Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Laney CUB Serisi

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Laney CUB Serisi

Merhaba herkese..
    Mydükkan stoklarına bu akşam (25.02.2010)itibarı ile girmiş olan bu 2 ürün hakkında bildiklerimizi paylaşalım. Hoş amfilere benziyorlar..

Laney Cub 10

10W RMS ses çıkışlı A/B Class all tube amfi
    10" Celestion Driver Speaker
    Preamp katında 2 adet ECC83
    Poweramp katında 2 adet 6V6GT

-------------------------------------------------------------------------------

Laney Cub 8

5W RMS ses çıkışlı A Class all tube amfi
    8" Celestion Driver Speaker
    Preamp katında 1 adet ECC83
    Poweramp katında 1 adet 6V6GT

İzlediğim videolar kadarıyla çok hoş Vintage tonlara sahip amfiler. 2 ay içerisinde amfi almayı düşünüyorum ama daha çok metal müzikle ilgileniyorum metal muff pedalımla iyi ton yakalarmıyım?
    Son güncelleyen yutup123458; 02-08-2010, 20:07.

Aynı şeyi ben de merak ediyorum.Yardım edebilecek arkadaşlar varsa mutlu olurum.

Yorum

Mesela lamba modifiyesiyle modern metal tonları yakalanırmı tabiki dist pedalıyla..

Yorum

Bahsi geçen iki amfininde içini açmadım, incelemedim. Ama lamba modifiyesi ve Laney amfiler konusundaki tecrübelerimden yola çıkarak, genel anlamda bir şeyler söylemek istiyorum. Kaale alıp almamak size kalmış.

Hangi ECC83 entegre edilmiş bilmiyorum ama, Laney Çin üretimi, kaliteli olan (çinlilerin enderde olsa kaliteli yaptığı şeyler çıkıyor) tüpleri kullanıyor amfilerinde.

Metal tonu için yapılabilecek modifiyeyi, stok lambayı çıkartıp başka markanın ECC83 ünü takmak olarak düşünürsek, bu olay tonda taş çatlasa %5 lik bir değişim gösterecektir. Bununda nekadarı kulakla hissedilir tartışılır. Yani pek akıl karı değil kanımca.

ECC83 değilde başka preamp lambaları takarsak eğer, yine öyle dağlar kadar fark olmayacaktır. %10 un üzerinde bir değişim beklemek hayalden öteye gitmemeli.

Açıkcası çıkan sonuç, bu uğraşa ve masrafa değmeyecektir yani.

Yorum

@Yutup123458

Genel olarak nasıl bir amfi sizce hocam?Hard rock için nasıl gider sizce?Ac/Dc,Led Zeppelin vsvs...Veya bu tarz için ne tür amfi önerirsiniz,çoğu konuyu inceledim ama sizin fikrinizi bilmek istiyorum.

Yorum

Bu amfileri geçen hafta tünelde senkopta 10 dakika kadar kurcalama fırsatı buldum. Ondada gitarı çalan ben değildim. Dinleme fırsatı buldum desem daha doğru olur.

Zaten tarzının Ac/Dc, Led Zeppelin vs. vs. olduğunu düşünüyorum. Booster kullanılarak biraz daha fazlası olabilir belki, bilemem. Ama E.Q ve FX Loop olmaması çok çok büyük bir eksik benim gözümde. Hadi Loop belki lüks kaçarda, E.Q olabilirdi en azından. 10'' hoparlör koyuyorsun, 10w çıkış gücü veriyorsun, 2 adet ECC83 var, E.Q yok. ilginç.

Söylenen tarzlar için tavsiyelerim ise, Laney LC ya da VC serisi olur. Mümkünse 30w olanları. VC30 2x12'' hele cuk diye oturur.

Birde koyu bir fanatiği olduğum, hiç tarzım olmamasına rağmen sahip olduğum amfilerin arasında yeri çok farklı olan Laney l5t var. Görüldüğü yerde denenmesi, yeterli nakitiniz varsa satın alınması tavsiyemdir.

Yorum

cub10 u kullanmaktayım.Ekipmanım "jackson dkmgt" "mxr doubleshot dist." "cry baby zw-45 wah" ve "laney cub 10".Cleanleri inanılmaz güzel insanın ruhunu okşuyor gaini kısıp yüksek seste clean tonlar alabilirsiniz cleanleri kötü denilen aktif emg'ler ile kadife gibi tonlar alıyorum .Overdrive(pedal ile)gain kısıkken tabiri caizse cayır cayır tonlar elde ediyorsunuz overdrive gaini artırdıgınızda yine alev makinası .Distortiona gelince güzel tonlar almak mümkün pedallara tepkisi güzel amfi drivea girdiginde gerçekten kulağınızı dolduruyor dinkeyince sinek vızıltısı olmadığını anlıyorsunuz 10"speaker ile bile mükemmel ton alıyorsunuz ki 12"speaker olsa neticeyi düşünemiyorum.Eksikleri fx loop ve reverb ama ikisininde yokluğunu hiç hissetmedim ben bir "ehx holy grail" ile reverb işini çözebilirsiniz.Kısacası fiyat performans açısından en iyi amfilerden biridir.l5t bundan daha iyidir ama fiyatıda iyidir çok paranız yoksa ve apartmanda oturuyorsanız ilaç gibidir.

Yorum

Ben Laney Cub10 kullanıyorum. Dış görünüşü oldukça kaliteli ve vintage görünüme sahip. Arkası açık ve ızgara ile kapatılmış. Amfi ev ortamı için ideal ses düzeyine sahip. Düşük ses düzeyinde bile oldukça dolgun, sıcak ve derinlik veren ton alabiliyorsunuz. Transistörlü amfim de var(dı) ve her iki tip amfiyi karşılaştırma olanağı buldum. Lambalı amfi olarak clean tonu muhteşem gerçekten. Gitarımın (İbanez AS103) manyetiklerinin ne kadar iyi olduğunu daha iyi anlıyorum şimdi. Stratım da var sabırsızlanıyorum ancak henüz deneyemedim. Gaini arttırınca aldığım crunch tonları da son derece güzel ancak amfi vintage tadında olduğundan sert overdrive ya da distortion beklenmemeli. Jazz, blues ve klasik rock tarzı için amfi tek başına bile yeterli. Ayrıca arkadaşın da belirttiği üzere bağladığınız pedalların gerçek ton karakterini amfiden alabiliyorsunuz. Üç ayrı overdrive pedalımla çok tatlı blues tonları alıyorum. Ayrıca GT-8'im de var, deneyemedim merak ediyorum direkt input üzerinden amfiyle nasıl anlaşacak. Eğer absürd tonlar almazsam (ki sanmıyorum) FX loop olmayışı benim için hiç problem olmayacak. Bir tek reverb yokluğu sorun gibi duruyor ve reverb pedalı arayışındayım ancak dediğim gibi amfinin öyle güzel tonu var ve tuşeye öyle güzel yanıt veriyor ki bu fiyata ''ah keşke reverb de olsaydı'' demiyorsunuz. EQ için amfinin üzerinde gitarın ton potuna benzer işleve sahip ton ayarı var ve oldukça kullanışlı ama daha karmaşık eq ayarı isteyenler eq pedalına ihtiyaç duyabilir.

Sonuç olarak bu amfi boyundan çok büyük tonal işleve sahip ve ev/kafe ortamı için ideal bir vintage lambalı amfi olarak verdiğim parayı fazlasıyla hakediyor. Zaten diğer markaların benzer fiyat aralığındaki eşdeğer amfileri genelde daha düşük özelliklere sahip. Bütçeniz sınırlıysa, ev ortamında takılıyorsanız, amfiden fazla karmaşık özellikler beklemiyorsanız mutlaka deneyin derim.

Yorum

Bunun cub 8 olanı var internette. Sizce o nasıldır işimi görür mü ev kullanımı için? Gain yok sanırım üzerinde. Gitarım american fender standard stratocaster gitarın tonunu hissettirir mi az da olsa?

Yorum

Laney cub 8 mi yoksa İbanez valbee mi? Bu da diğer sorum

Yorum

Belirttiğin amfileri hiç denemediğim için yorum yapamayacağım dostum.

Yorum

Ben bugün aldım. Önce hiç pedal kullanmadan çaldım. Clean sesler muazzam, drive doğal olduğundan öyle cayır cayır birşey beklemeyin. Daha sonra Boss DS2 bağladım öyle bir distortion verdi ki kulaklarıma inanamadım. Dolgundu diğer arkadaşımın da dediği gibi sinek vızıldaması gibi değildi. Tone ayarına gelince 7 ve yukarısında tiz 4-7 arasında mid tiz ve bas dengeli 0-4 arasında ise bas sesler alıyorsunuz. En sonunda Rp 255(processor) bağladım ve metal tonumu denedim... Şunu söyleyebilirim metalcinin de rockçının da bluescunuda en iyi dostu olabilecek cinsten bir amplificator. Bu fiyata başka veya daha güzel bir tüplü amplificator alamazsınız bence...
                        Son güncelleyen kocaman_93; 13-05-2010, 21:37.

Yorum

okuduğum yorumların bazılarına yorum yazacağım
                          1.) amfiye proc. bağlama işi. ben bir ara pod 2.0 ile beraber kullandım , cleanlerde harika tonlar aldım yani öyle böyle değil ama iş drive a gelince proc. tek başına amfi ile anlaşamadı çok boğdu tonu ama doubleshotla beraber kullanınca idare eder tonlar aldım. Amfinin cleani zaten harika ama çeşitli tonlar açısından kullanılabilir lakin drive için tek başına proc.ü yetersiz buldum. Ayrıca işin içine başka pedallarda girince(wah gibi) inanılmaz dip gürültüsü oluyor proc.ün noise gatei yetersiz kalıyor.
                          2.) cub8 alacağım diyen arkaş o amfide 8"speaker var pedallada olsa dolgun drivelar alamayıcağını düşünüyorum , tabi 10" de metal için tam yeterli değil ama yinede çok fark oluyor 8" ile. ibanez valbee nin speakerı ondanda ufak kaldıki clean takılırım sadece diyorsan laneyin cleanleri efsanedir
                          3.) ayrıca geçen gün ts9 aldım ayrılamıyorum başından cidden dedikleri kadar canavarmış pedal amfiyle kadim dostu oldular heleki doubleshotı boostlayınca cayır cayır oldu iyice

Yorum

Arkadaşlar sizce bu amfi Boss GE-7 EQ ve Metal Muff pedalı ile, daha çok bass EQda kaliteli, cayır cayır metal tonları verebilir mi sizce?

Yorum

stormone isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              2.) cub8 alacağım diyen arkaş o amfide 8"speaker var pedallada olsa dolgun drivelar alamayıcağını düşünüyorum , tabi 10" de metal için tam yeterli değil ama yinede çok fark oluyor 8" ile. ibanez valbee nin speakerı ondanda ufak kaldıki clean takılırım sadece diyorsan laneyin cleanleri efsanedir
                              3.) ayrıca geçen gün ts9 aldım ayrılamıyorum başından cidden dedikleri kadar canavarmış pedal amfiyle kadim dostu oldular heleki doubleshotı boostlayınca cayır cayır oldu iyice
                              Cub 10 metal için bence oldukça yeterli. Zaten pedal kullanacaksın. Birde Rp255 Noise gate'i dip gürültüsünü sıfırlıyor.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X