cook uzun süre mazisi olan sazlarda dahil teknikler degişebilir..bi izleyin wooten , clarke , miller , jaco bunlar dahi farklı teknikler kullanır!!!!
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bass gitarı penayla çalsam??
Collapse
X
-
bence bass dediğin kesinlikle parmakla çalınmalı bi arkadaş hızlı çalmak için pena kullanın demiş bence pek mantıklı değil ben türkiyedeyken yaklaşık 1 buçuk yıl bi death gurubuyla çaldım ve death cover yaptım inanılmaz şeyler öğrendim ve çaldım ama pena kullanmadım onun yerine 4 parmak tekniğimi geliştirdim penayla çalan bi arkadaştan inanın daha hızlı bi teknik ve 2 aylık çalışmayla çok iyi sonuçlar ulaşabiliyorunuz.Yani penayla çalmayı desteklemiyorum bass dediğin bence parmakla çalınmalı penayla çalan basçılarada saygı duyarım tabiki sonuçta onların kendi seçimi ama bence pena kolaya kaçmak gibi...
Yorum
-
mesajları da okudumda ne kadar saçma ve yanıltıcı şeyler var... bas gitarın parmak ile çalınması gerektigini hepimiz biliyoruz.. Zevkini bırakın ne zevki bas gitar parmak ile çalınır... kimisi ilk pena ile çal demiş falan da filan inanmayın... Gitarı aldıktan sonra direk 2 parmaklarını geliştirmeye bak sırasıyla ilk başta parmakların su toplayacak yavas yavas bıkacaksın (bu yaptıgın müzik türüne göre deişir benim gibi thrash metal yaparsan ve çalarken koparsan böyle olr) sonra sol elin acıyacak sonra seviyeni yükselticeksin ilk sol poarmakların alısmaya başlıyacak su toplama neredeyse sıfır seviyeye inecek ama sag parmakların geçmeyecek .... daha sonra kendini aşmaya çalısacaksın seviyene göre zor parcaları çalmak için gaza geleceksin ama hiç de rahat calamıyacaksın ark vs.. parmaklarım su topluyor geçmior acıyor pena ile çalcam diceksin sonra bi bakacaksın herşey ne akdar kolay pena ile yeniden dogmus gibi ve sunu söleyim pena ile bunları yaşadıktan sonra thrash vs... sert ve zor bi tür calacaksan bidaha parmakla çalamassın çalmak istesende çalamassın söyleyim ya hiç başlama ya devam et... bnilk 1 ayda abartmıyorum master of puppets cıkartıp konser veren biri olrak böyle yapmısımdır..(tabiki dinleyici olrak altyapı saglamdı kulak vs...) ilk 5 ayda parmaklarımın acısı hiç geçmedi daha sonra penaya geçtim... tavsiyem CLİFF LEE BURTON gibi birine özeniyorsanız ve onn yaptıklarını yapmak için ugrasıorsanız ve pena ile çalıyorsanız hiç ugraşmayın olmaz ... En basitinden bn bu kadar uzu nyorum yerine pena ile orion çalınmaz desem kim blir kaç kişi atlar ordan nası calınmaz vs.. diye saçma saçma yorumlar olmuyor işte abicim orion falan pena ile olmuyor çok igrenc bir ses geliyor parmakla çalmaya göre bir de sigara faktörü var unutmadan parmaktan penaya gectiginizde tekrar parmakla caldıgınızda eger sigara içiyorsanız hiç ugrasmayın hele daha slow parçalara hiç girtmeyin olmuyor.... Evet arkadaşlar braz uzun oldu ama kendimden örnekler vererek yazdım umarım çogu dogrudur ve pena-parmak şeciminizi kücük de olsa aydınlatır... teşekkürler görüşme üzere...
Yorum
-
Ya bence zevk meselesi.Herkesin zevki farklıdır.İster pena ister parmak fark etmez.Bas gitarı erkek adam parmakla çalar delikanlı ol az diyen insanlar var.Kusura bakmayın ama bunlar dünyaya at gözlüğü ile bakan ve aslında müzikten de pek anlamayan müzisyenlerdir.Müziğin doğası budur:müzik çok yönlüdür müzik evrenseldir.Bu arada bu laflar sizin gibi değerli bassçılara değil ben tamamıyle örnek yazdım yanlış anlamayın sakın
saygılar
Yorum
-
metallica seattle konserinde master of puppets girmeden önce jason penayla nasıl sololar attı parmakla çalınır diyenler izlesinlergerçekten her zaman etkilemiştir o solo beni basçı değilim bu arada.
Son güncelleyen Enis Kurtay; 02-05-2009, 17:17.
Yorum
-
Moderatör
- Mar 2008
- 341
-
Yazılım Geliştirici - Bilgisayar Programcısı
Google'da ara beni: Enis Kurtay YILMAZ
Türkiye'de bulamadığınız devre elemanı için http://www.elektronik-karsilik.com
yigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı göstermetallica seattle konserinde master of puppets girmeden önce jason penayla nasıl sololar attı parmakla çalınır diyenler izlesinlergerçekten her zaman etkilemiştir o solo beni basçı değilim bu arada.
Kimisi penayla çalar, kimisi parmağıyla, kimiside slap atarak ..
Hangisinde rahat ve hangisinde uygun ton varsa bence o kullanılmalı, ki doğrusuda odur zaten. For whom the bell tolls şarkısına bak mesela, Cliff zamanında penayla, Robert zamanında da parmakla çalınıyorYoutube görmüştüm videosunu bulamadım adamlar cover yapmışlar, For whom şarkısına slap koymuşlardı
Yorum
-
Moderatör
- Mar 2008
- 341
-
Yazılım Geliştirici - Bilgisayar Programcısı
Google'da ara beni: Enis Kurtay YILMAZ
Türkiye'de bulamadığınız devre elemanı için http://www.elektronik-karsilik.com
Bandidas isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBi dk ya, Cliff zamanında penayla mı çalınıyordu?Karıştırdın galiba, Jason diyecektin
Jason zaten allahın emri
Yorum
-
yigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı göstermetallica seattle konserinde master of puppets girmeden önce jason penayla nasıl sololar attı parmakla çalınır diyenler izlesinlergerçekten her zaman etkilemiştir o solo beni basçı değilim bu arada.
Bass gitar parmakla **** pena ile çalınır demek yanlış olur ama genel olarak bass ton itibari ile bakıldığında parmakla çalmak daha üstün gibi görünüyor. Her türe uygun olan seçenek parmak gibi. Benim önerimde parmakla çalınması ama penayıda bir kenarda bulundurmak şart derim. Bazı şarkılarda cidden pena olmadan istediğin tonu alamıyorsun...
Yorum
-
arkdaşlar parmakla çalmanın, o gümbür gümbür veya o tatlı tonların zevkini pena veremez, cliff,robert ve daha birsürü basscının yaptığı gibi hem 3 parmak + tokatlayarak çalmak inanılmaz zevkli ayrıca daha fazla göze hitap ediyor.
Ancak penada bir teknik, penaylada çalmak gerekebilir bu yüzden sağlam basscı 2 şekildede çalabilir
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum