Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ev için lambalı amfi tavsiyesi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Ev için lambalı amfi tavsiyesi

Merhaba,
    Ben sadece evde gitar çalan, grup vs işiyle uğraşmayı sevmeyen bir insanım. Yeni bir gitar aldım(am. fender deluxe hss) ve "her zaman için amfiye verilen para gitar ile yakın olmalıdır" sözünü esas alarak amfimi de değiştirmek istiyorum. Alacağım amfinin son amfim olmasını istiyor, ve kalite arıyorum. fiyat fark etmez, ama gitarım yanında çok sönük kalmamalı, ona eş birşey arıyorum.

Tabi lambalı amfi olunca söz konusu, ses ve watt problemi işin içine giriyor. ben dediğim gibi ev kullanıcısıyım, ama buna rağmen illa kısık sesle çalacağım diye birşey yok. şöyle ifade edebilirim durumu sanırım; ben marshall mg50dfx sahibiyim, ve sesi genelde (hem amp hem de speaker volumeu olarak) 1/2 değerinde kullanıyorum. zaman zaman daha fazla da açabiliyorum.

Bu durumda bana nasıl bir amfi tavsiye edersiniz? müzik türü vs gibi detaylar giriyor bu noktada, ama zaten denemeden almayacağım, tek istediğim biraz fikir sahibi olup, benim durumum için ne tür amfiler önerilir onu öğrenmek.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Aklıma nedense direk Fender Blues Junior Texas Red geldi...

Yorum

güzel bir öneri, fakat ben daha geniş tarza uyacak bir amfiyi tercih ederim. Tavsiyeleri etkilememek için bahsetmemiştim ama biraz tarzdan bahsetsem sanırım daha iyi olacak.
      Genel olarak hard rock/classic rock çalmayı severim. Blackmore en sevdiğim gitarist, gilmour en beğendiğim tona sahip gitaristtir.
      ama bunun yanında ara ara (göreceli olarak) sert tonlara da gitmeyi severim. scorpions, blacksabbath, judas priest falan... (sanırım bu neden hss gitar sahibi olduğumu da açıklar)

Yorum

Judas Priest falan çalacağım dersen zaten gitar gitmez o tarza ama ENGL nin anfileri sana çok uygun tabiki kesenin ağzını açacaksın ENGL E322 Thunder Combo (Drive) , ENGL E320 Thunder Combo (Reverb) bu anfi harika ötesi anfilerdir çoğu kisi ENGL nin kafa anfilerini kullanır Hem kalite hem maliyet açısından ama sen evde çalacağım diyorsun kolona bağlamıyacaksın bence bu 2 anfi harikadır **** bu kafa anfisini alabilirsin ENGL E325 Thunder 50 Head.Bu anfiler metal tarzına hitap eden lambalı olağan ustu anfilerdir ama bence hard rock / rock tarzlarına hitap eder ama fender bir gitarlar **** senin gitarın ile nasıl bir kombinasyon olur bilemem ama kötu çıkacak anfiler değil kesinlik ile.

Yorum

Marshall DSL401 bak bir istersen o biraz daha her yola gelir gibi en azından drive olarak...

Yorum

SchallPlatten isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Judas Priest falan çalacağım dersen zaten gitar gitmez o tarza ama ENGL nin anfileri sana çok uygun tabiki kesenin ağzını açacaksın ENGL E322 Thunder Combo (Drive) , ENGL E320 Thunder Combo (Reverb) bu anfi harika ötesi anfilerdir çoğu kisi ENGL nin kafa anfilerini kullanır Hem kalite hem maliyet açısından ama sen evde çalacağım diyorsun kolona bağlamıyacaksın bence bu 2 anfi harikadır **** bu kafa anfisini alabilirsin ENGL E325 Thunder 50 Head.Bu anfiler metal tarzına hitap eden lambalı olağan ustu anfilerdir ama bence hard rock / rock tarzlarına hitap eder ama fender bir gitarlar **** senin gitarın ile nasıl bir kombinasyon olur bilemem ama kötu çıkacak anfiler değil kesinlik ile.
            Judas Priest çalacağım en sert müzik olacaktır herhalde, ki zaten manyetik değişimi de düşünüyorum ileride. Önce amfi meselesini halletmek istiyorum. (bu arada Judas Priestin iki gitaristinin de bir dönem fender kullandığını belirtmek isterim )
            ENGL güzel bir marka, benim de üzerinde durduğum amfilerden bir tanesi. ama genel olarak okuduğum değerlendirmelerde bu amfinin biraz sert olduğu yazıyor. Yani blackmore tonlarına yakın birşeyler alırım ama gilmourunki kadar sıcak ve yumuşak bir ton alabilir miyim bunu bilemiyorum. Sertlik konusunda ENGLnin zaten sorunu yok.
            Combo konusuna gelince, ben de combo amfinin bana daha iyi gideceğini düşünüyorum, sonuçta head dendiği zaman ihtiyacımın çok çok üstü bir ses yüksekliği söz konusu oluyor.

Asilberk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Marshall DSL401 bak bir istersen o biraz daha her yola gelir gibi en azından drive olarak...
            ben daha çok jvmlere bakmıştım marshallda ama ilginç bir öneri, seçeneklerimin arasında bulunduracağım, teşekkürler.

Yorum

Ev için kullanılacak lambalı amfilerin, düşüncelerden değil, tecrübelerden yola çıkarak, en fazla 30w gücünde olmasını öneririm. Daha fazlası gerçekten çok abartı oluyor. Attenuator kullanman gerekiyor ve oldum olası attenuator ile kısılan sesi sevmedim. Açıkcası mantıklıda gelmiyor. Ve ekstradan masraf demek oluyor buda. 30w a kadar olan çoğu amfilerde stok olarak bulunmuyor çünkü genelde ve Türkiyede de düzenli bir şekilde getirip satan mağaza yok. Varsada ben hiç rastlamadım şimdiye kadar.

( Attenuator nedir (Bilmeyen arkadaşlar için): Özetle anlatacak olursam, zorlanan lambalardan, daha kısık seste, olması gerektiğindeki gibi ton almaya yarayan aparattır. Örneğin 70w lık bir amfiden ses seviyesi 6 da iken alınacak ton, odamını bangır bangır sallayabilir. Attenuator ile bu sesi, sanki 3 de, 4 de kullanıyormuş haline getirip, 7 deki tonu kaybetmeden gitarımızı çalabiliyoruz. Kendi fikrim, tonu değiştirdiği yönünde ve bu yüzden sevmiyorum. Memnun kalanlarda çok var.

Bu aparat hakkındaki en büyük tartışmalardan biride, lamba ömrünü kısaltıp kısaltmadığı yönündedir. Attenuator lambanızın ömrünü kısaltmaz. Çünkü bununla birlikte kullandığınız lambalar, genelde yarı devirle çalışmış olur.

Rakamlarla örnek vereyim.

Bir lambanın ömrünü 10 olarak düşünelim. Her gitar çaldığımızda lambanın ömründen 1 gittiğini varsayalım. Bu şartlar altında 10 defa gitar çaldığımızda, lambanın ömrünü tamamlamış olması gerekiyor. Ama attenuator ile gitar çaldığımızda, her çalışımız 0.5 oluyor, ve 20 defa gitar çalma hakkımız oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. Yani sonuç olarak, lambalar daha az zorlanacağı için, ömrü kısalmaz, aksine ömürleri uzar. )

Tavsiyelerim ise;

Fender blues Junior: Drive ı power lambalarını kırarak alırım diyorsan, tavsiye etmem. Ev ortamında kesinlikle attenuator gerekli bu iş için çünkü. Preamp lambalarından alırım diyorsan, gayet tatmin edicidir. Clean kanalıda, drive katıda gayet güzel. İsmi Fender diye ön yargılı bakma, bu tarz amfiler önüne eklediğin ekipman ne ise, o doğrultuda iş gören aletlerdir. Stok hali ile blues da yapabilirsin hard rock da. Önüne V-Twin ayarı birşey koyarsın, death de yaparsın. Dediğim gibi ne bağladığına bağlı. Dezavantajı 10'' hoparlörü ve FX loop eksikliği.

Laney LC ya da VC 15 : Fender B.J ile aynı ayarda ve aynı yönde amfiler bunlar. Fenderden farkları yok desek hiç yanlış olmaz. Fiyat problem olmayacak dersen, VC yi al derim, 2 ayrı kanal var çünkü onda. Foot kontrol imkanı var yani hem kanallar hemde reverb için. Önüne eklediğin ekipman ne ise, o doğrultuda iş görme durumu bunlar içinde geçerli. Dezavantajları 10'' hoparlör.

Laney l5t-112 : Kendi kullandığım amfi. 5w olduğu için küçümseyen arkadaşlar olursa, denemelerini tavsiye ediyorum. Tahmin bile edemeyekleri bir ton duyacaklar. En büyük avantajı 12'' lik G12 serisi hoparlörü.

Power lambalarında drive almak istiyorsan, attenuator olmadan ev ortamında bu amfi ilede zorlanırsın. Preamp lambalarında sorun yaşamazsın.

Tonlarına değinecek olursak eğer. Clean tonu B.Juniordan ve bu ayardaki tüm amfilerden çok daha güzel. Laney zaten bilinen ''Cleande iyi amfi'' olayını bu seri ile tescilledi bence. Tadına doyum olmuyor. Ve ben bunları EMG81/60 kullanıcısı olarak söylüyorum. Birde bu amfiye strat taktığınızı düşünsenize.. Drive tonunda ise, B.J a yakın diyebiliriz. Sert bir distortion beklemeyin. Ama seviyeyi yükseltirseniz, overdrive ı en sert dozunda yaşarsınız. Reverb oldukça hissedilir, tatminkar. İçini sökmedim ama reverb tankınında gayet sağlam olduğunu düşünüyorum

Önüne ekleyecekleriniz ile, Mesa Rectifier tadı bile alabilirsiniz. (G12 hoparlörler pek yatkın değil aslında bu tona ama, E.Q ile olur gibi =))

Tek dezavantajı (bence) rengi =) Birde A sınıfı olduğu için A/B sınıfına göre fazla elektrik harcaması. Ama A sınıfının saf sesi, bunu unutturuyor insana.
              .
              .

Ev için bunların dışında önerebileceğim, yine bu ayarda amfiler olurdu.

Peavey classic 20 ve 30 uda öneririm ama, bunlar hakkında yorum yapacak kadar tecrübe etmedim her ikisinide. 30 u öneririm ama. 20 de reverb yok. Ve bildiğim kadarı ile, FX loop da yok bu iki amfide. En büyük dezavantajlar bu. Ama classic 30daki 12'' blue marvel hoparlör, gerçekten bambaşka bir tat veriyor. Hele gitarın akçaağaç klavyeli ise..

Son olarak, mesajın başında yazdığımı tekrar yazıyorum ve kesinlikle gözardı edilmeyecek bir öneri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ev ortamında, tam verim ile kullanmak istiyorsanız, 30w tan yüksek amfi almayın. Ses problemim yok diyorsanız hadi en fazla 50W olsun, ki o bile çok rahatsız edici olur apartman dairesinde ve tam verim alınamıyor.

Umarım evde lambalı amfi kullanmak isteyen tüm arkadaşlara faydası olur yazdıklarımın.

Saygılar..

EKLEME : Üst limiti 500 TL olan gitarların, en büyüğü 30w olan transistörlü amfilerin, tavsiyelerini, yorumlarını, tartışmalarını yapmaktan çok sıkılmıştım. Böyle bir başlık açtığın için gerçekten teşekkür ediyorum. Bir güzel içimi döktüm =)
              Son güncelleyen yutup123458; 18-11-2009, 22:06.

Yorum

Bende biliyorum Judas Priest'in gitaristinin bir aralar K.K. Downing'in fender çaldığını ama bir aralar ama genelde custom shop gitarlar çalıyorlar Kurban'ın gitaristi Özgür'de fender çalıyo ama o sesler o gitardan nasıl çıkar bir turlu anlamam manyetikleri değisik ama ne olduklarını bilmiyorum.Bu arada tekrar dusundum sanırım en uygunu ENGL'sanırım Yutup'un dediği Laney l5t-112 de çok güzel bence denedim gayet güzel ama ENGL ler buna tozunu yutturur ayrıca ENGL leri ölene kadar kullana bilirsin sanırım ömurboyu garantileri var.

Yorum

yutup123458 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  ( Attenuator nedir (Bilmeyen arkadaşlar için): Özetle anlatacak olursam, zorlanan lambalardan, daha kısık seste, olması gerektiğindeki gibi ton almaya yarayan aparattır. Örneğin 70w lık bir amfiden ses seviyesi 6 da iken alınacak ton, odamını bangır bangır sallayabilir. Attenuator ile bu sesi, sanki 3 de, 4 de kullanıyormuş haline getirip, 7 deki tonu kaybetmeden gitarımızı çalabiliyoruz. Kendi fikrim, tonu değiştirdiği yönünde ve bu yüzden sevmiyorum. Memnun kalanlarda çok var.

Bu aparat hakkındaki en büyük tartışmalardan biride, lamba ömrünü kısaltıp kısaltmadığı yönündedir. Attenuator lambanızın ömrünü kısaltmaz. Çünkü bununla birlikte kullandığınız lambalar, genelde yarı devirle çalışmış olur.

Rakamlarla örnek vereyim.

Bir lambanın ömrünü 10 olarak düşünelim. Her gitar çaldığımızda lambanın ömründen 1 gittiğini varsayalım. Bu şartlar altında 10 defa gitar çaldığımızda, lambanın ömrünü tamamlamış olması gerekiyor. Ama attenuator ile gitar çaldığımızda, her çalışımız 0.5 oluyor, ve 20 defa gitar çalma hakkımız oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. Yani sonuç olarak, lambalar daha az zorlanacağı için, ömrü kısalmaz, aksine ömürleri uzar. )

Tavsiyelerim ise;

Fender blues Junior: Drive ı power lambalarını kırarak alırım diyorsan, tavsiye etmem. Ev ortamında kesinlikle attenuator gerekli bu iş için çünkü. Preamp lambalarından alırım diyorsan, gayet tatmin edicidir. Clean kanalıda, drive katıda gayet güzel. İsmi Fender diye ön yargılı bakma, bu tarz amfiler önüne eklediğin ekipman ne ise, o doğrultuda iş gören aletlerdir. Stok hali ile blues da yapabilirsin hard rock da. Önüne V-Twin ayarı birşey koyarsın, death de yaparsın. Dediğim gibi ne bağladığına bağlı. Dezavantajı 10'' hoparlörü ve FX loop eksikliği.
                  Hocam öncelikle teşekkürler güzel yazmışsınız ama diğer arkadaşların yanlış bilgi sahibi olmamalrı için izninizle bir-iki yanlışınızı düzeltmek isterim.
                  Attenuator
                  Attentuator, direkt olarak lambanın ömrünü kısaltmaz yani zararsız bir mahluktur kendileri. Ama uzatması ise mümkün değil. Mantığını açıklamaya çalışırsak attenatuor aslında ampliden tamiyle bağımsız bir alettir. Hoparlör amfi arasına girer ve gelen sinyalin bir kısmını hoparlöre gönderir ve bir kısmını ısı enerjisine çevirerek ses düşürür. Amacı ise lambalı amplinin lambaları ses açıldığında etkisini gösterdiğinden amfiden sesi açarız ve lambalar yola gelir. Attentuator de sesi düşürüp kabine verir. Böylece lambalar verimli çalışır, komşulardan dayak yemezsiniz. Lamba konusuna gelirsek evet direkt olarak ömrü kısaltmıyor ama amplinin volume'u yüksek olduğundan lambalar daha sıcak, daha güçlü, daha çok çalışacak bu yüzden lambalar çabuk eskiyecektir. Olay bundan ibarettir.
                  Blues Jr.
                  Alet 12" lik hoparlöre sahip ayrıca FX Loop yapılması çok kolay bir işlem. Elektronikten anlıyorsanız yarım saatte halledersiniz. Hoparlör konusunda hocam sanırım siz Pro Junior ile karıştırdınız.
                  Ampli konusuna gelirsek David Gilmour'un tonu zor bir ton ve Gilmour tonu alınan setuptan Judas Priest çıkarmak zor, ama imkansız değil. Tavsiyem madem Gilmour'u da çok seviyormuşsunuz amfi alırken Gilmour'u referans alın kendinize. Diğer tonlar pedalla, pre-amp ile halledilebilecek tonlar.
                  Ayrıca ENGL'ler evet güzel ampliler ama Gilmour'a gitmeyeceğini düşünüyorum.
                  Sonuç olarak bunları söyleyebilirim. Ve sanırım bir şey öneremeyeceğim ama Peavey Classic 30'a bir bakmanı tavsiye ederim.

Yorum

L5T yi distribütörü senkop bile yılda 3 tane ya getiriyoor ya getirmiyor. Ancak sipariş olursa, kapora ile getiriyorlar. 2. eli de yok denecek kadar az. Yılda 1 tane BELKİ düşüyor. Açıkcası Türkiyede kullanıcısınında, sayısınında az olduğunu düşündüğüm bir amfi.

Denediğin için kendini şanslı hissedebilirsin bence. Ama yeteri kadar denemediğin içinde üzülmelisin. En azından poweramp katını yeterince zaman ayırarak denememişsinki, "ENGL ler buna tozunu yutturur" gibi genel ve yanlış varsayımda bulunuyorsun.

Hoparlörün modeli olsun, lambaların modeli olsun, laneye has o ton yapısı ile olsun, üretildiği sınıf olsun, herşeyiyle, mükemmel ve harika bir clean için yaratılmış amfilerdir Laney Lionheart ler. ENGL deki hiçbir amfi cleande yarışamaz bu yüzden L5T ile.

ENGL ile Laney hiç bir kulvarda karşılaştırılamaz zaten, çünkü bambaşka ton yapısına sahip aletler.

Drive olarak karşılaştırıp, engl ezer demekte yanlış. Aynı amaca yönelik, aynı kulvarda drive üretmiyorlarki karşılaştırılsınlar. Alacak adam zaten bilir markaların yapılarını ve ''dur bakayım acaba hangisinin drive ı daha güçlü, daha ezici" demez.

Laneyin cleani engl den daha iyi dedim. Aslında bu karşılaştırmamda hatalı. Bambaşka tonlarda, bambaşka amaçlarda clean üreten aletleri karşılaştırmak doğru değil.

Herşeyi ile aynı olurda, işte ozaman bu bunu yer, bu bunu geçer diyebiliriz. Ama bunlar alakasız amfiler.

Şahsen ben "elimde x tl para var. Dükkana gireceğecim, ENGL leride, Laney leride deneyeceğim. Karşılaştırıcağım, hangisi hoşuma giderse onu alacağım" diyen birini görsem, tondanda, elektro gitardanda zerre kadar anlamadığını düşünürüm. Çünkü bu yalnızca acemilerin, kafasındaki tonu oturtamamış kişilerin yapacağı bir şey.

Ayrıca Judas Priest çalacağım en sert müzik olacaktır herhalde diyen birinin, ENGL amfi kullanması olabilecek en kötü ihtimallerden biridir sanırım. Bu yüzden ENGL tavsiyen bence doğru değil.

Ömür boyu garanti ise, ürünü aldığın firma, eğer duyarlı, ilgili bir distribütör değil ise, hiç bir işe yaramıyor. Çünkü sonuçta amfiyi gönderecek olanlar onlar, ve genelde 40 dereden su getiriyorlar. Hadi distribütör gönderdi diyelim, üretici firmada çok ince eleyip sık dokuyacaktır ve muhakkak bir kullanıcı hatası bulup, masrafı sana ödettireceklerdir tamiri ettikten sonra. Tamamını olmasada, bir kısmını. Planet Waves de başıma geldi bu garanti olayı, çok iyi biliyorum o yüzden. Dimarzio ile problem yaşayan bir arkadaşımda oldu.

Ayrıca ürününüzün gitmesi, gelmeside öyle kısa zaman almıyor. Hatırı sayılır bir süre bekletiyorlar sizi. Yani ayrı kalmasıda cabası..

Sağolasın xFRaTx

Ömür konusunda, lambalar daha az zorlandığı, daha az ısındığı için, daha uzun süre idare edebilir mantığı ile yazdım ben onu Aslında mantık lamba ömrünün uzaması değil, daha geç yıprandığı için, daha uzun süre kullanmamız. Karmaşık oldu sanırım biraz

Arkadaşımızında bahsettiği gibi FX Loop gayet kolay eklenebilicek bir parçadır. Laney lx35r ye ekledim ben. Problem çıkmaz, yapamıyorsanız bile, çok cüzzi bir meblaya yapıyorlar.

12'' - 10'' konusunda ise, özür diliyorum hatamdan ötürü.
                    Son güncelleyen yutup123458; 18-11-2009, 23:24.

Yorum

Ev için kullanılacak lambalı amfilerin, düşüncelerden değil, tecrübelerden yola çıkarak, en fazla 30w gücünde olmasını öneririm. Daha fazlası gerçekten çok abartı oluyor. Attenuator kullanman gerekiyor ve oldum olası attenuator ile kısılan sesi sevmedim. Açıkcası mantıklıda gelmiyor. Ve ekstradan masraf demek oluyor buda. 30w a kadar olan çoğu amfilerde stok olarak bulunmuyor çünkü genelde ve Türkiyede de düzenli bir şekilde getirip satan mağaza yok. Varsada ben hiç rastlamadım şimdiye kadar.
                      ...
                      Ev derken, komşu derdimin olmadığını belirtmek isterim. yazlık bir yerde oturuyorum ve dolayısıyla kışın etraf boş oluyor. sesimi iki sokak öteden duyanlar olmuş ama hiç şikayet almadım. Benim için ses sınırı kulaklarımı rahatsız etmemesiyle alakalı. Bu sebeple 30W önerini ben 50W olarak düşünebilir miyim sence?
                      Bir diğer konu ise amfiyi zaten Türkiyeden almayı düşünmüyorum. O yüzden seçenek konusunda daha rahat davranabilirsiniz. (büyük olasılık avrupadan alacağım, o yüzden marshall ve engl üstünde durmuştum)
                      ...
                      Tavsiyelerim ise;

Laney LC ya da VC 15 : Fender B.J ile aynı ayarda ve aynı yönde amfiler bunlar. Fenderden farkları yok desek hiç yanlış olmaz. Fiyat problem olmayacak dersen, VC yi al derim, 2 ayrı kanal var çünkü onda. Foot kontrol imkanı var yani hem kanallar hemde reverb için. Önüne eklediğin ekipman ne ise, o doğrultuda iş görme durumu bunlar içinde geçerli. Dezavantajları 10'' hoparlör.

Laney l5t-112 : Kendi kullandığım amfi. 5w olduğu için küçümseyen arkadaşlar olursa, denemelerini tavsiye ediyorum. Tahmin bile edemeyekleri bir ton duyacaklar. En büyük avantajı 12'' lik G12 serisi hoparlörü.

Power lambalarında drive almak istiyorsan, attenuator olmadan ev ortamında bu amfi ilede zorlanırsın. Preamp lambalarında sorun yaşamazsın.

Tonlarına değinecek olursak eğer. Clean tonu B.Juniordan ve bu ayardaki tüm amfilerden çok daha güzel. Laney zaten bilinen ''Cleande iyi amfi'' olayını bu seri ile tescilledi bence. Tadına doyum olmuyor. Ve ben bunları EMG81/60 kullanıcısı olarak söylüyorum. Birde bu amfiye strat taktığınızı düşünsenize.. Drive tonunda ise, B.J a yakın diyebiliriz. Sert bir distortion beklemeyin. Ama seviyeyi yükseltirseniz, overdrive ı en sert dozunda yaşarsınız. Reverb oldukça hissedilir, tatminkar. İçini sökmedim ama reverb tankınında gayet sağlam olduğunu düşünüyorum

Önüne ekleyecekleriniz ile, Mesa Rectifier tadı bile alabilirsiniz. (G12 hoparlörler pek yatkın değil aslında bu tona ama, E.Q ile olur gibi =))

Tek dezavantajı (bence) rengi =) Birde A sınıfı olduğu için A/B sınıfına göre fazla elektrik harcaması. Ama A sınıfının saf sesi, bunu unutturuyor insana.
                      .
                      .

Ev için bunların dışında önerebileceğim, yine bu ayarda amfiler olurdu.

Peavey classic 20 ve 30 uda öneririm ama, bunlar hakkında yorum yapacak kadar tecrübe etmedim her ikisinide. 30 u öneririm ama. 20 de reverb yok. Ve bildiğim kadarı ile, FX loop da yok bu iki amfide. En büyük dezavantajlar bu. Ama classic 30daki 12'' blue marvel hoparlör, gerçekten bambaşka bir tat veriyor. Hele gitarın akçaağaç klavyeli ise..
                      ...
                      Tavsiyeler için teşekkürler, daha detaylı bilgi vermek gerekirse kesinlikle pre-amp driveını tercih ederim. Gitarımın klavyesi gül ağacı. Fx loop ve reverb mutlaka olmalı diye düşünüyorum, ama yapması kolaysa ve kablolama diagramı varsa kendim de ekleyebilirim, elimi kirletme konusunda sıkıntım yok. Elektrik masrafından da kaçınmam, o kadar amfi almışız, en son dert edeceğim şey elektrik olur herhalde ("then we shall play in the dark" ).
                      ...
                      Umarım evde lambalı amfi kullanmak isteyen tüm arkadaşlara faydası olur yazdıklarımın.

Saygılar..

EKLEME : Üst limiti 500 TL olan gitarların, en büyüğü 30w olan transistörlü amfilerin, tavsiyelerini, yorumlarını, tartışmalarını yapmaktan çok sıkılmıştım. Böyle bir başlık açtığın için gerçekten teşekkür ediyorum. Bir güzel içimi döktüm =)
                      Gerçekten yararlı bir yazı oldu, paylaşımın için teşekkür ederim. İçini dökmene yardımcı olduysam ne mutlu bana. O konudaki derdini anlıyorum, tartışabilecek fakat pahalı olan o kadar çok ekipman varken tartışmaların genelinin bahsettiğin fiyat aralığında dönmesi can sıkıcı olabiliyor .

SchallPlatten isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Bende biliyorum Judas Priest'in gitaristinin bir aralar K.K. Downing'in fender çaldığını ama bir aralar ama genelde custom shop gitarlar çalıyorlar Kurban'ın gitaristi Özgür'de fender çalıyo ama o sesler o gitardan nasıl çıkar bir turlu anlamam manyetikleri değisik ama ne olduklarını bilmiyorum.Bu arada tekrar dusundum sanırım en uygunu ENGL'sanırım Yutup'un dediği Laney l5t-112 de çok güzel bence denedim gayet güzel ama ENGL ler buna tozunu yutturur ayrıca ENGL leri ölene kadar kullana bilirsin sanırım ömurboyu garantileri var.
                      Eh, her sanatçı kendi custom versiyonunu çalıyor, zaten derdim birebir taklit etmek değil, öyle olsa yazdığım isimlerde çok zıt tonlar var, onları bir araya yazmazdım.

xFRaTx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      ...
                      Ampli konusuna gelirsek David Gilmour'un tonu zor bir ton ve Gilmour tonu alınan setuptan Judas Priest çıkarmak zor, ama imkansız değil. Tavsiyem madem Gilmour'u da çok seviyormuşsunuz amfi alırken Gilmour'u referans alın kendinize. Diğer tonlar pedalla, pre-amp ile halledilebilecek tonlar.
                      Ayrıca ENGL'ler evet güzel ampliler ama Gilmour'a gitmeyeceğini düşünüyorum.
                      Sonuç olarak bunları söyleyebilirim. Ve sanırım bir şey öneremeyeceğim ama Peavey Classic 30'a bir bakmanı tavsiye ederim.
                      David Gilmour'un zorluğunu çok önce görmüş ve pes etmiş bir insanım . Aradığım birebir ton değil, sadece Pink Floyd çalarken ters gitmeyecek, Gilmour'a yakın, fakat istediğim zamanda cazır cazır metale kayabilmek istiyorum. Tavsiye için teşekkürler, mutlaka peavey classic 30'u da deneyeceğim.ENGL için tek endişem onların çok "metal" olduğu hakkındaki yorumlar. Sanırım sen de bunu doğruluyorsun.

Bunların dışında, amfiye karar verirken "önüne şu pedalı takarsın olur" diye düşünmekten daha çok çıplak sesini referans almayı tercih ederim. Zira konu efektlere geldiği zaman neredeyse her amfi gayet geniş ton aralığına sahip oluyor. Lütfen bu isteğimi olumsuz bir eleştri olarak düşünmeyin, tercihimi belirtiyorum sadece. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

Yorum

Cidden özlemişim bu muhabbetleri, ne aradığını bilen biri işte

Ses problemim yok diyorsan, söylediğiniz gibi 50w bile gayet olur.

Ama bu seferde, göz önünde bulundurman gereken bir başka konu, amfiyi kuracağın, kullanacağın ortam, oda, garaj her ne ise. Başka bir başlıktada benzer şeyleri yazmıştım. 100w-150w kafa kabin bir amfiyi, koyarsın 15-20 metre karelik bir odaya, açarsın sesi, lambalardaki kırılmayı tam manasıyla alayım diye, tamam sesi duyacak kimse yoktur, rahatsız olmaz etraftakiler ama, sen duramazsın o odada. Tabiri caiz ise sesi kemiklerine kadar hissedersin. Bu iyi manada değil, kesinlikle kötü manada bir hissetme olur. "ne güzel işte, tonu ciğerlerimde hissederim" diyen çıkabilir, o yüzden söyledim. =)

Küçük stüdyolarda bile uygun değil bu kadar güçlü amfiler, çünkü cidden rahatsızlık veriyor. Yanında çaldığınız bateriyi susturuyor, eğer sesi çok yüksek açarsanız, ziller bile kendi kendine çalmaya başlıyor. Kapalı bir ortam olacaksa, kesinlikle geniş bir ortam tavsiye ederim bu ebattaki amfiler için. Ev çok uç bir tercih bence. Attenuator ile daha insancıl hale gelebilir tabi bu canavarlar, o da ayrı mesele. Benim 40-50 metre kare salonum var, kurarım oraya çalarım derseniz, gayet güzel olur tabi.

Madem ses sorunu olmayacak, size bir öneride daha bulunayım. Laney VC30. Ama bunun yanlış bilmiyorsam iki farklı modeli vardı. Ben 2*12'' olanını tavsiye ederim. Aradığınız özellikler olsun, ses yapısı olsun, tam istediğiniz amfi. Emin olun. Ayrıca 2*12 nin verdiği hazda gayet güzel oluyor, ses daha bir hacimli geliyor. Paul Gilbert de sık sık kullanır bunu. Araştırın derim, eminim memnun kalacaksınızdır. Laneyin VC serileri gerçekten takdire şayan amfiler.
                        Son güncelleyen yutup123458; 19-11-2009, 01:55.

Yorum

Cidden özlemişim bu muhabbetleri, ne aradığını bilen biri işte

Ses problemim yok diyorsan, söylediğiniz gibi 50w bile gayet olur.

Ama bu seferde, göz önünde bulundurman gereken bir başka konu, amfiyi kuracağın, kullanacağın ortam, oda, garaj her ne ise. Başka bir başlıktada benzer şeyleri yazmıştım. 100w-150w kafa kabin bir amfiyi, koyarsın 15-20 metre karelik bir odaya, açarsın sesi, lambalardaki kırılmayı tam manasıyla alayım diye, tamam sesi duyacak kimse yoktur, rahatsız olmaz etraftakiler ama, sen duramazsın o odada. Tabiri caiz ise sesi kemiklerine kadar hissedersin. Bu iyi manada değil, kesinlikle kötü manada bir hissetme olur. "ne güzel işte, tonu ciğerlerimde hissederim" diyen çıkabilir, o yüzden söyledim. =)

Küçük stüdyolarda bile uygun değil bu kadar güçlü amfiler, çünkü cidden rahatsızlık veriyor. Yanında çaldığınız bateriyi susturuyor, eğer sesi çok yüksek açarsanız, ziller bile kendi kendine çalmaya başlıyor. Kapalı bir ortam olacaksa, kesinlikle geniş bir ortam tavsiye ederim bu ebattaki amfiler için. Ev çok uç bir tercih bence. Attenuator ile daha insancıl hale gelebilir tabi bu canavarlar, o da ayrı mesele. Benim 40-50 metre kare salonum var, kurarım oraya çalarım derseniz, gayet güzel olur tabi.

Madem ses sorunu olmayacak, size bir öneride daha bulunayım. Laney VC30. Ama bunun yanlış bilmiyorsam iki farklı modeli vardı. Ben 2*12'' olanını tavsiye ederim. Aradığınız özellikler olsun, ses yapısı olsun, tam istediğiniz amfi. Emin olun. Ayrıca 2*12 nin verdiği hazda gayet güzel oluyor, ses daha bir hacimli geliyor. Paul Gilbert de sık sık kullanır bunu. Araştırın derim, eminim memnun kalacaksınızdır. Laneyin VC serileri gerçekten takdire şayan amfiler.
                          100W ve 150W bana çok fazla, stadyumda konser vermeyeceğim, 4x12 de bağlamayacağım sonuçta . Ayrıca o rahatsız ediciliği biliyorum, kesinlikle hoş değil.
                          Çalacağım yerin büyüklüğüne gelince, metrem yok, direk metrekare cinsinden veremem ama 35adımkare büyüklüğünde diyebilirim (evet şimdi ölçtüm, boyum 1.85 civarı, yaklaşık bir fikir verebilmişimdir umarım). Bu civardaki bir odada sizce 50W lamba çok mu büyük olur?
                          2x12 benim çok sevdiğim bir olay, zaten mümkünse onu yapabilmek istiyorum. Önerinizi ise mutlaka deneyeceğim. Ciddi ciddi liste yapıp o şekilde gitmeyi düşünüyorum zaten.

ekleme: Laneyi internetten bulabildiğim kadarıyla dinledim, gerçekten güzel. Hem sert hem yumuşak tonlar elde edilebiliniyor gibi gözüküyor. Tabii daha da araştırmam lazım.
                          ekleme2: bir fender kullanıcısından duymak tuhaf olacaktır ama clean tonlar ile çok ilgilenmiyorum. Genelde overdrive ile çalarım, elektronun tadını öyle alıyorum ben .
                          Son güncelleyen üpselon; 19-11-2009, 03:03.

Yorum

Ses probleminizde yok ne güzel, o odada çift celestion lı 30w all tube çok harika olur =) 50w için ise, kesin birşey söylemek istemiyorum. Çünkü takdir edersinizki gerçekten büyük fark yaratıyor 30w ile 50w lambalı amfi ise. Ama ben vc30 un, ya da herhangi bir 30w ın, peavey classic de buna dahil, asla sizi memnun etmeyeceğini düşünmüyorum.

Tabiki öncelikle araştırma yapın derim. Sonuçta hatırı sayılır bir mebla ödeyeceksiniz. Ama Bahsettiğim VC30 u muhakkak listenizin üst sıralarına alın
                            Son güncelleyen yutup123458; 19-11-2009, 13:19.

Yorum

Ses probleminizde yok ne güzel, o odada çift celestion lı 30w all tube çok harika olur =) 50w için ise, kesin birşey söylemek istemiyorum. Çünkü takdir edersinizki gerçekten büyük fark yaratıyor 30w ile 50w lambalı amfi ise. Ama ben vc30 un, ya da herhangi bir 30w ın, peavey classic de buna dahil, asla sizi memnun etmeyeceğini düşünmüyorum.

Tabiki öncelikle araştırma yapın derim. Sonuçta hatırı sayılır bir mebla ödeyeceksiniz. Ama Bahsettiğim VC30 u muhakkak listenizin üst sıralarına alın
                              Lambalı olunca 30W benim işimi görür gibi geliyor bana da, dediğim gibi deneyeceğim. özellikle şu video bayağı bir ilgimi çekti:

Çok iyi bir öneriydi, derdimi gerçekten güzel anladınız sanırım. Çok teşekkür ederim.
                              Peavey classic için henüz internet araştırması yapamadım, fırsat bulunca onu (ve diğerlerini) da yapıp listemi daraltacağım. Yoksa müzik mağazasına gittiğimde 10 tane amfi istersem dayak yiyebilirim .
                              Amfiyi aldıktan sonra, alırken ve aldıktan sonraki tecrübelerimi bu başlığa yazacağım. Daha sonra benzer bir beklentide olan arkadaşlar fikir sahibi olsun diye.
                              Amfiyi almama ise daha var, yazı beklemek durumundayım. Bu kadar erkenden sormamın nedenini tahmin edebilirsiniz sanırım, sizin de dediğiniz gibi çok para yatıracağım, sağlam araştırma gerektiriyor (gümrük, taşıma, ürün dayanıklılığı, Türkiyede parça bulma vs gibi).
                              Gerçekten çok iyi bir araştırma altyapısı sağladınız bana, mesajlarıyla yardımcı olan herkese tek tek teşekkür ederim.

not: Eğer başka tavsiyesi olan arkadaş olusa zevkle dinlerim. Bu başlığı takip etmeyi bıraktım sanılmasın lütfen.

Ekleme: sadece fikir sahibi olan var mı diye merak ettim, ondan soruyorum: Vox ac30 cc2x hakkında ne düşünüyorsunuz?
                              Son güncelleyen üpselon; 20-11-2009, 03:19.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X