Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Schecter Hakkında

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

devi3face isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yukarda yazdığım gitarlar hakkında bilgisi olan birileri yazarsa sevinirim almayı düşünüyorumda.
    Schecterin c1 hellraiserını tavsiye ederim. Sert bi gitarıdr , yani blues falan yapacaksan yanına yaklaşma. C1 alacaksan kesinlikle hellraiser almalısın, gitar çok rahat, zamanında kullandım.

Fakat denemeden sakın alma derim , sapı kalındır , bak bir bakalım eline oturuyormu, seni çalarken yoruyormu, ona göre ver kararını

Sevgiler

Yorum

TrueLiar isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Schecterin c1 hellraiserını tavsiye ederim. Sert bi gitarıdr , yani blues falan yapacaksan yanına yaklaşma. C1 alacaksan kesinlikle hellraiser almalısın, gitar çok rahat, zamanında kullandım.

Fakat denemeden sakın alma derim , sapı kalındır , bak bir bakalım eline oturuyormu, seni çalarken yoruyormu, ona göre ver kararını

Sevgiler

Okuduktan sonra işte bu dedim. Çok güzel anlatmışsın dostum, teşekkür ederim. Hellraiser C-1'i denemiştim. Bende birkaç şey söylersem yeridir galiba.

Öncelikle Alternatif, Blues, Grunge gibi tarzlarda müzik yapacak arkadaşlar, bünyesinde EMG 81/89 Aktif 2 Adet ölümcül Pickup olan bu aletin yanına yaklaşmasınlar .

Schecter gitarlar stabilitesi ve çalınabilitesi yüksek olan gitarlardır. Bugün nasıl Ibanez en ucuz Rg Endonez serilerinde bile klasik sound'unu yansıtabiliryorsa, Schecter her modelinde o kendisine ait, çığlık atan, gür, tok ve tiz tonunu EMG desteğiyle veriyor.

Schecter C-1, Hellraiser C-1 ve Lady Luck modelleri son derece harika modellerdir. Sap bakımı olsun, Neck-Thru(bazı modellerinde)ların bariz sustain'e etkisi olsun hep ön plandadır bu özelliğiyle. Schecter gitarlar ayrıca Horizon Nt serisi Esp'ler gibi Tune-Matic gitarlarında da adından oldukça söz ettirir.

Lady Luck; Neck-Thru, Tune-Matic ve Alnico Plus Humbucker Pickup'lar ile hırçın bir sound'a dur durak bilmeyen bir sustaine sahiptir. Gitar hocamda vardı, tabii sonrada Seymour Duncan ekledi o gitara... Ama Alnicolar'ı mevcutten Fr'siz bir solo gitaristin isteyebileceği herşeyi sunuyor. Ayrıcada FR işkencesinden ve saatler süren tel takımından kurtarıyor.

Son örneği neden verdiğimi kısaca açıklayayım:

Ülkemizde FR'li gitarın iyi olduğu bilinci o kadar yaygınlaşmış ki, herkes kullanmasını bilmeden, tecrübe edinmeden altından kalkamayacağı Fr'li modellere yelteniyor. Kişisel tercihtir, saygı duyarım, fakat FR'nin FR olduğu için isteyenler var.

İşte olay tam burda başlıyor. Tune-Matic köprüler hiçte o kadar yabana atılcak cinsten değillerdir. Solo gitaristin Fr'li gitar kullanması şart olmuş. İşte bu yüzden Schecter gitarları (Fr'li olmayanlar) Türkiye'de tutulmuyor. Düşünüyor ki(almayı düşünen) ''Ben bu gitara 1200 lira veriyorum, neden FR yok!''.
      Paul Gilbert'te solo çalıyo neden PGM'ler Fixed??? (Kişisel tercih, fakat adam biliyor birşeyler ) e, herif deathmetal, at metal çalacak, power chord basıcak, sabit köprü bilincinde değil. Schecter hakkında bilginizi yoksa, deneyin özellikle de bir Tune-Matic modelini, inanın ki çok şaşıracaksınız .

Biraz farklı bir yaklaşım oldu ama olsun. Daha söylenecek, tartışılacak, yazılacak, çizilecek o kadar çok şey var ki... Bu saate bu kafayla benden bu şimdilik bu kadar .
      Son güncelleyen Seventh Rua; 22-08-2010, 00:34.

Yorum

Yeni yeni ülkemizde nam salmaya başlamış bi marka . Gitarlarında genelde schecter yapım manyetikler , Emg manyetikler , Seymour Duncan manyetikler kullanıyorlar bunun yanı sıra Tremolo'da ise direk olarak Floyd Rose markasına başvuruyorlar . Özelliklede fiyat aralığınız 1200 TL üstüne çektiğiniz zaman Emg veya seymour duncanlı bi schecter bulabilirsiniz ki zaten manyetiğin parasınıda hesaba kattığınızda ne kadar hesaplı bi gitar aldığınızı siz düşünün. Özellikle gitarların tasarımları gayet hoş ve görkemli. Şunuda eklemek gerekli ki malzeme kalitesi ve işçiliği göz dolduran markalardan biridir. Toplayacak olursan bu markaya yapılabilcek bir genelde kesinlikle orta sınıfın üstündedir ve tabu haline gelmiş dev markalara kafa tutmaktadır.

Yorum

Arkadaşlar bana shecster marka 1, milyar 1,200 arası önerceğiniz bir modeli varmı ? **** ibanez kadar kullanışlımı?
          Ben sana kendi kullandığım " Schecter Diamond Series S-1 Elite " i önerebilirim. Gerçekten işçilik, Sound, çalınabilirlik, ağırlık ve fiyat açısından fevkalade bir gitar. Yalnız şu sıralar Türkiye'de bulmak biraz zor gibi.

Yorum

Schecter Hallraiser C-1 FR almayı kafaya koydum umarım o gitara sahip olma istegi hayalden öteye gidebilir bende gerekli parayı toplayabilirim

Yorum

metalkafalı isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              evt gayet açık shecter gitarları nasıl bilirsiniz arkadaşlar? bu gitarların tarzı nedir? music123 de gördüğüm kadarıyla tremolo falan kullanmıyolar. Mesela Shecter C1 Classic nasıl? şekil olarak çok iyi göründü gözüme. Blues gitarı ama yanılmıyorsam.
              1 ay kadar önce c1 classic aldım. gitarın ses karakteri taz olara k merak ediyorsan gibson tonlarını andırıyor.switchin 2. yolunda strat karakterine yakın tonlar alıyorum.sanırım ağaçtan kaynaklanıyor.sustain konusunda çok başarılı.kore yapımı olması nedeniyle endişelerim olmuştu fakat malzeme kalitesi çok iyi.kore yapımı schecter ler içinde en derli toplu model bu sanırım.tünelde öylesine denemek için çaldım sesi çok hosuma gitti aldım çıktım.kayıtlarım bölümde bi konu açtım sesi hakkında fikir versin diye.dinlersen daha net bir fikrin olur sanırım.temiz tonları merak edersen kayıt edip yollayabilirim.
              link aşağıda:
              https://soundcloud.com/salihozcanhayli/tracks Tüm Gitarlas Schecter C-1 Clasic İle çalınmış olup efekt ve kayıtta sadece Boss Gt-10 kullanımıştır.

(ritm ve solo bütün gitarlar schecter c-1 classic ile kaydedildi.)
              Son güncelleyen haylix; 22-08-2010, 12:40.

Yorum

Ya arkadaşlar ben aslında arada alternatif rock falanda yapıyorum grupça umut kaya,duman ,v.b hellraiser c1 Fr nası uygunmu değilse hani o fiyat araşığında önerceğiniz varmı?

Yorum

Alternative yapılmaz o gitarla sana önerim Fender lere bak!

Yorum

Ya ben zaten alternatif full yapmıcam arada yapıcam genellikle metal.

Yorum

solo 6 custom al o zaman shecter

Yorum

schechter gitarların tümü metal ve türevleri için üretilmiştir.bu gitarlarla blues,rock,alternative rock hiçbirini çalamazsınız.ama metal çalıyorsanız mükemmel giden gitarlar

Yorum

Ya arkadaşlar ben aslında arada alternatif rock falanda yapıyorum grupça umut kaya,duman ,v.b hellraiser c1 Fr nası uygunmu değilse hani o fiyat araşığında önerceğiniz varmı?
                          duman çalacaksan elinde hangi gitar varsa onunla devam et.dumanın parçalarının belli bir tonu bile yok hangi tonda çalarsan çal iyi gider

Yorum

Ya ben zaten alternatif full yapmıcam arada, genellikle metal.
                            Schecter PT Fastback BLK - Parlak Siyah Elektro Gitar

Fastback'ler senin işini fazlasıyla görür. dün geçti elime bir tane oldukça tatmin ediciydi.

Yorum

yukarıda arkadaşın dediği gibi shecter metal ve türevleri için üretilmiştir bir çoğunda emg takılıdır, sapta emg 60 varsa al o zaman olur ton yelpazesi genişlemiş olur ama hem sapta metal için hem köprüde metal için manyetik takılıysa alma derim

Yorum

Hellraiser C-7 FR ile C-7 Jeff Loomis signature arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz ?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X